Модули за продаване на стоки на изплащане за OpenCart

wiley68

Member
Здравейте,

Бих искал да Ви представя няколко модула за OpenCart, които завърших наскоро.
Модулите са тествани и работят на OpenCart 2.0.x

Идеята на модулите е да доставят възможност на магазина Ви основан на OpenCart да предлага закупуването на стоки на изплащане. Разработени са по спецификации подадени от самите банки (UNI Credit, TBI Bank) за да покрият строгите им изисквания спрямо технологията за продажба на стоки на изплащане. Това е първата версия на модулите за OpenCart, но имам такива разработени за Magento и Prestashop, които предшестват този и работят на някой сайтове.

Модулите са три отделни, модул за TBI Bank, модул за UNI Credit и модул и за двете банки.

По-подробна информация за модулите можете да видите от тук:

software.avalonbg.com/blog/tbibank-opencart [TbiBank – OpenCart, модул за продаване на стоки на изплащане]
software.avalonbg.com/blog/unicredit-opencart [UniCredit – OpenCart, модул за продаване на стоки на изплащане]
software.avalonbg.com/blog/tbi-bank-uni-credit-opencart [TBI Bank, UNI Credit – OpenCart, модул за продаване на стоки на изплащане]

Имах и съответния модул разработен за JET, но спрях да го поддържам защото и банката спря да поддържа калкулатора си във вида удобен за употреба в скриптове.

Ако някой има интерес или желае да зададе някакви въпроси по темата, може да се свърже с мен тук или направо в сайта на страницата на конкретния модул за който има въпрос: software.avalonbg.com

Аналогични модули имам разработени и за Magento и Prestashop.
 
Super. Имаш репче и добре дошъл при нас. Би ли искал по-подробно да им отделиш тема, защото според мен мисля, че заслужават такава. Щях да те посъветвам после да я преведеш за Ен секцията на форума, но си е само за БГ пазара тези модули. Определено ще ги разгледам. Успехи от мен. :)
 
Последно редактирано:
Ами малко съм новобранец във форумите и затова така я постнах.
Направих още два поста за същите модули но за Magento и Prestashop като отделни теми.
Ако не ти е проблем да преместиш поста ми като отделна тема "Модули за продаване на стоки на изплащане за OpenCart", ще съм благодарен.
 
Ами малко съм новобранец във форумите и затова така я постнах.
Направих още два поста за същите модули но за Magento и Prestashop като отделни теми.
Ако не ти е проблем да преместиш поста ми като отделна тема "Модули за продаване на стоки на изплащане за OpenCart", ще съм благодарен.

Готово. Може да сложиш някоя друга картинка, видео ако имаш и демо. :) Успехи от мен. ;)
 
От: Модули за продаване на стоки на изплащане за OpenCart

Няколко снимки за начина по който действа модула:

1. След инсталиране на модула в таблото за управление на OpenCart, се появява възможност за управление на модула. От таблото на OpenCart избирате менюто „Extensions“ -> „Modules“. Намирате реда с модула „Credit Calculators“. Избирате бутона „Edit“, при което влизате в конфигурационен режим. От тази страница можете да спирате и пускате някоя от Банките, както и да определите минималната сума за която може да се продава от магазина Ви на изплащане за всяка една банка.

tbi_uni_opencart_system.jpg

2. На страницата на конкретния продукт, който е избрал Вашия клиент за закупуване се появяват допълнителни бутони за закупуване на продукта на изплащане с TBIBank и UNICredit. Същитe бутонi се появяваt и на страницата с кошницата на заявените продукти от клиента Ви. Тези бутони се повяват само за продукти или за група от заявени продукти, чиято цена е над посочената базова цена в административната страница на модула.

tbi_uni_opencart_front.jpg

tbi_uni_opencart_cart.jpg

3. При избиране на бутона Купи със съответната Банка се визуализира калкулатора за закупуване на стока на изплащане. На първия ред на калкулатора клиента вижда сумата на стоката. От втория ред клиента избира срока на изплащане. На петия ред се вижда месечната вноска. На шестия ред се вижда общата сума с натрупване, която клиента ще плати в края на периода на изплащането. На последния ред се вижда ГПР в проценти. Под формата има чекбокс с чието отбелязване клиента дава съгласието си, съответната Банка да обработи личните му данни.

tbi_opencart_calc.jpg

uni_opencart_calc.jpg

4. Визуализира се формата за попълване на необходимите за Банката данни от клиента.

