Нестандартно мислене - примери и идеи

road_runner

Member
Гледах темата на амоун-а за адсенса, и реших, че е интересно да се направи тема, където се споделят алтернативните идеи.
Напълно споделям, че са важни не посетителите, а монетизацията. Това е пример за алтернативно мислене, да не подхождащ по стандартния начин- да създадем сайт, да го напълним със съдържание, да го популяризираме, да бе хубаво, ама това всички го правят
и първо е скучно, второ е бавно и т.н. Резултатите по стандартния начин при мен поне са незадоволителни........

Та ми се иска в тая тема да се споделят драстични, не дотам толкова приети подходи в онлайн бизнеса, та било и неморални ако щеш
Топката е във всеки един от нас.
 
От: Нестандартно мислене - примери и идеи

Точно тези идеи повечето хора предпочитат да запазят за себе си, защото смятат, че именно от тях се печели. Ако бяха достояние на всеки, нямаше да бъдат добри идеи.
 
неморални? за уеб ку*веене ли ще говорим?

1. отиваш в руски сайт за компаньонки и смъкваш еротични но не и порно снимки на някоя убаица
2. регистрираш се у някое сра - няма особено значение какво стига да те одобрят и да не се иска плащане
3. регистрираш се у поф
4. праскаш възможно най-пуританската снимка на девойката (ако си си свършил работата като хората - тя е по сутиен с ефирно парцалче около ханша)
5. започваш да търсиш шарани от сащ, по възможност на средна възраст, леко до доволно затлъстели, плешиви и с глуповат вид - с една дума отчаяни
6. завързваш контакт (често едно "hi, i'm just checking if I am able to send messages - hope you don't mind to try it with you" върши пефректна работа - шаранът естествено проверява профила ти и веднага след като свърши с ръкоблудието ти отговаря)
7. обясняваш на шарана, че си нежна девойка от където ти падне стига да не е сащ и се мъчиш да си напишеш есето по естествознание или по психология или каквото ти там кефне. За целта молиш шарана за неговото мнение относно твоето проучване за мобилните телефони, градинарските мебели или каквото там имаш в сра-то
8. в девет от десет случая шаранът е захапал кукичката до сливиците и е готов да ти съдейства
9. загатваш на шарана, че може да му покажеш и други твои снимки (даже може да му пуснеш други с черни/червени квадрати или задраскано на най-интересните места (дори пейнт ще ти свърши работа)
10. в общи линии на тази фаза шаранът е готов да продаде и майка си само за да види нещо розово. точно сега е моментът да го помолиш да ти помогне за есето. за целта рибокът трябва да отиде познай къде ... ами на линкът за сра офертата (може да го светнеш, че нищо няма да му струва само трябва да попълни реални данни и задължително да ти отговори на някакви тъпи въпроси свързани с процедурата - нещо от рода на "лесно ли беше", "колко време ти отне", "към какъв тип хора смяташ, че е насочена офертата" и други подобни глупости. Целта на тези врели некипели е шаранът да не заподозре нищо и да остане с впечатлението, че е рицар на бял кон спасяващ изпадналата в беда девойка

ако си достатъчно упорит дневно съвсем спокойно можеш да обработваш 10-20 шарана. Зависи от офертата плащането е от центове до няколко долара на всеки шаран. Простичко казано 10-50 долара дневно

предимства на метода:
1. може и да има лека заблуда на шарана, но измама няма т.е. не е незаконно
2. шараните са реални хора т.е. практически не ощетяваш и сра мрежата
3. дори за начинаещи си е напълно работим

недостатъци:
1. приличен английски - дори да сте студентка на разменни начала от таджикистан трябва да владеете английски чат пат
2. много времеемко

Сега ще ме питат ама ти колко пари изкара, ама що не се ку*вееш по цял ден и т н

методът си работи (то кое да не му проработи) просто е досадно и е близко до риболова - може и да кълве може и да не кълве а и основния момент - ако не киснеш по цял ден у пофа пари нема

в интерес на истината подобни методи, техники и т.н. има с хиляди из форумите в общи линии всичките са свързани с вкарване в нежно заблуждение на някого и с доста работа. недостатък на този род "работа" е абсолютната невъзможност за автоматизация
 
От: Нестандартно мислене - примери и идеи

Ех този Bullblogger с какъв богат опит е. Всичко е изчел и пробвал от Предприемач. :D
 
От: Нестандартно мислене - примери и идеи

Вече почвам да се съмнявам от кой са спам писмата по мейла на закъсали, заможни девойки от Нигерия:p
 
От: От: Нестандартно мислене - примери и идеи

Вече почвам да се съмнявам от кой са спам писмата по мейла на закъсали, заможни девойки от Нигерия:p

Ще трябва да е някой с много опит. :mrgreen:
 
От: Нестандартно мислене - примери и идеи

Идеите са най-важното при почването. Ако имаш страхотни идеи и те реално са не само изпълними, но и преспективни, то всичко друго си идва на мястото.

Идеите, които повечето вкарват от чужбина пак са добре дошли и тук, в случай, че говорим за идеи за бизнес, които не е задължително да са уникални. Но ако имаме такива, които не са развити никъде, то директно може да се скочи на чуждия пазар ей така, с един скок. Естествено трябва да са на лице и другите фактори - уникалност, преспективност, реалистичност за изпълнение и т.н. В днешния свят всичко е възможно, като гледам и как се развиват технологиите. Даже вчера гледах реклама на един нов сериал, и ми хареса едно изречение (по-скоро ми направи положително впечатление). Нещо от рода: "Извънземните са тук за да споделят технологиите си..."

Като техничар, като повечето тук, аз лично виждам новите идей предимно в технологично естество. Знам, че има много други апсекти на развитие и определено е хубаво всички да вървят успоредно. Но даже и да не искам, то се случва. Елементарен пример за това са слънчавите лампи в парниците, с тях се разви и гледането на растенията в парници. И много такива други.

Ясно е, че ако някой има идея, която да развие и да осъществи, той няма да я направи достояние за всички. Теми като тези са хубави, но могат да бъдат изцяло насочващи, а не конкретно помагащи. В смисъл - може да те насочи, но определено няма да ти го даде в ръката. Ето една тема, която развивахме и стигнехме до мнгоо яки прорзения: Бърз Брейн-Сторминг или Следващата Идея за Милионите.

Много ми хареса идеята с софтуера за домашен контрол. Аз лично искам да видя 4 неща да се случват, но не знам дали скоро ще го доживеем:

- Холограмен тъч;
- Софтуер (изкуствен интелект), имитиращ човешко поведенеи, емоции, чувства и свръх интелигентен;
- Достигане скоростна на светлината;
- Ваксина - широкобхватен имунитет;

Има и други неща, но тези ми идват сега на ум. Яко изпреварват времето си, но за сметка на това някои са доста близо, първите 2. Както казах, една добра идея е съвкупност от няколко елемента, ако искаме тя да е добре приета и да придобие световни мащаби, както е с големите компании, като facebook, google, ebay....и т.н.

Успехи и дано се развие добра тема, аз лично мисля, че всеки дръзнал да се противопастави на някой друг физичен или химичен закон, ще стигне до нещото, което ще е новата идея за столетието. Но винаги има и по-малки, за които можем да не мечтаем, а просто да сме по-близо отколкото си мислим.
 

Горе