Оли, затвори очички

Sash888

Active Member
Собствениците на големи депозити в ЕС може да бъдат принудени да се разделят с част от средствата си, ако банката, в която са те, изпадне в несъстоятелност и трябва да бъде спасявана аааа аааа АААААААааааа. Директива, ришии...

Комисар Рен, явно е залягал здраво над Ленин и е запомнил малко познатата постановка: "Да превърнем банките в единен апарат за управление и счетоводство на страната".
Тя отдавна се прилага в България, че дори и с мутри те плашат по телефона....фюфюфю, но пък да речем национална особеност. Нищо повече.

Та нещата се влошават, когато капиталите бягат. Дали човешки, дали финансови....все тая. Обаче да се приема директива, която да стимулира бягството на капитали от Европа, това вече е уникален принос за въплатяването на ленинските завети. Нямам нищо против, другаря Ленин. Той дори предупреждава в едно писмо за другаря Сталин, че е кофти пич, но писмото не пристига на време. Вероятно можеше да промени историята. Обаче директивите пристигат.

Фюфюфюююю, фюфюфююю....Оли, чуваш ли птичките?
 
От: Оли, затвори очички

Стига си ревал/а, отивай да бачкаш!

4712290u.jpg
 
  • Like
Реакции: Sky
От: Оли, затвори очички

Интересни коментари по темата:

Тимур и неговите командоси каза:
Поредната евродивотия. Преведено на нормален език, това означава - изнесете си капиталите в американски или други банки извън Европа. И кой ще спечели от всичко това?
...Между другото, не си спомням да има законов термин "закъсала банка". Фалирала - да, но - "закъсала", "забуксувала", "глътнала вода" и т.н. - не е сериозно. Или си платежоспособен, или - не.

Пенчо бре каза:
Ще се опитам да позная дали ще има такива депозити, преди да се приеме Директивата!

Heat каза:
Струва ми се че в Кипър цирковете ще продължат и ще стават все по-весели. Ако тези пари които се конфискуват от големите влогове бъдат наречени данък, формално банката ще трябва да ги преведе по сметката на правителството и то да ги дава на банките. Здраво мирише на непозволена държавна помощ според действащо ЕС законодателство. Съдебни процеси по темата ще са интересни, особено ако се заведат в държави с що-годе независимо правосъдие.
Ако пък срещу конфискуваното се дадат акции, с двата крака се влиза в определението за рекет. Пак съдебни процеси....
Все ми се струва, че първоначалното предложение за щипване по 6% от малките и 10% от големите беше по-добро. За всички.


bonzaj каза:
Целта е постигната - овцете си помислиха, че някои от депозитите са гарантирани. Събудете се - на 44 ден от отнемането на лицензията банката ти дава един лев. Останалите 99 999 евра ги чакаш до пет години и после пиеш една студена вода от некой фонтан.

Случилото се в Кипър било изключение...

segabg.com каза:
"Кипър беше специален случай... но предстоящата директива предвижда инвеститори и собственици на депозити да поемат своята част от отговорността в случай на преструктуриране или ликвидиране на банката", каза еврокомисарят.

segabg.com каза:
В момента Европейската комисия подготвя директива за банковата сигурност, която ще включва въпроса за отговорността на инвеститорите и ще трябва да бъде вписана в националното законодателство на всяка от страните членки.

Значи това "изключение" може и да се случи и в други страни - щом се приема директива за "банковата сигурност" (да се чете: "банковата несигурност"). Щом наричат несигурността "сигурност", скоро ще започнат да казват на войната - "мир", на невежеството - "сила", на робството - "свобода". 1984?

2mxem53.jpg


Джордж Оруел каза:
Войната е мир. Свободата е робство. Невежеството е сила.

1zodcvs.jpg


Картинката е взета назаем от: Defying the March of Fascism in the Degenerating United States of Euramerica.
 
От: Оли, затвори очички

segabg.com каза:
Оли Рен коментира още, че би било добре Европейската централна банка да предприеме стандартни и нестандартни мерки за облекчаване на проблема с финансирането на компании, особено в Южна Европа.

Ние сме в южната част на Европа, нали? Да се чете: ще се правят и други експерименти на наша територия. След като хората си изтеглят големите депозити (и останат само малки депозити), е доста вероятно да прибегнат до друг вид лесно за прилагане данъчно облагане. Какво ще кажете да ви обложат доходите със задна дата? Примерно вие сте платили данъка за миналата година, обаче нали е криза, трябва да сме солидарни и т.н. - дължите същите пари още един път. Или два пъти. Друга идея - извънреден данък върху недвижимото имущество, което да платите заедно със сметката за тока (оппа, този филм май сме го гледали - за справка: Гърция не иска данък в сметките за ток, Дъжд от жалби в Гърция заради нов данък).

Очаквайте продължение на филма. За предпочитане - на безопасно разстояние. И не забравяйте да закопаете парите и златото дълбоко. И помислете как ще опазите консервите.
 
От: Оли, затвори очички

Принзвам си Оли Рен е идола на ЕС държавността.

Между другото по перфектен начин играят, когато една банка е в несъстоятелност тя така или иначе е фалирала, в този момент се намеси и ЦБ, обаче ако се намеси държавата само и изземе 100к+ депозитите, така не се увелича дълга на страната, минават сравнително пред социума и пропагандата минава богатите да плащат :D Номера е то вие ще фалирате, но ние ще ви спасим :D Изхода е само един забрана на ЦБ и оставяне на Тб да фалират за да се върнат старите нормални пазарни стимули и мотивации за двете страни!

С бясно темпо върви към краха.
 
Последно редактирано:

Горе