Трите имена – задължително
ЕГН – задължително
Телефон за връзка – задължително
Втори телефон за връзка
E-mail – задължително
Адрес по лична карта – задължително
Адрес за доставка – задължително
Допълнителна информация

tbi_opencart_send.jpg

uni_opencart_send.jpg

5. С избирането на бутона „Изпрати“, попълнените от клиента данни се изпращат на административния мейл адрес. Клиента получава визуално потвърждение за изпратената заявка със следващата страница, която се появява автоматично след изпращането.

tbi_opencart_result.jpg

uni_opencart_result.jpg

Инсталирането на Credit Calculators – OpenCart става като разархивирате намиращите се в архивния файл „Credit_CreditCalculator.rar“ , който сте получили при закупуването на програмата в директорията на вашия OpenCart. Необходимо е да извършите стандартните стъпки за разполагане на модула на необходимите места на сайта си. По начина описан в документацията за работа и инсталиране на модули на OpenCart.
При нужда можем да инсталираме вместо Вас модула, като процедурата е безплатна за Вас. За целта е нужно да се свържете с нас и да заявите това Ваше желание. Ще са ни необходими данни за вашия сървърен акаунт за , които ще се уточним допълнително.
 
От: Модули за продаване на стоки на изплащане за OpenCart

Здравейте, интересувам се от модула, но имам няколко въпроса.

1. Има ли вариант модулите да сработят на 1.5.6.4 и Journal Theme ?
2. При промяна на лихвения процент, има ли опция за промяна от административния панел ?
3. Само за покупка на един продукт ли става модула или за цялата сума на количката ?
4. Отразява ли се самата покупка на лизинг в базата данни или отива само на администраторския мейл ?
 
От: Модули за продаване на стоки на изплащане за OpenCart

Здравей, @tdes

Ще се опитам да отговоря на твоите въпроси.

1. Не мисля, че ще представлява проблем. Въпрос на съответните тестове и настройки е. В най-близко време ще проведа тестовете и ще ти отговоря. Относно темата. За разлика от Magento в OpenCart това, че има различни теми не е от решаващо значение, заради работата с Hook. Позволява се модулите да работят нормално и почти без промяна на различните теми.

2. Тук въпросът не е зададен съвсем коректно. Това се дължи на непознаването на принципа на образуване на самите вноски по даден лизинг, както и на ГПР. Резултатите по дадена сделка на лизинг (месечна вноска, обща цена на кредита, ГПР) не са функция на една променлива (лихва по кредит), а на много сложни формули и няколко променливи. Като проблема е, че основната променлива е самата функция по която се изчисляват нещата. Тази функция се задава от самата банка и трябва точно да бъде отразена в програмата за да може сметките получени от нашия калкулатор да отговарят точно на сметките получаващи се при нанасяне директно в страницата за лизинг на дадената банка. Поради този факт е невъзможно да се зададат като променливи дадени стойности, а при настъпила промяна в дадения начин на пресмятане на стойностите се променя самия модул с нова версия , която извършва правилното пресмятане. От опит мога да Ви кажа , че тези промени от двете банки за които имам модул са правени веднъж за няколко години.

3. Не не е само за един продукт. В калкулатора се отразява цялата цена на дадена поръчка (всички бройки заедно с отстъпки, такси и т.н.). Т.е даден клиент си поръчва няколко неща по стандартния начин в количката. След което в самата количка се появява допълнителен бутон за закупуване на лизинг на всичко в нея.

4. Самата поръчка за закупуване на лизинг не се отразява в базата данни а се изпраща само административния мейл. Много разсъждения бяха направени по този въпрос, но в крайна сметка реших, че понеже самата сделка по покупката не е извършена докато банката не одобри лизинга, няма смисъл да остават записи за сделка преди да е осъществена. Може би в някоя следваща версия, ако надделеят мненията за запис на "опита" за лизинг в административната база.

Надявам, че отговорих изчерпателно.

Ако имате други въпроси, моля заповядайте.
 
