Новите министри на Орешарски

От: Новите министри на Орешарски

Вижте какви са червените драскачи
"журналистката" май работи в бнр

скрийна е от преди седмица
Ентелегенцията.png
 
От: Новите министри на Орешарски

Вижте какви са червените драскачи
"журналистката" май работи в бнр

Разбрахме само, че Калина Андролова няма нужда от Дончо Ангелов или поне не и е от първа необходимост. :)
 
От: Новите министри на Орешарски

Биографиите на новите министри ги има в Дневник.

Който иска да се запознава - не ми се прави копи§пасте.


Само ще ви кажа, че ще ни спрат Еврофондовете. Готов съм да заложа, че до 1 година ще има спрени Еврофондове.


Само вижте тези двамцата - какви кадри на прехода са.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/05/27/2069593_koia_e_iskra_mihailova_-_predlojena_za_ministur_na/

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/05/27/2069527_koi_e_kalin_tiholov_-_predlojen_za_ministur_na/



Готов съм да заложа и на това, че ще натрупат много дълг и още тази година, ще актуализират бюджета. Доколкото четох дефицита е заложен на 1.3 милиарда лв - аз залагам след актуализация на кръгло 2 милиарда лв. за 2013.


Има ли желаещи за залози? ;)
 
От: Новите министри на Орешарски

Разбрахме само, че Калина Андролова няма нужда от Дончо Ангелов или поне не и е от първа необходимост. :)

разбрахме, че не се държи на ниво и се разбира само с хора на нейното мнение
между другото това е доста често срещано - и тогава си трол
много е смешно..когато някой те нарече трол само защото си на друго мнение

недопустимо е такова публично поведение (според мен)

а какво пък да кажем за новия културен министър?

http://offnews.bg/index.php/199913/noviyat-kulturen-ministar-sofiya-se-izprazva-ot-selyani-v-nedelya

Ето част от бисерите в социалната мрежа на бъдещия „културен министър“:

21 February near Sofia

ау, никито младенов си турнал пак очила и си оправил предните зъби. фъфлеща и изкуствено превъзбудена очиларка! феймъс лук!

26 February near Sofia

падна бойко и из нета плъзнаха храбри опозиционери, които до онзи ден не смееха и да пръднат публично. що за нация от комплексари!

1 August 2010

не съм знаел колко софия се изпразва от селяни в неделя…

----------

негов коментар относно тази новина
http://www.mediapool.bg/охранител-уби-16-годишно-момче-опитало-да-краде-от-вагон-news203576.html

абе кво се праите на паднали от марс, бе? става дума за орда мангали, които посред бял ден крадат от частен имот на софийска гара, без страх от закон и правосъдие! какво да направи - "да му пусне 101 далматинци" ли?
 
Последно редактирано:
От: От: Новите министри на Орешарски

blackout8,
Виждам във твойте мнения много истини и компетентност,и ми е интересно твоето мнение, какво правителство според теб е най-добрия вариант да управлява страната в момента,коя партия или коалиция?

Радвам се колега, че си оценил това, което съм писал - макар че и в други теми сме си били опоненти по различни точки.
По въпроса ти. Ето ти отговор:
[video=youtube;53UiEx3Uk48]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=53UiEx3Uk48[/video]
Като специално правих тема http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=41481 Мерси на Куула, че я направи и важна.
Но като виждам е много жалко, колко малко хора са писали и колко малко го разбират ми става тъпо, някак си жалко е - всеки експерт по политика а не вижда как ни го слагат.

Аз съм либератариански виждания за икономиката - демек липсата на държавност, но това в момента за жалост няма как да се случи, масата си иска държава. Това, което трябва и от там такава партия, която ни трябва е да бъде пълна противоположност на всички до сега. Да се стреми и и да постигне спад на държавността във всички сектори, да либерализира всички сектори, да ограничи прерзпределението в икономика - много под близо 40% както е сега. Най-вече трябва ефективност в институциите и да пази и гарантира правото на свобода и принципите на пазарната икономика, да търси отговорност от всеки, които е нарушил тези принципи и закони.

