Лекар търси помощ за оптимизация на личен сайт (SEO, PPC) + нестандартно предложение

Doctor_BG

Active Member
Здравейте,

Аз съм лекар и имам нужда от вашата помощ като в замяна ще отправя нестандартно предложение (каквото може би никога повече няма да срещнете).

Постът ми ще е дълъг (за което се извинявам), но все пак да започнем отначало:
Младите лекари(разбирайте под 35г) в България се намират в твърде незавидно финансово положение по много причини.

Бързо осъзнах, че трябва да работя на 3 места, за да мога да се издържам сам в София. Още по-бързо реших че трябва да направя самостоятелен проект, който да носи полза на хората(пациентите) и да бъде достойно заплатен. Започнах да проучвам интернет възможностите за медицински специалисти и открих, че тази ниша е много слабо развита в страната.

Така се роди идеята да създам собствен сайт посветен на конкретно заболяване в моята специалност. Отначало смятях, че мога да се справя напълно сам. Представях си семпъл сайт от няколко страници, който да е точно по темата. Няколко месеца гледах различни обучаващи курсове за начинаещи.
С оглед на ограниченото ми свободно време се запознах сравнително добре с Wordpress, Copywriting, SEO, PPC.

В крайна сметка създадох доста по-голям сайт, отколкото си представях с възможности за допълнително развитие. Нека сега да разкажа за него:
Посветен е на много често заболяване (среща се при около 10% от общата популация), за него има много малко специалисти (разбирайте че лекарите не го познават и съответно го пренебрегват), лекува се амбулаторно(тъй като Касата не е определила такава клинична пътека :( - от друга страна това означава идеална възможност за частни консултации и проследяване). Заболяването нарушава ежедневния комфорт на пациентите и те активно търсят лечение и помощ... често неуспешно.

Да преминем към интернет аспектите на предложението ми:
-Сайтът е направен на Wordpress като съм качил основни плугини за оптимизация (Yoast SEO, W3 Total Cache и др.)
-Конкуренцията за основните ключови думи е Low (на практика такава няма). Няма PCC реклами, с които да се конкурирам, няма други страници предлагащи компетентна консултация и лечение.
-Цената на клик за основните ключови думи е 4-5 стотинки (при това само страдащите от него ще кликват на рекламите - не е като да търсиш коли, жени и т.н.)
-От гледна точка на SEO - има статии от информационни сайтове посветени на заболяването, но пак няма страница предлагаща лечение и проследяване

Смятам че като за неспециалист в IT сфераta се справих сравнително успешно. Сега обаче ще ми е нужна помощ за популяризиране на сайта.
Смятам, че ще имам добра възвръщаемост от него. Основната му цел е запознаване на пациентите със заболяването, предоставяне на точна и актуална медицинска информация за него и съответно консултация с мен (в кабинет, посещение в дома, дори по Skype - този метод все повече се използва в САЩ).

Дано съм обяснил всичко разбираемо и достатъчно изчерпателно. Търся специалист, който може да ми помогне за популяризиране чрез SEO и PPC.

А ето какво предлагам ...

1) Да платя разумна цена за търсените услуги

2) НЕСТАНДАРТНОТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ - да съм полезен с networking в медицинската сфера.

Това включва безплатни консултации от мен в моята сфера и насочване със специална препоръка към мои приятели-специалисти в други медицински сфери.
На практика мога да ви насоча към точния лекар във всяка специалност.
С времето осъзнах, че познаването на лекар и споменаването на конкретно име в болница/кабинет за прегледи отваря златни врати - обръщат ти много повече внимание, следят те, интересуват се от развитието на проблема и успешното излекуване.

Познаването на точния човек е по-ценно от парите.

А ако не мога да помогна лично, ще ви насоча към точния човек.

Вероятно повечето от вас ще приемат това предложение с насмешка (разбирам ви, повярвайте).

Все пак се надявам, че ще има заинтересовани от втория вариант.
Аз съм борбен и инициативен човек. Целя дългосрочни познанства и проекти с хора, които мислят като мен.

Може да сме си полезни взаимно.

Засега няма да давам повече информация за сайта. Заинтересованите (особено от вариант 2) да ми пишат на лично съобщение като евентуално дадат контакт - например Skype, тъй като не мога да изпращам лични съобщения.

Благодаря ви предварително.
 