От: Модули за продаване на стоки на изплащане за OpenCart

Здравей, благодаря за изчерпателния и професионален отговор. Относно въпроса за промяна на процента, наистина не съм го задал правилно. Всъщност съм имал предвид това, че при сключване на договор с Уникредит и онлайн магазина, от банката дават таблица с едни стойности, след време дават друга - промоционална с 1%, 0% лихва или нещо подобно. След изтичане на промоцията се връщат предходните условия и трябва стойностите да се връщат и в платформата.

Пожелавам Ви успех и повече продажби на модула. Аз лично ще го предложа на мои клиенти и се надявам да се възползват от него. Не знам само дали цената не е висока за един лиценз в сравнение със повечето цени на разширения за opencart.

Но пък имате предимството да сте първи :) Конкретно за изплащане с Unicredit няма (или поне аз не знам да има) друг разработен модул за Opencart, пуснат за продажба.
 
От: Модули за продаване на стоки на изплащане за OpenCart

За мен цената си е напълно нормална. Изпипано е семпло но професионално. Харесва ми.
 
От: Модули за продаване на стоки на изплащане за OpenCart

За мен цената си е напълно нормална. Изпипано е семпло но професионално. Харесва ми.
И се регистрира веднага за напишеш тези 3 мнения? Не прави чест на автора с тези детски номера. Е освен ако няма разтрояване на личността де ...
 
От: Модули за продаване на стоки на изплащане за OpenCart

Здравей, @Torbalan Trolski

Ами не не съм се разтроил, както и не знам кои са тези потребители, @tdes и @help28. Честно казано не знам защо я пуснах тази тема. Модулите съм ги правил по поръчка и те вече са платени от купувачите, а някой от тях съм правил за своя сайт. Общо взето получи се доста тъпо и конфузно за мен положение от твоя коментар. Имам далеч по-важни неща за вършене през свободното си време от това да се забавлявам по форумите.

Съжалявам ако съм обидил някого.

Моля модератора на форума, ако е възможно да изтрие тази и другите ми две теми, създадени от мен.

Благодаря.
 
От: От: Модули за продаване на стоки на изплащане за OpenCart

Хубава работа, ама българска...не бяха ме обвинявали още че съм виртуалната форумна проекция на някой друг потребител.
Цитирам коментара от втората червена точка, която получих за два дни:
Тема: Модули за продаване на стоки на изплащане за OpenCart
- хубава ти е темата, ама 3 профила сам да се хвалиш. Не ядем доматите с колците

Относно wiley68 с риск пак да го обвинят незаслужено в шизофрения: Човекът положил труд, написал нещо, което наистина си заслужава, получил няколко адекватни въпроса и съответно дал също толкова адекватни отговори, получил една похвала и веднага го обвиняват, че е "Аз, моя милост и Айрийн".
Докато сме с този манталитет винаги ще си седим на дъното :(
 
От: Модули за продаване на стоки на изплащане за OpenCart

Скъпо !

Знам че тези модули са голям трън ... основно заради неясноти по работата на лизинговите компании.

Сега например твоята точка 4?

Данните на клиента желаещ разсрочено плащане идват при администратора на сайта. Ама администратора оператор ли е на лични данни ?

След това администратора трябва да ги попълни в формата за отпускане на кредити на фирмата. Добре ама ако отпуснат или не кой уведомява клиента.
И кой му праща договора да го подпише ти или фирмата. Ти може да го сложиш да пътува с продукта. Или пък фирмата да го прати. Ами ако той клиента не го подпише


Такъв модул би си струвал парите ако директно данните на клиента се изпращат на сървъра на фирмата, админа да получи само информация одобрен ли е и да праща ли поръчката.

Има още много подводни камъни ама виж колко е часа и не ми се пише сега.
 
От: Модули за продаване на стоки на изплащане за OpenCart

Здравей, г-н Torbalan Trolski
Ако желаете може да изпием едно кафе заедно за да Ви се представя лично. Тава може би ще Ви е достатъчно за спрете да обвинявате г-н wiley68 в цитирам "Не прави чест на автора с тези детски номера. Е освен ако няма разтрояване на личността де ...".Аз не вися по форуми да пиша коментари, просто намирам това което търся, преценявам дали ще ми върши работа, плащам ако цената ме устройва и си карам работата. Благодаря на автора за положения труд и не злобея наляво и на дясно с коментари.
 
