Облагане на приходи от интернет.

От: От: Облагане на приходи от интернет.

Накратко: Няма договор (на хартиен носител, подпечатан и подписан - иначе има договор на принципа „ако ползваш услугите ни нямаш право да не си съгласен с договора, който можем да променяме когато си поискаме“ - вж. тук). Парите идват с поименен чек.

Без договор не може да се направи регистрация по БУЛСТАТ (няма „документи, удостоверяващи извършването на определена дейност“). Без тази регистрация не могат да се плащат данъци и осигуровки.

Извод: Законите са калпави. Който иска да плаща данъци и осигуровки трябва да има фирма. Не съм сигурен дали признават за разход разходите, които се правят (най-вече хостинга ме притеснява - има слухове, че не можело но не мога да го твърдя със сигурност).

P.S. Това се отнася за печелене чрез Google AdSense™
ми на мен приятел юрист ми каза че това което правят адсенс е нещо като граждански договор и по конституция на бг трябва да си декларираме ние...
 
От: От: От: Облагане на приходи от интернет.

ми на мен приятел юрист ми каза че това което правят адсенс е нещо като граждански договор и по конституция на бг трябва да си декларираме ние...

а каза ли ти как да го декларираш




а какво мислите за това :

http://www.nap.bg/files/file_download.pubdocument?p_doc_id=1767

дали няма да стане с него?
 
Здравейте на всички
Виждам, че са минали 11 години, от как последно е писано по тази тема.
Някой от вас с повече опит може ли да каже какви са новостите в облагането на доходите от интернет, и по специално как стои въпросът с афилиейт програмата на booking - какво се плаща там като данъци?
 

Горе