Последно редактирано:
Re: Лекар търси помощ за оптимизация на личен сайт (SEO, PPC) + нестандартно предложе

Здравей и добре дошъл при нас. Радвам се, че си част от нашето общество и с радост ще помогнем, особено за толкова благородна кауза.

Смея да твърдя, че доста добре си навлязъл в материята. ;) Почваме да помагаме тогава. Предполагам вече имаш акаунт в Google Adwords? Там ще може да видиш думичките и колко са търсени - чрез Google Planner. Направи го и си избери всички тези думи, които ще водят таргетирания трафик. ;)

Не забравяй да си сложиш Google Analytics, като го вържеш за Google Webmaster Tool акаунта си и ако ще правиш AdWords - и с него. ;) Много е важно също така на първо време да изчистиш добре конверсията на сайта си, по този начин ще си гарантираш по-добра конверсия - примерно вместо на 10 посещения да правят едно запитване, ще е на 5 примерно. Числата са просто примерни. ;)

След това, ето ще което може да направиш - оптимизирай всяка една страница добре и след това се опитай да си създадеш социални канали - Facebook, Twitter и Google+. Като Google+ ще имаш възможност да тръгнеш и по-надълбоко - първо локал сърч оптимизация и после с другите му продукти - Youtube, ако планираш скоро да имаш и видеа.

Смятам, че дори и без линкове (но все пак ако имаш възможност да вземеш от някой авторитетен сайт, не се колебай) ще постигнеш добри резултати, само с изпълнението на всичко, което споменах по-горе. Но ако нишата е наистина така low competitive. ;)

Не е нужно да връщаш услугата, тук сме за да си помагаме. Естествено, ако някой от нас има нужда от медицинска помощ, ще се радваме да ни дадеш едно рамо. :) НО сега сме ние първи с това "даване на рамо". Давай смело, ако искаш и не те притеснява, може да пуснеш сайта тук, да дадем повече информация какво да се оптимизира и направи. И мисля, че до няколко месеца ще си цар в нишата си. ;) Все пак си и авторите, който дава полезна информация в секцията "новости" или "блог".
 
От: Лекар търси помощ за оптимизация на личен сайт (SEO, PPC) + нестандартно предложе

Мммм, ДА! Наистина интересна тема и доста нестандартно предложение (вариант 2) ... Дано да има желаещи! Успех, Колега!
 
От: Re: Лекар търси помощ за оптимизация на личен сайт (SEO, PPC) + нестандартно пред

Радвам се за бързия отговор.

Повечето от нещата, които изброяваш съм ги направил - имам акаунти в Analytics, Webmaster tools, скоро ще правя първата си кампания чрез Adwords.
Основните ключови думи ги знам като Yoast SEO показва добра оптимизация на статиите ми (зелена светлина).
Социалните канали ги обмислям като допълнителна стъпка в бъдеще.

Искам само да уточня, че още не мога да изпращам лични съобщения поради недостатъчен брой мнения. Ако желаете да се свържете с мен - пишете на лично съобщение като оставите ваш контакт за връзка.

Благодаря най-сърдечно.
 
Re: Лекар търси помощ за оптимизация на личен сайт (SEO, PPC) + нестандартно предложе

За локал сърча няма да е лошо да се замислиш за Google+ в малко по-близко бъдеще. Казвам го защото наистина смятам, че ще си силен при локал сърча, ако си кабинет или в клиника. ;) Дори ако си готов със всичко, пусни си едно писамце за мапса. ;)

https://www.google.bg/search?newwin...J8nZap7VgagB&ved=0CBkQvwUoAA&biw=1600&bih=763

Още няколко поста и 10 дни при нас, ще имаш право, мерси за сигурност просто. ;)
 
Re: Лекар търси помощ за оптимизация на личен сайт (SEO, PPC) + нестандартно предложе

Здравей, добре дошъл. Колегите добре са ти препоръчали всичко нужно. И аз ще ти кажа малко повечко търпени да имаш, нещата ще се случат, но не става бързо, поне със SEO-то. ;)

Кажи ни какво можем да помогне, защото това, което може да се направи, и от теб би могло да се извърши, а и все пак ще имаш опит тук. ;) Човек, направо ми напълни душата, лекар, който разбира от SEO, и WordPress. :)
 
От: Лекар търси помощ за оптимизация на личен сайт (SEO, PPC) + нестандартно предложе

