Къде сте учили/те Висшето си образование ?

Имате ли Висше образование ?

  • Да

    Votes: 43 58.9%
  • Не

    Votes: 13 17.8%
  • Още съм ученик

    Votes: 10 13.7%
  • Завършил съм семестриално... Не съм си взел дипломата

    Votes: 7 9.6%

  • Общо гласове
    73
От: Къде сте учили/те Висшето си образование ?

Колега уверявам те че и по чуждите училища не е кой знае какъв хуй. Учил съм в Африка, в Холандия и в Канада. Все в разни "престижни училища". Мога да те уверя, че навсякъде всичко е ташак, и ден да мине друг да дойде, посредствени хора и злобари има навсякъде. Даже няма да забравя в Холандия бяха ни казали самите даскали холандци - идете на интервю там с едни американци за стажове. Аз взех, че отидох. Такъв голям проблем стана, че не мога да ти опиша, чак в България звъняха някакви ръководни кадри да казват колко съм бил нагъл, че съм заемал местата на холандчетата - щото сме били на разменни начала и сме нямали право да участваме в програмата, а самите те ни казаха да идем. С нетърпение чаках да се махна от училище за да почна сам да си избирам компанията и хората с които се виждам, а не да ми се натрапват някаква слабо интелигентни получовеци.....мразя всякакви места където хората се събират на някакви такива принципи всякакви от всякъде...
Така че навсякъде е ташак, само в БГ е малко по-голям ташак, ама все тая....тука си има други предимства и.т.н.
 
Завършил съм "Социални дейности" @ Тракийски университет, но се занимавам с PHP програмиране и уеб дизайн от 3 години и половина... И въпреки това, не мисля, че онези 4 години бяха загубени...
 
От: Къде сте учили/те Висшето си образование ?

"Завършил" съм в ТУ–София и Софийския, семестриално. Не съжалявам че съм учил последните 8 години, общо взето съм доволен. Не е важно да учиш всичко, което ти преподават, а само това което те интересува и може да ти е полезно. Образованието, което получаваш е само да те ориентира. Получаваш една обща култура, която ти служи да прецениш къде искаш да се развиваш.
На тази основа докато учиш в университета, ти се усъвършенстваш самостоятелно, където ти е интересно. Колкото по-широка обща култура имаш толкова по-добре. Да знаеш по малко за всичко и много в една област е най-добрият вариант, защото ако си твърде тесен специалист рискуваш да бъдеш твърде праволинеен и ограничен. А днес информацията се разпространява свободно, ако се интересуваш може да намериш каквото ти трябва. Има толкова много книги в интернет, почти за всичко, стига човек да има желание.
Но има и нещо по-важно, когато учиш в университета, създаваш много контакти, връзки, една среда, която в бъдеще ще има голямо значение за теб, защото връзките са важни, не само в България, но навсякъде по света.
 
От: Къде сте учили/те Висшето си образование ?

Боже, боже аз като си помня колегите от БГ, не знам за какво са ми връзките с тях...може би ако някой ден почна да се самосъжелявам и ми се допие водка флирт и ми се доходи на потна чалготека..с редки изключения повечето не ставаха за нищо по него време, не знам сега може да са се променили, още се сещам как мрънкаха като задавах допълнителни въпроси на лекциите, а си представям какво щеше да им е отношението ако бях дребен( за информация 1.90/100+кг съм, та не бяха много отворени ), грозен и задръстен и задавах допълнителни въпроси на лекциите с което им пречех по-бързо да се доберат до барчето са смучат цигари, да пият кафета и да си играят с гсм-ите ( не че не си играеха и в лекции ).
 
От: Къде сте учили/те Висшето си образование ?

Учил съм в Африка, в Холандия и в Канада.

УоУ! Иначе Холандия я имам за една от най-хубавите държави за живеене, но явно чужденецът си е чужденец...
 
От: Къде сте учили/те Висшето си образование ?

Учил съм в Африка

Интересно.В коя държава:)
 
От: Къде сте учили/те Висшето си образование ?

