Милен Цветков загина в жестока катастрофа, ударил го дрогиран шофьор

John Galt

Well-Known Member

Животът е кратък и непредвидим, радвайте му се докато ви има. :)
 
Милен е един от малкото достойни журналисти в България. Наистина ми е мъчно, че вече го няма, а още по-мъчно ми е, че наркоманията, простащината и безобразията властват в тая уж държава :(

Почивай в мир Милене!
 
Мир на духа ми. Много го харесвах. И кви са тия, който карат в такова състояние. Този каква точно карантина е правел, след като се е нашмъркал с други богаташки лекета в Драгалевци и с целия си акъл е слизал на долу. Може да не съм прав, но по опит нещо такова ми се върти в главата като сценарии. Аз съм много разочарован. :(
 
Когато няма страх от закона, тогава започва разпада на държавността. България е чудесен пример за това. Както стана ясно, лекенцето е дете на богати родители, сега ни очаква познатото - или малко време в затвора, или условна и замитане под килима, както всеки друг път. Даже нямам и желание да следя какво ще се случи в предстоящото "дело", демек - нищо. Какво стана с Местан, някой помни ли?
 
Последно редактирано:
Когато няма страх от закона, тогава започва разпада на държавността. България е чудесен пример за това. Както стана ясно, лекенцето е дете на богати родители, сега ни очаква познатото - или малко време в затвора, или условна и замитане под килима, както всеки друг път. Даже нямам и желание да следя какво ще се случи в предстоящото "дело", демек - нищо. Какво стана с Местан, някой помни ли?
Места беше жертвата btw
 
Много жалко наистина и то навръх Великден! Да те е страх да седнеш зад волана. А винаги съм си мислела, че страшните неща стават на извънградско. :(
 
Остави кой е жертвата, светла му памет на Милен Цветков, реално всеки можеше да е на негово място. Никой не е застрахован. Такива келешчета са под път и над път. Ленят с луксозните коли купени от мама и тате с куфарчетата с пари получени в зората на демокрацията. Държавата естествено нехае. Надрусал се с каквото намери и се качил зад волана, щото мама и тате имали пари и се помислил за Шумахер. Дано го тикнат за дълго в панделата, ама 100% ще му се размине, веднага ще излезе чисто съдебно минало, в затвора, ако влезе изобщо ще има “добро поведение”, с парите си ще си купува всичко което му трябва - наркотици, телефони, отпуски и т.н. Ще е все едно на курорт. И най-страшното е, че като излезе пак ще прави същите изпълнения, защото наркоманската му глава може само това. За такива нищожество само разстрел помага.

Първата версия която прочетох беше, че е умишлено това, амаявно става въпрос наистина за случаен инцидент.
 
Според мен ще се потули. А тези лигьовци ще го измъкнат с пари, защото тук така става. И аз се замислих, като колегата, че това можеше да е всеки един от нас. Седиш, спазваш правилата и в един момент някой просто решава, че ще те очисти. Било то съзнанието или несъзнателно. В неговия случай - съзнателно. Качиш ли се на кола пиян или дрогиран, води се умишлено. Поне би трябвало.

Каквото и да се изговори, все ще се потулят нещата и човека, виновен за това няма да си получи заслуженото. Не мога да повярвам, че такива убийци постоянно кръжат из пътищата, а полицията се заяжда за телефон или неправилно паркиране.
 
Не му е за пръв път, явно.

Днеска по телевизията гледах - Някакъв от пътна полиция каза - имал едно дребно нарушение на ЗДвП.

Това е положението с пътната полиция.

Че няма водач който да не е правил нарушения - няма. Обачеконтрола по пътищата е минимален. И дори и да те хванат в нарушение има 1000 механизми по които да бъдеш оневинен. Например на този - джипът му бил фирмен. Сигурен съм, че винаги ще си намери служител на фирмите им за 100-200 лева “премия” да се подпише, че той е карал, ако става въпрос за снимка от камера.
 
Копирам от FB:

Какво ще стане?
- Ще го държат доста дълго време в ареста, докато обществените страсти утихнат.
- През това време ще се наемат топ адвокати.
- Дрогата ще се окаже за медицински цели (марихуаната), а другата дрога - дизайнерска.
- Аудито е имало технически проблем. Може би спирачкит отказали.
- Детенцето изведнъж ще започне да вдига кръвно, ще му става лошо. Може и зъбче да го заболи.
- Ще доведат детската му учителка да разправя какво добро детенце е било.
- След размотаване около 2 години, ще го осъдят "ефективно" в затворено общежитие.
- След още 2 години ще го свободят за добро поведение. Младост. Първо сериозно провинение. Може и доброволец броене на популацията на мравки да стане.
- Някъде 2026 година ще е отново по улиците с още по-мощен автомобил.
 
Нека ги катагоризираме тези нарушения, за да се види реалната картинка. Има такива, които са предизвикани по невнимание, има такива, които са направени заради някакъв вид тарикатлък (като да не се сложиш колана, да влезеш в забранена еднопосочна, да говориш по телефона без хендс фри и подобни). Има и такива, които минават за умишлено престъпление, в повечето случаи водещи до ПТП - това е карането под влиянието на алкохол и/или наркотични вещества, застрашаване на движението, правейки неправилно изпреварване, превишена скорост в участъци със слаба видимост, преминаващи хора.... Всеки е правил нарушения, въпросът е какви. Не познаваш шофьор без нарушение, било то засечено или от органите. Виждам и го постоянно по улиците. Но на пръстите на едната ми ръка мога да се сетя за случаи с много тежки нарушения. И да, никой не е застрахован да му се случи нещо такова, но едно е да го предизвикаш сам, друго е безсилни за теб обстоятелства да го предизвикат.

В случая какво имаме? Празни улици, ясно време, трафик спазващо правилата за движение и един шофьор, качен на мощен джип под влиянието на наркотици. Гледайки и горното видео, как за тази кола червения светофар не значи нищо, е било въпрос на време да убие някой на пътя. И го взимам малко лично, защото и мен са ме удряли на червен светофар отзад, чакайки зелено. Бях в голф, а в мен влезе отзад един бус. Бях с една седмица само болки във врата. Но и скоростта, благодарен съм на Бог, беше ниска - не повече от 30-40 км/ч.
 
На 12:30 ...

Съдбата е кучка, каква ирония само. Не ти се умира затиснат в ламарини, но смърта идва точно, когато си зад волана......
 

Горе