На какво се натъкнах... Изработка на сайт

SpitFire

New Member
Даже не искам и да им правя реклама за това няма да им постна и линк. Става въпрос за http://www(dot)1000firmi(dot)com

За 60лв на година ти инсталират безплатна тема на wordpress за 1 мин. (опа извинявам се "изработват ти фирмен сайт сравним с този на високия клас уеб сайтове") и най-вероятно пишат квото им кажеш... :lol: Ама сега като се замисля е супер идеята...100 глупака да забършеш и на ти ги 6000 на година от нищото. :|
 
От: На какво се натъкнах...

Еми като се замислиш - ако си го правят нормално ще дадат 30 за хостинг и 15 за домейн... не е толкова зле, като за хора, които искат просто сайт.
 
От: На какво се натъкнах...

Едва ли...най вероятно от тея пари се плаща само домейна, а сайтовете си ги хостват като addon домейни. За 270лв ще хостнат 150 сайта...Просто се дразня на това че лъжат хората, че "изработват" нещо...
 
Re: На какво се натъкнах...

А ти какво искаш? Да инсталират за 5лв ли??? Аз бих го направил дори и за 100 и нагоре. Трудът струва пари. А пък ако са сериозна фирма и плащат заплати, осигуровки, наеми и т.н. колко очакваш да струва?

Лесно ти е на тебе... Бачкаш някъде на заплата и белким някой поръча банер да вкараш пари в джоба за цигари. Ей така подбивате цените и фирмите се чудят как да прокопсат.
 
От: На какво се натъкнах...

Не правя банери не бях влизал във форума от 2 години и линка просто си стои :) Заплати, наеми и осигуровки ще плаща сериозна фирма за уеб дизайн с програмисти, дизайнери и т.н. Това подобие на изработка на уеб сайт тип инсталиране на тема (което отнема точно 20 секунди, което според теб е високо платен "труд") може да го направи абсолютно всеки от вкъщи и да довърши "сайта" (или по точно "блога" за много кратко време.
 
От: На какво се натъкнах...

Не може да го прави всеки, не съм гледал сайта им - може да е някакъв скамаджийски, ама не е само инсталацията - трябва подбор на тема, евентуално превод на темата и.т.н. Трябва да се налее и тяхното съдържание, не са толкова прости нещата. Освен това няма значение, че е с един клик - нужно е време да се научиш и на това. Ти как мислиш се печелят милиони? Ами на същия принцип...с един клик. Никога не обсъждам цените на хората, всеки сам си решава. Единствено си позволявам да изразявам мнение ако понякога са много ниски примерно за съдържание...ама това поръчителя разбира, че не е решение да поръчва от такива хора много скоро.
 
От: На какво се натъкнах...

Аз не виждам нищо лошо, хората предлагат услуга. Ако някой се навие да им плати, значи са се справили добре.
 
От: На какво се натъкнах...

Не ме разбирайте погрешно, но инсталиране на wordpress - 10 сек, инсталиране на безплатно изтеглена тема, 10 сек - Пействане на текста който най-вероятно са ти предоставили още 20 мин. Този труд ли струва пари? За този труд трябва ли ти офис за който да плащаш наем? За този труд трябват ли ти програмисти на които да плащаш заплати? 25-30 мин от компа вкъщи и лапаш 60 лв. Както казах идеята е добра, но нз аз не го одобрявам...това не е труд. Всеки си има мнение, а това е моето. :)
 
Re: На какво се натъкнах...

Не е голям труд. Но знанието също струва пари. А е много изгодно. Проста сметка:

- имаш фирма и искаш сайт;
- ти си шеф, управител или човек на висока длъжност иначе нямаше ти да се занимаваш със сайта.
- твоето време да кажеш струва 50лв на час;
- ти губиш 10 часа в четене как да инсталираш и конфигурираш wordpress;
- ти автоматично си загубил 500лв;
- не е ли по-добре да си платиш 60?

И изобщо тези вашите цени от по 5лв... Нали трябва да направя 1000 уърдпреса месечно ако от това ми идва дохода.
 
От: На какво се натъкнах...

Аз не виждам какво толкова нередно видя в тези 60 лв. Първо, това не са25-30 мин, а повече, защото преди да се пристъпи към работа по сайта ще има поне по няколко разменени мейла, някое и друго телефонно обаждане, трябва да се вземат снимки, текстове... Гледай купона, ако попаднеш на клиент, който не знае точно какво иска, тогава настава веселбата:)
 
От: На какво се натъкнах...

Аз може и да не съм прав, ама кюфтетата без лук не ги одобрявам...

Преди години се ровех и направих едно проучване. Общо взето изводите бяха, че роб в римската империя е получавал месечно храна, продукти, медицинско обслужване за около 600 лв. по съпоставими цени. Ама и те нищо общо взето нищо не са правели, но пък са били роби. На всичкото отгоре вдигнали въстание и започнали да се разхождат с мечове из Империята. Е, това работа ли е? Вместо да мушнат Императора за 10 секунди...

В страни от темата леко. През последните години редовно слушам стратегии от типа: "Ще подбием цените и ще им е*** мамата".
Явно друго в главите на хората няма. Подбиване на цени .....и мамата.
 
От: На какво се натъкнах...

Спитфайър, ти гледаш от точката на човек, който се занимава с това. Питай родителите си дали могат да инсталират WP и колко пари биха дали, за да имат уеб страница.
Аз също смятам, че това са малко пари. Трябва да са над 100.
 
От: На какво се натъкнах...

