Някой изпитвал ли е G. 950 филтър и G. -30 филтър

vitohol

Premium
Въпроса говори сам за себе си. В други форуми са се разразили огромни теми, но няма смислено решение а само догатки.
Няма накой дето да каже аз направих това и това и сам обратно в топ 10.

Както и да е ако някой има опит по въпроса да пише.

Щото всеки знае как да прави SEO, но когато иде в топ 10 и после изчезне, после пак се върне и пак изчезне и прави същото както всички останали май не знае чак толква. А от друга страна Гуротата пък все си седят в топ 10.

С две думи има нещо та му нема :) Въпроса е да го разнищим!!!
 
Еми тук е малко относително. И тези въпросни гурута имат помоща на някой друг Webmaster - което не ги прави чак толкова могъщи разбирачи на SEO.

Примерно В определена ниша, има един сайт, който седи там от яко време (за определенат думичка описващта пазара като цяло), и не е мръднал. Ти ще си кажеш - Уау, тоя е много добър SEO експерт, нищо подобно. Да сайта му е SEO - признал съм го, но няма линк директоря, предполагам че е с еднопосочни линкове от директорий. Но фактора който го отличава от другите на първа страница на Google, е че е единственият в DMOZ.

Ако някой друг с не толкова добро SEO има линк от там и той, много ще изплува в търсачките. Та мисълта ми е че тези, които са там са получили определена помощ - но намясто. :lol:

Такаче колкото той е SEO гуру, толкова сме и ние. А за другите на тази първа страница мога да кажа (поне за повечето), че сайтовете са им стари, с много линкове, добър content и SEO направени.

Комуникирам с хора чийто сайтове нон стоп са на първа страница, после ги няма и така. Но каквото и да се прави, Google знае че сайта ти е SEO сайта и те допускя в топ 30, без да те кара да чакаш ъпгрейт.
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
Във връзка със линк директорията: Аз в момента имам други саитове от който предлагам линкове с цел да ми бъде линка One Way към главния ми сайт.
Та така правят големите сайтове. Въпроса е че много малко хора се съгласяват на такъв вид линкинг.
 
Всичко зависи от гледната точка. Аз не проверявам повече от 500 резултата, затова може да се каже че страницата е изчезнала.
Понякога наистина изчезва, но най интересното е че други по незначителни страници са в топ 50 да речем. Страници на който само се среща фразата. Което докава че истиската страница е филтрирана.

Много кофти проблем, който забелязвам от доста време. Най вероятно има
over optimization със множество повтарящи се анкхор текстове, от sitewide линкове.
 
Точно такова нещо не ни се е случвало.......

Имах един случаи в които добавих един едиствен кеyword към текста и веднага паднахме две страници надолу ( май уцелих каде е границата) , махнах го, направих един сайтмап phpsitemapNG за да си извикам спайдера и на следващия ден се бяхме върнали на старите позиции.........

на последните няколко гоогъл денса беше много оплетена история за някои кeywords се качихме нагоре за други изпаднахме на долу но не повече от 20 места.........

.................
 
ДА, така е. А това че показва вътрешни страници на други сайтове е нормално, примерно си дишаме във вратовете с вътрешна странца на амазона. А те са бая големи.

А това за което говориш, мини нета можеш да чекнеш тук: Мини Нет Линк Стратегия - Малък Гейтауай. И това е наистина добра стратегия за оптимизация, ама там трябва да си много предпазлив, че не се знае куде е границата за спам тревога.
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
Blinky, не си ме разбрал правилно. Имах предвид, че се появяват страници от моя сайт който излизат на по-задна позиция защото съдържат дадени думи/фрази, а самата страница която е оптимизирана за кеуворда се губи някаде във линка - more from this site.

Явно нещо сам оплескал, иначе преди 2 седмици пак се върнаха страниците но само за една семица. Даже си помислих че G. са си върнали старите резултати от преди 1 месец. Но след 1 седмица пак изчезнаха ...

Както и да е. Чакам до края на месеца и ако няма положителна промяна тогава ще направя реорганизация така да се каже по натурална линк структура за посетителите а не за SEs. Дано това да помогне...
 
Аха вече те разбирам, е то може тези страници да се харесали повече от търсачките, нищо чудно. Бате много успехи с тези търсачки, че то си е яко бачкане и късмет, а съм сигурен че първото си го изпълнил - работата.
 
Мерси, мерси - много си зор е да. Аз от няколко месеца сам активен но иначе от 1,5- 2 години се занимавам и трябва да кажа на всички че тайни няма - само работа и то с акъл, че може и работа но бе акъл и пак не става :)
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
Google -30/-950 Penalty

