Малко помощ за cron job

misho0

Member
Имам един сайт на който съм пуснал един скрипт който тегли инфо и снимки от друг сайт и го поства на моят и скрипта се активира с cron job. Въпроса ми е как е най добре за хоста и сайта да се пуска cron job. В момента съм го направил да се стартира на всеки час, но виждам че и процесорното време се е увеличило двойно.
Да направя два пъти на ден или по често да се стартира.
 
Аз бих експериментирал. Защо ли? Защото ти трябват 2 константи тук, за да работи с добро КПД скрипта - честота на ъпдейта и процесорното време. И двете да са в поносими стойности. Няма как някой да ти отговори, ако не види със собствените си очи какво се случва. Ще е голям съвпадения, ако някой знае отговора, защото доста неща трябва да си еднакви, за да каже приблизително как точно да се настрои - от версия на скрипта до хостинг пакета, който имаш. ;)
 
От: Малко помощ за cron job

Хоста е СуперПро на СХ. В хоста имам още два УП сайта но на тях няма скрипт.
Информацията е ...тегли обяви от сайт за обяви и ги публикува в моят сайт. Сайта е за Канада. На 24 часа публикува около 1500 обяви.
 
то е пропорционално на колко време работи няма как да го оптимизираш....... докато срипта ти чака данни процесора седи под товар и няма как да се избегне при нито един хостинг... можеби ако е по на често но за по кратки периоди (дърпа по по малко обяви по бързичко) може да има известен ефект но все пак НЕ гарантирам че ще стане по добре, това би бил по малък и от съседния датацентър ако го дърпаш не през океана... като цяло някой неща не стават добре на шеърд - за крон теглещ данни навсякъде е едно и също няма солюшън...

даже един интересен факт защитата срещу скрейпене на cloudflare се възползва точно на този принцип като няко е ip e флагнато за скрейпър като се свързва със защитения сайт почва да му бави връзката за да му изяде cpu то
 

Горе