Като цяло ни трябва много близко нещо до свободен пазар или не намеса на държавата - това което ни трябва е сами ние да правим свободни и добрволни избори и решения. Държавата трябва да гарантира това право и да гарантира правото, да създаде добра основа за бизнес и да има стандартизация във всички изисквания и каквото можеш се сетиш. Защото когато изискванията са еднакви, няма бариери за влизане и излизане от даден пазар, то и монополите няма ги има. Ето пример за енергетиката:

Давам пример:

БГ енергийния сектор - това е пример за анти свободен пазар и държавно гарантирани монополи. Какво става при либерализиране:

1. Падат всички териториални бариери, за да има монопол трябва има и бариери, няма само ЧЕЗ да е за София
2. Отпадат всички бюркоратски изисквания, всеки който иска да продава има определен лиценз и серитификат, всичко е стандартизирано.
3. Всеки търговец/доставчик има достъп до физическата мрежа, като плаща опредена такса.
4. В този момент, в който всичко е на лице, ще дойдат доста играчи, защото има доста хляб в това.
5. Това ще доведе до спад в цените защото всеки, който има готова продукция и услуги и не я реализира му се пише загуба. Водени от мотива за загуба цените падат.
6. Всеки човек, ще избира който си иска доставчик.
7. Всеки доставчик, ще може сам да си прави енергийния микс.
8. Всеки доставчик, ще избира от къде да купува - ако си от София и имаш софойски доставчик, то той ще се опита да изкупи ток от най-близките централи до софия, и да има ниски разходи за транспорт, може се окаже че тока да ти е по евтин от АЕЦ сега
9. Ще има либерализиация и при централите, всеки може си качи ВЕИ-та и да продава, но не както е сега.
10. БГ е с енергоемка икономика, в този момент всеки бизнес голям прозивдител би инвестирал в собствени центрирали, с пъти по лесни условия от както е сега.
11. Самите производители на ток, биха направили центнрали близки до пазарите си с цел по ниски крайни цени.
12. От момента на ниските цени на ток ще се възползват всички производителите, това ще довде до спад на производствени разходи и да по голяма производителност и конкурентноспосбност, това от своя страна ще доведе и до по голяма заетост
13. След като имаме всичко това, доставчика ще избере, от къде да купува и може се окаже, че съседа ти прави ток, и местния доставчик на ток да взима и от него и това да сваля още цените
14. Всичката тази конкуренция, ще доведе до спад на цената в краткосрочен план, защото сега има тонове регулации сега, но в дългосрочен план цената върви нагоре, но заради либерализиранията цената няма скача рязко.
15. Всичко това ще доведе до по ниски сметки, по-голяма ефективност, по-голяма производителност и в крайна сметка по-вече пари накрая на месеца.
16. Всички ще са по-добре тогава от колкото сега или иначе казано ще се подобри благосъстоянието на хората

Като цяло за това и не гласувах, докато няма дясна партия с ясни изисквания с хора, които са учили и са наясно какво се иска, докато не дойдат тези, който не се интересуват от политика за лични дивиденти, няма да се оправим. Защото всички, който реват за държавата са всички тези, които никога не биха оцелели в конкурентна среда. Такава е системата на държавата, че политиците продават власт срещу пари и облгаи, именно от същите тези дето реват. Когато една група има властта да се наложи над всички, тогава как искаш да има силен прогрес и избщо прогрес или решение от кризата. Когато една партия или група от хора, кажат ние ще дадем правото на всички групи да решават, демек пазара като цяло, то тогава няма нужда от политика и тогава няма как те си продават властта, няма как и да има такива простотии - държавно гарантирани монополи както при нас, тежка админстрация и бюрокрация, корупция, такси, данъци и т.н всичко което взима повече и повече от бизнеса, за да живее как се нарича това - паразит :). Държавата са в бизнеса на изземване на богатства от норода, който тръгне срещу това значи, му е ясно с нещата. Колкото по-малко се ограничи една държава, толкова по-добре за икономиката и народа и национализма. Има тонове сведения, доклади, проучвания и емперични доказателства - колкото повече една държава изземва от бизнеса и се меши толкова по-влошени стават показателите на икономиката - всичко е заради стимулите за действия. Всичко е толкова просто, когато вземеш от един повече, който работи за дадеш повече на този, който не работи - значи цялата система е на прага на колапса - сега не се чуди що ЕС соц. политика и държавност са на прага на фалита.

