Мнения за Wi-Fi усилвателите

prophet

Active Member
Здравейте!

Имам рутер вкъщи, който като изляза на вън на повече от 30 метра не хваща сигнал.. Отдавна съм чувал за Wi-Fi усилватели, но не знам защо винаги съм бил скептично настроен към тях. Четох, че Wi-Fi усилвателите разпръсквали сигнала и по този начин можело да хващаме wi-fi мрежата си на по-далечно разстояние.

От вкъщи искам да хващам wi-fi на около 50-150 метра разстояние. Може би и малко повече.

Какво ви е мнението за така наречените - Wi-Fi усилватели? Ползвате ли, мнения?

Благодаря предварително!
 
Благодаря! Разгледах такива в няколко сайта, по описанието изглежда доста добре. Но исках да попитам някой, който ползва или познава някой, който ползва какви са му впечатленията като цяло.
 
Тук ще получиш мнения от теоритици или линк от гугъл, първия резултат без грам обяснение.
Ако целта не е по някое време да пъхнеш някое линкче, това е форума където да си зададеш въпроса:
http://hardwarebg.com/forum/forumdisplay.php/14-Мрежи
Благодаря за линка. Ще попитам там какво мислят. Все пак, който е ползвал и има желание все още може да напише отзиви.
 
Благодаря за линка. Ще попитам там какво мислят. Все пак, който е ползвал и има желание все още може да напише отзиви.
Ама прегледай подобните теми и си оформи добре въпроса ако искаш да те вземат насериозно.
 
Сигнала от рутерите по принцип си е слаб, каквито и усилватели да слагаш, няма да постигнеш желания ефект, все пак и другото устройство (телефон или каквото ползваш) трябва да излъчва с повече мощност за да направят връзка. Чакаме да пуснат новия банд на 900MHz, там ситуацията ще е по-добре.
 
Много ми харесват мненията тук и в този ред на мисли искам и аз да си задам въпроса. А именно, малко интро....вила, която е на доста отдалечена част от града. Обхвата на всички оператори е супер слаб като има определени точки от обекта (къщата и градината), в които е идея по-добър, но далеч от идеален. Има ли някакво средство, което да засили този сигнал. Някак си да го прихваща и разнася с по силни вълни и честоти. За момента има нещо, което уж дава някакъв буст, но според мен е малко измислена работа. Води се някакъв усилвател. Идеята е и все пак да не е някоя извънземна технология, нещо приложимо и достъпно, било то и от братски Китай. ;) Мерси предварително за отговорите. :)
 

Горе