Наемане на офис - какво е нужно?

Имам няколко въпроса, на които ще се радвам ако някой може да "хвърли" коментар.

Ако наема офис (помещение със статут на офис) - нужно ли е да ходя да подавам регистрация в общината и т.н. административни усложнения, като се има предвид, че:
1. Ще се ползва за срещи, нищо повече. Реално ще се ползва рядко.
2. В офиса няма да се осъществява търговия, сделки или други търговски отношения.
3. Нямам служители във фирмата - сам съм си рекърдс, както казва Спенс. :)
4. Може ли да очаквам, че разхода ми е само наема на помещението?

Здравей,

И аз искам нещо да кажа. :)

Не знам за поддаване на документи в общината. Просто може би при някакви регистрации е добре да се споменава къде е офиса, но в повечето случай искат адреса на усредяване на фирмата. :) Срещи....ако е така, вземете нещо на партия с някой. Има и такива услуги, но са дебели. Е една от сградите не Софарма го видях това. Едни зали, много офиси. Самите зали бяха заключени, а пред тях на вратата едно табло, с часове - коя фирма в колко часа ще ползва залата, за колко време и какво и е нужно като техника. Беше супер. А ти там реално може да си наем едно бюро само, както бяха и там. Демек, провери тази услуга, ако има къде. За жалост тази точно е за вътрешно ползване.

Мне, разходите никога не се свеждат само до наема. Имаш ток, някой наемодатели ти предоставят и отговорността сам да си плащаш общите разходи - вход и подобни, както и имаше един тъпак дето ме караше да плащам данъка му, което е пълна аматьорщина. Имаш интернет, и както сте се договорили за СОТ. :)
 
От: Наемане на офис - какво е нужно?

Ами той реда си е такъв- ти да плащаш данък наем :) А за чия сметка ще е, е въпрос на договорка.
 

Горе