Няколко съществени въпроса при старт в тази сфера

ForG

New Member
Значи първо да кажа здравейте на всички. Преди 1-2 месеца разбрах за този форум и реших да вляза от чисто любопитство. Какво да ви кажа стана ми интересно още при първото ми влизане и от тогава преглеждам форума. Престраших се да се включа тъй като с течение на времето през което чета статиите започнаха да излизат доста въпроси.
Така да започна и с тях:

Като първо това с четенето е ясно, че без него не става работата няма как да падне от небето нещо. Доколкото разбирам работата се главано в направата на сайт и неговата модификации за да се може да привлече повече хора, от които всички ние да земем някой лев (долар, евро и ... който както го кефи :D).
Предлженията за различни начини - СЕО, афилиейт, дропшипинг и т.н доколкото разбирам и в тяхната основа ни е нужен Веб сайт (както казваше един доцент от МЕИ :D).
Възниква логично въпроса, че този сайт трябва да се хоства. Демек тряат пари като за начало. Та ако може да споделите какви средства трябва да отдела не само за старт, но докато започна да печеля нещо, а не само да наливам пари.
За изплащането на спечелените пари е ясно как става.
Другото нещо, което ми е чудно е с кое точно да започна. Най-клоня (от това което съм прочел до сега в този форум) към дропшипинга понеже знам, че аз си определям правилата. Аз си казвам цена на продуктите, избирам си доставчици (то това фактически е най-големия риск щото докато попаднеш на фирма, която си заслужава не се знае колко време може да мине), продуктите и т.н. А това да СЕО предполагам може после да се вкара на сайтчето за да се засилят клиентите.
Това с афилиейта обаче не знам защо не ми допада хич може би не го разбирам. Сега ще обясня какво точно имам предвид. Значи разбирам го така. Правя си сайт и си избирам друг сайт на който фактически аз се явявам посредник при продажбата на неговите продукти. Тук във форума срещнах някъде за билки за отслабване и подобни разни мазила, балсами и т.н. Та въпроса ми е има ли нещо като продукт, който да е някак си как да кажа по-надежден. Щото хората се лъжат до едно време, а на мене тия продукти как да ви кажа не ми се ядват много много (с това изречение не искам да обидя някой, просто изказвам мнение) и не знам изобщо някой купува ли достатъчно за да успяват хилядите хорица да изкарват пари от тези продукти. Така, че ако някой може да каже нещо по зарибяващо за този тип търговия.

Да се върнем на дропшипинга (по тва което както казах ми допадна). Значи доколкото прочетох има два варианта или да си напрай чистак барсак нов сайт или да ползваш сайта на някой онлайн магазин напр. e-bay. Разликите са ми ясни. Но от гледна точка на финанси според мен е по-добре да се почне от 2-я вариант и впоследствие да се премине към другия. Другото което ми е интересно е как точно става поръчката на клиент към мен за купуване на даден продукт. Предполагам 2 варианта. 1-я е като в споменатите интернет магазини. Демек до всеки продукт имаш един кош и кат го натиснеш си напраил поръчката. Или другия вариант купувача праща мейл с нещата които иска да си купи. (малко албанско ми са вижда). Вероятно има друг начин, но не се сещам.
Така да продължа с въпросите :D. Как точно се избират така наречените доставчици - на какви критерии тряа да отговарят. Или казано с други думи какво трябва да се знае за доставчик като информация за да не прецака цялата история.
За търсене на такива доставчици предполагам ще ми трябва много време. Освен ако не имам късмет и да попадна на някой свестен за по кратко време.

Така за сега това са въпросите който ми изникват на прима виста. Ще продължа да питам ако се сета за нещо друго. Тъй като за момента не се сещам за друго.

Благодаря Ви предварително!!

Поздрави
 
Здрасти и добре дошъл. Виждам че и ти се сблъсквал с бисерите на МЕИ доценти. Големи са умници, само където шегите им не са за този век, но не винаги може да си 100% в час след изяждането на няколко милиона страници простотии. Както и да е. :)

Радвам се че се интересуваш от онлайн маркетинг. Мисля че ако искаш да си про, ще ти трябва някакъв не много голям капитал за хостинг и домейн, освен ако не искаш да подкараш някой друг блог. И това е опция за печелене. Менажирането на блогове, и сайтове също.

Парите не са много. Но са гобра инвестиция, това е сигурно. :) Да, дропшипинга е бобър начин за печелене. Това си иска обаче своето, заявки, тел. обаждания, ореждане на доставки, гаранции за шипинга. И това е извън онлайн часта. Но си е доста добро начало за печелене. Аз лично го харесвам. А и по-опитните тук ще дадат повече светлина в темата. Има хора от форума, които се занимават с това, да не казвам имена....те сами да се включат. :)

Еми ти си мислиш че тези продукти не са надежни, нали? Еми не е точно така. Аз лично ги предпочитам, и не се шегувам. Примерно ако продаваш часовници онлайн, клиента ще дойде, ще купи и няма да го видиш повече. Докато при тези продукти, клиента купува изчезва и когато му свърши и му е харесало, той се връща за да поръча пак. Нарича се Re-Order. А селкат се добре, топ афилиейтите на програмите правят по 20-50 000$ на месец. А програмите за това не са малко. Незнам, ама май се продават според цифрите. :roll:

А това за дропшипа, е много по трудно за правене отколкото присъединяването към афилиейт програма, но е добро като метод.
 
приятел - добре си се насочил: Прочето това - без четене не стават нещата:
wbi3.worldwidebrands. com/ebook/pdf/Start%20Your%20Internet%20Business%20RIGHT.pdf

махни интервала пред .com
 
Някои програмите предлагат безплатен хостинг така че реално ти трябва само домейн

Иначе има програми за почти всякави продукти но тези с темплеити са по малко :) Ние сме избрали билковите продукти заради високият процент на комисионата :)

виж CJ.com нямат темплеити но има всякави продукти
 

Горе