Интересна оферта. В началото се замислих дали да не ти пиша но в следващия момент осъзнах че ти се опитваш да търгуваш с връзки с доктори. Предлагаш информацията, която имаш срещу работа, която е изгодна за теб. Следователно тази информация струва пари в твоите очи. Сам казваш че споменаването на определено име отваря врати. Смяташ ли че е редно да търгуваш с това ? Бих ти препоръчал да се съсредоточиш в твоята сфера и ако имаш толкова много информация, връзки и т.н направи един каталог със проверени и препоръчани лекари в различните градове по различни заболявания. Идея, която би ти докарала много по голям успех от това да търгуваш на дребно с връзки и информация. Така ще бъдеш полезен не само за нас а и за голяма аудитория и това ще ти донесе и пари. Само не вземай пари за ревюта на доктор Незнайков от село Некадърино. Това ще убие идеята в зародиш.
 
От: Лекар търси помощ за оптимизация на личен сайт (SEO, PPC) + нестандартно предложе

Интересно мнение. Не съм се замислял от такава гледна точка, но със сигурност не възприемам тази информация като търговия. Нито съм казал, че имам много връзки.
Това което казвам е, че когато се наложи мога да изслушам човека, да кажа своето мнение и да дам насока къде най-добре могат да помогнат.
Просто се опитвам да дам стойност(value), каквато мога да предложа на този етап, която не ми коства много и съответно да получа такава от хора, които разбират от IT.
Не искам да се разглеждам като търговец. Винаги е добре, когато можеш да се обадиш на лекар /IT специалист в моя случай/ за съвет.
 
Re: От: Лекар търси помощ за оптимизация на личен сайт (SEO, PPC) + нестандартно пред

Интересно мнение. Не съм се замислял от такава гледна точка, но със сигурност не възприемам тази информация като търговия. Нито съм казал, че имам много връзки.
Това което казвам е, че когато се наложи мога да изслушам човека, да кажа своето мнение и да дам насока къде най-добре могат да помогнат.
Просто се опитвам да дам стойност(value), каквато мога да предложа на този етап, която не ми коства много и съответно да получа такава от хора, които разбират от IT.
Не искам да се разглеждам като търговец. Винаги е добре, когато можеш да се обадиш на лекар /IT специалист в моя случай/ за съвет.

Тогава давай смело да помагаме. ;) От написаното от теб, гледам, че си почнал и си стигнал доста напред в плана. От каква точно помощ имаш нужда, тъй като ако ще търсиш някой да ти трупа линкове или да ти дотунингова сайта, кажи какво да отметнем ние? Един линк може да вземеш веднага от тук, като си сложиш в подписа сайта, ако искаш да го споделиш.
 
От: Лекар търси помощ за оптимизация на личен сайт (SEO, PPC) + нестандартно предложе

Според мнението на един лекар, работещите в сферата на IT често са хипохондрици.

Сега вероятно един куп хипохондрици ще ти напълнят кутията със съобщения за да разберат коя е тази болест, от която боледуват 10% от хората (за да разберат дали и те са болни от нея).

Тази болест да не би да е хроничната обструктивна белодробна болест?

Според тази статия от тази болест страдат 10% от населението. Обаче според тази - само 1% (6-10% от хората над 10 години) и между 25-45% от пациентите са непушачи.

Според тази статия:
Проучване на лекари показва, че 13 на сто от изследваните пациенти страдат от хронична обструктивна белодробна болест, а при 33 процента се наблюдава предклиничното състояние на ХОББ, познато като болест на малките дихателни пътища.

Доста различни данни дават.
 
От: Лекар търси помощ за оптимизация на личен сайт (SEO, PPC) + нестандартно предложе

Тук вече си имаме и бартерни оферти:) Едно кило картофи давам за 3 метра плат
 
От: Лекар търси помощ за оптимизация на личен сайт (SEO, PPC) + нестандартно предложе

Според мен пиши здраво статии, но не само в твоя сайт направи си сателитни сайтчета, в които също пиши статиики и слагай линкове към главния сайт..
А една хубава Фейсбук страничка би помогнала много. Поствай заглавията в интересни картинки, а като текст слагай резуюме и в края линкче към цялата статия.
В сайта сложи само тел. номер и адрес на клиника, но в никъв случай поща...
 