По-малко държава повече либерализирани пазари толкова по-голям растеж - примери за това са Сингапур и Хонг Конг - те са в топ 3 по правене на бизнес, бизнес среда, предпримачество и иновациии и накрая БВП на глава от населението демек топ 3 по благоденствие и стандарт на живот - е там държава преразпределя под 20% и там огромни сектори са либерализирани без никаква намеса.

Аз се занимавам с финансовите и стоковите пазари основно - и има един начин за анализи, нарича се поведенчески - като цяло психологията на масата. Един добър индикатор е да следиш сентиемнта или усещането на пазарните играчи какво е и на негова база + още други фактори да вземеш решение. Лесно мога да го трансформирам това и ще разбереш кога ще се оправим. В нашият сайт уж трябва сме десни, масово се гласува за повече държава, регулация и т.н това що годе може го приема. Но ако виж колко комената са писани и колко теми има в сферата на икономиката, финансите, инвестцииите - голяма част аз ги пускам, хайде да вклюим колко са темите за бизнес идеиите и предриемачеството като цяло да си помагаме един на друг - всичко е малко. хайде да видим политиката - всичко става огромно в полза на политиката. Хора не разбиращи икономика и хора с кофти финансова култура се имат за пол. екперти - ей това е проблема :) И затова ни трябва такава партия да каже чао чао на голяма държавност и добре дошъл пазара, и всички да се научат да работят, да имат умения, знания и да не разчитат на дръжавата а на себе си ей тогава всичко ще е ок. Но ми мяза толкова далечно .....
 
Re: От: Новите министри на Орешарски

@rds100, сега @coolice ще ти каже, че благодарение на ДПС и БСП отново имаме "демокрация" и сме свободни!
Щом е така - ЧЕСТИТО на всички! и утре да вземете да почерпите, ЕЙ!

С това че не спечели ГЕРБ спечели демокрацията защото те я заплашваха като ползваха тоталитарен инструментариум, репресивен апарат и пропаганда...

може да ме закачите на детектор на лъжата ... и да видите че ще отговоря с да на този въпрос и ще покаже истина защото искрено го вярвам

Ако бяха спечелили щеше да стане много по тежко... и да продължат с още по голяма сила да го прилагат защото щяха да си помислят че дава резултат ...
 
Re: От: Re: От: Новите министри на Орешарски

Дянков държеше фискална политика и огранчи колкото може харченето, това трябва се случи - но трябваше и реформира, както каза ти дадоха на ляво.
Принципно се спекулира с харченето, за политиците на всяка цена трябва се харчи и затова се стимулира, още и още - Кейнсианският модел - проблема, е че от харчене няма стабилен растеж, той става само чрез спестен капитал, който се трансофрима в инвестиции. И затова ти писах имаме огромен капитал в банките, който е БГ не е външен, не е нужно държавата да харчи тя трябва да реже и да не бара с свои държавни банки лихвите и предлагнането на кинти. Сори за отклонението.

Мисълта ми е тази, че макро индикаторите са - заетостта, безработица, устойчив растеж. ценова стабилност. подобряване на текуща сметка и ръст на ПЧИ и добро търговско салдо, кое си избираш :) Няма пиша за борда няма го бутаме силно се надявам.

Иначе микро ок за него, като се подобрят условията и хората ще са добре, но не е задължително да се харчи, както и бизнеса - трябва ни инвестиране в производство, ефективност и да имаме продукти да се борят със запада - демек конкурентоспособността.

Но ти виждаш огромен оптимизъм, за жалост аз не го виждам - знам каква е историята и знам, тези които я забравят, че са обречени да я повторят, както и знам че текущо имаме огромни проблеми в структура на икономиката и с думи не се оправя това и знам че са много наболи тези проблеми и знам, че само с резачка минават, но за жалост политика се води от неговите интереси и резачка трудно. За тежките проблеми не се говори, аз не мисля че ще направят нещо добро, а обратното - нека бъркам и да не кажа след време казах ли ви! Горе ти писах за макро индикаторите, сега не искам ти казвам ЕС къв батак са, не искам ти каавам, че докато име промяна и стабилен тренд минават години и то и нашите съседи трябва са ок или поне основните контрагенти - а те не са ок. И като вкараме проблемите в енергетиката, който трябват се решат сега от раз, нещо не става то да беше само енергетиката ;/ -Моите уважения за Орешарски, но от него нищо не зависи - вижда се как е подреден състава уж технократи а почти всички свързни с политиката, едно говореха друго правят, а ако всичко зависеше от Орешарски, щяхме си имаме ББ 2:) но затова ще си имаме тройна коалиция 2 :) Като Орешарски ще го позлват за жертвен агнец и бушон и да кажат не ние сме виновени то правителството беше от експери.

