Новата версия как ви се струва?

Имахме за създаването на първата българска държава, но явно и това го знаят ботовете. :)
Когато е един и същ.. го "научават"

Ротация + смесица с букви, които вече не използваме може да има по-голям успех.

По тази логика няма ли да имат вече всичко като въпроси? Трябва да въртим много, а и честно казано се притеснявам от общата култура на потенциалните потребители, и дали ще минат въпроса. :)
Повечето и капчата ги затруднява, така че по-добре я премахни.

Все нещо трябва да имаме.

Странно, на други сайтове не пускат така лесно. Същата кепча.
Пробвай нещо различно примерно Google reCaptcha или hCaptcha, става с два клика само желание да има.

По тази логика няма ли да имат вече всичко като въпроси? Трябва да въртим много, а и честно казано се притеснявам от общата култура на потенциалните потребители, и дали ще минат въпроса. :)
Не е такава логиката. Няма ли неква възможност за рандом? Вади 1 от 20 в списък. Честно казано, ако с ботовете отсеем и общо безкултурните си е екстра...

Ето опциите. НЕ са мега яки от към технологии. :) И да, най-доброто за момента се води Cloudflare.

Виж файлът 35092
Знам, тегава работа е .. пробвай с reCaptcha-та как се справя.

Знам, тегава работа е .. пробвай с reCaptcha-та как се справя.
Ok, ще минем да пробваме.

QA ще се въртят ли въпросите? Щото пише questionS.
Не, един статичен е, след време го сменяш, ако искаш. Но няма ротация на рандом принцип какъв въпрос да зададе.

Ми сложи и това...

Колко е двѣ пѫти по петъ? А:13 Б:11 В:10 (Отговори с вярната буква)

Ако бота мине през това.. значи си е заслужил членството :D

Може и така:
Когато към произведението на пет по пет прибавим едно към единия множител, получаваме 30. Колко ще бъде резултатът, ако постъпим по същия начин с произведението на две по две?

За да продължиш напред, щяхме да караме да решаваш сложна задача като например: 139418 по 32049023, но всъщност просто e нужно да поставиш смайли като това : )

To move forward, we were going to make you solve a complicated problem, such as 139418 times 32049023, but actually, you just need to add a smiley like this : )

Аз имам няколко предложения:
Както някой беше казал, одобрение преди първи коментар или тема.

Да не може да пуска тема 24 часа след регистрация а само коментар. Те винаги пускат тема след първата минута след регистрация

Ако не ти се занимава, автоматично да се одобряват нови потребители след Х часа след регистрацията

Чета в нета, че в някой форуми и сайтове използват Honeypot field при регистрация. Поле, което потребителя на вижда но бота да, и ако бота го попълни по дефаулт да дропне регистрацията.

Горе