В Холандия беше яко иначе, канили са ме колеги на гости. Холандките бяха много яки и е простотия това че били коне и.т.н. - това само чалга феновете дето обичат мацки по 1.45 с задници тип шепичка могат да го кажат. Имаше много красиви и директни жени. Изобщо не се притесняват, ние малко работихме там и трябваше да се пребличаме и нямаше отделни съблекални :). Всичко зависи ти как ще се представиш, но това че реномето ни е зле много пречи...чак да те хване яд, истината е че заради други дебили страдаме ние. Но както казах, не си мислете че чуждите университети са манна небесна, и там има доста посредствени хора.

Ако трябва да изведа максима : В нашите университети можете да срещнете и етични и интелигентни хора, а в чуждите можете да срещнете и пошли и ниско интелигентни хора.
 
От: Къде сте учили/те Висшето си образование ?

Много неща ми се учиха,но...за сега се задоволявам с едно Право,а искам и Бизнес икономика,и двете ме приеха,но избрах първото..да видим.Отделно се оглеждам тука как са работите : )
 
От: Къде сте учили/те Висшето си образование ?

Абе тука повече висшисти от ученици :D
 
От: Къде сте учили/те Висшето си образование ?

Нека и аз да се включа с кетап за бакалавар от съвсем скоро толкова, че на 10 декември ще ми го дадат. Сега съм и магистратура в ПУ. Един съвет от мен ... че знания университета не дава кой знае колко (ама то няма и как да ти ги налее някой, ако не седнеш да прочетеш пък и ако не питаш никой няма да ти каже), но дава добри приятели. Най-добре да учиш далеч от вкъщи.... особено сега като няма казарма.... поне ще се научиш, че и боба е храна и то спасява положението.... да переш на два такта... да живееш с други хора (които не обичат баня) но винаги ще ти заемат 5лв. да изведеш някоя мацка на кафе.

Въпреки, че моите студентски години бяха подобни не ги заменям за нищо!
 
От: Къде сте учили/те Висшето си образование ?

AUBG - Американският в Благоевград. Не работя по специалностите си. Изобщо от думата "кариера" се изприщвам. Предпочитам ей така да си се ровя в предприемач и в десетки подобни форуми в България и по света, да си сключвам сделки тук там и да съм си сам шеф. За съжаление - това не ми е главното занимание и източник на пари все още. Имам друг бизнес. Но вярвам, че интернет ще ми стане основен източник на доходи. Интересна тема.
 
От: Къде сте учили/те Висшето си образование ?

ПУ "информатика" - изгубено време. Даже, незнам къде съм захвърлил димпломата. Ако можех да върна времето назад, нямаше да уча въобще. Общата култура не се продибива по разни смешни бг университети. Предполагам в чуждите елитни колежи е по различно. Плюс това добрата обща култура не струва и 5 стотинки (лично мнение). Според мен всеки трябва да е много тясно специализиран в нещо, което обича и да дълбае само и единствено там, докато не стане топ/гуру/перфектен/конкурентноспособен. Тия с общата култура, обикновено са никому ненужни дървени философи.
Напротив, общата култура е много важна, особено в нашата работа. Само че, съм съгласен, че зависи от човека. Може би ако не бях учил пак щях да я имам, защото се интересувам от най-различни неща. Проблемът е обаче, че не знаех какво искам, както и много млади хора и влязох да уча ей така. Тогава специалността беше перспективна, но с кризата секторът се срина и трябваше да се преквалифицирам, та знанията от университета си останаха в графа обща култура, по неволя. За дълбането, така е, обаче не винаги човек може да уцели точната ниша от първия път.

Но като цяло, системата на висшето образование в България е опорочена и превърната в машина за пари. Качеството е ниско, материалната база е плачевна, перспективите за реализация за много специалности са нищожни.
 
От: Къде сте учили/те Висшето си образование ?

По принцип смятам, че ВУЗ-ът за мен си беше губене на време, пари и нерви.
Но пък ако го сложим в кюпа на обстоятелствата, дето са ме докарали дотук,
може да се окаже, че не е било чак толкоз зле.

Обща култура у ВУЗ - нанай. Само изпростяваш там.
Общата си култура я получих като по-малък и у гимназията, щото верно си беше елитна по него време и самата атмосфера те провокираше да се развиваш и да не изоставаш.
В момента същото училище доколкото знам вече е коптор, също като останалите учебни заведения.