Радвам се така приемаш, че приемаш за гласуването ми - но аз съм либертарианец, представи си колко обичам някой да ми казва насилствно какво да се прави и ако не го направя пак насилствено друг ми го направи :).
Шанса на БГ се пусне кредитирането, пари се налеят в производство, по-малка държава, повече либерални пазари и нови пазари за износ и то да изнасяме продукти с висока доб. стойност .

Блеки на първо време трябва да се закърпи каквото е останало след ГЕРБ иначе ще е още по зле ... а още една зима с неграмотно управление от ГЕРБ не ми се мисли какво щеше да стане...
 
От: Новите министри на Орешарски

добре де, разбрахме :wink:
утре ще чакаме да черпиш :) (когато спечелиш нали се черпи? :D)
 
От: Новите министри на Орешарски

Чеситита демокрация шефе!
Утре очакваме освен да учат майчин език, да могат да пазаруват и с лири.
Заеби, думи нямам!


[video=youtube;g4Ndatk4gw8]http://www.youtube.com/watch?v=g4Ndatk4gw8[/video]
 
От: Re: От: Re: От: Новите министри на Орешарски

Блеки на първо време трябва да се закърпи каквото е останало след ГЕРБ иначе ще е още по зле ... а още една зима с неграмотно управление от ГЕРБ не ми се мисли какво щеше да стане...

Аз знам какво трябва, но дали ще го направи БСП-то ти им вярваш, защото мислиш от ББ по лошо няма и техните думи са чисти:) Аз ти казвам, че до зимата може си ходят, ако не почнат да либералзиират и да правят тежки реформи много много бързо, за жалост никой не каза това, а казаха десни неща я станат я не, но пък и че ще харчат :) това вече е сигурно 100% - не виждам този оптимизъм, а и от др месец като вдигнат тока, хептен не знам - оптимизъм им само някой и да направи като Костов 97 - трябва да либералзираме и режем държавност, админстрация, бюрокрация и да оставим повече на бизнеса - я ми кажи БСП-то къв опит има в това е няма - управляваха като се изляха десетки милиарди, сега не е така - дано да не спрат пак еврофонодвете и да не осерат преговорите за новия прогрмаен период. Ти спекулираш с бъдеще, а аз пък със статични очаквания, че миналото ще се повтори но няма да е хубаво.
 
Re: От: Новите министри на Орешарски

Биографиите на новите министри ги има в Дневник.

Който иска да се запознава - не ми се прави копи§пасте.


Само ще ви кажа, че ще ни спрат Еврофондовете. Готов съм да заложа, че до 1 година ще има спрени Еврофондове.


Само вижте тези двамцата - какви кадри на прехода са.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/05/27/2069593_koia_e_iskra_mihailova_-_predlojena_za_ministur_na/

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/05/27/2069527_koi_e_kalin_tiholov_-_predlojen_za_ministur_na/



Готов съм да заложа и на това, че ще натрупат много дълг и още тази година, ще актуализират бюджета. Доколкото четох дефицита е заложен на 1.3 милиарда лв - аз залагам след актуализация на кръгло 2 милиарда лв. за 2013.


Има ли желаещи за залози? ;)

От всички който срещам да пишат за герб са от малкото хора който не съм и намаляли доходите през мандата и не усещат какво "чудо" сътвори герб с икономиката... свързани с герб фирми, държавни служители и хора с доходи от чужбина или работещи за чужди аутсорсващи фирми... имаш ли досег с бг бизнес средата без да имаш някакви връзки просто няма начин да гласуваш за герб... Ако човек няма досег с другите хора му предлагам да се замотае в някой голям магазин от най евтините и да наблюдава какво пазаруват хората, как го пазаруват и колко пари вадят от протмонето си ... след това и в някоя аптека да иде и да се направи че разглежда козметиката или чайовете и да наблюдава отново хората... след това ако има лафче с някой от кварталната бакалия и тях да ги пита как мислят имат ли хората повече пари през управлението на герб или пазара се е свил ... най малкото показателно нещо е че банкоматите вече пускат и по 10 лв (сосиате женерал) откакто има банкомати винага най малката сума е била 20 лв ... Смяната на гумите да е имало опашки като предни години ? средата на април хората нямаха масово по 45 лв свободни пари да си ги сменят а вече беше топло това никога не е било...


