Моля ако има по запознати със законите и договорите да помогнат.

От: Моля ако има по запознати със законите и договорите да помогнат.

2.60 на час
Отивай при адвокат, няма какво да го мислиш.
 
От: Моля ако има по запознати със законите и договорите да помогнат.

ахахаха е тия са ми просто любимци, от как от цифра време съм им набрал за липсващите надписи на български език на всичките им опаковки :evil:

Много жалко наистина, че не съм на твое място, вервай ми щех да им видя сметката точно за 3-4 смени :D Отиваш си нормално утре на работа и започваш масова гавра с всички комплексарчета там, ама тотална бате, никакви скруполи. Три дена на макс да те търпят и сами ще те изгонят - тогава тоя договор са все тия 600лв могат да си ги заврът къде слънце не огрева :wink:
 
От: Моля ако има по запознати със законите и договорите да помогнат.

Колеги добре давате акъл, ама и аз да кажа няколко думи

1. Адвоката ще вземе 50-100лв за консултация и ще каже че в общи линии няма какво да се направи, но все пак иди за собствено удовлетворение.
2. Мислите ли че това е първия случай в който някой иска да се махне от това заведение преди да му е изтекъл срока по договора? Хората са в бизнеса в България от има няма 15 години и отдавна са извъртели всички варианти, нагледали са се на всякакви кретени и са вързали документално гащите отвсякъде.
3. Договора който си подписал се нарича договор за обучение и ако не го изпълниш ще те осъдят дори без да разбереш и ще им платиш парите ако не сега, то по-натам с лихвите чрез запор на заплатата ти когато те назначат на работа някога.
4. Това с болничния дори и да стане ще минеш метър и после ще те нахендрят още повече, ама тоя път не само шефовете, а и колегите, защото някой ще трябва извънредно да ти покрива смените.
5. Акъла дето ти дават да не се явяваш на работа, и те ще забравят за тебе е смехотворен. Имаш подписан съвсем истински трудов договор, ще те уволнят дисциплинарно без никакъв проблем, което ще е едно чудесно начало на трудовата ти кариера и не може да се скрие. На всяка следваща работа ако се излъжат да те вземат, ще мечтаеш да започнеш на минимална заплата.
 
От: Моля ако има по запознати със законите и договорите да помогнат.

Аз също съм на мнение, че съветите да ги провокираш да те изгонят са неуместни, доколкото видях снимките има клауза, че ако те уволнят по твоя вина, също си задължен да ги платиш тези 600лв. Затова най-уместния вариант за момента е наистина да си вземеш възможно най-дълъг болничен, и да се консултираш с адвокат. Някой беше написал по-горе, че това не ти е вариант, едва ли не, защото адвоката щял да ти каже, че нямало какво да направи - повечето може би, но добрите вярвай ми - ще измислят нещо. Не го мисли, а тичай при адвокат, както ти казаха повечето господа тук! Най-трезвото и разумно решение в случаят. :)
 
От: Моля ако има по запознати със законите и договорите да помогнат.

Някой от по-горе изказалите се за дисциплинарно уволнение искам да питам: Вие умате ли служители? Някога имали ли сте подчинени? А уволнявали ли сте?

Да уволниш дисциплинарно не е просто нещо. Нито става от днес за утре, нито е ей така щото ти е скимнало. Правят се 3 предупреждения. Трите трябва да са законово обосновани, вписани и тн. Ако дори в 1 от тях сбъркаш и не го направиш/формулираш както трябва служителя съди и плащаш като поп. Не за друго, а защото закона пази работника. А осъдиш ли работодателя получаваш обещетение за пълното трудово възнаграждение за периода, в който заради него си останал без работа, но не повече от 6 месечни заплати.
Налагало ми се е през годините в едно от местата, в които работех да се разделям с много хора. Под много имам предвид, повече от колкото ще повярвате. Никога не съм посмял да изгоня някой дисциплинарно. Накрая фирмата реши да ме изтрещи мен по този член. Да отне време, но ги осъдих и платиха като попове няколко хиляди лева.

Адвокат взема 20лв за консултация. Дело срещу работодател излиза около 250-300лв, така че не го плашете със суми по 100лв само да пита 5 въпроса.
 
От: Моля ако има по запознати със законите и договорите да помогнат.

