Начинаещ в world press

shelby

Member
Здравей те ! Решил съм да правя едни информационен сайта и за целта избрах да използвам системата worldpress . Но имам няколко въпроса :
1. Статиите публикувани да ли автоматично се намират от търсещите машини
2. Имам малък проблем с плъгините инсталирах си ги но не се появяват на страницата и не знам как да ги използвам
4,.Предложете ми някои подходящи плъгини и други съвети за тази система
3.Коя плъгина е подходяща за : Форум,Банери и google adnes
 
Последно редактирано:
От: Начинаещ в world press

1. преди да публикуваш темата я прегледай за грешки
1.1. - не е world press а wordpress

към въпросите ти:
1- намират ги, но има техники чрез които това може да стане по-бързо
2- В страницата на даденият плъгин има един таб който се казва Installation там обикновено пише как се инсталира
4- плъгиин за какво ? http://wordpress.org/extend/plugins/ - в момента има повече от 18k
3-
форум - http://bbpress.org/download/
AdSense Manager - http://wordpress.org/extend/plugins/adsense-manager/
 
От: Начинаещ в world press

Ами сложи линка към сайта си тук и търсачките ще го открият :)

Иначе по въпросите ти:

2 - плъгините трябва да се инсталират през вградената търсачка на WP (Wordpress), само това гарантира работоспосбността им. Там като кликнеш "Install" и после Activate и трябва да ги търсиш или в сеттингс в менюто, или там, за където този плъгин трябва да върши работа - например, в Posts, Pages или Category.

Задължително си сложи - Aksimet (трябва да се активира), All In One SEO (там трябва да чекнеш Use Noindex for tags, categories )

XML Google sitemap,

Но най-вече се научи да ползваш Google, защото всички проблеми с WP се решават чрез търсене в Google, четене и поправяне със собствени ръце. Има хиляди сайтове за всичко за WP



Би ли разяснил малко как става по-бързо откриването ?
 
От: Начинаещ в world press

Здравей те ! Решил съм да правя едни информационен сайта и за целта избрах да използвам системата worldpress . Но имам няколко въпроса :

Зд ра вей те! За ин фор ма цио нен сай та ли ста ва въп рос?
 
От: Начинаещ в world press

shelby Като начало от мен малко критика.
Гледам тук имаш 158 поста до момента. Не знам какво си коментирал, може би неща които ти са в компетенцията и които разбираш. Но според мен е много елементарно да питаш как дадена статия ще се намира от търсещите машини. Ами че това е А, Б-то на правене на сайтове. Ти това като не знаеш какво си тръгнал да правиш информационен сайт - говориш за друга вселена все едно. Тези неща и децата ги знаят!
Така, че ти предлагам първо да отделиш малко време в ограмотяване - да прочетеш от основи какво е това сайт, за какво служи, как се работи с него, какво означава търсеща машина, какво е Гугъл, Яху, Бинг... . После вземи попрочети и понаучи малко кодиране - почваш от html, после css, след това php и скриптове. Без да знаеш това няма да се оправиш. Ако искаш сам да си правиш сайтовете, та даже да ползваш готови системи като Уордпрес, Джумла .... (има ги много, няма да ги изброявам всичките) пак ще ти трябват познания за да знаеш какво да пипнеш, да промениш, допълниш. И прави разлика - тук не става въпрос да ставаш специалист и да почнеш да правиш сайтове, а да знаеш нещата от обща култура. Когато знаеш нещо как става и за какво служи и имаш проблем - винаги ще има кой да ти помогне, или сам ще можеш да си намериш решението. Но когато питаш елементарни неща като това: "1. Статиите публикувани да ли автоматично се намират от търсещите машини" - едва ли ще са много хората които ще ти отговорят.
После - гледам изключително неграмотно писане от теб. Не те знам на колко си години, дали ходиш на училище все още или отдавна си го завършил, но ето друг мой съвет - научи се да пишеш правилно и грамотно български език. Ще си имаш много проблеми в правенето на сайт ако не можеш да пишеш правилно и грамотно. Ето пример от моята практика - много малко хора си дават сметка какви ползи има правилното и грамотно писане, но когато една статия се напише според правилата то тогава тя се класира много по-напред от сходни сайтове и статии. Пък и освен това като съдя по мене си - в последно време не чета тема, въпрос, мнение на човек, който пише неграмотно. Не само ако е писано на латиница, но писано ли е на български и неграмотно - и затварям страницата. Ако чета дискусията, то е за да прочета другите мнения и да отпочина малко като гледам как му се подиграват. На теб ти отговарям защото виждам, че искаш да правиш нещо твое и да научиш нещата, но толкова от мен, повече няма да пиша в твоята тема - причина: неграмотното ти писане!
И накрая но не на последно място - ако наистина искаш да правиш такъв сайт а не ти се чака във времето, ако можеш наеми човек който да ти направи сайта и да го поддържа докато ти научиш тези неща и можеш сам да ги правиш.
 

Горе