Не си давайте парите на SEO оптимизатори

Ще платите ли за допълнителна SEO оптимизация на фирмения си сайт?

  • Да, защото този, който ми направи сайта си остави ръцете

    Votes: 0 0.0%
  • Да, защото всички говорят за това

    Votes: 0 0.0%
  • Не, защото смятам, сайтът ми е направен от професионалисти

    Votes: 0 0.0%
  • Не, защото не зная какво точно SEO ще ми направят и дали няма да се отрази отрицателно впоследствие

    Votes: 0 0.0%

  • Общо гласове
    7
Статус
Not open for further replies.
От: От: Не си давайте парите на SEO оптимизатори

В силно конкурентни ниши на английски не може да се пробие без SEO! :)

Какво значи да се пробие? Да заемеш трайна челна позиция с говносайт, благодарение на SEO оптимизация, изпреварвайки някакъв лидер в бранша?
 
не можеш да пробиеш с кофти съсържание или поне ще иска много повече усилия отколкото да се плати на някои да пише статии за ниши в чужбина, задълже трябва да си с юник контент... на запад имаше гугъл бранд ъпдате ако гугъл те разпознава като голям бранд ще бута твои резултати нагоре дори и да си с по кофти сайт от другите конкуретни... така че обяснението лайнян сайт е относително на кои му е такъв сайта може да е на големия бранд...
 
От: Не си давайте парите на SEO оптимизатори

Надали има западни фирми, които като нашите многобройни "оптимизаторски" фирми, предлагат SEO и обещават класиране в първи страници. В България това е възможно по ред причини. И с право има съмнения в магическите способности на такива майстори.
 
От: Не си давайте парите на SEO оптимизатори

Ако някой не е съгласен с мнението ми, да даде линк на сайт, който има качествено съдържание и не се е класирал добре в Гугъл, поради неизвършена SEO магия.

Да се плаща за SEO на фирмен сайт е рискована работа, защото "оптимизаторите" с цел да приберат някой лев е по-вероятно да направят песимизация, а не оптимизация. Наивно е да се смята, че някой срещу 200-300-400 лева и научил нещо от форуми в нета, ще е по-кадърен от квалифицираните кадри на Гугъл и ще ви класира трайно на челни позиции с некачествен сайт. Възможни са само временни резултати, които могат в крайна сметка да доведат и до продължително декласиране. Въпрос на време е Гугъл да се преборят веднъж завинаги с такива практики.

Който иска, да си прави експерименти, с цел бързо монетизиране на трафик.
За фирмен сайт подобни услуги са безсмислени. Истината е съвсем друга.

Аз тотално съм против такова мислене!
Нормално е някой да гледа да прибере някой лев след като си предлага услугите! Никой не бачка за славата! Някои хора все още не знаят какво е СЕО и си мислят какво ли не. В превод SEO (Search Engine Optimisation), означава оптимизация за търсещи машини. Тази оптимизация предоставя информацията от сайта в по-лесно четим вид за ботовете на търсачките. СЕО-то е като даскала в училище. Все едно учебниците са сайтовете, а учениците са търсещите машини. Ако ги няма даскалите, учениците нищо няма да разберат. СЕО-то е нужно и необходимо ако искаме търсещите машини да ни разберат какво искаме да кажем! Линк билдинга е нещо като ПР на сайта (учебника в сравнението), според който търсещите машини започват повече да му се доверяват и го запомнят.
В тоя ред на мисли Гугъл няма с какво да се преборят, защото точно ТЕ дават насоки как да се извършва СЕО-то, за да може ботовете им да ни четат по добре! Какъв е смисъла да пълним примерно една книга с качествено съдържание след като няма да и направим реклама, та да знаят потребителите какво да купят?
А точно за фирмен сайт, подобни услуги са задължителни! В бизнеса нещата не се правят за кеф, не се правят за да си загубим времето, а се правят заради парите. Най-ефективния начин за навлизане в уеб на една фирма е точно чрез СЕО (зависи пак от нишата де). Какъв е смисъла да се прави фирмен сайт, след като няма да инвестираме и един лев за добро позициониране? Да се намираме на работа ли?