Решил съм го просто.Днес отивам в колкото са ме сложили на работа и директно им казвам че няма да ходя повече на работа и ще искам копие на трудовия договор.Ще им предложа да ме освободят и да не ми плащат нищо за тези 2 дни дето съм работил и да се разделим по живо по здраво.Но тези са такива мизерници че съм сигурен че няма да се съгласят и пак ще ми направят проблем.....
Там просто не се издържа, не знам как стоят нещата със законите, но от човешка гледна точка и то в 21 век никой не може да ме принуди да стоя на място дето да стоят и да ме унижават и да ме карат да работя неща които не искам...
 
От: Моля ако има по запознати със законите и договорите да помогнат.

Мдаааа, първо подписваш, после ревеш, щот не си прочел внимателно всичко. И не си го обмислил.

Прегледай си внимателно документите. Една сгрешена буква или цифра с личните ти данни - документа е нищожен, не се отнася за теб.
Единствено адвокат по трудово право може да ти помогне. Порови в Мрежата, мисля че има доста публикации по въпроса.
Всички вериги са капути! Спонсорират партиите и си правят каквото искат. Да си избият спонсорството, че и за тях да има лесни пари.
 
От: Моля ако има по запознати със законите и договорите да помогнат.

Аз бих си работил работата 6 месеца, и преди съм имал работодател и съм ставал в 6 и съм се прибирал 6 вечерта и не ми е било проблем, но там се държаха с мен като с човек, всички си имахме определени почивки, всеки си имаше задължения, а тук няма такива неща държат се с теб като с боклук един момент правиш сандвичи в следващия вече те карат да почваш да миеш пода, след това идва някакъв и ти казва че не е измит и 3 пъти минаваш заради него при условие че всички колеги виждат че е измито.Не ми е проблем да работя, на физическа активност държа, но щом от първите дни ми падна пердето до такава степен че едва не ударих човек не искам да си представям какво ще е да ги търпя 6 месеца.А и като им бях казал че ще работя събота и неделя си правех сметката да работя от 7 сутринта до 16:00 часа за да имам време да се наспя и да се подготвям за лекциите на другия ден, и шефката каза че не е проблем сега ме пишат когато им е кеф на работа днес от 13:30 до 22:00 часа като сложим и 1 час прибиране от работата и аз ще се прибера в 11 вечерта в нас, кога да хапна , кога да се изкъпя от вмирисаното на пържено,кога да си погледна лекциите като на другия ден трябва да ставам в 7 за лекции..Както прочетох и в bgrabotodatel от тази фирма искат ако ще и 24 часа да си там..
 
От: Моля ако има по запознати със законите и договорите да помогнат.

Колеги от форума,
Във века на комуникациите и информатиката, ние сме се затворили тук и чоплим проблема. Дайте форуми, социални мрежи,защо не и една фасебук страница ... свързани с проблема, и ние да го подкрепим.

Трябва да се провери и дали не трябва фирмата да има лиценз за обучение......

Между другото, фирмите които извършваха строителството на сградите, бяха свързани с БСП /нищо лично/
 
От: Моля ако има по запознати със законите и договорите да помогнат.

Явно колегата е от по-спокойните. Аз примерно нямаше да я трая тая простотия и час. В моята работа условията са да кажем добри, и по всяко време гонят без да се замислят ако решат но никога на никой не съм мълчал за нищо. Тъй, че другия път като ти кажа да не се подпираш му теглиш една майна и продължаваш да се подпираш. А пък ако си решил да се махаш адвокат на мен лично не ми е взимал пари за консултация, не знам как стоят нещата в гоумеите градове.

И да пишеш как стоят нещата
 
От: Моля ако има по запознати със законите и договорите да помогнат.

Ето какво се случи и днес момчета.
Отивам на работа с ясната цел че няма да работя днес и влизам и отивам при шефката да си искам договора и да ми дадат копие.Оказа се че шефката днес не е на работа и няма как да ми дадат копие на договора, защото не знаели дали изобщо бил заверен договора и утре да съм идел да се разбера с нея, последва и 2 часа лекция че всяка работа била трудна и не знам си какво на което просто им отвърнах ако ви се работи това си го работете,аз няма да го работя и си хванах пътя директно.Вече съм напълно сигурен че няма как да ме задържат,а и да ме съдят няма какво да им дам, само ще им предложа да ме освободят доброволно иначе ще имат доста проверки, защото в кухнята толкова нарушения забелязах, че ще им се стъжни просто...
 