От: Лекар търси помощ за оптимизация на личен сайт (SEO, PPC) + нестандартно предложе

Бранд.
Не знам какъв домейн си взел, но този псевдоним Doctor_BG с нищо не ти помага. Уеб все повече се концентрира около брандовете.
 
От: Лекар търси помощ за оптимизация на личен сайт (SEO, PPC) + нестандартно предложе

Виждам, че съм събрал доста интерес.
1. Болестта не е ХОББ(Хронична обструктивна белодробна болест).
2. Поне засега сайтът ми включва около 15 статични страници, които са с информация относно какво представлява това заболяване, какви са формите му, как се поставя диагнозата, каква е прогнозата и за различни видове лечение. Има и страница блог, където ще пиша статии, но се страхувам, че може да не съм толкова продуктивен. Ще послушам съвета ви и ще се активизирам с писането на статии.
3. Всяка статия гледам да е поне 200 думи, има картинка към нея с alt-tag според ключвата дума; на всяка страница отгоре се вижда моя Тел. и Sykpe. Имам формуляр за контакт, без да има директно написана поща (знам, че ще ме спамят в този случай).
4. Бранд имам. Доктор_БГ го избрах произволно само за регистрация. Хората, които знаят URL често се смеят като го чуят, защото е много директно и запомнящо се.

Извинявам се, че все още не давам сайта, но в страницата за контакти с мен има лична информация, която за момента не искам да разкривам на всеослушание.

Отново благодаря за съветите и на хората, които ми писаха на лично съобщение.
 
Re: Лекар търси помощ за оптимизация на личен сайт (SEO, PPC) + нестандартно предложе

Няма значение колко си продуктивен, не е нужно всеки ден да имаш статия, може веднъж на 2 дни, на седмица, на 2 седмици, важното е да се пълни със съдържание, което Google да си намира и да те класира за определени комбинации от думи, а и ще му подскаже, че си правилния ресурс именно за тази болест. ;)

Мисля, че 200 думи не са много съдържание на страница, но ти преценяваш тук. Сайтът ако искаш го споделяй, но си той е в интернет, той е публичен както и да го гледаш. :)
 
От: Лекар търси помощ за оптимизация на личен сайт (SEO, PPC) + нестандартно предложе

Чудна темичка. Когато започнеш да търсиш къде да публикуваш статии с линк ми пиши аз ще ти предложа няколко сайта. Засега с това мога да бъда полезен.
 
От: Лекар търси помощ за оптимизация на личен сайт (SEO, PPC) + нестандартно предложе

Предхолагам за кой тип заболявания говориш. Том са едни от най-младите лекари в страната и няма пътека дори и за старата техника на леченние, а новата е сравнително скъпа и само частни клиники имат необходимата апаратура. Свързана е с много неприятни чувства, наистина. Имам близки с подобни заболявания. Мислех, че процента е по-малък, но явно греша.

Мисля че има сайтове в областта, но са собственост на една и съща клиника. Няма да публикувам нишата, тъй като няма да е коректно, но ако пишеш статии по въпроса ще минеш сайтовете на другата клиника лесно. Най-вече наблегни на съдържанието и соц. Сигналите и успеха ти е гарантиран. Пък за статиите пиши каквото намериш, техники за лечение, нови технологии, истории на пациенти, но с тяхно съгласие, такива неща.
 
От: Лекар търси помощ за оптимизация на личен сайт (SEO, PPC) + нестандартно предложе

Направи форум към сайта си :)

1 почваш да отваряш очите на пациентите за здравната система и как всички ги цакат
2 почваш да даваш съвети, как да се лекуват и какви евтини лекарства да купуват с или без рецепта
3 даваш адресите на няколко складове за лекарства и добавки, които работят с 10-30% намаления към пратени от теб клиенти-пациенти
4 почваш да гледаш на себе си като на Бизнесмен, не като на Доктор. В България докторите не искат да са предприемачи............ да инвестират и да продават здраве. Но това е друга тема..........
5 правиш преводни статии или съвети - публикации насочени към хората, които не вярват и на себе си и към онези, които търсят знание за болести.
6 сложи си телефона, но май е противозаконно да ходиш по домовете на хората да им правиш консулатции в коя болница да насипват кредита за операцията си

Здравето е бизнес :) бизнеса е здраве - защо не търсиш тази логика. Гарантирай на БИЗНЕСА здраве и той ще те направи богат.

