Нов Пингвин?

От: Нов Пингвин?

Аз пък наблюдавам, че много по-бавно индексира бота БГ сайтовете от преди. Също така за нишата която сега следя има размествания през минута, 5, 10, зависи, но стабилно подскачат разни сайтове. Влизат в топ 10 и излизат. Е разбира се, не всички.
 
От: От: Нов Пингвин?

Има потвърдено обновление, че е активирано тези дни.

Те и преди си блокираха адсенс акаунти на сайтове, които визуализират юнити above the fold, обаче под above the fold разбирай - единственото, или почти единственото видимо нещо да е гугълската реклама. Когато имаш хедър, тайтъл, сайдбар (само с категории или регулярните за един сайдбар неща), няма никакъв проблем. Нещо не виждам в статията информация, че нещо е активирано тези дни, би ли ме насочил?

И за да не размиваме много темата, понеже е за пингвински ъпдейт, ето какво сочат метриките в момента:

http://serpmetrics.com/flux/

http://algoroo.com/

Откачена работа :)
 
От: Нов Пингвин?

@nikolaicho може да погледнеш повече за ъпдейта тук . Само че Мат говори за 6 февруари, а стартът на голямото подскачане беше на 6 януари та досега. И определено не засяга само сайтове с много реклами.
 
От: Нов Пингвин?

В основната ми ниша Туризъм, денс в последните 2 месеца не съм забелязъл но тоя Пингвин "уби" много добри сайтове с много часове работа по тях.
 
От: Нов Пингвин?

Значи искам да отида и да им го слагам слагам слагам слагам и на пингвини и на колибрита и на всички в зоологическата им градина. Четох за рекламите, ами имам само 3 реклами на страница, и изобщо не са близко една до друга. Ами сайта ми е на български, ако махна рекламата 970х90, която се намира под 100 пиксела от навигацията и един ред други неща, ами означава да си резна половината от приходите... Е какво аз да си губя времето по няколко часа над и на седмица, за юзърите, на тях да им е удобно видиш ли да им правя хем безплатно хем да няма реклами. Дай му да консуматор и това. А тъпаците от гугъл, нали това което търсят ще го намерят на моя сайт, това че има реклами изобщо не им пречи, при мен не изкачат от всеки ъгъл реклами, на всяка една страница са на едно и също място и елементарно да се ориентират........ А и каква е гаранцията, че ако махна рекламата от топа ще правя по 3но повече посещения? Абдалска работа...

Поне да направя един тул в който да пусна линка от сайта и да ми изпише: Виж кво пич, това и това е в разрез с нашия алгоритъм, промени го и ще ИМАШ ШАНС да се позиционираш в по-предни позиции. Сега някой ще каже ама то това ако го има, няма да има смисъл от алгоритми и сео, не е така аз искам сайта ми да е структуриран така че да задоволи търсенето на потребителя, животните на гугъл и МЕН, така че да изкарвам и аз някоя стотинка...
 
От: Нов Пингвин?

Ъпдейта на 6ти Февруари, не е като този на 11ти. Навсякъде хората споделят, че очедивно е минала и Панда около 11ти. Аз получих голяма тесла на един сайт. 70% трафик надолу.
 
От: От: Нов Пингвин?

Поне да направя един тул в който да пусна линка от сайта и да ми изпише: Виж кво пич, това и това е в разрез с нашия алгоритъм, промени го и ще ИМАШ ШАНС да се позиционираш в по-предни позиции. Сега някой ще каже ама то това ако го има, няма да има смисъл от алгоритми и сео, не е така аз искам сайта ми да е структуриран така че да задоволи търсенето на потребителя, животните на гугъл и МЕН, така че да изкарвам и аз някоя стотинка...