От: Модули за продаване на стоки на изплащане за OpenCart

Скъпо !

Знам че тези модули са голям трън ... основно заради неясноти по работата на лизинговите компании.

Сега например твоята точка 4?

Данните на клиента желаещ разсрочено плащане идват при администратора на сайта. Ама администратора оператор ли е на лични данни ?

След това администратора трябва да ги попълни в формата за отпускане на кредити на фирмата. Добре ама ако отпуснат или не кой уведомява клиента.
И кой му праща договора да го подпише ти или фирмата. Ти може да го сложиш да пътува с продукта. Или пък фирмата да го прати. Ами ако той клиента не го подпише


Такъв модул би си струвал парите ако директно данните на клиента се изпращат на сървъра на фирмата, админа да получи само информация одобрен ли е и да праща ли поръчката.

Има още много подводни камъни ама виж колко е часа и не ми се пише сега.

Когато търговеца сключва договори с кредитните институции всеки който работи с личните данни на клиентите подписва декларация за поверителност свързана със закона за запазване на личните данни.Това важи и за Администратора и за търговеца.
 
От: Модули за продаване на стоки на изплащане за OpenCart

Това хубаво ама е най-малкото
Има толкова много неразбории още

Когато търговеца сключва договори с кредитните институции всеки който работи с личните данни на клиентите подписва декларация за поверителност свързана със закона за запазване на личните данни.Това важи и за Администратора и за търговеца.
 
От: Модули за продаване на стоки на изплащане за OpenCart

Здравейте,

Не мислех да продължавам дискусията, но преди малко се върнах от София в родния си Лясковец и видях това написано от @CTAH


Скъпо !

Сега например твоята точка 4?

Данните на клиента желаещ разсрочено плащане идват при администратора на сайта. Ама администратора оператор ли е на лични данни ?

След това администратора трябва да ги попълни в формата за отпускане на кредити на фирмата. Добре ама ако отпуснат или не кой уведомява клиента.
И кой му праща договора да го подпише ти или фирмата. Ти може да го сложиш да пътува с продукта. Или пък фирмата да го прати. Ами ако той клиента не го подпише

Такъв модул би си струвал парите ако директно данните на клиента се изпращат на сървъра на фирмата, админа да получи само информация одобрен ли е и да праща ли поръчката.

Има още много подводни камъни ама виж колко е часа и не ми се пише сега.

Повечето от тези въпроси съм си ги задавал и аз по време на разработката и ми отне няколко месеца разсъждения и разговори със съответния отдел на банките за да намеря конкретните и точни отговори.
Мисля, че би било добре да ги споделя тук, за да послужат като данни за всички които искат да използват този или някой друг модул за продажба на стоки на изплащане, да направят подобен модул за техен клиент или в най-разпространения случай, ако самите те имат електронен магазин и желаят да осъществяват продажба на стоки на изплащане.

Относно въпроса (риторичен май) за оператора на данни. Аз самият имам магазин, стационарен намиращ се в сграда и продавам компютърни стоки. Също така имам електронен магазин за продажба на същите стоки. И на двете места предлагам опцията на своите клиенти. И на двете места документите се обработват от един и същи човек, който е оторизиран по надлежния ред за това действие в съответния договор със съответната банка. Никъде не се казва, че можете самосиндикално да си продавате стока на изплащане без да спазвате строгите правила на търговските и др. закони в страната. Допълнителна и много широка тема е да ги разисквам тук, затова няма и да го направя. Мога само да Ви кажа, че именно поради спецификата на казуса за оператора на лични данни, и в двата ми магазина (стационарния и електронния) данните за Номер на лична карта на клиента, например, не се събират от нас, а от самата банка, след като и предадем съответната заявка за лизинг. доста широка е темата, и тук ще ми е трудно да я обясня по-обстойно, затова мисля, че това което написах по казуса засега е достатъчно, и може би дава определен отговор на риторичния Ви въпрос.

Добре ама ако отпуснат или не кой уведомява клиента
В повечето случай това се прави от банката. Аз(като собственик на сайта) поне също уведомявам клиента си винаги, защото това дали е одобрен или не се вижда в системата за лизинги на съответната банка.

