Мини Нет Линк Стратегия - Малък Гейтауай

Blinky

Owner
Какво е мини нет?

Мини нет-а е няколко малки сайта, които водят до по-голям централен сайт. Предназначението на мини нета е двойнствен. Първо, използва високо-таргетирано съдържание за да помогне на търсачките и посетителите да занят, че определена страница е за определен продукт/услуга. Второ, води до главния сайт, правейки главния сайт да изглежда по-важен за Google и другите търсачки.

Ето и специална диаграма на 4 мини нет сайта, подпомагащи главния централен сайт:

mini-net-diagram.gif

В същинския сайт воденето може да бъде по-комплекно, но принципното водене към главния сайт е все още добра идея. Всяка страница от мини нет сайта има нужда да съдържа няколко параграфа за да свърши работа цялата идея.

Причината за това че мини нет-овете работят толкова добре, е че те всъщност прибавят истинска информация към уеб пространството. Google и другите търсачки могат да ги намерят/индексират и използват съдържанието им за определят към какъв сайт те водят и за какво е той.

Създавайки такъв тип интерлинкване вие със сигурност ще превлечете вниманието на големите търсачки, а ако имате и линк директория на всеки отделен сайт то тогава се създава едим локален мини портал с който Вие казвате в уеб пространствите, че имате локален ресурс.

Това е добре изпитана SEO техника, която работи не само пред паяка на Google, но и пред вашите посетители, те ще продължават да се "въртят" във вашия "малък" информационен ресурс.
-----------------------------------------------------------------

Последно редактирано от модератор:

pricecompare

New Member
Хм mini net това не отиваше ли малко към блек техника. Ако невнимавате ще си прецакате домеините. :roll:

Pesho1978

Well-Known Member
pricecompare каза:
Хм mini net това не отиваше ли малко към блек техника. Ако невнимавате ще си прецакате домеините. :roll:

Всъщтност е gray hat, ама то нищо не остана чист white hat...

BATTERY

Member
абослютно вярно .. работата отива малко по малко на там че или ще се изцапаш малко или седиш, стискаш кълки и се молиш да стане.
Номера е да си останем все пак повече бели.

Pesho1978

Well-Known Member
ilianskim каза:
според мен си е още уайт , ама както видяхме и гугъл се омота в своите алгоритми и опити да спре всичко и всички :)

Кое му е white-то?

Blinky

Owner
И аз си мисля че е малко извън изискванията на White-а, но може и леко да е. Но по-скоро не е.:) А то за да бъдеме честни линкбайтовете са един вид White SEO, но не може всичко е да линкбайт, особенно по нишите, където основното е да се предостави инфо и продукти.

gartar

Member
Blinky

Бях чел подобна схема, не сувсем същата, но още не съм ги пробвал тези неща.

Имаш ли пример за такива сайтове (твои или не)?

coolice

Owner
това се ползва когато ти е трудно да си намериш рилеитед линк партньори с качествен контент .... Както се казва ако ги няма си ги създаваш.... Г така са наплашили всички че повечето топ сайтове отказват оне уаи линкинга....

Но подчертавамако ще разчитате някакъв скрипт/софтуер да генерира такива саитове по зададени киурди почти съм сигурен че няма да стане :)

iisark

Member
От: Мини Нет Линк Стратегия - Малък Гейтауай

това си е стара и изпитана техника и работи на 100%

stan

New Member

Един хит и от мен, топлата вода отдавна е излислена, хайде да говорим за стратегии, модели, правилно линкване и между тях .....

strana

Well-Known Member

... ами айде... че покрай тоя "Гейтауай" ми хрумват само некви поеми за Покахонтас

stan

New Member

цакни ми на icq: 206404812 да ти прятя линкове, които аз съм изровил от братската руска мисъл,
аз лично ще започна предпазливо без прелинкване,

и ще гледаме .... какво ще стане

brad1985

New Member

Че ако не си линкваш собствените сайтове да купуваш линкове ли е по-white ?

stan

New Member

значи като прелинкване имах предвид да прелинкваш Сателитите си, и кой каква стратегия е избрал, колко агресивна е, а по отношение на това бели или черни методи са това, това е въпрос на светоглед, и за мен е загуба на време да го дискутираме този въпрос. Някой ако има време за философски теради ОК.
Хайде да бачкаме и да не се занимаваме с глупости.

dtodorova

New Member

абослютно вярно .. работата отива малко по малко на там че или ще се изцапаш малко или седиш, стискаш кълки и се молиш да стане.
Номера е да си останем все пак повече бели.

Стискаш кълки ... (rofl)!

Горе