Новите разпоредби за запаса.

От: Новите разпоредби за запаса.

@Редче, недей се панира толкова лесно - всеки проблем може се реши, просто се използват за политически дивиденти. Това и казах още миналата година за бежанската криза, ще са перфе инструмент за ограничение на свободите ни и смяна на фокуса.

Прост въпрос случайно да си наясно, че ДойчеБанк е на ръба на фалита с - с пазарна капитализация от близо 29 милиарда долара, активи за 2 трилиона долара и............. балансова стойност на дериватите им от близо 75 трилиона долара(колкото е БВП-то на света)?
Да си наясно, че миналият четвъртък Драги шефа на ЕЦБ, нашият еквивалент на ФЕД, увеличи печатницата с 20 милиарда до близо 80 милиарда на месец? А ние сме вързани към еврото, което се обезценява, а после НСИ вади дефалция ...
Има отрицателни лихви по депозитите на Търговските Банки?

Мога още стотици примери да дам - от които и 1% няма да си чул, които имат хиляди пъти по-голям ефект от бежанците, но пък си наясно с всичко за бежанците :)
Ако Дойчето фалира забрави за еврото, ЕС икономиките и от там глобалната икономика.
А нашата граница като и пратят още няколко пъти по 500 души и ловците вземат че се активизират и птиче няма прехвръкне... Всяка държава може да изкара няколко хиляди войници на границите и се ще се реши всичко, или ЕС да вземе решение и всяка страна да си прати няколко стотин войника на нашата граница и на Гърция има ей го НАТО вместо ЕС всички от ЕС сме и в НАТО - всичко може се реши от раз, но няма да е политически изгодно.
А както виждам война в Сирия си поспря - така че не влагай толкова емоция, защото изгубваш обективна представка че всеки момент лайната ще ударят тавана с вентилаторът.
 
Последно редактирано:
От: Новите разпоредби за запаса.

Колко вярно е написаното от блекаут - не е истина.
Те баламурниците дори не се опитват да прикрият истината, а половината население не я вижда. Говори се за Турция и как те "ще натоварят бежанците на рейсове и айде в БГ и ГР". Абе чичи Митко - то така ли стават нещата бе? Товарят се рейсове и давай накъде ти е кеф... Ми, че то ако е така - давай да купя един рейс и да се товаря за щатите. Ситауцията щеше да е супер смешна, ако не беше жалка. Говори се как един помияр ще натовари хора на автобуси и ще залее Европа с мигранти - ами Европа граници няма ли бе? Европа митници няма ли бе? Аз ако взема 2 кутии цигари над разрешеното, когато минавам границата - се почва с едно "ам че то едно такава, не трябва така, сега и подкуп не можем ти вземем, дай поне 1 кафе от машината да ни купиш", или пък "No, no, no! It's above the legal limit - you must either throw them away or pay a duty fee"....ама тоя мустакат турски лайнар - щял да товари рейсове!??!
Е айде бе, мама му стара - тея идиоти за какви ни имат бе, може всички да не сме айнщайн - ама е очевидно когато ти пикаят в устата.....
 
От: Новите разпоредби за запаса.

Товарят се рейсове и давай накъде ти е кеф...
До момента не се ли случва точно това?

Европа граници няма ли бе? Европа митници няма ли бе?
При условие, че миналата година само в Германия са влезли 1 милион имигранти, които са минали през половин ЕС, за да стигнат до там, според теб има ли?
 
От: Новите разпоредби за запаса.

Така е...това се случва.. Жалко, че съсипаха идеята за една Европа. От евро-оптимист, станах супер анти ЕС. Хайде да станем свидетели на един brexit, и да се слага края на тоя бардак..
 
От: Новите разпоредби за запаса.

Чия идея за Европа са съсипали? И с какво, с бежанците?
 
От: Новите разпоредби за запаса.

Общоприетата идея в последните 20-тина години, за все по-тясна интеграция и премахване на "бариерите" и бариерите за капитали, стоки, услуги и хора. Все по-тясната интеграция вече е мит, бариерите за хора вече са на дневен ред, Шенген издиша и въбоще изглежда като една спирала - назад към разделена Европа.
С какво - с политиката спрямо бежанците, липсата на единна политика, "Германия каза", и тоталното несъгласуване на решенията с общественото мнение.

Вече въобще - кой вярва на идеята за обединена Европа? Дузина западни полотици нарекоха нас - източно европейците - безсърдечни аборигени. И няма и месец след това - атената в Париж, атентат в Копенхаген, "военно положение" в Брюксел...
 
От: Новите разпоредби за запаса.

Тая емигрантската история е дирижирана нарочно, с цел да ни се орежат изконни права и да имат оправдание да подслушват всички. То вече се почна открито, някои държави махнаха кеша... Изобщо не е проблем да разквартироват един полк по границата, с разрешение за стреляне и убиване. Един калашник може да спре хиляди невъоръжени. Никой няма да го позволи, защото никой в троянския кон не иска потокът да спре.
Европа е заложник на далечни интереси. А презадоволеното стадо си посрещна врага с целувки и цветя. Просто не разпозна вълкът в овча кожа, дето им го доведоха под прозореца.
Сега ги изнасилват и режат ушите ако припарят в кварталите на дедите им. Думи нямам да опиша колко ме е гнус от това приспано мнозинство. Получих един бан преди години, като разправях всъщност какви хора пускаме. Едва ли не ги изкарваха светци, и не даваха дума да се издума за нещо различно.
 
От: Новите разпоредби за запаса.

С такива с бежанците и от сорта освен смяна на фокус е и перфе за ограничения на свободата ни:

[video=youtube;_se8c-wN35M]https://www.youtube.com/watch?v=_se8c-wN35M[/video]
 

Горе