Как пък така го реши че ще ни спрат еврофондовете те това са го играли :) вече европа плаща за завършен проект ако сметне че няма нещо нередно те от сега си знаят че ако го пробват така няма да вземат накрая пари :) така че не очаквам да са толкова тъпи да пробват пак и да ни ги спрат ... ама знам ли може да съм в грешка но не ми се вярва за това съм оптимист...
 
От: Новите министри на Орешарски

Направете си проста сметка по колко лева средно от човек задига държавата (приходите от данъци за 2012-та разделено на броя жители) за да си кърпи "скромния" бюджет. По мои груби сметки се получава около 200 лв на човек. Представете си как тези пари излизат от вашия джоб или от този на работодателя ви (т.е. не достигат до вашия джоб). Това разпределение е наистина прекалено и особено като видим какво получаваме насреща за тези пари. И аз съм съгласен с по-малко участие на държавата в бизнеса, но когато има предпоставки за монопол или прекалено силен играч на пазара (или няколко такива), държавата трябва да се намеси и да предотвратява всякакви некоректни практики. Най-простата такава мръсна тактика е известно време работа на загуба, за да закопаеш останалите (дребните риби нямат толкова резерви като гигантите), а после вдигаш цените и наваксваш, защото нямаш конкуренция. Друг не чак толкова прост трик се прилага най-често във връзка с новите технологии. Чрез подвеждане (престъпление: измама, което странно не се наказва) се вкарват в зависимост (по подобие на наркотичната, но не на биологична основа) много ползватели на дадена стока или услуга, така че да не могат да се пренасочат към конкуренцията, дори и да искат. Пробутване в училищата на рекламно дресирнане замаскирано като образвование. Това може да се разглежда като подобно на предното, защото изгражда зависимости от определени фирми, които много наподобяват зависимостта от наркотици.
Изброявам всичко това, за да обясня защо ни е нужна държавата. Държавата трябва да изгражда правила за ред и да следи за спазването им.
 
Re: От: Re: От: Re: От: Новите министри на Орешарски

Аз знам какво трябва, но дали ще го направи БСП-то ти им вярваш, защото мислиш от ББ по лошо няма и техните думи са чисти:) Аз ти казвам, че до зимата може си ходят, ако не почнат да либералзиират и да правят тежки реформи много много бързо, за жалост никой не каза това, а казаха десни неща я станат я не, но пък и че ще харчат :) това вече е сигурно 100% - не виждам този оптимизъм, а и от др месец като вдигнат тока, хептен не знам - оптимизъм им само някой и да направи като Костов 97 - трябва да либералзираме и режем държавност, админстрация, бюрокрация и да оставим повече на бизнеса - я ми кажи БСП-то къв опит има в това е няма - управляваха като се изляха десетки милиарди, сега не е така - дано да не спрат пак еврофонодвете и да не осерат преговорите за новия прогрмаен период. Ти спекулираш с бъдеще, а аз пък със статични очаквания, че миналото ще се повтори но няма да е хубаво.

Костов е последния който ряза :) нито едно правителство нямаше смелост .. Бюрократите и всички на държавна софра решават чисто теоритично до около 40 депутатски места реално мисля да ги кажа 20 затова никоя партия няма смелост да го направи :) Аз Блеки просто не искам да съм песимист от сега :) ако тръгнат накриво директо ще си го кажа...
 
От: Новите министри на Орешарски

Cool lice, признай си, че ще става по-зле положението. Истината е в онлайн доходите и то тези извън страната. Всеки сам за себе си и майната и на държавата.
 
Re: От: Новите министри на Орешарски

Вижте какви са червените драскачи
"журналистката" май работи в бнр

скрийна е от преди седмица
Ентелегенцията.png

защо пък да е червена просто е анти герб и няма търпението на админите на предприемач... почва да не издържа след като казва че не може наистина да вярват че герб се бори с комунизма и затова да си изберем магаре за министър председадел, първият и гаф е чак след като дончо и казва че обижда, като Поства линк до Новият Преход....