А, да забравих да кажа и че повечето не знаят какво искат от този сегмент който ще поръча сайт за такива пари и направо ще ти се доповръща от комуникация с чичковци и лелки които години след като си им направил сайта ще те тормозят по телефона да "бутнеш" нещо по него. Ай моля ви се...на мене за тая работа ми предлагат и по 200+лв но не се занимавам, като знам че после ще им стана момче за всичко :).
 
От: На какво се натъкнах...

За 60лв на година ти инсталират безплатна тема на wordpress за 1 мин. (опа извинявам се "изработват ти фирмен сайт сравним с този на високия клас уеб сайтове") и най-вероятно пишат квото им кажеш... :lol: Ама сега като се замисля е супер идеята...100 глупака да забършеш и на ти ги 6000 на година от нищото. :|

Прекалено повърхностно гледаш на нещата.

В цената е включено:
- и друга твоя "дейност" - една от най-важните - Намиране на клиент. А това не става с 2 клика.
- разговори, имейли, обсъждане на проекта, няколко пъти връщане и преработване на "материали за сайта"
- Цяла година безумни въпроси от рода: "Абе що тука на тоя компютър на един мой приятел сайта е разместен" (от личен опит - използваха някакакъв древен браузер)
- Няма такъв вариант Уордпрес да се инсталира, подреди, конфигурира и защити за 1 минута. (не съм специалист, повече се занимавам с джумленски истории, но предполагам е близко като инсталация и конфигурация)

Накрая тия 60 лв може да ти излязат даже и през носа. Честно казано изумявате ме как ги изчислявате тия цени. Ами нещата които си учил? Списанията и учебниците които си купувал? Часовете на проба и грешка до 5 сутринта? Това как го включи в цената? Помисли за това.
 
От: На какво се натъкнах...

Да не говорим, че почти всички теми са на английски, а ако сайтът е на български трябва да се превежда темата. Аз лично за 60 лв. не бих се навил изобщо да свърша такава работа. Ако сумата е 2-3 пъти по-голяма може и да си помисля вече.
 
От: На какво се натъкнах...

Авторе а ти колко би платил за подобна услуга?

1. Връзка с клиента няма да са само 2-3 имейла а поне 10-15 (казвам го от опит)
2. Намиране на подходяща тема -това е най-трудното в интернет има поне 1 000 000 безплатни теми и наполовина платени .Ти доволен клиент (Българин) видял ли си? все нещо не му харесва по дизайна
Всички други разходи като тези за хостинг и ремонт на сайта при евентуални проблеми, както и малки промени в съдържанието са за сметка на екипът на 1000firmi.com
А това видя ли го?
 
От: На какво се натъкнах...

Само човек, който не е работил с клиенти може да ръси подобни простотии. Аз съм вземал 600 лв за wordpress сайт, които почнах и завърших в рамките на деня. А наскоро един бастун, дето ме заблуди, че е човек ме занимава една седмица за сайт за 200 лв. Това не му харесва, онова не му харесва. ... отделно над 40 часа съпорт по телефон и скайп за работа с worpress. ... не поема и това е, тъп кат галош. Накрая ми заяви, че ще плаща когато сайта се оптимизирал за гугъл (чувал той). :) Та искам да кажа, че 60 лв е крайно ниска цена, щото простотиите с клиентите са по страшни от работата. Да не говорим, че в най-ниския ценови клас са само олигофрени, дето много знаят и претенциите им високи.
 
От: На какво се натъкнах...

Инсталирането на УП хич не е проста работа. За това твърдение мога да предоставя линкове, към напълно омазани УП инсталации, които съм правил, докато се науча.
От друга страна - чиста УП инсталация не върши работа, освен евентуално да добави някой бит към БДто на гугъл. За това не се наемам да го правя за толкова малко пари. Че и да си слагам името до проекта. Хващам се само по мои условия и не за по-малко от 1К.
 
От: На какво се натъкнах...

Има разлика м/инсталация и инсталация.
Ако искаш да затрудниш хакерчитата, правиш някои неща различно от дефолтните стъпки.
 
От: На какво се натъкнах...

Часовете на проба и грешка до 5 сутринта? Това как го включи в цената? Помисли за това.

Нещо много познато. Лягам си да спя не по рано от 05:30 h сутринта. Понякога и в 06:30 h и после като се събудя на обяд продъжавам, както и след вечеря пак до сутринта и пак спя до обяд. Аз така работя принципно. Това си е къртовски труд и трябва да се цени. При мен се получава това че когато примерно обява цена, клиента иска да му намалям със 100 лв. Разбира се като частно лице намалям но в разумна граница. Имал съм случай едни от фирма за строителство да ми казват че повече от 200 лв. нямало да дадат. Казах ОК - потърсете услугите на уеб-дизайнерски фирми тогава. Да ама те искали не по малко от 1200 лв. Е къде са 500 лв. да им го направя аз, до като фирмата ще им вземе 1200 лв. като отделно им искали за индексацията в търсачките още 200 лв. допълнителни. Направих им го за 500 лв. като за тази цена включих и индексацията в търсачките. Един месец, втори месец - няма пари, не ми плащат заработеното. Пиша имейли - глас в пустиня. Звъня аз - не се вдига GSM, даже започнаха и да ми затварят. Тъй ли ? Дезактивирах им сайта да не се отваря. Веднага започнаха телефони да звънят да пускам сайта. Казах чакам си парите. Да видите как на следващия ден в акаунта ми гледам приведени 250 лв. Остатъка щели след 10 дни да ми преведат. Викам ОК. Минат ли тия 10 дни - спирам сайта и няма да го пусна до като не получа дължимото. Платиха. И това беше 2007 г. бумът на строителството преди кризата, когато строителните фирми се къпеха с пари. И това беше голяма известна фирма която строеше не къде да е, на морето в Слънчев Бряг. Тарикати разни.
 

Горе