Истинското образование започва след като свърши формалното.
 
От: Къде сте учили/те Висшето си образование ?

Може малко да се поспори дали е машина за пари образованието в БГ. В Канада един учебник струваше 100 долара. Тук това е на смешно ниво. Написал някакъв потен коч - професор сборник с задачи на кантар - 20лв....абе кво да коментирам...всичко ни е порочно тука...и парите от образование даже на ги правим както трябва. Да не говорим за центровете за квалификация, които са пълен ташак.
 
От: Къде сте учили/те Висшето си образование ?

Много интересна тема:) Наистина се радвам, че преди година и нещо намерих единствения хубав форум в България и форум, в който за пръв път се задържам толкова време:) Всъщност любознателността е присъща на някои човешки същества /би трябвало на всички, но..../ и колкото банално да е, човек се учи цял живот. Завърших Маркетинг, УНСС и остана една маг тема, която влача от година, че имам по-важни неща.Специално на мен не мога да кажа, че унито ми е дало супер добра основа, не съм много и по връзките или нямаше точни хора..Според мен всеки сам търси това, което му приляга и се стреми да получи удовлетворение. Не работя по специалността, има смисъл това, което съм научила, но по-скоро самообучението и споделянето на информация са по-важни. Впоследствие се оказа, че не специалността, а средното ми образование+ допълнително обучение по език и способността ми да се адаптирам към всякакви дейности /дори административни, които по принцип ме ужасяват/ са ме издържали, както и непрекъснатото желание да научавам и опитвам нови неща :) Погледнато назад във времето, единствено съжелявам, че не учих нещо IT, защото след средно програмиране, висше измислен маркетинг в унито е зле...Истината е обаче, че цялата система на образование е плачевна и горко на тези, които си мислят, че дипломата ще работи и мисли вместо тях...Иначе идеята за самообучение е най-добър вариант, а евентуално образованието навън дава възможност за сравнение и комуникация с друга система и различни култури..
 
От: Къде сте учили/те Висшето си образование ?

ВХТИ
Електрохимия
Дял от физикохимията, където е включена цялата Галактика! С 4 думи: висша математика до дупка! Пък аз съм практик-приложник-човъркател. Въобще - весело бе! Изклинчих от всички бригади, като вършех по-полезни неща: спортна стрелба, производство на изолационни плоскости за кораби, фото-кино клуб - съставяхме си сами разтворите за проявяване (че Konica и не сънуваше да се настанява в България). Последната бригада обиколихме страната на стоп (оборудването в сандъци, по влака) и направихме филм (на 16 мм фото лента ;) ), прожектиран за осми декември. С бурни аплодисменти! :lol:
Прекъснах по донос - не политически, клюкарски.
Работих по специалността до "идването на демокрацията", включително куха бижутерия в Златарска промишленост. Оттогава работя за/със себе си и часовник не нося.
Това, което съм научил, никой не може да ми го вземе. Който иска да учи - учи, останалите си намират оправдания, извинения, обяснения, мотиви, н`ам си к`во си!
 
От: Къде сте учили/те Висшето си образование ?

От края на миналата седмица съм официално бакалавър по специалност Компютърни науки :)
 
От: Къде сте учили/те Висшето си образование ?

Загубих 4 години да завърша УНСС, на никого не го препоръчвам! Честно! Поне не на предприемчивите и амбициозните. Ако мечтата ви е да си намерите службичка от 9 до 6, да ви тече заплатка и да чакате пенсийка, тогава може би това е място за вас. Надявам се да няма много такива хора в този форум, все пак е за предприемачи ;)
 
От: Къде сте учили/те Висшето си образование ?

И аз съм на мнение, че висшето образование, понето това в Б-я е загуба на време ...за годините в университета си спомням само висенето по кафетата, дори и с преподавателите! ):)
 
От: Къде сте учили/те Висшето си образование ?

Първа година информатика в СУ, писна ми на оная работа от интеграли, матрици и куп простотии, но асистентите по програмиране компенсират с желание да покажат как се прави програмен код
 

Горе