Крионика. Какво мислите

Да, обаче няма да сте вие, ами други хора :D

Няма драма в това. Ако си си постлал правилно кармичния път, следващият живот може да е по-як от сегашния. ;)
 
@nandibandi я разкажи преживяванията си от твое предишно прераждане, че ми е интересно. И понеже нямаш такъв спомен (сигурен съм), какъв е смисъла от целия религиозно будистки бълвоч?
А ако случайно имаш такива спомени, няма да е лошо да се прегледаш при специалист.
 
Ако обичаш не насаждай вижданията си и не приказвай глупости кой какво заслужава. Изключително просташко е поведението ти.По-кротко с тона.

Решението за замразяване може да се вземе само и единствено от човека който ще бъде замразен. Ако той го поиска какво правиш. Никой няма да сложи майка си/жена си/брат си във фризера против волята му, ако той желае да умре по естествен път. Всеки сам си преценя. Дори и с цената на това да се прероди като конска муха или просяк. По-добре малка надежда пред никаква. Нанди, като те слуша човек, аха аха още малко и започваш да медитираш, докато не умреш от глад и изтощение. Всеки е свободен да прави каквото иска с тялото си. На никой не трябва да се забранява да прави каквото и да е. След 50 години може и да не е баш напълно сам. Особено ако е бил достатъчно млад. И света няма да се е променил до неузнаваемост.
 
Няма драма в това. Ако си си постлал правилно кармичния път, следващият живот може да е по-як от сегашния. ;)
Чий живот? "Следващия" ти живот всъщност няма да е твой живот, а нечий чужд! Какво те топли тебе, че ще е по-як? Нали няма да е твой...
 
Чух най-голямата глупост в живота си, а именно, че сенатор Джон Маккейн не бил част от елита... Та той е елита на елита! В сянка има едни форумни тролове, дето дърпат конците, ама на чорапите си...
 
няма да е твой живот, а нечий чужд!
Ей това е най-голямата глупост, а не мнението ми за сенатор Кейн. ;)
 
Изключително просташко е поведението ти.

Ма я не ми давай квалификации на поведението, ако обичаш. Брей па нежна душица, нетърпяща различно от собственото си мнение!

Правите груба грешка, изключвайки от уравнението най-важния компонент от човека - душата. Ваша воля. Не вярвайте в нейното съществуване. Всеки изгражда мирогледа си спрямо моментната си духовна еволюция.
@nandibandi я разкажи преживяванията си от твое предишно прераждане

Не съм твърдяла, че съм се подлагала на регресия - това къде го видя?
Бих и ще го направя, но към момента, все още не съм. ;)
 
Даже не разбирам смисъла на думите "регресия" и "духовна революция", употребени по темата....

Живеете в 21 век. Цъкате на линкове и четете религиозни простотии от устройство по умно от вас.
 
четете религиозни простотии

Ние, че четем - четем, ама ти явно изобщо не го правиш. Кой говори за религии изобщо? И квантовите физици вече не отричат така яростно съществуването на паралелни реалности, дори работят в посока тяхното изследване и доказване.
Регресията е вид хипноза, която те връща към минали инкарнации. Практикува се от квалифицирани и лицензирани психолози. Образовайте се, бе хора. Най-лесно е да кажеш: не го знам, значи не съществува или е тинтири-минтири. :)
 
Ние, че четем - четем, ама ти явно изобщо не го правиш. Кой говори за религии изобщо? И квантовите физици вече не отричат така яростно съществуването на паралелни реалности, дори работят в посока тяхното изследване и доказване.
Регресията е вид хипноза, която те връща към минали инкарнации. Практикува се от квалифицирани и лицензирани психолози. Образовайте се, бе хора. Най-лесно е да кажеш: не го знам, значи не съществува или е тинтири-минтири. :)

Научен подход. Докато няма доказателства, нямам мнение. Представи такива и ще го обсъдим пак. И не ми пробутвай какво е написал Шри Шримат, Харе Кришна, Длай Лама, и други такива.
 