Аз лично ходих и прегледах на бързо Новият Преход който ни очаква и смятам че е набързо изсмукано от пръстите на сугарев про герб писание и че всъщност това за меката диктатура е напълно валидно за управлението на ГЕРБ и точно така се характеризира то... а не това което ни очаква

аз щях да се справя по добре :)
 
Последно редактирано от модератор:
Re: От: Новите министри на Орешарски

добре де, разбрахме :wink:
утре ще чакаме да черпиш :) (когато спечелиш нали се черпи? :D)

Само гледай как ще се измъкна ;) Да демокрацията победи :) но щях да почерпя ако ДСБ беше спечелило изборите защото тогава щях да съм сигурен че България щеше да мине през нужните реформи за да стане накрая нормална държава (блеки е пуснал какво и е нужно на България с видео няколко поста по нагоре) :) Сега съм само оптимист, че ще е по добре отколкото при герб :)
 
От: Новите министри на Орешарски

Cool lice, признай си, че ще става по-зле положението. Истината е в онлайн доходите и то тези извън страната. Всеки сам за себе си и майната и на държавата.
Много хора не разбират смисъла на думата "патриотизъм". Тази дума се свързва с род и отечество ("отечество" произлиза от "отец", което е синоним на "баща" и от което следва, че "род" и "отечество" са синоними или близки по смисъл). Какво искам да кажа с това? На всеки истински патриот първа грижа са семейството и близките и как да им се осигури добър живот. Може с пари отвън (онлайн), може и по други начини. Това да се грижиш за близките си не е срамно. А другарите депутати определено не ги чувствам много близки.
Ако под "държавата" имаш предвид хората живеещи в нея, то няма как да се съглася с това отношение към хората. Ако под същата дума имаш предвид върхушката, която управлява, тук вече се съгласявам с теб.
 
От: Re: От: Новите министри на Орешарски

От всички който срещам да пишат за герб са от малкото хора който не съм и намаляли доходите през мандата и не усещат какво "чудо" сътвори герб с икономиката... свързани с герб фирми, държавни служители и хора с доходи от чужбина или работещи за чужди аутсорсващи фирми... имаш ли досег с бг бизнес средата без да имаш някакви връзки просто няма начин да гласуваш за герб... Ако човек няма досег с другите хора му предлагам да се замотае в някой голям магазин от най евтините и да наблюдава какво пазаруват хората, как го пазаруват и колко пари вадят от протмонето си ... след това и в някоя аптека да иде и да се направи че разглежда козметиката или чайовете и да наблюдава отново хората... след това ако има лафче с някой от кварталната бакалия и тях да ги пита как мислят имат ли хората повече пари през управлението на герб или пазара се е свил ... най малкото показателно нещо е че банкоматите вече пускат и по 10 лв (сосиате женерал) откакто има банкомати винага най малката сума е била 20 лв ... Смяната на гумите да е имало опашки като предни години ? средата на април хората нямаха масово по 45 лв свободни пари да си ги сменят а вече беше топло това никога не е било...
Случайно да е намаляло задръстването край Семинарията? Житница и Красно село? Бул Сливница и Царица Йоана? Да изреждам ли още?
Махленските кръчми да са се опразнили и хората да са започнали да варят чорба от картофи и да не купуват готова храна?
Направо ме утепа с това горе! Видните бесепари от форума не пишат такива неща.
Направо реквием...
А банкоматите, от как съм с карта, винаги са плювали и десетачки. Даже тази зима и пролет ми дават само петдесетачки, което ме учуди.
 
От: Re: От: Новите министри на Орешарски

Случайно да е намаляло задръстването край Семинарията? Житница и Красно село? Бул Сливница и Царица Йоана? Да изреждам ли още?
Махленските кръчми да са се опразнили и хората да са започнали да варят чорба от картофи и да не купуват готова храна?
Направо ме утепа с това горе! Видните бесепари от форума не пишат такива неща.
Направо реквием...
А банкоматите, от как съм с карта, винаги са плювали и десетачки. Даже тази зима и пролет ми дават само петдесетачки, което ме учуди.

Ти в коя държава живееш?
 
Re: От: Новите министри на Орешарски

Чеситита демокрация шефе!
Утре очакваме освен да учат майчин език, да могат да пазаруват и с лири.
Заеби, думи нямам!

