На какво се дължи: 8000 последователи - никакви лайкове, никакъв рийч

Firefly

Well-Known Member
От доста време си бутам една страничка (и сайт към нея), но напоследък взех да се изнервям, защото каквото и да правя страничката сякаш е умряла - въпреки 8000+ последователи, публикациите не достигат почти до никой, за лайкове и посещения да не говорим.
За 7 дни в най-добрия случай стига до 250-300 рийч. Постовете с 2-3-5 лайка са направо рекорд. Пускат се и публикации, и снимки и клипове - резултатът е еднакъв. Пробвал съм и с буустове - за периода на рекламата има видимост, после пак отиваме в трета глуха. Сега, ясно че 8к не са много, но би трябвало да търпи някакаво развитие и публикациите да достигат до повече от шепа хора.

Имал съм много страници през годините, ама чак пък такова мъртвило не ми се е случвало. Съдържанието е уникално, смея да твърдя и интересно и ангажиращо. Не виждам причина. Има материал, не се спами, оригинално съдържание, стара страница, не е купуавна, не е продавана, не е наказвана...

Давайте някакви идеи или ако сте се сблъксвали с подобно нещо.

За справка, това е: fb.com/neobiknoveno
 
Това се случва постоянно напоследък и не е нещо необичайно. Фейсбук постоянно лимитира органичния рийч с цел да им плащаш за реклама. Отдавна съм заразял некомерсиалните си проекти, свързани с фейсбук страници - всичко върви докато им плащаш и после няма никакъв органичен рийч и това си е.
В момента само при групите може да се очаква някаква ангажираност и достигане до потребителите.
 
Тези лайкове как си ги натрупал? Организирал ли си някакви раздавания? Купувал ли си лайкове?

Иначе рийча на ФБ е мега убит и е пълна загуба на време някой да се занимава с това през 2022. Всичко го обръщат на пари и без да налееш за реклама не става там. Само групите г/д имат някаква стойност и видеата - защото промотират това съдържание. Страниците умряха преди няколко години и са напълно безполезни.
 
Аз лично страниците от много време ги ползвам като комуникационен канал, особено бизнес страниците. Въобще не разчитам те да носят какъвто и да е трафик. Независимо какво споделяш, какво правиш, те си остават малко безсмислени ресурси. Мисля, че доста компании, които не намират голям смисъл да управляват кампаниите си там са го съзнали. Виж, медийни сайтове, те си бълват на килограм, но за жалост големите си имат някаква ангажираност, но все пак те и спонсорират от време на време. :)
 
Без реклама вече нищо не става там. На 45 000 страница рийча ми без реклама е макс 2000-3000 и имам същите лайкове, ако изобщо има някакви. Само с пари става, друго не признават :)
 
Фейса наскоро уби органичния трафик изцяло, като масово пуска Клипове ( които не искам да гледам ) , цъкам му премахване и той продължава да ми ги показва.. Честно казано целия feed ми е залят от неща, които не ме касаят.

Страница с 500к харесвания ми прави по 1000 reach . Друга страница с 450к харесвания ми прави между 5-20к . Никой не им знае алгоритмите, мисля че и те не си ги знаят :)

Наскоро правих експеримент с 5 $ за 5 дни (1 $ на ден ) за харесвания и правех между 20-30 . После пуснах 25$ ( 5$ на ден) и правех между 20 и 30 , тъй че бегай далеч . Просто ако не рекламираш някаква стока с платените им реклами и не вкарваш суми от 5-10к $ на месец - не виждам смисъл да си губиш времето.

Другото за което се използва е най-вече набиване на brand в главите на хората, но пак трябва да играят доста средства.
 
Няма лошо да стимулират хората да си платят за малко реклама, но от друга страна не може да се очаква човек да налива безгранични средства ежедневно все пак, така че малко странна логика, ако е това. Никога не съм бил фен на ФБ и спамовете в него, но пък е (или беше) най-добрият начин да привлечеш интерес на хората към нещо ново, което иначе трудно биха открили.
 
Един новинарски вайбър бот като на дневник, и ще светнеш. Тоя фейс е много кофти вече за рийч. Да не говорим, че и нотификациите във вайбъра е друго нещо - да ти изпищи и извибрира, отколкото да отиде назад като фейса.
 
Сигурно много от хората тук ще се изненадат, но ще напиша, че има рийч и то органичен, ако споделяш неща пряко ангажиращи с твоята аудитория! Това е много важно за успеха на публикацията. Успех!
 

Горе