Някой получавал ли е майл с писмо от БТВ за нарушаване на авторските права ?

bollard

Member
Здравей колеги,

Малко ъпдейт!!

Днес получих съобщение във фб, че страницата ми (беше гледай седем часа разлика онлайн имаше около 6000 фена) че има репорт за авторски права, познайте от кой. Не дочетох съобщението до край, но имаше опция само да затворя, след което страницата ми вече я нямаше.

Имали някакъв шанс да си я върна или направо да нося квадратната кутия към зала 12 на НДК ?





Днес получих майл от [email protected] , който си личи че автоматично генериран или някой ламер е правил копи пейст. Писмото е :
„БТВ МЕДИА ГРУП” ЕАД, EИК 130081393, със седалище и адрес на управление: гр. София, ПК 1000, Административна сграда НДК, пл. България №1, Изпълнителни директори – Вики Политова и Боян Калчев,





Уважаеми господа,



С настоящото писмо бихме искали да Ви уведомим за следното:



„БТВ Медиа Груп” ЕАД е носител на правата на телевизионна организация, която е осъществила първоначалното излъчване на собствени програми съгласно глава единадесета от Закона за авторското право и сродните му права (ЗАПСП) по отношение на телевизионни програми bTV, bTV Comedy, bTV Cinema, bTV Action част от които представлява и излъчваните в тях телевизионни сериали с наименование „Столичани в повече”, “Стъклен дом”, „Седем часа разлика” и „Домашен арест”.



Освен титуляр на права на телевизионна организация по глава единадесета от ЗАПСП по отношение на телевизионните сериали и продукции „Столичани в повече”, “Стъклен дом”, „Седем часа разлика”, „Домашен арест” и „България търси талант”, „БТВ Медиа Груп” ЕАД е носител и на правата на филмов продуцент по смисъла на глава десет „а” от ЗАПСП.



Съгласно разпоредбата на чл. 90а от глава десет „а” на ЗАПСП продуцентът на филм или друго аудио-визуално произведение има изключителното право по отношение на оригинала на произведението и копията от него да разрешава срещу заплащане: размножаването им; публичното им прожектиране; публичното им изпълнение и излъчването им по безжичен път; предаването и препредаването им по кабел; възпроизвеждането им; разпространението им; превеждането, дублирането и субтитрирането им; предлагането по безжичен път или по кабел на достъп до тях или част от тях на неограничен брой лица по начин, позволяващ този достъп да бъде осъществен от място и по време, индивидуално избрани от всеки от тях; вноса и износа в трети държави на копия от тях в търговско количество; преработката и синхронизацията на записа.



В подобен смисъл е и разпоредбата на чл. 91 от глава единадесета от ЗАПСП, съгласно която телевизионната организация, която е осъществила първоначалното излъчване или предаване на собствена програма, има изключително право да разрешава срещу заплащане: преизлъчването по безжичен път или препредаването по електронни съобщителни мрежи на програмата; записването, възпроизвеждането и разпространението на записите от програмата; предлагането по безжичен път или по друга електронна съобщителна мрежа на достъп на неограничен брой лица до програмата или част от нея по начин, позволяващ този достъп да бъде осъществен от място и по време, индивидуално избрани от всеки от тях; публичното изпълнение на програмата.



Предоставянето на посочените разрешения от „БТВ Медиа Груп” ЕАД е задължително условие за правомерното използване от трети лица на аудио-визуалните произведения, продуцирани от „БТВ Медиа Груп” ЕАД и излъчвани в телевизионните програми, собственост на „БТВ Медиа Груп” ЕАД. „БТВ Медиа Груп” ЕАД не е предоставяло разрешение за използването на сериалите и шоута „Столичани в повече”, “Стъклен дом”, „Седем часа разлика”, „Домашен арест” и „България търси талант” по какъвто и да било начин чрез поддържаната от Вас интернет страница http:// , нито в качеството си на продуцент, нито в качеството си на телевизионна организация, осъществила първоначалното излъчване на телевизионните програми, част от които представлява сериалът.



Независимо от изложените обстоятелства , при проверка, осъществена на 06.06.2012 г., беше установено, че чрез поддържаната от Вас интернет страница http:// се предоставя достъп до части от сериалите и шоута „Столичани в повече”, “Стъклен дом”, „Седем часа разлика”, „Домашен арест” и „България търси талант”. Това използване представлява грубо нарушение на правата на „БТВ Медиа Груп” ЕАД като филмов продуцент и като телевизионна организация, описани по-горе, и е основание за ангажиране както на гражданската, така и на наказателната, съответно на админстративно-наказателната отговорност на нарушителите.



Вследствие на изложените по-горе обстоятелства, се обръщаме към Вас с искане в срок до 07.06.2012 09:00 да преустановите предоставянето на достъп до съдържанието на следните интернет адреси, съдържащи части от сериалите и шоута „Столичани в повече”, “Стъклен дом”, „Седем часа разлика”, „Домашен арест” и „България търси талант”



В случай че не предприемете действия по преустановяване на посочените нарушения, ще бъдем принудени да сезираме компетентните органи с оглед защитата на правата и законните интереси на „БТВ Медиа Груп” ЕАД.

