Мислете Локално: 6 Лестни SEO Link-Building Техники!

Blinky

Owner
Една статия, която заформих по препоръка за petrov321. Остава да му измисля нещо силно и за SEO от към оффпейдж. Но се надявам леко някой да даде насоки, защото е по-общо отколкото си мислим. :) Ще се радвам да ми дадете съвети от опита си. Знам, че има много хора с местни бизнеси и това, което могат да дадат и прочетата ще им / ни влезе в употрема.

В страшният свят на промени в алгоритмите на търсачките, неща като актуализацията на Panda може да се превърне в тежък удар за Вашия уебсайт за една нощ, независимо колко добре сте изградили стратегията си. Но за наше щастие, някои неща около SEO-то никога не се променят и това ни дава надежда да си мислим, че не всичко би могло да се срине изведнъж.

Едно от тези неща е високото количество от качествени връзки към Вас (links), които все още се възприемат добре от търсачките, тъй като се явява като вотване, че качеството на Вашия сайт има значение за мрежата и това дава ясен ефект на Вашата класацията по резултатите на търсачките. Всеки SEO майстор има арсенал от идеи за изграждане на връзки (или link building strategy) под някой друг ръкав, като някои са очевидно по-съмнителни и рисковани отколкото други. Същото важи и за самите връзки - някои са по-добри от други. И не всички влизат под един и същ показател, и това може да се види на практика в процеса на оптимизация. SEO Link-Building Techniques!!!


Това, което много хора изглежда забравят е, че има стотици, вероятно хиляди потенциални и отлични връзки, чукащи точно на прага им. Ето няколко начина да започнете!

1. Училища, колежи и университети

Връзки идват в много аромати (са различни), и някои генерира по-добър link juice от други. Учебните заведения са определено в раздел "главеното ястие" от специалитети в менюто от връзки, като линк от yourlocaluniversity.edu или еквивалентен ще имат далеч по-SEO стойност от 1000 линкове от cheaprussianbrideslinks.com.

Един от начините е просто да се включат по едни или друг начин в местните учебни заведения, като имате уникалната възможност да дадете нещо обратно нещо на общността там.

Един от методите, които са приети в практиката, е да предлагате опита от работата си. Веднъж създадена и удобрена, история около Вас, Вие ще намерите линк към страница си от секцията "опита от работата ми" от този прекрасен EDU сайт.

2. Благотворителността

Друга голяма възможност за линкване на сайта Ви е от местната организация (с добре социално-уважавани уеб сайтове), чрез благотворителния сектор.

Какво ще кажете за спонсориране на местни благотворителни събития или правите просто редовно дарения, като в замяна ще отправите молба за регистрация на сайта Ви там. Това е един много добър и хубав начин да имате добри линкове към сайта си. Фантастичен начин и за да си гарантирате връзката, която искате (и не само да се споменава сайта ви), Вие трябва да изпратите на техния уебмастър или сайт администратор предварително подготвени, бранд и маркетинг материали и част от кода Ви от кода, който използвате за линк билдинг.

Друга идея би била да се помогне с обучението или дейности, като посещение на възрастни хора или инвалиди, благотворителни организации, за да дадете безплатно обучение в интернет маркетинга или друго. Няма услуга, коята да не може да бъде върната. Въпросът е всеки под каква форма я иска. Добрият линк билдинг се основава предимно на идеята за размяна да услуги и помагане. На този тип се градят и много сайтове, като тези за блог гостове, артикъл директории. Но на нас ни трябват "истински" линкове / връзки, а не такива, които отбиват номера. За това се иска и малко изобретателност в истинския линк билдинг.

3. Местни фирми

Повечето местни фирми вече имат уеб сайтове и всеки добър бизнесмен е винаги за идеята - взаимноизгодни бартер, преди, сега и в бъдеще. След като направите Вашите проучвания, можете лесно да установите, кои уебсайтове да офертирате с няколко идеи;

Като например: някои предприятия и цехове ще имат много грозни, остарели или просто ужасни сайтове, като дори с някои малки промени от Вас те ще бъдат от голяма полза за подобряването им. Намирайки тези бизнеси, Вие можете да помогнете за бързото и лесното им "вдигане на крака", като говорим за добре отлежали сайтове с добър Page Rank, и да получите Вашата връзка, като "благодаря" за това, че им помагате в това.