Още помня как в Ортопедията в Горна Баня - професор Владимиров - как Хитро ни насочи към един склад за лекарства и ни даде визитката си да я покажем на една рускиня - в склада и ни заредиха срещу 800 лв супер спортни храни - за зарастване на кости и всичко останало. 3 месеца съм ял така:

100 мл мляко - 2 мерителни лъжици храни богати на заменими и незаменими вещества. Разбивате в шейкъра и пиете :) и работеше.

Като развиеш форума - рекламата в Аптекарският бизнес е бизнес неразоран. Аптеките сами ще те намерят да им пращаш хиляди пациенти.

Ето ти нещо за четене - ако повярваш, че си първо БИЗНЕСМЕН - а не доктор.

Хапче по мейл

Онлайн аптеките вече могат да доставят необходимите медикаменти до час

Аптеки и дрогерии, които денонощно да приемат поръчки за лекарства без рецепта, хранителни добавки и козметика, съществуват от около седем години. Има и такива, които предлагат 20 хил. артикула – от четка за зъби, през сироп за кашлица до крем против бръчки, такива, в които можеш да попиташ фармацевт за конкретен проблем или да четеш дълга статия за здравословно правене на баница. Има сайтове за спортни добавки и храни, които никой никога не е регистрирал в България и се продават само през интернет, а гаранция за качеството им не съществува.

Зараждането на онлайн пазара

Разликата между виртуалните аптеки и дрогерии за лекарства без рецепта и добавки и сайтовете за нерегистрирани продукти обаче става все по-видима. Онези, които имат специален лиценз за онлайн аптека или дрогерия, фигурират в регистъра на Изпълнителната агенция по лекарствата и могат да дадат гаранция за качеството, срока на годност и състава на доставяните от тях продукти, защото работят с оригиналните вносители.

В момента има 23 виртуални аптеки и дрогерии, които могат да продават медикаменти и козметика, а отделно от това част от съществуващите аптеки имат сайтове, чрез които може да се поръчат козметика и добавки, но не и лекарства. На фона на 4000 работещи аптеки като че ли този бизнес досега изглеждаше пренебрежимо малък, а интернет аптеките служеха по-скоро за имиджова реклама и се издържаха не толкова от продажби, а от реклама на продаваните продукти и предоставяне на информация. Всъщност става въпрос за пазар с огромен потенциал от общо около 642 млн. лв. годишно по данни на IMS Health за миналата година. От тях около 376 млн. лв. са продажбите през аптеките на лекарства без рецепта, а останалата част са хранителни добавки и храни. Засега обаче минимална част от тях се случва в интернет.

Първият и най-популярен сайт-аптека е собственост на старозагорската верига аптеки "Фрамар" и е популярна медия, чрез чиято платформа се продават лекарства, добавки, апарати за кръвно, козметика и освен това публикува актуални политически и бизнес новини, здравни съвети, рецепти за здравословно хранене и притежава база данни за всички възможни лекарства, регистрирани в България, заедно с техните взаимодействия. "Фрамар.бг" е много повече от типичния онлайн магазин с категории, информация за продуктите и бутонче "купи", а е платформа за изразяване на мнение, коментар и получаване на нова информация. Мисля, че това е основният фактор, заложен в концепцията ни и ни държи на позицията най-разпознаваем здравен сайт на България с най-голяма посещаемост от уникални потребители според статистиките на Gemius", коментира Ивайло Тончев, маркетинг директор на "Фрамар".
И докато досега поръчките по интернет с редките изключения бяха само продължение на действащите обекти, а автоматизирането опираше само до изпращането на заявката, вече се появи и първата абсолютно виртуална аптека – тази на българската дигитална медийна група Sportal Media Group, която преди месец регистрира собствена дрогерия – farma.bg. "Ние сме първата чисто медийна група, която развива бизнеса си чрез транзакции, а не само чрез реклама, какъвто е стандартният модел", коментира Стилян Шишков, основател и главен изпълнителен директор на Sportal Media Group.

