Възможен ли е интернет пазар в ЕС ?

  • Да

    Votes: 1 50.0%
  • Не

    Votes: 1 50.0%

  • Общо гласове
    2

turgoveca

New Member
Здравейте, бихте ли ми дали информация как мога да направя сайта ми да бъде международен ? Искам да направя пазар в ЕС. Моля за вашето съдействие. Благодаря.
 
Този въпрос може да съдържа дузина по-малки въпроси в себе си.

Сайта онлайн магазин ли е? И може би търсите начини да доставяте евтино пратки в ЕС? Или пък вече сте уточнили тези неща и се чудите дали/как можете да достигнете до хората из Европа чисто като методи на реклама?

Или пък става въпрос за някакъв кънтент сайт и се чудите как да достигнете до международна аудитория?

Във всеки случай отговорът е, че щом има желание, се намира и начин. По-конкретен отговор обаче би изисквал по-конкретен въпрос. :)
 
Имам магазини, продавам и онлайн. Искам да развия и онлайн бизнес. Продавам черна-бяла техника, идеята ми е да достигна и до международната аудитория, за да правя продажби и през сайта.
Благодаря ти.
 
Имам и интерес за пазара в Македония. Ако имаш познания ще съм доволен да ги споделиш.
 
Познанията ми са главно в ролята ми на човек поддържащ платена реклама, ако търсиш информация относно логистика, ще трябва да попиташ някой друг колега.

Нещата стоят по следният начин:
В Македония, Румъния и Гърция е лесно да се продава, тъй като има повече възможности откъм логистика. Т.е. по-бързи доставки.

Платеният трафик в Македония е 20-30% по-евтин от този в България, същото важи и за Румъния. Можеш да продаваш там, ако наемеш някой македонец, или съответно румънец, да ти преведе сайта като хората на локалния език. Иначе идва евтин трафик, но на сайта нищо не се случва.

Т.е. ако искаш да продаваш там си трябва сайта ти да е поне толкова функционален и професионално пипнат, колкото е българската му версия.

Вече при платената реклама можеш да се съсредоточиш върху три потока трафик:
1. Платен трафик от хора, които в момента търсят да закупят продукт, който имаш наличен - тип Google Search трафик.
2. Платен трафик от хора, които биха имали интерес да закупят продуктите, които предлагаш, ако минат достатъчно пъти през сайта ти. Тук опира главно до привличане на голям обем трафик и ретаргетинг.
3. Newsletter - това е производно от първите два метода. При добре работеща и-мейл маркетинг стратегия, lifetime value на всеки един потенциалент клиент скача в пъти. Т.е. можеш да си позволиш по-агресивно рекламиране спрямо конкурентите, които не оползотворяват нюлзлетъра си достатъчно добре.

Това е в общо линии. Добре направената реклама не е магическа пръчка, за да докара продажби сама по себе си, нито добре изпипаният ландинг пейдж/продуктова страница. Трябва и двете да са ефективни, за да можеш да вдигаш оборотите на бизнеса си с течение на времето. Иначе просто хвърляш половината ти печалба на пътя - нещо, което доста хора правят в началото на проектите си.
 
Обмислям да опитам да хвана пазара на територията на Европа, което означа че сайта трябва да ми е достъпен до всяка една държава. Относно Македония там мисля да развия бизнес на място, не през онлайн модул. Благодаря ти за изчерпателната информация мисля,че ще ми е от полза от толкова опитен човек. На разположение съм за твоето мнение.
 
Здравейте, бихте ли ми дали информация как мога да направя сайта ми да бъде международен ? Искам да направя пазар в ЕС. Моля за вашето съдействие. Благодаря.
Мултиезичен ли говорим? Можеш всякакъв да бъде. Вече сам си преценяваш какви пазари искаш. За какво точно става дума?
 
Мултиезичен ли говорим? Можеш всякакъв да бъде. Вече сам си преценяваш какви пазари искаш. За какво точно става дума?
Става въпрос за климатична техника, сайта ако е само на ENG ще върши ли достатъчно работа или за да продава достатъчно добре е необходимо да бъде съобразен с езика на всяка една страна. Благодаря.
 
Започни с английски като начало пък после като тръгне може да го преведеш на езиците, откъдето имаш най-много клиенти. Аз така бих направил.
 
Става въпрос за климатична техника, сайта ако е само на ENG ще върши ли достатъчно работа или за да продава достатъчно добре е необходимо да бъде съобразен с езика на всяка една страна. Благодаря.
Да, почни с английски. А иначе за продажбите, ще е от голямо значение езика, ако ще оперираш и на локални пазари, не само като глобален сайт. Но по-голяма пречка тук ми се вижда цената и срока за доставка. Повечето хора не си избират сайтовете толкова заради какви са - чуждестранни или не (поне аз съм така), колкото до колко е голям избора на артикули, цената му за доставка (защото в повечето случаи някой световни сайтове бият цената на продукта от нашите) и най-вече за какъв срок ще се достави. Представи си да си вземеш климатик и да ти дойде след месец....а в много случаи климатик се взима, защото веднага е нужен. Рядко някой си казва "Абе аре ще сложа другия месец климатик, ама ще го поръчам от сега, че ще дойде за 3 седмици".... Иначе съм виждал супер яки климатици в чуждестранни сайтове, ама като сложа доставка, някой тук да го монтира и срока, направо губи смисъл. И взимам от тук. Даже на място се уговарям, че нали верно има и един монтаж, за който малко много ще ми дойде някой друг да ми го направи. Ще ми се и продукт и сървис на едно място. Това е в случай, че съм те разбрал, че ще продаваш климатици, а вече техните чаркове - там нямаш проблем, освен пак - цена и доставка. :)
 
Само с английски няма как да стане, освен ако не искаш да продаваш само във Великобритания.
 
Здравейте, имам подобен въпрос, като колегата, но е свързан с логистиката. Има ли куриерска фирма, която доставя на нормални цени в цяла Европа кажем ? Благодаря предварително.
 

Горе