Изписа една камара глупости, като се започне от рака и илюминатите, и завършим с "инкарнации" и прераждания. Споменаваш "душа", нещо което научната общност не признава, още повече пък да работи в тази посока, самата дума няма нищо общо с науката. Дори да приемем подобна глупост, не виждам как "душата" би съществувала преди да има живи същества на земята, не само хора, а пък да не говорим когато популацията е била много по-малка. Вмомента човешката популация се увеличава, това значи ли че нови "души" се появяват от никъде? А преди да има хора? Динозаври?
Ако душата съществуваше, щеше да е съвкупност от частици, които бихме могли да доловим и да взаимодействаме с тях, а пък ако казваш че въпросната душа е изградена от някакви по-висши частици, които са невидими, неуловими, изобщо не може да докажем че съществуват, това е по-зле и от псевдонаука.
Най-доброто обяснение за душата:
human made up concept, that holds strong meaning in religios communitys.
 
Предавам се. :)
Стискам палци да станем свидетели на първия успешно съживен човек, консервиран чрез метода на криониката. :D:D:D

Жалко, че Мери Шели няма да може да напише "Франкенщайн - 2''
 
Регресията е вид хипноза, която те връща към минали инкарнации.
Или пък е начин да се доберат до теб. Ти си беззащитен под хипноза и не знаеш какво правят с теб.
 
Ти си беззащитен под хипноза и не знаеш какво правят с теб

Не бъркай посещението при квалифициран психолог с предизборната пропаганда. :D:D:D

Тук се вихрят едни остарели предразсъдъци, а уж млади и напредничави хора сте.
Регресията е мощно психотерапевтично оръжие, способно да лекува автоимунни заболявания и сериозни психози, особено фобии. Не го казвам аз, а Браян Уайз - водещ американски психолог. На какво смятате се дължат 90% от фобиите, при положение, че липсва емоционална травма в настоящия живот? На травма от минал живот, разбира се!
Работата на специалиста по регресивна хипноза е да ти помогне да комуникираш с ''черната си кутия'' - подсъзнанието. Там се пази цялата информация за преживяното тук и отвъд. Някой попита ''защо не помним?''. Ами всъщност помним, но не с мозъка си, а той е окупирал цялата ни мисловно-аналитична дейност. Единствено по време на сън, мозъкът е само наблюдател на преживяването на душата в пространството на варианти, както нарича Зеланд не-материалните измерения.
 
Целта на това училище е еволюция в съзнанието/душата на човека.
Ох, има надежда... :)
Малко допълнение ще си позволя да направя - целта е еволюцията да достигне такава степен, че не просто да си спомниш откъде си дошъл и къде ще се върнеш, а да поискаш час по-скоро да се прибереш у дома, вместо да търсиш начини да съхраниш един износен амбалаж, какъвто е тялото след напускане на душата.
 
Хем говорим за невежество и съвременно виждане, а пък да си говорим за души, минали животи, хипноза, злите фармацевтични компании които ни убиват и т.н ... Съвруменното мислене не включва тези неща, а бива да се позовава само на науката.
 
злите фармацевтични компании които ни убиват

Камене, ти сериозно ли ги мислиш за добри?
Имаш ли представа, че откакто СЗО приема лечението на рак за основен приоритет, ракът (във всичките му разновидности) се превръща в епидемия?
Фармацевтичните компании нямат за цел да лекуват, а да превърнат опасните състояния в хронични заболявания, поддържани в норма медикаментозно.
Няма да спорим... мисли каквото ти душа иска. След няколко инкарнации може да осъзнаеш, че ''око да види - ръка да пипне'' не е правилният начин за опознаване на живота. ;)
 
Коя наука? Онази, която изхожда само от ума ли? Че как според вас най-великите са получавали прозрения и са достигали до своите открития? Свише... От ума нищо ново не може да се роди. И няма да си говорим за злите фармацефтични комапнии, които ни убиват. Да вземем например достиженията на великата наука - в медицината например. Защо според вас, след като толкова много през последните години напредна медицината, броят на болните и болестите не само,че не е намалял ами се е и увеличил? Премахват се едни болести /върлували през минали векове/ и на тяхно място се появяват 10 нови?