Нямат интерес от подобни тулове всеки ако си оправи сайта ще се напълни резултата с качествени сайтове(това е само на теория обаче - Гошо не би допуснал подобно нещо) и ще започнат да им ядат от приходите. На тях им трябват скапани сайтове + някой друг читав за замазване на очите, за да не могат потребителите да намерят това, което им е необходим в резултатите и да цъкат по рекламите, които са добре таргетирани. По тази причина и пр@дливия им disavow тил не баца ама това е друга тема.

Аз спрях да им следя ъпдейте - да го д....:mrgreen:
 
От: Нов Пингвин?

Тоя disavow верно не работи!
Ноември съм пуснал линкове за чистене, все още са си там. За какво го пуснаха като не върши никаква работа просто не ги разбирам.
 
От: Нов Пингвин?

Тоя disavow верно не работи!
Ноември съм пуснал линкове за чистене, все още са си там. За какво го пуснаха като не върши никаква работа просто не ги разбирам.


Как да не работи!? Идеална работа си върши, само че не на хората дето ползват тая простотия... чумата накара уебмастерите съвсем доброволно да и дадат инфо за всички сайтове тето дават линкое.
 
Последно редактирано:
От: Нов Пингвин?

Напред са сайтове, които както каза колегата по-горе, откъде се взеха, не знам (не всички, но поне 40% от тях). Нито статии, нито линкове - нищичко нямат, имат по 120-200 линка общо, и то от социалки някакви и форуми и така... Или ahrefs-а не отчита правилно линковете им пък, не знам...

Дигнало е някои сайтове които нямат линкове и слагат съдържание много рядко или редовно, примерно на 2 седмици по 1 тема и така поне от 1 година. Сайтове които наблягат на дадена дума падат. Пример: правя нова тема чакам няколко дена отива на 1-ва страница, правя я категория и слагам 20 публикации отива на 2-ра страница. При мен това се случва със всички думи, колегата ми дето слага по 5 изречения на 2-3 седмица е вече на 4-то място :D Преди няколко седмици се появи някъв сайта пак така горе долу зарязан без линкове сега е вече 3-ти. А без линкове имам предвид 10-20, не както казва колегата 200.
Тъпа работа и аз бъхтих половин година с един сайт сумати неща изписах, никъде не се появи, още малко ще направи 1 година направо не е за вярване, може и 1000 теми на има той няма да се появи.
Единствения ми сайт който горе долу е добре има към 150 линка които са към различни вътрешни страници, не е наблягам на никаква ключова дума, повечето линкове са от форуми, нямат ключови думи в анхора, а общо взето и аз не знам какво правя с този сайт. Явно защото и аз не знам защо ми е ГГ е решил да не го отсвирва както останалите :D
Аз имам обяснение на тези неща: всичко в света върви на зле заради парите, ако един електроуред не се разваля хората няма да изкарват достатъчно пари и го правят да се разваля. Ако ГГ дига винаги най-хубавите сайтове то хората които искат да има хубав сайт ще хвърлят усиля ще го направят и той ще бъде сред първите, но за да изкарват ГГ повече пари те правят критерии, според които такива хубави сайтове да не ги класират, а да класират по-скапани, ето пример за такива критерии: ако в нишата Шпакловка хората слагат по 1 статия на 3-4 седмии, ако се появи нов сайт който почна да слага по 1 статия на 1-2 дена, ГГ решава че той лесно може да стане първи и не му дава. С времето се правят все повече сайтове, винаги ще има такива на 1-ва страница, ще има и такива които никъде няма да се появяват, но само собствениците им ще знаят това. С тази тактика много сео специалисти ще се откажат, много сайтове ще започнат да плащат за реклама, ГГ ще са доволни, а потребителя няма да заподозре че качеството на търсачката се развалило.
Като гледам при мен сайта сайтовете на 1-ва страница въобще не са идеални и точни това цели ГГ: някои от критериите да с строго регламентирани, ако малко забягаш от тях и те отрязва.