И кой му праща договора да го подпише ти или фирмата.
Договора се праща от собственика на сайта.

Ти може да го сложиш да пътува с продукта
Да това е нормалната практика. Всяка от по-нормалните спедиторски фирми предлагат тази опция и са добре запознати с нея. А именно доставка заедно със стоката и на документите. Документите се разписват от съответния клиент след което спедитора му позволява да си прибере стоката.

Ами ако той клиента не го подпише
Ами прибираш си стоката. Същата операция си я правиш и с нормална продажба.

Такъв модул би си струвал парите ако директно данните на клиента се изпращат на сървъра на фирмата
Не разбирам на коя фирма? Ако става въпрос за банката, забрави няма кой да ти позволи да пращаш през твой веб сайт каквото и да е на сървър на банка :)

Както виждаш въпросите съвсем не са толкова сложни и отдавна имат своите отговори дадени от съответните банка, на които това им е занаята.

По-подробни и нагледни отговори ще получиш от следния файл който ще кача тук. Файлът е описание на процедурите по продажба на лизинг дадени от TBI Bank, които са предназначени за всички собственици на електронни магазини които решават да си изградят подобен на моя модул. Не се притеснявам от факта, че го показвам, понеже не някаква банкова тайна. Ако някой реши и се възползва да направи свой собствен конкурентен на моя модул с помощта на този файл, жив и здрав :)

software.avalonbg.com/wp-content/uploads/2015/06/procedure.pdf (оказва се, че не мога да пускам линкове, така, че го пращам в този му вид, предполагам , че ще се оправите и така). Ако с този си пост нарушавам някакви форумни правила, моля да бъде премахнат адреса.

Скъпо !
Тук ще си позволя да отговоря в отделен пост, че съм дота гладен и отивам да вечерям :)

Относно
тези детски номера
, не знам, имам известни съмнения за @help28, че е някой младеж от екипа ми, но не съм сигурен. Ще го помоля да не дискутира повече по моята тема, за де не се превръща в поредния спам, а да има поне малка възможност да помогне на някой :)
 
От: Модули за продаване на стоки на изплащане за OpenCart

Здравейте отново,

ще отделя и малко време за размисли по темата зададена от @CTAH

Скъпо !

Както писах в предния пост , връщам се от София. Помогнах на дъщеря си да обзаведе общежитието си в студентски град. Една от вещите които закупих беше балатум 10кв.м. цена 113лв.
Мисля, че цената на тази безкрайно нужна на всеки програмист баща вещ, ще даде необходимото оправдание за неимоверно надценения ми собствен труд.

А сега малко по-сериозно по темата.

Как аз определям цената на труда си:

1. Направих една разходка из разни места където си продават модулите разни хора и установих средно следното: цена на модула - пр. 20 лв. , продажби: пр. 10 за три години.
2. С какво се занимавам аз, извън програмирането. От 15-тина и повече години продавам техника и информационни услуги. Основно да предположим за нашия пример, инсталирам софтуер на преносим компютър. Аз много често тъкмо и това правя де. Една инсталация при мен е 30лв. Правя я за пр. 2 часа.
3. От личния ми опит мога да Ви кажа, че след закупуването на всеки един софтуер от мен, следва поне 20 часа работа със съответния клиент, доработване, инсталиране, нагласяне на някой специфични за клиента опции, и мн. др.
4. Какво бих спечелил ако тези 20 часа си инсталирам лаптопчета. 10 инсталации по 30лв. прави 300лв.
5. Какво бих спечелил ако програмирам разни глупости и ги продавам за по 30лв. Ами 30лв за 20 часа.
6. Какъв е резултата от моите сметки: Да не се занимавам с глупости, а да си инсталирам лаптопчета, една изключително сложна операция, която само високоерудирани идиоти могат да вършат.

В реалния свят: Трудът на програмиста е в пъти по-сложен и по-високоплатен от този на IT специалиста.
В моя свят: обратното (или поне така беше допреди време)

Омръзна ми хората около мен да определят цената на личните ми усилия. Тях ги определям сам и предлагам на свободния пазар. Който желае ще си купи, който не ще си смени сам изгорелите бушони.
 

Горе