Привет на всички SEO специалисти в този форум, на който попаднах наскоро! Относно Google -30/-950 penallty > случи ми се неотдавна и затова бих искал да го споделя с вас. Мисля, че това е по-скоро филтър, отколкото penalty, защото индексираните страници и PageRank остават, просто SERPs се сриват тотално. При мен се получи при SEO на голям мултиезиков проект, където поради недоглеждане на езиковите версии се е получил duplicate content на страници на немски и френски, но за различни страни (Франция, Швейцария, Белгия). Това е често срещан риск при e-commerce сайтове, затова трябва да се внимава с домейните. Когато стане белята, процедурата е проста: вие би трябвало да знаете какво нередно сте направили, да го fix-нете, да напишете подробно всичко това в съответния Google Webmaster Account и да очаквате разглеждане на случая от някой редактор. При мен отне около 2 месеца, за да си върна отново позициите - просто се получи един слънчев ден. Както казват, никой SEO специалист не е истински SEO майстор, ако не е бил banned поне един път в живота си! Поздрави
 
Здрасти и добре си ни дошъл. Има и други опции поради което може да изпаднеш, например може да се преиндексира сайта и вместо майн страница <както мизлизаш в резултатите> да е .com/ да е .com/index.code. Но нали си има по-голяма оф-пейдж оптимизация на първият варианта и индекса е с по слад рейтинг.

А защо толкова много време ти отне? 2 месеца. честотата на преиндексирването на сайта ти ли е толкова или има и друго?

Успехи и приятно изкарване тук.:)
 
Линкбейт, линкбейт, линкбейт и пак линкбейт. Лекува всякакви наказания, вдига тръста и до там. Имаш ли тръст - нямаш пеналти, освен ако не си с черна шапка. Всичките сайтове, които съм оптимирал, си стоят по горните места и никога не съм бил банван. Следвам си Google Guidelines и не ме закачат. И ако ще пробвате нещо иновативно, пробвайте го на слаби сайтове, от които не зависи толкова много.

Инак, доколкото знам, от тоя филтър се излиза с няколко тръстед линкове със същия anchor text, за който са те свалили (защото тоя филтър май не е глобален, макар и така да изглежда). Лонг тейла ако е назад, обикновено е сандбокс.
 
Да, така е. И говориме за линкове от сайтове с добър рейтинг, без линк фарми, смап сайтове и т.н. Добре за това помагат артикъли в добри категории, с 2-3 линка в контента. Това е ясно. Ако имаш други алтернативи <без купуване> може да метнеш едно мнение за останалите. На мен ми идват идей, но страня от купуването засега. :) Но за други проекти ще си купувам и то по-много :)
 
Е не може да занимаваме Гоголе екипа за нещо такова :) Но иначе би трябвало да се оправи с преиндексиране. Мерси за идеата но аз забелязвам че Гоогле много играе с резултатите - един път си на 30 после те няма никаде след това си на топ10. Предполагаме че трябва да имап стар сайт с много линкове и тогва няма да има проблеми.
 
Линкбейт, това е нещо доста обширно, което от своя страна е добре, защото означава много неща - просто намиране на добър линк, който да ти даде едно рамо в класирането.

Най-добре подбрани според мен са: големите артикъл директории, добре ранкнати блог постове с линкове - ако са рилейтед ефекта е по-добър, големите директории <гледане на ранкване на поддиректорийте й в търсачките>, холм пейдж линкове от добре класирани сайтове <не говоря за футър, линк фарми, или сайтове с над 100 изходящи линка на холма> и други социал сайтове.

:wink:
 
Blinky каза:
Линкбейт, това е нещо доста обширно, което от своя страна е добре, защото означава много неща - просто намиране на добър линк, който да ти даде едно рамо в класирането.
Идеята е намиране на купища еднопосочни, рилейтед линкове. Така се гради TrustRank, а той е май най-важния напоследък в новото алго, доколкото съм забелязал. Ти пишеш една статия и провокираш хората да пишат. Те те цитират, разписват се и ползват подобни ключови думи. В един момент какво излиза - 10 страници линкват към твоята еднопосочно, линка ти стои на хубаво място и около него все рилейтед ключови думи. Става като ревю, ама безплатно. Само, че се искат много идеи.
 
Това винаги е добре, и блоговете както и артикъл директориите предоставят такива опции. Но тук идва и момента, когато този пейдж трябва да има трафик и той да е заинтересуват в това, демек таргетиран. Но найстина, контент с ключови думи и линк, предтавляващ ключова дума за която се ракваш е добре да е в относително добри коефиценти спрямо контента - иначе се получава преоптимизиране, другото ниво е спам. :)

georgimateev каза:
В един момент какво излиза - 10 страници линкват към твоята еднопосочно, линка ти стои на хубаво място и около него все рилейтед ключови думи. Става като ревю, ама безплатно. Само, че се искат много идеи.
Искаш да ми кажеш че коментите ще стигнат 10 страници ли? Това ще е яко :) Но яко всеки пейдж е комент или ревю това ще е оферта, но е добре и лесно да се индексират. :)
 
не бе пич. Линкбейт. Аз пиша. Ти се кефиш на т'ва, дето съм написал и пишеш в твоя блог 'тука тая статия на Жорката е супер добра. Той обяснява, че т'ва онова. От своя страна бих добавил т'ва и т'ва.' Или пък аз пиша 'тоя блинки е супер тъп, грозен, жена му е дебела' и ти бичиш един линк и казваш 'е тоя видите ли го, отвратителен е. Ебе дебели германки, мие чинии и т.н.' И в двата случая имам линк от твоя блог, даже цяла статия посветена.
 

Горе