НАП - регистър на собствениците на е-магазини

Да не излезе че защитавам ГЕРБ, бесен съм им за СУПТО и за Пешо Еврото, който прибира бизнесите на хората които си е нарочил.

Браво на министър Ананиев - като стар бюжетар и зам. финансов министър във всички правителсва от Костов насам, е наясно кое би увеличило приходите и какво е лобистки закон създаващ трудност на малките бизнеси и пазещ големите, а и СУПТО беше начин да могат хората на Пеевски да следят кой бизнес е интересен за прибиране.
 
Аз тука кво поватарях на всички филамрчета да не се занимават с тия глупости. Айде ся, който е набутал пари в тва СУПТО да пие една студена вода и успех.
Това е една добра новина, и сега се чудя кой ще компенсира бизнеса, набутал пари за да стане СУПТО фен. Което доказва едно нещо, ГЕРБ и всички малоумници, които са в управлението приемат и гласуват глупости, колкото да покажат на хората, че вършат нещо, а в същото време създават предпоставки за сериозни сътресения на всеки един бизнес. Както и с решенията си забавят, а в някои случаи и спират, работата на частника, от където пряко се отразява и на прихода, а от там на данъка, който ще трябва да плати. Което по мое лично мнение е да вземеш пистолет и да почнеш да се прострелваш в крайниците, докато скоро не стигнеш до главата. След това е гейм овър.

Забелязал съм, че това, а май и предишното (но вече съм загубил спомени), взимат решения, които по никакъв начин не помагат да бизнеса, дори играят нещо като пречки и сериозни препятствия. Не знам защо го правят, но едно знам - взимането на такива недомислени решения са грешни най-вече защото облагоденстват определени бизнеси (обикновено свързани с властта) и постоянното недоглеждане (поглеждането от призмата на частния бизнес как би се отразило) какво представлява на практика съответното решение. И ето - всичко е на лице.

А защо са го отменили? Отговорът е много лесен - защото е недоразумение, което и те не могат да контролират въпреки всичките допълнителни глупости идващи на няколко месеца като допълнения и поправки. И още една причина, не знам дали е така, но заради сегашната обстановка и протести, остава и да накарат и бизнеса да излезе. Гледат да засегнат по-малко социални групи, които да им кипне.

И да, имаме и нов министър на финансите, който незнайно как така бързо обърна палачинката, но повечето хора, ще си кажат, еми той има нови виждания, знае какво прави и други такива, но истината е, че и той няма да може да се справи с мазаляка около тази наредба, предложена и приета от някои красиви умове. :)
 
И сега кой ще върне парите на бизнеса? Тези, които издумкаха по купуването, внедряването и какво ли не около това СУПТО. Нямат ли си двуполюсови дилдота да се заиграват един друг, седнали да мислят как да прецакват икономиката. Отделно, в статията видях, че някаква си уж огранизацийка се била борела за това - БЕА. Ще ме извинява, но това не трябваше да стигна на толкова краен етап, а решението дойде от поредния сложен зеленчук на тази позиция, и да не си създават допълнително напрежение около тези протести. Като цяло греда от всякъде - такова беше от самото начало, сега го видяхме и до къде прокопса това СУПТО. Хубаво за нас, но и жалко за това, през което се мина и даде. Да им се връща дано, само им пожелавам.
 
То човек да не смее да се зарадва, особено по начина по който съобщиха нещата. Отмяната на Н-18 ще дойде с промени в ЗДДС, а по начина по който се измислят законите и се прокарват промени в България то даже си е страшно като кажат, че ще има нещо ново...
 
То човек да не смее да се зарадва, особено по начина по който съобщиха нещата. Отмяната на Н-18 ще дойде с промени в ЗДДС, а по начина по който се измислят законите и се прокарват промени в България то даже си е страшно като кажат, че ще има нещо ново...
Щом нещо ново се готви от държавата, обикновено е на добре. Да не кажа никога не е за добро. Малко са се кротнали последно време с глупаво гласувани закони, което явно е ръчна, докато не минат, поне според тях, вълната от протести. За момента грам причини, НАРОЧНО, не им дават, а тези причини, които виждаме са просто плод на това колко са кадърни, нищо нарочно. :)
 
Едно от положителните неща на тези протести и дано не свършат никога, докато тия не паднат, е че оттеглят всичко, което ще прелее чашата, мазнят се на определени слоеве и групи хора, и най-вече - дали са задна на гласуването и приемането на глупави, изхождащи от някой долен градски кенеф закони. Такива, които докараха цялата икономика до тук. И дано не влезе тази наредба никога, и тия нещастници, които нямат никакви скрупули, че бизнеса е назад от Н-18, да живеят сега в страх. Всеки ден. Така ограничените им съзнания са заети и не раждат нови глупости.
 

Тръпнем в очакване! :/
 

Тръпнем в очакване! :/
Все пак трябва да завършим годината с добри изненади. :) Нали? :)
 
Не обичам да съм скептичен, нооо знае ли човек... дано се окажеш прав :)
Бъди скептичен. Така е редно докато наистина не те опровергаят. :) Не, че сме малко подозрителни българите, но наистина на големи бози се нагледахме от държавните ни институции. Да не ги изброяваме, защото нямаме толкова време да пишем. :)
 

Не се спират, ей... :)
Нали се сещаш кои мислят глупости. Хората без работа. С годините доказаха, че са пълни малоумници. И сега гонят Гинес. ;)
 

Горе