От: Моля ако има по запознати със законите и договорите да помогнат.

Някой от по-горе изказалите се за дисциплинарно уволнение искам да питам: Вие умате ли служители? Някога имали ли сте подчинени? А уволнявали ли сте?

Да уволниш дисциплинарно не е просто нещо. Нито става от днес за утре, нито е ей така щото ти е скимнало. Правят се 3 предупреждения.

Както се казва няма нужда да имаш крава за да пиеш мляко :)

Няма никакъв проблем да го уволнят за неявяване на работа, закъснение, системни нарушения и неспазване на трудовата дисциплина. Факт е че това не е предпочитания вариант, но е съвсем реален.
Пропусна да напишеш че трябват и 2 или 3ма свидели да се подпишат на протоколите че това е така.

Ти си ги осъдил ама съм сигурен че не си си правил своеволия докато си бил на работа, нали ?


П.С.
дай координати на тоя адвокат дето взема 20лв за консултация. Аз като съм бил при адвокат или мои познати с по-малко от 50лв незнам някой да е минавал и то за консултация от 20-30 мин, не говоря за нещо по-сложно или да се виждате няколко пъти.
 
Последно редактирано:
От: Моля ако има по запознати със законите и договорите да помогнат.

Сигурен л иси че имаш право да показваш договора онлайн ?
Преди година четох много лоши отзиви за работа в макдоналдс и същия казус, как ги карат да подписват договор.
Мисля че има вариант да им теглиш две майни.
Ти не си изкарал обучението. Напускаш на втория ден значи нещо не е наред ако се стигне до съд, няма да издържи и мисля че те няма да искат да се ходи на съд...
600 лева за тях не е сума за която си струва да рискуват.
Занимай някое предаване с този проблем?
Порови в нета, не си първия.
За каква заплата говорим тук ?
и откъде накъде млад предприемач ще ходи в макдоналдс? доколкото знам за 500 -600 лева на месец и то ебаси гърча?
Толкова ли са зле нещата наистина в онлайн бизнеса, ти си във форум за предприемачи, а отиваш да се гърчиш като общак ?
 
От: Моля ако има по запознати със законите и договорите да помогнат.

Сигурен л иси че имаш право да показваш договора онлайн ?
Преди година четох много лоши отзиви за работа в макдоналдс и същия казус, как ги карат да подписват договор.
Мисля че има вариант да им теглиш две майни.
Ти не си изкарал обучението. Напускаш на втория ден значи нещо не е наред ако се стигне до съд, няма да издържи и мисля че те няма да искат да се ходи на съд...
600 лева за тях не е сума за която си струва да рискуват.
Занимай някое предаване с този проблем?
Порови в нета, не си първия.
За каква заплата говорим тук ?
и откъде накъде млад предприемач ще ходи в макдоналдс? доколкото знам за 500 -600 лева на месец и то ебаси гърча?
Толкова ли са зле нещата наистина в онлайн бизнеса, ти си във форум за предприемачи, а отиваш да се гърчиш като общак ?


То положението ми не е толкова зле, но кой дявол ме накара да започна там, ама и мазните им четки и обещания за работното време както ме устройва мен ме грабнаха като цяло.
Заплатата както казах е по 2.60лв на час тоест ако работиш 5 дни по 4 часа на ден взимаш 208лв накрая за цял месец като работиш 4 часа-5 дни в седмицата.Ако имаш повече часове повече ти плащат все пак е на час и така като гледам как задължават хората да работят и извън работно време,но и това го разбрах след като започнах.


И аз бая време търсих както споменах по горе фирма за обучение по програмиране в България като не исках никакво заплащане по време на обучението, като сметнат че съм подготвен да им върша работата да ме назначат след обучението.Да ама не за разлика от Германия в която това е постоянна практика, в България те мислят за някакъв идиот.... От просто се отказах да търся обучение като програмист обадиха ми се тез, поканиха ме на интервю,като аз тъпака си викам не е българска фирма цивилизована работа ще да е и започнах, нооо ей за това ме е най-яд че си мислех че ще се намери място в България където да се реализирам в сферата която ме влече, да наистина в момента не разбирам от програмиране, но не съм идиот и стига да има хора които да ми покажат и да решат да отделят някакво внимание, а аз бих отделил 100 пъти повече внимание, защото това е тематиката която ме вълнува и с която искам да се занимавам.


