Моят първи въпрос

kpan

Member
Здравейте на всички!

Първо искам да кажа, че това е страхотен форум. Много се радвам, че ви намерих. Много съм впечатлена от форума. Отскоро съм регистрирана. Изчетох доста материал. Освен, че форумът е много полезен, другото най - хубаво нещо е, че тук има изключително интелигентни хора - умни, амбициозни, със страхотно чувство за хумор. Мога само да кажа - дерзайте! Човек трябва да е преизпълнен с дръзновение.
Преди да се регистрирам тук, изчетох даста за афилиейт бизнес и сео. Мога да пиша по тази тема - само на думи, разбира се. Откакто сум тук разбрах, че нищо не знам.
Проблемът ми идва от това, че не знам основни понятия, което е голяма пречка за мен и точно тук имам нужда от помощ. На мен нищо не ми говори RSS, например. Аз мога да намеря, да кажем, в Google, какво означава това - онова, но на мен не ми е нужно само едно голо определение. Зад определението, зад съдържанието не мога винаги да разбера, какво действие стои, какво практическо приложение има.
Затова можите ли да ме насочете къде да чета. Къде мога да намеря по приложимо определение на нещата. Може ли да се обръщам и към форума да ми обясните някои основни неща. Благодаря предварително.
 
От: Моят първи въпрос

Добре дошла, kpan и приятен престой в форума. Тук наистина има какво да се научи. Виждам, че си се насочила към афилейт маркетинг и seo. Като за начало не е нужно да се впускаш в дълбоките води, където са големите риби. Започни с малък блог ( ако знаеш англ ще ти е много от полза) на пладформата wordpress. Пиши за нещо, което те вълнува и има какво да кажеш. Тук ще намериш и много информация за тази система и как да я направиш seo-friendly. Надявам се поне малко да съм те упътил и скоро да се похфалиш с успех.
Поздрави, Митко !
 
От: Моят първи въпрос

Заварваш форума в не дотам най-добрия му вид, заради разни писихопати и форумни толове, но както е видно, все още се намира кой да ти отговори.

Всички термини ще ти се изяснят с практиката. Стартираш проект и започваш да го изпълваш със съдържание, когато сметнеш, че имаш какво да покажеш на хората започваш с оптимизацията. Между временно четеш, четеш, четеш. Ще видиш как всичко започва да ти просветва.
 
От: Моят първи въпрос

Добре дошла и от мен! Не се притеснявай да питаш :)
 
От: Моят първи въпрос

Благодаря мног на всички!!!
Оппппаааа. Здрасти и добре си ни дошла, но май си от доста време тук. :)

Има речник и тук на термините, като ти препоръчвам освен да ги прегледаш, да се поразровиш не само за дефинициите им, но и да ги отделиш време на всеки един от тях да го разгледаш и разцъкаш. Като например 2TIER AFFILIATE PROGRAM. Важното е в един момент не само да ги знаеш, но и да ги използваш в речника си, когато говориш за интернет маркетинг. Ще видиш колко паразитно ще ти се лепнат, даже няма да усетиш. :)

С две думи - чети и практикувай. Не обичам теоритици (дрън дрън), за това казвам на всеки да практикува, независимо колко знае и може. :)

Пак задавай въпроси и винаги ще гледаме да ти отговорим, пък и това, че си момиче ще ти гарантира няколко мъжки отговора на бързо. Шегувам се. ;)
 
От: Моят първи въпрос

Привет и от мен.

Най-важното според мен е да не се затрупваш с прекалено много информация за кратко време.

Намисли си няколко ниши, които са ти интересни. Прецени коя е най-подходяща от тях за теб. В коя се чувстваш в "свои води", така да се каже.

Напиши в "Гугъл" дадена ключова фраза от тази ниша. Виж резултатите на първата страница. Използвай 3-4 думи като фраза.

Прегледай сайтовете от резултатите. След това може да напишеш 5 статии на тази тематика. Отави ги за ден-два настрани да "втасат".

През това време прецени дали може да отделиш от своите средства за домейн и хостинг или ще ползваш нещо безплатно.

Не се хвърляй в ниша, която ти е напълно непозната. Поне не в началото...

Направи си план за действие. Следвай го. Ако си упорита и имаш желание, резултатите от труда ти няма да закъснеят. :)
 

Горе