Мнение за музикален блог на английски език

wladimir

New Member
Здравейте! Целта, която съм си поставил е малко амбициозна, а може би и недообмислена - все пак съм студент и това ми е първия SEO проект. Става въпрос за блог за електронна музика на англиийски език, конкуриращ се с чуждестранни сайтове. За сега имам около 30 престижни домайна с backlinks към мен. Адресът на блога ми е: pcmuzika . blogspot . com (не е спам). Бих се радвал да ми дадете съвети как да му увелича трафика, какви забележки имате, смятате ли че има хляб в проекта и как да го кача нагоре - все пак конкуренцията ми е чуждестранна. Не бих имал нищо против и да го лайкнете в facebook - все пак сме сънародници. Предварително благодаря.
 
Има хляб и смея да кажа, че блога е добър и уникален. Щях да предложа нов домейн, но все пак така си почнал, предполагам, че и така ще желаеш и да продължиш.

Аз бих ти предложил някой друг гест блогинг, събмит на rss feed-а по големите агрегатори, писане на статии често, както и събмитване на такива в артикъл директории. Бих издирал линковете на конкурентите ти и бих се опитал да събера част (ако може и всички) от тях. Като цяло добре си се справил. Ааа, не забравяй блог директориите. Там е много важно да те има. Техноратито е задълже за теб. Махни я тази лента. :)

За сега това, кажи какво по-конкретно те интересува и къде мислиш, че имаш пропуски - onpage или offpage. ;)
 
От: Мнение за музикален блог на английски език

Аз пък мисля, че колкото по-рано вземеш домейн, толкова по-добре. Също не е зле да си направиш или да ти направят готин хедър. Но определено съдържанието е най-важното и трябва да се съсредоточиш върху него.
 
От: Мнение за музикален блог на английски език

Един фен на електронната музика се лепна за блога:) Харесва ми съдържанието и парчетата, които си сложил към статиите. Препоръчвам ти и аз да си вземеш домейн. Аз съм от потребителите, които не обичат блогспот по принцип и рядко се зачитам в блог на блогспот (ако не е на Гугъл:). Ако си вземеш домейн, може да започнеш и с малък пакет за хостинг като за начало. Малко дизайна да се пипне с някоя хубава тема, която да не е толкова мрачна и нека буквите да са по-големи (току що видях менюто горе, дребничко е). Също така не мисля, че е добре идея да болдваш толкова думи и цели изрази в един пост. Ако си на уърдпрес, спокойно ще си слагаш тайтъл и дескрипшън. PCMUZIKA нарочно ли го избра или имаш друга причина, за ЕН таргет не ми се струва много подходящо, но както ти си прецениш. На твое място бих следяла такива групи и туитър акаунти, свързани с електронна музика, за да гледам от какво се интересуват хората, да завържа контакти с други уебмастъри, да харесвам, туитвам контента им и постепенно да се отвори вратичка за гест блогинг (в тази ниша хората са готини и сигурно ще стане бързо :))/. Друго, което ми се вижда добра идея са events, сложи и секция ивенти и там пиши по една статия за всяко предстоящо събитие за даден стил, хем ще можеш да интерлинкваш към друга статия, свързана с изпълнител, хем свежо съдържание, хем хората търсят ивенти, свързани с любимата им музика, изпълнител и мисля, че редовното попълване ще ти захапе постепенно стабилен график по графа ивенти и ще излизаш по повече лонг тейл думи. Успех!
 
От: Мнение за музикален блог на английски език

Мерси за съветите и идеите! Като имам повече свободно време ще добавя още неща. По отношение на горните мнения скоро ще мина на собствен домейн, само да попрегледам някой работи. Иначе относно SEO-то мисля че има някой SEO пропуски on-page и off-page, но тъй като съм новак ще се радвам да ми кажете какви. По отношение на горния пост - да може би съм сбъркал с болдването на толкова дълги фрази, но все пак това е Блогспот платформа и го избрах за пръв проект, тъй като ми се струва по-прост от Wordpress, където знам че има цели SEO plugin-и каквито за съжаление в Блогспот не намирам, но дано Google имат време да го подобрят. Поздрави.
 

Горе