Реално на хостинга няма нито един авторски файл, а само споделям линкове (разпространявам пиратството). Интересното в случая е че са намери ли майла ми (домейна не е защитен,но не се води на мое име).

Въпросът ми към вас е : Има ли някаква реална заплаха да спрът хостинга (в исн е), за да знам дали да започвам да го местя на офшорен хостинг ? Доколкото знам за да спрът сайт, трябва да има заповед от ГДБОП

Ако някой друг е получавал подобно писмо нека да се похвали :)
 
Последно редактирано:
Доколкото знам за да спрът сайт, трябва да има заповед от ГДБОП

По-скоро от съд би трябвало да е тази заповед. Друг е въпросът, че нинджите си правят каквото искат, а и хостинг компаниите са послушни ...
Ти и да го преместиш тия дебили ще пишат и на чуждия хостинг, трябва да си избереш подходящ.
 
Здравей колеги,

Днес получих майл от [email protected] , който си личи че автоматично генериран или някой ламер е правил копи пейст. Писмото е :


Реално на хостинга няма нито един авторски файл, а само споделям линкове (разпространявам пиратството). Интересното в случая е че са намери ли майла ми (домейна не е защитен,но не се води на мое име).

Въпросът ми към вас е : Има ли някаква реална заплаха да спрът хостинга (в исн е), за да знам дали да започвам да го местя на офшорен хостинг ? Доколкото знам за да спрът сайт, трябва да има заповед от ГДБОП

Ако някой друг е получавал подобно писмо нека да се похвали :)

Ако е така - нямаш нищо, и писмото е получено ей така, за едното нищо - репорвай спам. И така още няколко да го направят и да им надупят сървъра. Така не се прави. Най-малкото не е професионално.

Отделно, за какво авторство говори тук, ако по този грозен начин пращат мейли на всеки. Аз лично, ако получа, даже няма да се замисля. Директно репорт за спам и репорт в Google.

Малко не ми се ще те да пострадат - хостинга на който са умниците. Най-малкото защото те не са виновни за тази тъпня на тази медия. Но реално може да си ги изместят на един баннат сървър, който си е такива IP адреси и са си седят там. Правят им една инфраструктура специално за тях и ги заебават. Това е решението. Не за друго, а защото аз и други няма да го направят, но много (даже много повече) ще - repord as spam и това е.

Това им е от великата кампания, тия сега след този и-мейл колко още ще го отнесат в интернет. :) Ама само как сами се погребват. :)

Идеален пример са как не се прави и "развива" медия. :)
 
  • Like
Реакции: Brad
От: Някой получавал ли е майл с писмо от БТВ за нарушаване на авторските права ?

Благодаря Ви колеги,
Направил съм бекъп, ще ви държа в течение как се развиват нещата :)
 
Re: От: Някой получавал ли е майл с писмо от БТВ за нарушаване на авторските права ?

Благодаря Ви колеги,
Направил съм бекъп, ще ви държа в течение как се развиват нещата :)
Да, дръж ни в течение. Кофти кампания, явно чистката е предприета от доста време. Вчера и сезона на столичаните свърши, аз реално на тази телевизия нямам работа вече. Само този сериал ме задържаше. :)
 
Re: От: Някой получавал ли е майл с писмо от БТВ за нарушаване на авторските права ?

@ off - и то само как свърши този сезон , направо нямам думи.
Зле ли беше? Явно добре, че съм го изпуснал. Последно време не само не гледам БТВ, но и като цяло ТВ. Много боза и тъпня. Преди 2-3 дни гледах Аз съм номер 4 и това беше. Нищо не може да ме трогне. И толкова го мисля казаното, че до края на месеца съм си взел билети за театри, кина, и други мероприятия, защото ми писна от културния шок на телевизията, която не е инвестирала нищо последните години. Теглих една майна и все тази ми е каквото и да дават вече. :) Ако забележите последно време не е нужно и да питате и гадаете какво ще дават, просто предположете и няма начин да не уцелите. :)

Пък и платени услуги пуснали. Нагла работа. Все едно аз да си продавам едно и също нещо няколко пъти, пък и да запълвам дупките с глупости. :)
 
От: Някой получавал ли е майл с писмо от БТВ за нарушаване на авторските права ?

Забелязах, че се говори в писмото за "части от". Ако не са целите епизоди, а трейлъри или някакво кратко представяне на епизода, няма никакво нарушение на ЗАПСП.

