Многото Предимства От Прибавянето Към Директории/Directories

Blinky

Owner
Докато традиционоите прибавяния - submissions - по търсачки е не вече в толкова голяма полза за webmasters и интернет маркетолозите, има и друг тип прибавяне, което е дошло на преден план. Прибавянето към директории - Directory submissions. Прибавянето към главни директории, специализирани директории, от платено до безплатно прибавяне, идвете имат много предимства.

Първо, прибавянето към директории може да бъде причина за линк популярността. Повечето директории не изискват обратен линк, та линка се брои за еднопосочен до сайта ти. Еднопосочните линкове са много по-ценни от обменени от търсачките.

Второ, някои директории получават добро количество трафик и следователно това дава шанс да получиш таргетирани посетители от директория-линка. Тези посетители са безплатни!

Трето, цената за прибавянето към директория е много ниска. Взима само време. Можеш да наемеш професионалист да го свъши вместо теб.

Четвърто, е ползата от това че помага за оптимизацията за търсачки. Може да мениш заглавието (title) и описанието (description) си, за да включиш повече ключови думи и фрази. Това повишава шанса от по-добро класиране за тези фрази и ще покаже на търсачките че линковете ти са по-натурални докато мениш авторсия текст.

Пето, ако се прибавиш към няколко качествени директории докато сайта ти е чисто нов и не е индексиран от големите търсачки като Yahoo, MSN и Google, получаването на линкове от тези директории може да е добър начин търсачките да те манерят за няколко дни!

Шесто, повечето линкове от директории са постоянни щом веднъж си поставен там. Това означава че тези линкове ще ти помогнат дори повече с остаряването на сайта ти. По-старите линкове от сайтове, които са от извесно време в нета или са оважавани в индустрията си са просто ценни за търсачките и ще имат повече предимства при оптимизациите за търсачки.

Това са предимствата, сега ето ги и някои съвети:

- Пазете следа към коя директория сте се прибявили, това ще ви предпази от повторно добавяне.

- Не се прибавиайте към стотици наведнъж, търсачките обичат да виждат натурално изграждане на линкове, така че 2 пъти на месец по час за да се прибавяте към директории.

- Пригответе цалата информация на сайта ви, блючвайки Заглавие (titles), описание (description), ключови думи, Адрес (URL), е-мейл и т.н/

- Не забравиайте специализираните директории (niche directories)! Има директории почти за всяка ниша. От сватбени, научни,....Тези директории могат да имат повече предимства говорейки за оптимизация за търсачки и също така могат да донесът ного таргетиран трафик до сайта ви. Много пъти, се случва да се плаща за директории, които снабдяват сайта ви в вашата публика.

- Гледайте Pagerank-а. Не е всичко и не е научно да се знае че Google Pagerank-а на директориите може да ви помогне да установите качеството на линкове от директорията. Той варира от 0 - 10 и по-висок, по-добре. Свалете си безлатният Google инструмент-бар за виждате Pagerank-а на всички сайтове, които посещавате. Може да придобиете и идея дали ще си стува да плащате за даден линк от директория, съдейки по Pagerank-а.

- Внимавайте в полетата на всяка директория. Може да имате различни заглавиая и описания след прибавянето после.

- Изберете подходящата категория! Това може да изглежда очевидно, но бъдете сигурни че избирате правилната. Скролнете надолу и селектирайте категория, която е най-подходяща за сайта ви и нейното съдържание, не е само да се прибавите към която и да е.

- Отидете и се прибавете към безплатните, с нисък PR директории, дори и новите директории. Много от тях ще наберат популярност и вече могат да нямат безплатно прибавяне. Такаче хващането им рано може да спести финанси.

Еми това беше, надявам се че ви харесва статията. :wink:
----------------------------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
Много яка статия и съм за с двете ръце. И събмитването по нови директории е много оферта, както се спомена младите са безплатни докато наберат солиден брой бек линкове и като станат платени ти си минал тънко а и си там старо куче. Което може да радва теб и оптимизашиата ти. :lol:

Ако някой иска да сподели мнение за този тип реклама, част от SEO метода, тук може да даде и мнението си. Аз лично съм доволен, тъй като този трафик е безплатен и таргетиран. Като дойде някой т директория, той обикновенно избира категорията която го интересува и те намира в нея.

Не е изключено някои хора да печелат само от директории, повече от възможное. Това са малки търачки. Доколкото ми е извасно и те имат кутийка за търене. Това не само ги прави по привлекателни, но и са и ги класира като подтърсачки в моята класация за трафик ресурси.

надявам се че ще си увелича листата с прибавени директории до месец. Наистина е препоръчително процеса да става бавно, но докато някои директории се бавят с прибавянето, а други не са те включили в листата си. Е хубаво, според мен, да събмитвате по 50-100 на един път.

Приятно събмитване. :wink:
 
Много мерси за коментарите ти по статията. Това е което писано е повече от ценно, като се има предвид това е истина за директориите.

Много е готино да видиш как те одобряват по овечко директории, така ще си една идея по-напред в пазарната си ниша от останалите.

Тук бажи правилото: Колкото повече директории обхванеш, толкова по добре. :wink:
----------------------------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
е и аз не съм напълно съгласен с твоята статия защото по директориите има таргетед трафик които се конвъртва Не е много но върши работа - докарва по някоя продажба :)

Иначе за сеото съм съгласен че са девалюеитнати и не са това което бяха но това неозначава че са напълно безполезни
 
Според мен не си заслужава времето. Guerrilla Marketing + linkbait ще ти донесе и повече трафик и повече конверсия. Иначе ако имаш някой чирак да го пратиш по директориите да събмитва, няма да ти навреди. Със сигурност :)
 
Един пич които прави сео за шефа си на заплата си има асистентка за тази цел така че няма нищо невъзможно :) Ако си работиш по собствен проект защо да не отделиш малко време да го посъбмитваш :)

Ако обиклаяш по форумите където има собственици на директории си има допълнителни бонуси :) срещат се безплатни оферти :) за директории които по принцип са платени и си правят промоция :)
 
Еми то си зависи от стратегията, бате. Едни използват директории, други артикъл линкове, трети линк подписи, купуване на линкове от страници с висок PR, някой комбинират и т.н. И както се знае кобминацията е едно от най-добрите решения - така се разпростираш на повече столове, но с минимални количества.

Според мен Смисъл има от всички линкове, независимо дали са фрии или платени - то бота си ги отчита, а има и случаи в които някои линкове от тези директории са решаващи за позиция (1 или 2) нагоре. А трафик идва - малък но идва. Знам човек, който си направи продажба от такъв трафик. Но всеки си има различни мнения по въпроса - различен опит. :wink:
 

Горе