Най-добрата хостинг компания?

pirqnkow

Member
Според вас коя е най-добрата хостинг компания? Моля дайте и своите аргументи, поради които посочвате дадена компания. Мисля, че тази тема ще е полезна както на начинаещите, така и на по-напредналите :)
 
От: Най-добрата хостинг компания?

Суперхостинг.
Отличава ги чудесният съпорт който дори решава проблеми които не са тяхна работа.
Около 5 години бях при тях и не съм имал нито един проблем. Минал съм и през годеди, хостгатор, блухост, ицн и т.н.т.
пс: някъде из разделите имаше такава тема с анкета и доста мнения ;)
 
От: Най-добрата хостинг компания?

Суперхостинг. Както каза колегата чудесен съпорт, наиситна решават проблеми които не ги касаят. Дават изчерпателна информация. Цените са нормални.

Преполагам най-добрия хостинг не означава най-евтиния :)
 
От: Най-добрата хостинг компания?

Естествено, че не означава най-евтиния. Просто ми е интересно да чуя други мнения, защото мисля да пускам сайт. А какво ще кажете за host.bg? :)
 
От: Най-добрата хостинг компания?

Аз съм най-добрия хостинг :)
Това на шега , защото има и други подобни теми .
А за темата , аз съм за суперхостинг, но и за една нова компания vpsbg eu от гледна точка на съппорт са номер 1.
 
От: Най-добрата хостинг компания?

А ако реша да правя сайт за картинки примерно кое е по-добре да използвам - Споделен хостинг или VPS? Ще се качват средно по 100 картинки и ще има над 10 000 посещения дневно .. :)
 
От: Най-добрата хостинг компания?

Споделен хостинг без лимит на i/o при jump мисля, че няма да имаш проблем
 
От: Най-добрата хостинг компания?

Има най-малко 10 подобни теми тук :) Всяка нова си избива на реклама отсекъде :wink:
 
От: Най-добрата хостинг компания?

Покрай клиентите ми съм имал контакт с много хостинг компании.

Няма спор, че Суперхостинг са най-добрите, но имат и малко по-високи цени, но си заслужава!!!!!

ICN.bg - ако си хостнеш сайт, на който ще му се наложи някаква поддържа от страна на администраторите си го закъсал! Трябва много, ама много да поработят. Един сайт ми падаше, исках да разбера причината, на всеки майл ми отговаряше различен човек, накрая един ми каза, че съм претоварил и ми спря сайта, след като върнах обратен е-майл, че искам да си сменя хостинг компанията ми върнаха сайта.... :D

Host.bg - сравнително доволен съм от тях. Имах нужда от помощ с едни кронове и съпорта ми даде 6-7 линка с инфо за кроновете и как да го оправя. Отделно направиха някакъв компромис на клиента понеже в пакета му нямаше cronjobs. Имах и друг заплетен случай, където не можаха да открият къде е проблема толкова много време...

HostBulgaria - засега съм супер доволен. Подходящи са ако имаш няколко уебсайта, които искаш да си ги хостнеш при тях. Препоръчвам. Не обещават неща, които няма как физически да ги изпълнят (нямат голям асортимент от поръчки)

Jump.bg - преди време съм ги ползвал и останах доволен, но бяха на малки проекти и беше лесно.
Делта.БГ! - от години съм там и мога да ръся само суперлативи!
Не знам защо ама не ме кефат особено. Може би, защото клиентите ми, които са били там са имали лоша конфигурация на сървърите си. Все още имам такъв случай, с едно "оптимизиране"..... Иначе от към support (малко им се бави, но нищо..) и uptime са добри.
 
Последно редактирано:
Най-добрата хостинг компания в България?

Може да провериш тук: Хостинг Класация - Предприемач.ком 2013. Всяка година форума прави класация, която е базирана на вашите мнение и най-вече опит с дадената хостинг компания. ;)

Няма да дам конкретно мнение, но като цяло всички, които знам и съм работил, съм останал доволен. Не искам да бъда пристрастен, но съпорта на БГ хостингите е доста добър и бих му дал една точка повече от чуждестранните. Поне с тези чужди, с които съм работил. ;)
 
От: Най-добрата хостинг компания?

Аз съм най-добрия хостинг :)
Това на шега , защото има и други подобни теми .
А за темата , аз съм за суперхостинг, но и за една нова компания vpsbg eu от гледна точка на съппорт са номер 1.

Благодаря много за положителния коментар.

Отностно суперхостинг, вероятно е доста неколегиално да пиша какъвто и да е коментар, негативен или не, но понеже гледам абсолютно всяко мнение е преръчително, хубаво е да има някое по-различно мнение и ще се опитам да го изразя повече като позицията на гражданин, отколкото на служител от друга компания. Пиша към новите клиенти - колеги имайте едно на ум, досега колкото клиенти на СХ съм местил, лично аз не видях сървър с нормален load average и това го гледах само защото един от клиентите ми сподели, че му е било интересно и поглеждал от време на време и все виждал числа между 25.00 и 35.00 и ги е попитал не ли много 25.00 и са му отговорили, че под 30 е напълно нормално и не е претоварване. За мен за осем ядрени машини, числа над 10-15 означават процесор използван близко до 100% и IO близко до максималното, в някои случаи дори претоварване.
Надявам се да имате късмет на сървър/node с по-ниско натоварване, например някой свеж сървър, който засега има по-малко клиенти.
В сравнение с другите, не съм видял повече от 3.50 натоварване при тях, до колкото моите наблюденията са достатъчни. Но вярно е, че те не позволяват клиенти с неоптимизирани или натоварващи процесора сайтове, което за едни е лошо, за други е може би добра новина, ако техния сайт не използва товареща система и искат сървъра да е свободен за пикови моменти..

Друго лошо впечатление ми прави, въпреки че е компанията в България с най-много клиенти, използват леко 'неморални' маркетингови решения, например задрасквайки стандартната си цена и обявявайки нова, която всъщност важи само при плащане за една година, което разбира се не е споменато там, а чак при натискане на бутон "Поръчай". Не че и другите не го правят, но когато имаш огромна база от клиенти човек се пита 'нужно ли е?'. Е предполагам не са единствените и вероятно на посетителите на сайта не им прави впечатление.

Моя съвет е да се насочите към друга компания, която има повече грижа към клиента специално за 'нещата, които не виждате', а именно процесорно или дисково натоварване. Компании като hostbulgaria com са отлична алтернатива за хостинг с високо качество и бързина, без скрити заблуждаващи маркетингови действия и без oversell - препродаване с цел по-голяма печалба при по-нисък разход.
Пък и ставайки клиент на някоя компания, която не е от най-големите, стимулирате техния бизнес и развитие, което пък от друга страна означава подобрение на вашия хостинг, докато СХ е съмнително щом досега е такова положението и се инвестира основно в реклами, вместо в сървъри..
Лично аз бих предпочел парите да се инвестират в повече сървъри, така че клиентите да не са на гъсто, отколкото в реклами, макар и това да означава значително по-малко приходи. По-добре малко по-малко клиенти, но доволни и щастливи, отколкото малко повече приходи дошли от лъскавите реклами..
 
Последно редактирано:
От: Най-добрата хостинг компания?

Извинявай, но защо да поръчам hosting при теб за 29лв с 200GB трафик, вместо да поръчам от Superhosting за 15лв с неограничен трафик? :)
 

Горе