Ако имате малко знания в областта на дизайна и не ви струва много усилия да "презимите" един бизнес в интернер (да му създадете сайт), то това може да е един от начините да им помогнете. А дали линка, който искате към Вас ще е за сметка на тази помощ? Това го решавате Вие. Работата може да се направи в рамките на няколко часа, но Вашата връзка ще бъде там в продължение на години или докато не се смени дизайна с нов.

4. Местни директории

Има много начини да се вземат връзки от т.нар локални директории, които се отнасят до Вашия район. Не знам колко работа върши за малки държави, щати, локации, градове. Но опредлено е един от начините да листнете Вашият бизнес или да се сдобиете с връзка, която е безценна, имайки предви, че и трафика от так е на локално ниво, като Вашият бизнес. Търсене чрез някои генерични термини, като директория на Вашия град (directory + town) може да даде най-подходящите резултати. С времето директориите може и да се обезценили, особено тези наспамените - международните, но не забравяйте, че линка си е линк и местен вот се чете добре от търсачките.

Направете проверка: Дали Google места и Bing Бизнес Портали заместват тези локални директории.

5. Общностти групи, клубове и организации

Много местни групи / общностти имат техни собствени уеб сайтове, както и някои от тях са много добре развити и разработени, което означава, че могат да предоставят и силен и мощен линк за сайта Ви. Помислете добре за това какъв е Вашият бизнес и към кои се отнася той, и само така Вие може да предложите и подготвите персонален подход.

Един добър пример за това може да бъде клуб, който би линквал с голямо удоволствие към Вас ( спортен магазин / оналайн магазин за всичко и т.н.), ако в замяна на това Вие им давате отстъпки, при покупки. Има адски много възможности в зависимост от нишата на Вашия бизнес и както и това, което имате да предложите. Единственото правило е да се проучва правилно и точно, да се проявява творчество и личен подход, както и да има лека нотка изобретателност.

6. Местната преса

Повечето местни вестници имат уеб сайтове в наши дни, и биха публикували всяка интересна местна новина или съобщения, ако са добре написани и представени, цитирайки автора им. Посветете статия за последния ви ход, като това се води добра придобивка на клиенти, благотворително събитие около Вас, или нещо, което включв аВашия бизнес с общността - много е важно връзката да е тази, за да има социална стойност новината. (Съвет: много от гореспоменантите link building методи могат да се класират тук!)

Нещо, което трябва да запомните е, че местните репортери са отчаяни за истории (и в повечето случаи не стигат до нищо ценно и смислено, което би прикувало зрителя), в някои отношения, по-малките публикации са по-добрата опция. След представянето на Вашата идея пред репортера, изпратете им пълния текст от уебсайта и им кажете - линка към Вашия сайт да е оставен непокътнат, като цитиран източник.

Това са само 6 начини за изграждане на големи и силни връзки от местните организации и бизнеси. Сигурен съм, че има още много по-прости и разновидни, които чака да се напишат и прочетат от хората. Това са добри, силни местни връзки и методите описани тук дават нещо и на двете страни Даже не се споменават цени. Така че, ако сте били обмисля някои друг спамърски метод или коментари или каквото и да е - излесте навън, говорят с хората и изградете някои хубави местни връзки, вместо да правите нещо от което ефекта ще е нулев.

Успех с линк билдинга! :)
 
От: Мислете Локално: 6 Лестни SEO Link-Building Техники!

@Blinky, Благодаря за статията!
Ще гледам да пускам повечно такива, но ако може и за предложения. По принциш правя такива, като намеря нещо, което е интересно за споделяне и съм чел за него насам натам.

Иначе този вид линк билдинг е един от найинтересните, които съм срещал последно време. ;)
 

Горе