Необходимо оборудване за изграждането на сървър

Дискусията в 'Наети Сървъри и VPS' стартирана от InvestSolution, Авг 13, 2014.

 1. deanski

  deanski Member

  Рег.:
  Юли 24, 2014
  Съобщения:
  235
  Харесвания:
  7
  Точки:
  18
  От: Необходимо оборудване за изграждането на сървър

  По принцип за да ти работи айдрак-а трябва да имаш инсталирана джава, но не знам на андроида каква е имплементацията и може да е орязана... и затова да не работи :)

  +1 за джавата на андроида :)
   
 2. Unwise

  Unwise Well-Known Member

  Рег.:
  Март 7, 2009
  Съобщения:
  1,876
  Харесвания:
  247
  Точки:
  63
  От: Необходимо оборудване за изграждането на сървър

  Замислих се колко абсурден всъщност е спорът/дискусията. Човекът не иска да прави онлайн приложение или сайт за масово ползване (поне аз това разбрах). На един фирмаджия с офиси му трябва централна машина, която да обработва данните на фирмата. Естествено, че е най-добре да се разположи в локалната мрежа на централния офис или склад (където е по-голямо количество работата). Много интернет доставчици предлагат създаване на мрежи за свързване на конкретни отдалечени точки (т.е. конктетни офиси) посредством мрежата на интернет доставчика. Т.е. тук можем да говорим за една по-голяма почти локална мрежа.
  В крайна сметка излиза, че той се опитва да направи едно и иска съвет, а камарата тук хора му обясняват как да направи друго.

  Относно рентабилността:
  Тук са важни приоритетите. Ако най-важно за теб е да работи добре и да е евтино, популярните хостинг компании са идеални. Ако имаш по-специални нужди и/или чувствителна информация, не би трябвало чак толкова да гониш евтиното. Конкретно за в България големите неустойки по договор не са гаранция за почти нищо поради правни спънки. За да заведеш гражданско дело за да си поискаш тези неустойки ти трябва да платиш процент от исканите пари преди делото под формата на държавна такса (ако не ги платиш, няма дело). Ако фирмата ти е съсипана заради изтичане на данни, трудно ще имаш нужните пари да водиш дела. Такива дела могат да водят само гиганти, които имат пари в други бизнеси и не разчитат само на този. Така на хартия може и да има гаранции, но реално те са по-скоро въображаеми. Ако сам не се пазиш, трудно някой друг ще реши да те пази.
   
 3. deyan4

  deyan4 New Member

  Рег.:
  Март 1, 2014
  Съобщения:
  28
  Харесвания:
  1
  Точки:
  3
  Здравейте,

  нуждая се от съвет за конфигурация на работна станция за първоначално изграждане на web server и изобщо съвет дали идеята ми ще сработи.

  Насочил съм се първоначално на тази система:

  http://www.kvantservice.com/WorkStations_detaili/Artikul_11451_Workstation+Z620.html

  с 1T твърд диск вместо с 500Гб и със SSD.

  На него ще ползвам Debian 8 с web hosting panel. Разполагам с adsl и статично IP, който за около 6 месеца прекъсна за под минута. Проблеми с ел. мрежата също няма в нашия регион, така че първоначално не мисля да търся UPS, но

  по-нататък задължително.

  Идеята ми е първоначално да хоствам сайтовете на клиентите ми, нуждаещи се от средно 5Гб дисково пространство и около 100 посещения на ден.

  Достатъчно добра ли е тази конфигурация и евентуално колко vps може да подкарам на нея?

  Благодаря!

  П.П Ако модераторите преценят ще преместя публикацията в отделна тема.
   
 4. mobilio

  mobilio Well-Known Member

  Рег.:
  Ян 18, 2012
  Съобщения:
  1,450
  Харесвания:
  239
  Точки:
  63
  Даже е повече от добра. Но си помисли за reverse DNS lookup иначе ще береш ядове при мейлите.
   
 5. deyan4

  deyan4 New Member

  Рег.:
  Март 1, 2014
  Съобщения:
  28
  Харесвания:
  1
  Точки:
  3
  Колко сайта бих могъл да търкалям долу горе?

  Кое според теб би било излишно на първо време?

  Благодаря!
   
 6. mobilio

  mobilio Well-Known Member

  Рег.:
  Ян 18, 2012
  Съобщения:
  1,450
  Харесвания:
  239
  Точки:
  63
  При подходящо оптимизиране може би хиляди или десетки хиляди. Но за това трябва висококвалифициран специалист - системен администратор който да ти го нагласи.

  Затова по-скоро стартирай със нещо по-малко и слабо - примерно core2duo, c2q или по-евтин i5 (поне 2ХХХ, първо поколение ги пропусни). И чак когато почне се задъхва вдигай на този Xeon.
  Иначе все едно забиваш габърчета със къртач. Ако ме разбираш какво искам да ти кажа. А кинти ще ти трябват сега за архиви най-вече на външен носител.

  Но това е само ако разполагаш със системен администратор под ръка. Може да наемеш някой или някой приятел (ама МНОГО опитен) да ти свърши това. Иначе си слагаш таралеж във гащите.
  Ако нямаш системен е по-добре да избереш някакъв реселърски план и така да стартираш. Така друг прави архивите и настройките - ти само прибираш парите от клиентите. Отделно клиентите са надежно изолирани един от друг.
   
 7. s1yf0x

  s1yf0x Well-Known Member

  Рег.:
  Юни 12, 2012
  Съобщения:
  2,270
  Харесвания:
  731
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  System administration
  Място:
  Sliven/Sofia
  Подвеждаш го. В момента се сещам за 2 ел. магазина, които само един от тях да плеснеш на тази машина, колкото и да е оптимизирана ще я сгънат за секунди.
   
 8. mobilio

  mobilio Well-Known Member

  Рег.:
  Ян 18, 2012
  Съобщения:
  1,450
  Харесвания:
  239
  Точки:
  63
  "Идеята ми е първоначално да хоствам сайтовете на клиентите ми, нуждаещи се от средно 5Гб дисково пространство и около 100 посещения на ден."

  Изхождам от това за този съвет.
   
 9. deyan4

  deyan4 New Member

  Рег.:
  Март 1, 2014
  Съобщения:
  28
  Харесвания:
  1
  Точки:
  3
  Благодаря за съветите!
   

Сподели страницата

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
  Dismiss Notice