Мнение за мързеливото афф

От: Мнение за мързеливото афф

Пробвай в съджекшъна, както може и да ограничиш националността на трафика. Може да се пипне някое друго текстче, и да се ограничи кликаемостта до ефективното положение. Дръж ни в течение, а ние с каквото можеме ще помагаме. Все пак ао работиме заедно ще постигнеме повече умни решения. А и ще послужиш като добър пример за останалите започващи с PPC Google - AdWords.
 
има ще има въпросът е да я нагласи кампанията че да е на печалба
свали центие на 30 цента например и да се заключат някои ключови думи след това си наблъскаи таититъла контента и самата реклама с част от думичките които искаш да се отключат и чакаи
 
От: Мнение за мързеливото афф

Продажби на тоя етап нямам, националноста на трафика съм я ограничил - да. Този тест ще довърша с готов сайт на гб, както съм дал в примера, пък за следващия ще направя нов със собствен домейн и малко салтанати, които куулайс описа (по всяка вероятност това ще е по - ефективния метод, но искам още 4-5 дена да пробвам този за да преценя той на какво е способен). Свалил съм цените до 0.50лв за клик (максимална стойност) и ще видя утре каква посещаемост ще получа. Също съм оставил само много конкретни ключови думи от които се надявам да вадя само най - качествените посетители.
 
От: Мнение за мързеливото афф

Статистиката за днес до този момент:

днес
Кликвания: 20
Импресии 42 682
ctr 0,05%
Ср. Cpc 0,28 лв.
Ср. Cpm 0,13 лв.
Обща Стойност 5,53 лв.
 
От: Мнение за мързеливото афф

HavVvoC ако си ограничил трафика за USA примерно, съобразяваш ли се с тяхното време т.е. ако пускаш AdWords кампанията когато в USA е ден сигурно ще е по-добре....

или пък точно си изял 2-3 мазни хамбургера и съвестта ти е заговорила, че си дебело прасе и оппа... рекламка за билкови продукти за отслабване...
 
Последно редактирано:
От: От: Мнение за мързеливото афф

havvvoc ако си ограничил трафика за usa примерно, съобразяваш ли се с тяхното време т.е. ако пускаш adwords кампанията когато в usa е ден сигурно ще е по-добре....

или пък точно си изял 2-3 мазни хамбургера и съвестта ти е заговорила, че си дебело прасе и оппа... рекламка за билкови продукти за отслабване...

Ами нещо такова... ограничението на трафика ми не е само за САЩ, но кампанията за деня ми започва към 1 - 2 през нощта което отзначава, че по - голямата й част е точно когато там е ден... смисъл той бюджета ми до обед свършва...
 
От: Мнение за мързеливото афф

Ако позволите едно малко предложение.

Няма лошо да се промотира продукт с PPC. Дори това е доста често срещана практика, защото, когато се открият достатъчно "дълги" и в същото време таргетирани ключови думи конверсията започва да расте в положителна посока.

Та самото предложение е следното, когато искате да не се охарчвате прекалено много за ключови думи можете да спазвате следната проста формула:

Ако от един продукт при продажба изкарвате $20, можете да си позволите максимум 1% от тази сума за PPC, което ще рече $0.20 за клик. По този начин можете лесно да определите ключовите думи, които иамт ефект върху конверсията ви, освен това можете да пробвате по-голям борй ключови думи.
Тази схема на определяне цената на потребителя е достатъчно ефективна и е засегната в не една PPC обучаваща програма.

Освен това аз бих таргетирал на ниво подниша. Искам да кажа, че не само тези, дето ядат хамбургери се чувстват дебели ... Вземете за пример една жена, която скоро ще се жени, обаче не иска да изглежда като новородено слонче на свадбата си ... Примери много.

Успех!
 
От: Мнение за мързеливото афф

Аз бих добавил:

Пипнете сайта си на максимум, за да оправдяете финансите, които ще вложите в тази кампания. Все пак колкото по-добре се чувствате Вие с този сайт (като визия и послания), толкова по-добре ще го възприемат и останалите потребители. ;) И следователно по-лесно ще вдигнете конверсията. It is not a big deal.

Давам консултации, само при условие че се заслужи доверие. Ще се радвам да дам типчета по въпроса. НО имайте напредвид, че пляскане на нещо си и пускайки кампанията с плащане на клик, няма да ви гарантира Добра възвращаемост, ако не се зжемат някакви по-специфични мерки по въпроса. ;)
 
От: Мнение за мързеливото афф

Аз имам известен опит с рекламни кампании с по-големи бюджети в Google Adwords и EasyTrader. Резултатите в EasyTrader са почти никакви, докато Google ми докара посетители, които и останаха, макар че и там КПД-то беше ниско. Е, моят случай не е с афилейт сайт, а със сайт разчитащ на съдържание.
Иначе ако е за афилейт, бих препоръчал в рекламата задължително да споменаваш някакви цени на нещо си (пример: "Кутийка вълшебни хапчета за отслабване само за 5$"). Обявената цена в текста на рекламата по принцип отблъсква хората нежелаещи да купуват и привлича предимно потенциални купувачи. Тук това е изгодно, защото плащаш за клик. И все пак, PPC кампаниите са предимно с цел привличане на постоянна аудотория/клиенти и не я намирам подходяща за сайт от няколко страници предлагащ малко неща. Отделно, че аз като цяло не уважавам афилейт сайтовете, но все пак пиша в тази тема за да помогна някак.
 

Горе