Rider, не те знам що си толкова анти-настроен, ама трябва тотално да смениш посоката си на мислене! Пари не се правят с отричане на съществуващите работещи методики. Точно обратното!
 
От: От: Не си давайте парите на SEO оптимизатори

Какво значи да се пробие? Да заемеш трайна челна позиция с говносайт, благодарение на SEO оптимизация, изпреварвайки някакъв лидер в бранша?

Кой те излъга, че SEO се прави само на говно-сайтове? Научи първо какво значи SEO и после ми пиши "SEO оптимизация"! Нямаш си представа какви глупости пишеш и по-добре си замълчи и спри да се излагаш, че вече дразниш. Аман от пишман разбирачи (и аз хетър зех да го играя:wink:)!
 
От: Не си давайте парите на SEO оптимизатори

SEO Checklist - едно мое любимо линкче- подарък за секретарката.
Точно това имам предвид. Ако секретарката е само за красота, друг е въпросът. Може да се плати 30-40 лева на някой. Но никой оптимизатор няма да седне и да ти вкарва качествено съдържание. За това може да се плати, при условие, че не ти се занимава. Но не и да търсиш услугите на псевдоSEOгурута.

Надали някой, някъде прави сайтове, които да са изпълнени с грешна "граматика". И е напълно естествено всеки да си събмитне в 10 директории, щото повече не са нужни за български сайт. Затова и съм на мнение, че най-важно е качественото съдържание.
По-скоро има нужда от ръководство "Наръчник по SEO за секретарки", отколкото разни фирми за SEO оптимизиране.
 
От: Не си давайте парите на SEO оптимизатори

Като е най-важно защо ревеш, че някои лайно-сайтове излизат по-напред. И какво му се обеснявате бе, нали помните мненията му в темата ( 1ва страница ) , че правил 20 опита и вс ебил излизал, пък не показва нищо - нали се сещата, че всеки, който се е занимавал поне с 3 сайта е поглеждал предприемача, няма как да няма акаунт, тоя е кръчмаря от прокси, просто е регнал акаунта от прокси и не може да се види, ама сте слепи ако си мислите, че тоя акаунт не е негово творение.
 
От: Не си давайте парите на SEO оптимизатори

... тоя е кръчмаря от прокси, просто е регнал акаунта от прокси и не може да се види, ама сте слепи ако си мислите, че тоя акаунт не е негово творение.

Иди доказвай, че нямам сестра. Нали админа може да ми провери IP. Не зная на кого казвате "кръчмаря", но надали е летящ холандец, та може да пише едновременно от различни места в страната.

Не съм ревал, че говносайтове излизат на предни позиции. Казах, че е безсмислено да се прилагат евтини трикове към фирмени сайтове. Защото е по-вероятно Гугъл да те накаже жестоко, преди да си получил дивиденти от вложените средства и усилия. А един говносайт не представлява нещо впечатляващо като конкуренция, дори да е 30 резултата преди собствения сайт.

Най-лесният начин е да се възползваш от бонуса, който предоставят търсачките на новите сайтове, като ги изкарват на предни позиции за някакъв определен период от време - около 1 месец. По тази причина трябва да се пусне сайтът за индексиране, когато е напълно готов, с качествено съдържание и събмитнат в десетина директории. И след това да работиш върху контента, а не да се стремиш да правиш вуду магии.
 
Последно редактирано:
От: Не си давайте парите на SEO оптимизатори

Айде покажи тогава по какво си работил. Щом само за твоя експеримент имаш около 20 сайта, би трябвало поне 20-30 проекта да имаш. Покажи няколко да видим кой си тогава, защото само кръчмаря прави нов акаунт и прави тема като започва конфликт с някоя група от хора или с Банко.
 
От: Не си давайте парите на SEO оптимизатори

Много повече съм експериментирал, защото умишлено съм правил неща, за да ме клъцне Гугъл. Затова съм сигурен на 99% , че seo-services-tricks.tk ще излезе на първа страница за един месец, при търсене на "seo services".
Не съм целял никакви конфликти в тази тема.

По-правилно е някой друг да даде пример за "магическа" оптимизация, която излиза от нормалната "граматика" на един сайт и е помогнала съществено. Нещо специално, което може да го свърши само квалифициран човек и не е по силите на секретарката на шефа ми да го направи, докато си чеше катеричката. И да си струва парите.
 