Каква е процедурата по така нареченото "спиране на сайт" от ГДБОП:
Всъщност от правна гледна точка такова нещо няма. За целта се използват дупки в закона. Ако сървъра е твой, пред съда представят, че на него имало важни данни за извършено престъпление (може обвинението и да е фиктивно, т.е. незадължително вярно) и искат съдът да им разреши да го вземат като веществено доказателство. Това разрешение не подлежи на обжалване или обезщетяване (странен бъг в законодателството ни).
Ако сървърът е на хостинга, а ти ползваш само споделени услуги, то ще заплашат хостинг компанията, че ако не им съдейства, ще им задигнат целия сървър (или повече съръри "за всеки случай"). В това положение на изнудване и безпомощност е 99% вероятно от хостинг компанията да направят каквото поискат от тях без значение от закона.
 
От: Re: От: Някой получавал ли е майл с писмо от БТВ за нарушаване на авторските прав

Последно време ... не гледам ..., ... като цяло ТВ. Много боза и тъпня. ... Нищо не може да ме трогне. И толкова го мисля казаното, че до края на месеца съм си взел билети за театри, кина, и други мероприятия, защото ми писна от културния шок на телевизията, която не е инвестирала нищо последните години. Теглих една майна и все тази ми е каквото и да дават вече. :)
Крайно време е е всеки трезвомислещ човек да постъпи така.
Някой може ли да сподели какви добродетели излъчват и насаждат телевизиите, че хич не съм наясно. Докато гледах телевизия, така и не видях нещо положително да се излъчва. Виж, с отрицателни неща е бъкано. :twisted:
 
От: Някой получавал ли е майл с писмо от БТВ за нарушаване на авторските права ?

БТВ щели да имат скоро нов собственик, някакви гърци искали да ги купуват.
 
Re: От: Re: От: Някой получавал ли е майл с писмо от БТВ за нарушаване на авторските

Крайно време е е всеки трезвомислещ човек да постъпи така.
Някой може ли да сподели какви добродетели излъчват и насаждат телевизиите, че хич не съм наясно. Докато гледах телевизия, така и не видях нещо положително да се излъчва. Виж, с отрицателни неща е бъкано. :twisted:
Така е. Откакто започнах да потретвам "новите" им филми, спрях да гледам ТВ. ;) Приятелката ми се сърди, че съм се забил в компа. Лошото е, че телевизията не става, а на вън се излиза само при срещи, пък и не е много ОК да си нон стоп навън. Като блудница. ;)

БТВ щели да имат скоро нов собственик, някакви гърци искали да ги купуват.
Тя така или иначе не виждам да е много екстра и сега. По-добре да продават на върха, че не я виждам много много. :)
 
От: Някой получавал ли е майл с писмо от БТВ за нарушаване на авторските права ?

Забелязах, че се говори в писмото за "части от". Ако не са целите епизоди, а трейлъри или някакво кратко представяне на епизода, няма никакво нарушение на ЗАПСП.

А би ли посочил според ЗАПСП защо това не може да е нарушение? Защото те могат да кажат, че са направили трейлъра на филма/епизода само за тях, само те да го ползват и не разрешават да се качва и разпространява на други места - тогава това може да е нарушение. Звучи абсурдно трейлър да не може да се разпространява, но самата телевизия е абсурдна... .
 
От: Някой получавал ли е майл с писмо от БТВ за нарушаване на авторските права ?

Гррр тези бТВ сериозно всеха да ме дразнят. Повярваха си,че са велики и могат да диктуват нещата.
 
От: Някой получавал ли е майл с писмо от БТВ за нарушаване на авторските права ?

Аз доколкото разбирам той няма в неговия сайт тяхно съдържание, а само линкове и вградени клипове към такова. Имаме ли закон, който забранява пускането на линкове към нелицензирано съдържание?
 
От: Някой получавал ли е майл с писмо от БТВ за нарушаване на авторските права ?

BTV vzrivove Silistra.jpg

Наречи ги BTV и не ги обиждай повече.
Картинката е видяна и запаметена на 08.06.2012 г в 16,00 часа. :D 8)

ПП
Може и btvnews.bg да ги наречеш, все тая.
 
Последно редактирано:
Re: От: Някой получавал ли е майл с писмо от БТВ за нарушаване на авторските права ?

Виж файлът 4100

Наречи ги BTV и не ги обиждай повече.
Картинката е видяна и запаметена на 08.06.2012 г в 16,00 часа. :D 8)

ПП
Може и btvnews.bg да ги наречеш, все тая.
Абе, те още ли го имат това Beta над логото си на този инфо сайт? :)
 
От: Някой получавал ли е майл с писмо от БТВ за нарушаване на авторските права ?

Тяхното развитие стигна до алфа.
Така че това бета им е фукня. :twisted:
 
От: Някой получавал ли е майл с писмо от БТВ за нарушаване на авторските права ?

Някъде четох, че покрай скандала с шоуто Господари на ефира и изявлението им по Kанал 3, от BTV са писали на youtube за предявени авторки права към видеотата, които са качени там. Я кажете сега, това не е ли върха на наглостта? И каква медия е това?
 
От: Някой получавал ли е майл с писмо от БТВ за нарушаване на авторските права ?

Вярно е:
[video=youtube;wmzDwSomieQ]http://www.youtube.com/watch?v=wmzDwSomieQ[/video]
 

Горе