10 нови не са се появили, или поне аз не се сещам за нито една нова масова болест. Ако такива има, то по-веряотно е чак сега да са били диагностицирани, но да са съществували винаги.
Някои болести са все по-често срещани (някои видове рак, например), като това едва ли има общо с медицината, а по-скоро с фактори които благопроятстват развитието им. Медицината може и да се мъчи да лекува някои от тях, и дори да успява, но едва ли е нейн проблем какво дишат, ядат, пият и пипат хората, както и към какво са генетично предразположени.
Не искам мнението ми да прозвучи обидно, но ако някой смята, че науката произхожда от душата и че душата има място в науката, то той най-малкото не се занимава с наука и няма близки хора, които се занимават с това. Всъщност дали изобщо душата съществува е обект на това в какво всеки иска да вярва, без значение с колко олеква едно тяло при смъртта си. 21 грама са може би колкото да се уригнеш или да издишаш целия кислород от дробовете си.
 
Така е. Всеки избира в какво да вярва. Никой не смесва душата с науката, или обратното. И двете съществуват. Само,че едните отричат душата, докато душата не отрича науката. Или поне тези, които вярват в нейното съществуване. За болестите е ваш избор как гледате на нещата.

А какво ще кажете за една от водещите причини за смъртност след болестите /за които хората сами са си виновни/ - лекарската грешка? Как ще обясните това научно? Да оставим душата. Не ни интересува. След като аз съм си изяла боклуците, с които се храня, докарала съм си болестта и отивам за да ме лекуват. Но същия този лекар ми поставя грешна диагноза и до там...

И друго...За да следваме темата все пак. Науката измисля как да замрази тялото за да може да го съживи след 100/200 години. На кого му е нужно това, според вас? С какво това дава напредък на човечеството?

Напредъка как го измервате? Технологично, научно...И до свръх ниво да ни се развият технологиите и науката ако си останем аборигени в съзнанието, разликата с преди 10000 години ще е,че ще се трепим не с камъни а със свръх технологични и научни оръжия.

Не мога коментирам лекарските грешки, защото не съм виждал тази статистика. Вероятно няма да е грешно да предположа, че повече болни = повече грешки, но това е само догадка. Дали е така и каква би била истинската причина не зная, но не вярвам да е умишлено. За мое щастие не съм попадал на лоши лекари, но баща ми попадна и, уви, това му беше последния лекар.

Аз смятам, че единствената ползва от такова дългосрочно замразяване е надеждата, че болести които не са лечими сега, ще станат лечими в обозримо бъдеще и тогава болният ще бъде събуден и излекуван. Все пак надеждата умира последна. Но ако говорим за повече от десетилетие, не виждам смисъл, защото споделям мнението че когато всичките ти близки вече ги няма, едва ли ще е много забавно да си жив и здрав. Всъщност, дългосрочното замразяване би трябвало да се окаже невъзможно, защото колкото и да се запазят тъканите в това замръзнало състояние, те започват да се разпадат бързо след размразяването, но кой знае.

За мен технологиите са просто инструмент. Както с ножа можеш да режеш хляб, но и да убиеш човек, и както с колата можеш да стигнеш от точка А до точка Б, или пък да се врежеш в тълпа от хора и да ги избиеш. В този симсъл, аз измервам науката изцяло по технологичния й напредък, а начина по който се използват технологиите - в зависимост от интелекта и нуждите на индивида/обществото. Пък въпроса за морала, неандерталщината, простотията и лакомията е друг, но там май всички сме на едно мнение.
 
Медицината е напреднала много, колкото и да не ви се вярва. Толкова болести са ликвидирани или се срещат много рядко или просто са лечими с малко лекарства, а преди хората са си отивали от тях. Нови болести няма. Всички болести си ги е имало и преди. Просто медицината не ги е познавала. Има едно нещо наречено средна продължителност на живота. Тя се е повишила драстично и се повишава. В страните със слабо здравеопазване е много ниска. Можеш да си отидеш от нищото. Нормално е повече хора да умират от рак отколкото преди, защото ракът е трудно лечим за съвременната медицина, но грипйт е. Ако Х процента от хората са си отивали от грип преди 100 години, то тези Х процента трябва да се преразпределят по другите болести, за които няма лек. За това и така ви се струва.

Еволюцията е важна за да живеем по-добре. Вече не умираме от глад, можем да стигнем до другия край на света за 10 часа със самолет. Не умираме от разни зарази. Живеем по-дълго и по-добре.
 

Горе