И докато пишех този пост, ми се обади заместник управителката да ми каже утре само да ида да си занеса униформата когато ми е удобно.Попитах дали нещо друго трябва да нося и нейния отговор беше - не само това :)
 
От: От: Моля ако има по запознати със законите и договорите да помогнат.

И докато пишех този пост, ми се обади заместник управителката да ми каже утре само да ида да си занеса униформата когато ми е удобно.Попитах дали нещо друго трябва да нося и нейния отговор беше - не само това :)

Поискай съставяне на документ, че двете страни нямате никакви претенции една към друга.
Със съответните подписи, печати и заверка в деловодството. Да не те сурвакат после с тези 600 лв.
Щото, доколкото видях сутринта, те не са за обучение.
 
От: Моля ако има по запознати със законите и договорите да помогнат.

За каква заплата говорим тук ?
и откъде накъде млад предприемач ще ходи в макдоналдс? доколкото знам за 500 -600 лева на месец и то ебаси гърча?
Толкова ли са зле нещата наистина в онлайн бизнеса, ти си във форум за предприемачи, а отиваш да се гърчиш като общак ?

Дам! Много се изненадах, попадайки на такава тема в този форум? Има си бол места за правна помощ и оплюване на работодатели! Няма да влизам в детайли, но аз лично не мога да разбера автора на темата? Прави си някакви сметки без кръчмар, подписва нещо без да помисли за последствията и после тръгва панически да плаче и търси помощ! Моите уважения, но един мъж и още повече спортист не му прави чест да попадне в такава ситуация. При положение, че в България има над 400 хил. безработни и мнозина мизерстват, самият дебат в тази тема не е добра реклама за форума и участниците в него. :mad:
 
От: Моля ако има по запознати със законите и договорите да помогнат.

Твоя пост изобщо не схващам какво си се опитал да кажеш или просто да отразиш мнение.
Както виждаш темата съм я пуснал в раздел Webmaster's Off Topic, ако не знаеш за какво е този раздел провери си.В този форум не веднъж са обсъждани закони и какви ли не други неща от този тип.Това просто че съм поискал помощ и съвет от потребителите на форума не значи че съм съсипал форума или едва ли не съм развалил репутацията му.Както се видя много хора в bgrabotodatel (в последствие) са били в моето положение и представи си може да има и други млади хора като мен които да потърсят информация и да попаднат точно на тази тема.Поисках съвет и помощ от форума защото тук не веднъж съм работил с разбрани и цивилизовани хора които са наясно с нещата и са готови да помогнат.
Тук във форума така се процедира, за това е създаден форума за да си помагаме.
Извинявам се ако някой се чувства наранен от пускането на моята тема.Както казах млад съм нямам 40 години опит, човек се учи докато е млад от грешките си.
Аз винаги съм привърженик на една фраза-По добре питай и 5 минути бъди тъпанар за другите, отколкото да си мълчиш и да останеш тъпанар за цял живот.
 
От: Моля ако има по запознати със законите и договорите да помогнат.

Danko6, набутал си се на гадна работа без никакво бъдеще в нея, напротив - само деградация би получил от нея, ако продължиш. Но това всеки го минава мисля през някакъв етап от професионалната си кариера. Примерно аз съм работил и на строежи - лял съм бетон, връзвал съм кофраж при -5 градуса С, както и съм бил височинен работник на въже по софийските фасади.. Но това, което разбрах от всичките помии е, че на заплата си обречен на доживотна нищета, независимо, дали бачкаш в макдоналдс или където и да е. Истината е в собствения бизнес. Обаче там трябва да дадеш повече, отколкото смяташ и да работиш повече от другите бачкатори на заплата.., но си заслужава. Едно от финансова гледна точка, друго от свобода на действие и тн.:)
 
От: Моля ако има по запознати със законите и договорите да помогнат.

Ми потърси правна помощ, всичко останало са догадки и предположения. Намери адвокат, който ще ти вдъхне доверие, че може да се справи с проблема.
 

Горе