Конкурс за: Лого за спортен новинарски сайт

Да разбирам ли, че

ще стои на сайт на български?
Благодаря, ви много за въпроса. Сайта ще е Български, просто спонтанна идея ни дойде, за бг знамето, но както и колегите казаха, няма да изглежда добре, принципно с Българското знаме не сме го заложили в изискванията. Ако някъде грешим, ще се радваме да чуем и вашето мнение :)
 
Ако някъде грешим
Да сте срещали англоезичен сайт със слоган на български?
Единствено приемлив език е латинският - с някоя класическа сентенция. И то за европейските езици. Не очаквам да срещна латинска сентенция в арабски и източни текстове.
Ако се прави сайт за известна личност, би могло да се приеме да има негови думи в оригинал. Но е по-правилно да бъдат преведени на езика на сайта.
 
Рядко се среща със слоган на български обаче с англоезично име е масово и аз по принцип не виждам смисъл особено когато сайта е насочен изцяло към БГ, но това което ме дразни е, че на кирилица нито лого, нито надписи иглеждат добре, винаги ми стоят малко дървено, не знам защо така, може би внушение.
 
Благодаря, много и на двамата за споделените мнения, но поне според нас слогана трябва да остане, след време ако всичко върви, ще се пусне и английският език като опция в сайта :)
 
на кирилица нито лого, нито надписи иглеждат добре
Кирилските шрифтове са по-малко от латинските. А истински качествените в голямата си част са платени. Може би затова се усещаш несъвършен.
 
Да Вискяре може би има известна доза истина в това което казваш, но хубави шрифтове кирилизирани вече не изглеждат толкова добре.
И малко модификационе, ако идеята не беше ясна в предишното ми предложение сега да я направя малко по-видима - это спортсмен категория перо;)


b23ebdc6be1af5c9a8afe6a61592a50b.jpeg
 
@DENKS - Извинявам се за забавянето, с отговора. Така поставено логото вътре в знамето, е все едно му слагаме ограничение, и има някаква рамка, поне според нас.
@Websolut - Така направено е вече друго нещо, идеята е страхотна както и логото. Благодаря, ти.
 
@Atis - Доста интересен вариант. Това, което ние мислим, че може малко да се промени купата с перото. Най-силно впечатление, ни направи надписа с слогана, доста небрежно и красиво за този тип лого :)
 
@DENKS - Благодаря, ти за предложението и за вторият, ти вариант. Ще го обмислим.

Остават само още два дни. В петък над вечер ще обявим победителят и ще се свържем с него.

Благодарим още веднъж на всички отделили време, за да участват в нашият скромен конкурс.
 
Тенкю, спирам да участвам в конкурси, че не спрях да печеля, чак срам ме хваща;)
Шегувам се разбира се, мерси и успех с проекта, сега ще върна отговор на лични.
 

Горе