Мерси :) за икономиката и за теб важи това което написах и на mathematician и ако не мислиш че не съм прав ще поспорим :)

Иначе ако ще разиграва етническата карта което НЕ го смята за правилно
всъшност ДПС не подкремена от турция партия за тези избори макар че обира етнически вод а си има нова такава която приятеля на ББ Ерджеп Ердоган препоръча на изселниците която щяла да си следва линията на турция... и вероятно ако беше успяла щеше да е една от патериците на ГЕРБ... такива повеи се усещаха след като тази партия влезе в коалиция с НДСВ :)

"Трябва да подкрепим номер 6 в интегралната бюлетина, като не се отклоняваме от линията на Турция".
http://www.mediapool.bg/изселническ...сува-за-партията-на-касим-дал-news206054.html
Очевидно обаче, както подсказаха от ДПС, не случайно Турция дава подкрепата си главно на Касим Дал и започна да пренебрегва ДПС. Това е, защото проислямското настоящо управление на Турция очевидно е искало от ДПС подобна извънсветска ориентация. Значи Касим Дал е обещавал на Турция точно това от името на своята политическа формация и затова получава подкрепата на турската власт. ДПС обаче, с оплакващ се тон подчерта, че са удържали на външния и вътрешен натиск и са запазили „светската ориентация“ на партията ДПС, като въпреки намалената подкрепа на Турция
http://televizia-bg.info/дпс-призна-за-скандалното-в-битката-с-к/



Както казах това не е правилната карта за разиграване защото стават инересни интерпретации... правилно е да се върнем към началото и да заемем позицията на Левски :)
http://www.vasil-levski.org/


I. Демократска република


2. Сегашната деспотско-тиранска система да заменим с демократска република
П о д б у д а. Тиранството, безчовещината и самата държавна система на турското правителство на Балканския полуостров.

Ц е л. С една обща революция да се направи коренно преобразуване на сегашната държавна деспотско-тиранска система и да се замени с демократска република (народно управление). На същото това място, което нашите прадеди със силата на оръжието и със своята кръв [са] откупили, в което днес безчовечно беснеят турските кеседжии и еничери и в което владее правото на силата, да се издигне храм на истината и правата свобода. И турският чорбаджилък да даде място на съгласието, братството и съвършеното равенство между всички народности. Българи, турци, евреи и пр. ще бъдат равноправни във всяко отношение: било във вяра, било в народност, било в гражданско отношение, било в каквото и да е било. Всички ще спадат под един общ закон, който по вишегласие на всички народности ще се изработи.

За извършването на такава революция са нужни:
1) уреждане [организация], 2) пари, 3) хора, 4) оръжие и други бойни потреби.

За да се приготви всичко това и се извърши самата революция, наредиха се хора, избрани със съгласието на по-голямата част от българския народ, [които] съставиха Централен български революционен комитет.

Ние гоним царя и неговите закони

В нашата България не ще бъде така, както е сега в Турско. В нея всички народи ще живеят под едни чисти и свети закони... и за турчина, и за евреина и пр., каквито и да са, за всички еднакво ще е... Така ще е в наша България. Ние не гоним турския народ, ни[то] вярата му, а - царя и неговите закони, с една дума, турското правителство, което варварски владее не само нас, но и сами[те] тур[ци].

В Българско не ще има цар, а "народно управление" и "всекиму своето". Всеки ще си служи по вярата и законно ще се съди както българинът, така и турчинът. Свобода и чиста република.

Левски до чорбаджията Ганчо Милев
в Карлово, 10.05.1871 г.

За враговете на демокрацията и републиката - смърт

Ако някой презре и отхвърли предначертаната държавна система демократска република и състави партии за деспотско-тиранска или конституционна [в смисъл монархична] система, то и такива ще се считат за неприятели на отечеството ни и ще се наказват със смърт.

Из "Нареда [проектоустава] на работниците
за освобождение на българския народ" -
наказателен закон, § 3

В последното ако се направи широка инерпретация трябва всяка партия в което управление е имало най малкия помен за култ към личността и оптити за налагане на дори мека диктатура ако не друго най- малкото трябва да ги е срам :clap: заради това как са престъпили словото на Апостола

Усещам как някой хора ще им е тежко че Левски е бил чак такъв демократ и е вярвал в демокрацията толкова много :) ама на моите виждания ми подхожда перфектно :)
 

Горе