Новата версия как ви се струва?

Вискяр, братле стига си мрънкал:) Екстра е новия CMS на форума, мързи те да го разцъкаш. Стария вбюлетин нито му бачкаше търсачката като ората, нито беше гъвкав, спрямо модерните критерии.
 
Винаги може повече.
А вбюлетина май си кара по инерция на стари лаври.
Интересно е, дали може да се намери инфо - колко форума са мигрирали от бюлетина.

Нали знаеш, че съм мързелив човек - безсмислени действия не ми допадат.
 
Offroad-bulgaria са на vBulletin и там не виждам да има някакви проблеми.
 
Винаги може повече.
А вбюлетина май си кара по инерция на стари лаври.
Интересно е, дали може да се намери инфо - колко форума са мигрирали от бюлетина.

Нали знаеш, че съм мързелив човек - безсмислени действия не ми допадат.

https://tools.digitalpoint.com/cookie-search

Цъкни на show historical charts и търси commercial forum platforms
 
Аз като един трудно-свикващ с резките промени човек да питам - има ли начин да се направи като преди, да маркира с друг цвят в коя категория/подкатегория има нови постове? Защото в момента... Не ми допада. :)
 
Със сигурност да се оправи качването е много по-малка играчка, отколкото да се поправи този бъгав темплейт с абсурдните дизайнерски решения в него. :rolleyes:
 
https://tools.digitalpoint.com/cookie-search

Цъкни на show historical charts и търси commercial forum platforms
Много показателно!

14485179_1111274602283553_4597952560334958972_n.jpg
 
Със сигурност да се оправи качването е много по-малка играчка, отколкото да се поправи този бъгав темплейт с абсурдните дизайнерски решения в него. :rolleyes:

То си имаше и нужда от ъпдейт бате, просто не е само това. Примерно имаше случай, в който бяха пробили няколко VB и официалния форум на форумната система беше спрях и ходи разбери какво се случва и как да се предпазиш. И като цяло мобилната версия не ставаше, и ред други причини. Да не говорим, че искаме и пазара да стане много по интерактивен + момента, че много се пищи, че форумите, залязвали (което грам не мисля, че е така), защото не били социални колкото останалите мрежи, в които хората буквално пропиляват целия си ден.
 
Много показателно!

14485179_1111274602283553_4597952560334958972_n.jpg
Искам да обърнете внимание и на vBulletin Major Versions - има причина за това. :) Нали, ако са верни статистиките. Но гледайки нета и форумите, базирани на VB, определено може да се вярва. :)
 
много се пищи, че форумите, залязвали (което грам не мисля, че е така), защото не били социални колкото останалите мрежи, в които хората буквално пропиляват целия си ден.
Социалните мрежи вече не са това, което бяха. Фейсбук е бита карта и на Запад вече е със затихващи функции. Да не говорим, че тази "социалност" на форумите е по-скоро псевдосоциалност. Хората не влизат във форуми, за да си търсят половинки или да клюкарят, а да вършат работа. Освен псевдосоциалност сегашната система съдържа и солидна доза лицемерие, тъй като можеш само да харесваш неща, но не и да не ги харесваш, което е абсурдно и неестествено, особено когато става въпрос за бизнес. Не един и два форума са се самоубили чрез непровокирана смяна на философията и системата си. Няма нужда да давам примери, всички ги знаем.
 
абсурдните дизайнерски решения в него. :rolleyes:
Някои дизайнери толкова са израсли в развитието си, че са забравили азбуката при конструиране на сайт - нещата да са на един цък достъп.
 
Лек козметичен дефект при превода (за наблюдателните):
f524d51559d147f8a07d4b1cede5eb0e.png
Да тия най трудно се хващат. ;) Ще се оправи. ;)

@Test , да, винаги всичко в интернет е на цикли. Скоро наистина социалните мрежи ще позагубят популярност. Няма да е като преди със сигурност. За наше щастие (собствениците на сайтове тип форуми и дискусионни табла), това е добро дошло, защото все пак повечето, да не кажа всички потребители търсят сортирана информация и тя да е на по възможност отделена в съответна под група - или специализиран форума. Нищо лично мамите и т.н., но много се кефя там като развиват теми за кешфиеста и че това е горе долу правенето на пари онлайн. :) Все едно да влезна в железария да си търся секс играчки, не че няма да намеря нещо подходящ, но трябва да си определен тип човек, за да ти харесат там продуктите за целта, която гониш.

И което е по-важно за форумите и тези социални сайтове, за разлика от мрежите, е че там ходиш в повечето случаи да свършиш работа, както каза Test. Трудно ще е повече губенето на време, отколкото работата. ;) Освен ако не си някаква закоравял трол, но тогава общо взето навсякъде би си загубил времето супер успешно. :)

Колкото за харесванията и нехаресванията. Да, за момента това има, ще го мислим и в друга посока. Нали знаете, че за разлика от великите социални сайтове, форуми като този се развиват и надграждат благодарения на потребителите и техните предложения. Не е някаква статична единица. Ходи предложи на Марк да сложи негативна репа. :) Философията няма да се сменя, нито духа на форума. За момента имаме само това, но както казах ще го вземем в предвид и при бъдещите настройки и дообогатяване - ще подберем на база това, което сме си изписали тук. Не е имало случаи, в които да не сме се вслушвали в потребителите тук.

Смятам, че благодарение на всички, този форума няма да умира....поне ние нямаме такива намерения. ;)
 
Той нема да умре ама ще се напълни с нискокачествени постове и потребители.
 
Направи ми впечатление, че тези които не са поствали скоро, тоест не са поствали нищо след инсталирането на новата система са с ранг ню мембър, въпреки, че са стари кучета:)
Примерно Унито, Хепи...
Не, че ранговете имат кой знае какво значение, но в случая не са верни.
 
Ходи предложи на Марк да сложи негативна репа.
Моето впечатление е, че това е направено. Само че Марк е тарикат и го е прикрил.
При това, даже на първа линия, има две възможности за негативна оценка - емотките "тъжен" и "ядосан".
Скриване на публикация също се тълкува като червена ряпа.
 
Съмнявам се. Вече от 10 години има и нискокачествени постове, но не може без тях, а вече прекаленото се търка.

Хайде да бъдем социални ...

spam.jpg
 

Горе