Последно редактирано:
От: Не си давайте парите на SEO оптимизатори

Аз тотално съм против такова мислене!
Нормално е някой да гледа да прибере някой лев след като си предлага услугите! Никой не бачка за славата!

Да се искат допълнително някакви пари за оптимизация на сайт е меко казано подвеждащо. Когато се прави един сайт има всеизвестни правила. Ако една фирма си поръчва сайт, надали ще и го направи някой неграмотник. А след това събмитването е толкова елементарно, че в никакъв случай не струва колкото един сайт.

Всичко друго може да се отнесе към "черната" SEO оптимизация, което не е удачно да се прилага към такъв вид сайтове. Освен това фирмите, освен основния домейн с фирменото си название или дейност, закупуват и второстепенни, с цел да си запазят по-голямо присъствие в нета. Създаването на сателитни сайтове не е някакво изключително умение, понеже може да го направи всеки, който е бил повече от 10 часа в нета.

Не си давайте парите за допълнителна SEO оптимизация. Когато сайта ви е направен от професионалисти, то те са спазили всички правила. Ако сами си го правите, има достатъчно инфо. Такава професия SEO оптимизатор не съществува. По-скоро се касае за хора, използващи евтини трикове за временна заблуда на търсещите машини.

Трайно присъствие на челни места в резултатите на Гугъл може да даде само качественият и интересен контент за посетилите сайта.
 
От: Не си давайте парите на SEO оптимизатори

Добре бе кръчмарю, все се явяваш когато и кръчмата влезе, някакво съвпадение ли е? И пак те питам покажи някакви проекти.
http://seo-services-tricks.tk/ - А това като го гледам и ми се реве, хостинг от ucoz ( free ) , домейн .тк ( не мога ли да намериш нещо по татарско :D ) - ако си мислиш, че дори на 99 страница ще идеш - лъжеш се.
 
От: Не си давайте парите на SEO оптимизатори

А това като го гледам и ми се реве, хостинг от ucoz ( free ) , домейн .тк ( не мога ли да намериш нещо по татарско :D ) - ако си мислиш, че дори на 99 страница ще идеш - лъжеш се.

Умишлено го правя с безплатен хостинг и домейн, за да покажа на разните всезнайковци като теб, че за класирането на добри позиции не е нужен .сом домейн и суперхостинг. По-важно е името на домейна да е разбираемо за търсещите машини.
 
Re: От: Не си давайте парите на SEO оптимизатори

Да се искат допълнително някакви пари за оптимизация на сайт е меко казано подвеждащо. Когато се прави един сайт има всеизвестни правила. Ако една фирма си поръчва сайт, надали ще и го направи някой неграмотник. А след това събмитването е толкова елементарно, че в никакъв случай не струва колкото един сайт.

Всичко друго може да се отнесе към "черната" SEO оптимизация, което не е удачно да се прилага към такъв вид сайтове. Освен това фирмите, освен основния домейн с фирменото си название или дейност, закупуват и второстепенни, с цел да си запазят по-голямо присъствие в нета. Създаването на сателитни сайтове не е някакво изключително умение, понеже може да го направи всеки, който е бил повече от 10 часа в нета.

Не си давайте парите за допълнителна SEO оптимизация. Когато сайта ви е направен от професионалисти, то те са спазили всички правила. Ако сами си го правите, има достатъчно инфо. Такава професия SEO оптимизатор не съществува. По-скоро се касае за хора, използващи евтини трикове за временна заблуда на търсещите машини.

Трайно присъствие на челни места в резултатите на Гугъл може да даде само качественият и интересен контент за посетилите сайта.