Не вярвам в интернет

Според европейските директиви онлайн могат да се продават само лекарства без рецепта. Продуктите по лекарско предписание се продават само в аптеките, рекламата им е забранена и могат да се отпускат само от магистър-фармацевт. В част от европейските страни търговията по интернет с лекарства изобщо е забранена. В България тя беше позволена няколко години след влизането в ЕС след дълги дебати. Да търгуват с медикаменти (естествено само тези без рецепта) и добавки могат само аптеки и дрогерии, които са лицензирани за това от лекарствения регулатор.

Собствениците на вериги аптеки отбелязват, че всяка година продажбите онлайн бележат солидни ръстове от 30-40%, но от много ниска база. Тъй като става въпрос за отделен бизнес, за него трябва да има подготвен екип, хора, които да се занимават само с това, и капитал за покупка на стоката. Оказва се обаче, че досега нивото не е било много професионално.

"Цените на някои сайтове логично са високи, тъй като при поръчка обикновено ги купуват от близката аптека и имаме много такива клиенти. Причината да не развиваме бизнеса много усилено е, че конкурентите непрекъснато гледат цените в сайта ни и намаляват тези в своите аптеки. Така вредата се оказва по-голяма от ползата", коментира Николай Костов, собственик на аптеки "Ремедиум". Според него в интернет все още преобладават продажбите на спортни добавки, като в момента потребителите започват да търсят утвърдени марки.
Част от компаниите също не смятат интернет продажбите за важна част от бизнеса си. Десислава Райчинова, директор на най-голямата компания за хранителни добавки като пазарен дял Walmark, смята, че в момента търговията в интернет е подходяща за марки със слаба дистрибуция, които нямат представителство и търговски екип или за медицински консумативи – апарати за кръвно налягане и др., както и цели серии спортни добавки. "Ние също имаме електорен магазин, но през него минава под 1% от оборота. Използваме го по-скоро като информационен канал, отколкото като място за продажба. Нашите продукти са от първа необходимост, продават се във всяка аптека и вероятно това не ги прави толкова атрактивни в интернет", казва тя.

Съществуват и още две причини, които правят покупката по интернет по-слабо вероятна. От години аптеките се конкурират на база цени и се оказва, че в част от сайтовете един козметичен продукт например струва по-скъпо, отколкото в близката аптека. Освен това виртуалните аптеки събират такса за доставка, която в някои от тях достига 100 лв. или пък за да спечелиш безплатна доставка, трябва да пазаруваш продукти на максималната продажна цена.

Другият момент е времето за доставка – част от сайтовете досега даваха време между един или три дни, докато покупката стигне до клиента.

Естествено има и контрааргументи. Според Ивайло Тончев онлайн покупките са реален конкурент на продажбите в една добре развита аптека, но с едно условие - все още законът забраняват доставката на лекарства по лекарско предписание през куриер.

"Развитието на електронната рецепта и електронната здравна карта би променило много сериозно социалната картина в много малки населени места, в които от години няма аптека и хората пътуват километри за някое лекарство по рецепта. Ние често коментираме, че имаме социална функция – успяваме да стигнем с важни за здравето на хората продукти до населени места, в които от години не функционират аптеки. Това обяснява и огромните поръчки, които получаваме често от малки населени места - хората се обединяват, получават безплатна доставка и отстъпка на продукти с гарантиран произход и годност", казва Тончев.

Източник: capital.bg
 
От: Лекар търси помощ за оптимизация на личен сайт (SEO, PPC) + нестандартно предложе

http://apteka.framar.bg/ са едни от единствените хищници на пазара. Но можеш да ги надцакаш защото са малък екип и не разбират от Онлайн търговия. То и ти не разбираш - но имаш нещо, което те нямат - нямат хъс и нужда от приходи - щото са на заплата. А ти можеш да имаш неограничени приходи :) доктори ще си наемеш колкото искаш.
 
От: Лекар търси помощ за оптимизация на личен сайт (SEO, PPC) + нестандартно предложе

Изключително благодарен съм за дадените предложения и оказаната помощ. Някои от съветите вече са приложени в моя сайт.
За съжаление е истина, че повечето лекари нямат мислене на предприемач. Не говоря за търговия с лекарства, а за желание за имплементиране на нови идеи и технологии.
Медицинската/фармацевтичната ниша в България без никакво съмнение е "бизнес неразоран". Много хора ми писаха с допълнителни идеи за съвместна работа - някои от тях без да оставят информация за контакт.
Все още не мога да пиша лични съобщения. Ще отговоря, когато получа възможността да пиша ЛС.
 

Горе