Нов сайт - гугъл адсенс

Kaloqn.

Member
Здравейте. Реших да си направя новинарски сайт. Може ли да ми кажете за адсенса и условията? В какъв случай биха ме одобрили? Не ми е напълно авторско съдържанието, разбира се. Също има ли смисъл въобще да кандидатствам преди 5000 човека дневно, примерно?

PavelAndreev

Well-Known Member
Здравейте. Реших да си направя новинарски сайт. Може ли да ми кажете за адсенса и условията? В какъв случай биха ме одобрили? Не ми е напълно авторско съдържанието, разбира се. Също има ли смисъл въобще да кандидатствам преди 5000 човека дневно, примерно?
За БГ 1000 човека ти генерират 0,4 - 1 евро. Сам си направи сметката. И си прецени сам как ще го докараш този трафик :)

Kaloqn.

Member
За БГ 1000 човека ти генерират 0,4 - 1 евро. Сам си направи сметката. И си прецени сам как ще го докараш този трафик :)
Искаш да кажеш като 1000 човека видят рекламите получавам 1 евро, или ако 1000 човека кликнат?!

traiki

Well-Known Member
От моите наблюдения - сайтът ти трябва да е на поне 1 месец, да не кажа и по-стар. Задължително уникално съдържание. Поне 10-15-20 статии. Адекватна тема и лесна навигация. И някакъв минимален трафик - поне 1000.

Kaloqn.

Member
От моите наблюдения - сайтът ти трябва да е на поне 1 месец, да не кажа и по-стар. Задължително уникално съдържание. Поне 10-15-20 статии. Адекватна тема и лесна навигация. И някакъв минимален трафик - поне 1000.
Аз умея да пренареждам словореда, повечето ми статии дето качих ги пренаредих, така минава ли номера? Или вкарвам синоними на думите в статията. Ако имаш копирани между всички (директно) проблем ли е? И да те питам за някакви поп ъп сайтове, които плащат?

PavelAndreev

Well-Known Member
Искаш да кажеш като 1000 човека видят рекламите получавам 1 евро, или ако 1000 човека кликнат?!
Искам да кажа, че на 1000 човека влезли в сайта ти ще генерираш толкова. И това става на база кликвания по рекламите. Осреднена статистика ти давам от моята практика. :)

traiki

Well-Known Member
Мисля, че номера с гугъл преводача няма да мине. Ще ти трябват материали с висока уникалност, за да получиш одобрение. След това вече може да си бухаш копи-пейст. Също така дължината на статиите трябва да е поне 350-400 думи. Гугъл си обича по-дългите статии. Всякакви копирани ще ти намалят шанса за одобрение. Понякога биват одобрявани и такива, но те са за домейни с някаква история и трафик. За поп ъп забрави - фейсбук ще те блокира до минути, когато те засече.

Kaloqn.

Member
Мисля, че номера с гугъл преводача няма да мине. Ще ти трябват материали с висока уникалност, за да получиш одобрение. След това вече може да си бухаш копи-пейст. Също така дължината на статиите трябва да е поне 350-400 думи. Гугъл си обича по-дългите статии. Всякакви копирани ще ти намалят шанса за одобрение. Понякога биват одобрявани и такива, но те са за домейни с някаква история и трафик. За поп ъп забрави - фейсбук ще те блокира до минути, когато те засече.
Започнах да пиша авторски статии, но не са много дълги, а и променям чужди. Имам някои идеи, кандидатствах, но и сайта е от вчера. Не знам какво ще стане. За сега пробвам с adnow, Дори за един поп ъп ли блокват от фейсбук?

Kaloqn.

Member
Забравих да ти кажа - не слагай никакви реклами, докато не те одобрят от адсенс.
Може ли да ми обясниш защо? Интересно ми е. Също и защо фейсбук банват за поп ъп

Kaloqn.

Member
С две думи - против правилата им е.

Ето линк с въпроса и отговорите. Пише, че гугъл адсенс и други реклами могат да са заедно?

Esen

Member
По добре стани пазач някъде, ще печелиш повече пари :D
На 1000 посетителя както са ти казали макс 1 евро но може и по малко :D
Ядвали ще може да си докараш 10 000 посетителя дневно но да предположим, че си способен и си докараш и кво ???
10 000 е около 10 евро или макс 12 евро на ден или на месец 10*30=300 или 600 лева и то преди разходите.
И щети се скъса задника от работа за да може да си докараш тия посетители, а пазача по цял ден ще седи и накрая ще взема повече от теб.
Давам пример с пазача защото не се иска никакво образувание и знания и пак ще е по добре от теб :D

ST-1

Active Member
Всичко е много относително и несигурно. Адсенс са ми одобрява ли чисто нови сайтове с 5 статии, а последни 2 сайта ми скъсаха нервите, набутах се безсмислено за статии с над 99 проц уникалност, мисля, че по 12 и в двата и уец.
Ако си с БГ аудитория, не съм убеден че адсенс е най- доброто. Аз съм с други рекламни мрежи и съм по доволен. Средно на 1000 посетители ми се връзват около 3 долара.
Тва за попъп поне до сега нямам проблем с фейса...

yavkata

Active Member
При мен два чисто нови сайта с посещения около 200-300 ги одобриха по един и същ начин. Качих статии във всички категории които имам на по 10 средно на категория след това качих 12 уникални статии пуснах кандидатурата на следващия ден и след 1 седмица чакане ме одобриха. Този номер до тук с два сайта стана без проблем.

CryptoInvest

Active Member
Всичко е много относително и несигурно. Адсенс са ми одобрява ли чисто нови сайтове с 5 статии, а последни 2 сайта ми скъсаха нервите, набутах се безсмислено за статии с над 99 проц уникалност, мисля, че по 12 и в двата и уец.
Ако си с БГ аудитория, не съм убеден че адсенс е най- доброто. Аз съм с други рекламни мрежи и съм по доволен. Средно на 1000 посетители ми се връзват около 3 долара.
Би ли споделил кои са адекватните рекламни мрежи за бг трафик. Освен адсенс май друго нищо не става.. не че адсенс плащат адекватни пари за трафика но все пак.

Jone-23

Member
Колега, сподели, кои са тези рекламни мрежи, които плащат по-добре от Google?

Горе