аз нали ти казах за гугъл бранд ако си бранд според гугъл не ти трябва чак толкова качествен и интересен контент /давам ти и пример защо амазон излиза с два реда описание на продукт преди статии с подробни ревюта на продукта/ иначе опрделено не съществува в главите на някои дизайнери виждал съм американска фирма да няма кои да оправи таитълите а те предлагаха и сео член на семпо.орг

и освен като не съществува защо г пишат за него
http://www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?hl=en&answer=35291
 
виж какво казват Г в горния линк наемането за наемането на професионалисти:
If you're thinking about hiring an SEO, the earlier the better. A great time to hire is when you're considering a site redesign, or planning to launch a new site. That way, you and your SEO can ensure that your site is designed to be search engine-friendly from the bottom up. However, a good SEO can also help improve an existing site.
и сега какво стана Г препоръчват в секцията си General Guidelines ти ни обесняваш че не е нужно :) на кои да вярваме :D
 
От: Не си давайте парите на SEO оптимизатори

"Be careful if a company is secretive or won't clearly explain what they intend to do.
Ask for explanations if something is unclear. If an SEO creates deceptive or misleading content on your behalf, such as doorway pages or "throwaway" domains, your site could be removed entirely from Google's index. Ultimately, you are responsible for the actions of any companies you hire, so it's best to be sure you know exactly how they intend to "help" you. If an SEO has FTP access to your server, they should be willing to explain all the changes they are making to your site.

You should never have to link to an SEO.
Avoid SEOs that talk about the power of "free-for-all" links, link popularity schemes, or submitting your site to thousands of search engines. These are typically useless exercises that don't affect your ranking in the results of the major search engines -- at least, not in a way you would likely consider to be positive."

coolice, не виждам съветите на Гугъл да противоречат на моето мнение. Особено тези, които съм цитирал.

Плащайки за допълнителна SEO оптимизация е по-вероятно да навредите на своя фирмен сайт, отколкото да придобиете дивиденти от платените пари. По-добре платете на фирма за един нормално изграден фирмен сайт и не търсете повече никакви услуги, колкото и да ви убеждават, че е нужно. Такова понятие като "SEO услуги на достъпни цени" не съществува в белите страни.

Наивно е да се смята, че мнението на псевдоSEOгурута е по-меродавно.
 
Последно редактирано:
Re: От: Re: Не си давайте парите на SEO оптимизатори

Искат пари от фирмите за нещо, което може да свърши секретарката, докато си чеше катеричката.

Не си давайте парите на SEO оптимизатори!

В никакъв случай не е подвеждане на хората. За една онпейдж оптимизация и регистрация в 30-40 директории при толкова слабата конкуренция, резултатите в сравнение с билборд на някой булевард например, са впечатляващи! А за това до колко е работа, която може да свърши и секретарката не е много сигурно първо защото не е лесна работа и след това много от секретарките асоциират "ИНТЕРНЕТА" с иконата на IE ! Факт.
 
Re: От: Не си давайте парите на SEO оптимизатори

и какво като пише че има мърша да и аз бих прпеоръчал това на всеки да се пази от измамници и много ясно да е обяснено какво ще се прави и какви граници няма да бъдат прекрачвани :)

Обаче Г директно ти поряза тезата Не си давайте парите на SEO оптимизатори 8)
http://www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?hl=en&answer=35291
If you're thinking about hiring an SEO, the earlier the better. A great time to hire is when you're considering a site redesign, or planning to launch a new site. That way, you and your SEO can ensure that your site is designed to be search engine-friendly from the bottom up. However, a good SEO can also help improve an existing site.
и после обеснява как да се пазим от измамници в секцията General Guidelines 8)

пп. не си очаквал да има такъв офицялен отговор преди да я пуснеш темата нали :)
 
От: Re: От: Не си давайте парите на SEO оптимизатори

пп. не си очаквал да има такъв офицялен отговор преди да я пуснеш темата нали :)

Не те разбирам. Искаш да кажеш, че ще платя 600-800-2000 лева за фирмен сайт и няма да ми го направят приятелски настроен към Гугъл? И ще трябва да плащам още толкова за SEO оптимизация + някакви измислени поддръжки? Ами нали ще вдигна във въздуха тия, дето са ми правили сайта.
 
От: Не си давайте парите на SEO оптимизатори

Супер тъпо копеле си - ако всеки нов сайт с хубав контент буташе нагоре сайтове от 5-6-8 години - какъв ще е смисъла да потдържаме сайт повече от 3 месеца щом райдер ще дойде и ще ме бутне от по-назад, а след райдер ще дойдат още 2000 райдера и ще ми бутнат сайта на майната си. Аман от тролове, банвайте го...
 
Статус
Not open for further replies.

Горе