Ето малко статистика пълен смях, точно от къде са се взели никой не знае:

Сайт на 1-то място
PageRank = 0.00
TrustRank 0.90
Referring Domains: 75

Сайт на 2-то място (този от 5 години седи в топ 5)
PageRank = 4.00
TrustRank= 1.81
Referring Domains: 394

Сайт на 4-то място
TrustRank = 0.13
PageRank = 0.00
Referring Domains: 19
Индексирани страници: 11

Сайт на 5-то място
PageRank = 0.00
TrustRank(sm) = 0.29
Referring Domains: 14

А моите сайтове дето на 3 години с ранг с тематични линкове с всичко си седят на 10-та страница :D
 
Последно редактирано:
От: Нов Пингвин?

Page Rank и Trust Rank имат значение основно за силата на изходящите линкове, това почти не влияе на класирането. Естествено, че сайтове, които наблягат на определена дума или фраза ще падат, колко естествено ти се струва линк от 20 домейна с точен анкор към сайта. А тези конспирации, които си ги мислиш са меко казано несериозни. Все уважаващ себе си собственик на сайт и бизнес плаща както за оптимизация, така и за реклама в google и други рекламни мрежи.

Ето според мен какво е "хубав сайт" за google:

- перфектно изпипан онпейдж
- с често обновяващо се съдържание
- голям брой индексирани страници
- БРАНД - познато име в индекса им - това означава както присъствие на бранда в различни сайтове (без линк), както и линкване на бранда от авторитетни сайтове
- сайт, който не крещи искам да се класирам по тези и тези думи с наблъскани линкове към дадените страници с точен анкор
- социални сигнали и баунс рейт - по въпроса може да се поспори, но според мен оказват влияние
 
От: Нов Пингвин?

Точно.
Google е като жена - никога не знаеш какво ти мисли и винаги действа неадекватно.


dilyan_ostr я се вземи малко в ръце и стига си писал едни и същи неща "с често обновяващо се съдържание" аз му казвам сайт с 10-15 страници той ми вика за обновяване :D Написал си всичко на обратно на това което написах аз:
  • колегата ми взе всички картинки от стария си сайт и ги сложи в нов, които са основната част от съдържането на сайта му
  • за по-лесно все стария домейн, махна му тирето и това му е новия домейн
  • за това и името на сайта му е както стария му сайт
  • към всички titlе на страници има име на сайт което се състои от 4 думи 2 от които са ключовите му дума по които й се класира
  • не правил disallow на потребителското си име в WP и имаше дублирани страници
  • url адресите си ги оставя в повечето случай както дойде
  • мета описания не винаги слага
  • мета ключови думи съм го виждал да изрежда всичко от речника
  • дизайн взема една тема и толкова, той не си играе с такива излишни неща
  • сега виждам че половината от страниците му са със заглавя както стария сайт
  • взел е и ФБ стария си сайт

но брат сайта му върви, занимава се с него по 1 час на седмица, линкове почти не слага Тези работи дето ги говориш се върни преди 3 години и тогава ги каже, поне може някой да ти повярва, но те и тогава не бяха на 100% сигурни. Стария му сайт беше под всякаква критика ама седя 2 години 1-ви, една година на 1-ва страница и сега е вече на 10-та, той ми вика остави го той си изживя времето аз нов ще си направи и си направи :D Е ти защото не си правил така няма и да повярваш, но такъв е живота. Не съм влизам от не знам колко време и пак почва ставата песен, добре че има кой да ме разсмива, че щях да заспа
 
От: Нов Пингвин?

Не ангажирам никой с мнението си бе пич :lol: Значи спри да ревеш, защото причините за проблеми с google са едни и същи - тъпо направена оптимизация. По-добре никаква, отколкото зле направена. Дали ще те засече след месец, година или пет няма значение. А тия глупости, че google нарочно правил така, че хубавите сайтове да не са в топа просто няма да ги коментирам.
 

Горе