От: Онлайн магазините могат и без касов апарат да работят
Хубаво нека тогава да кажем, че не дават въздух на младите занаятчии, все ми е тая как се/ги наричаме. Въпроса е, че не може да имаш тур агенция от 1 човек и да ти искат пари за лиценз като на тур агенция със 200 човека персонал и 70 офиса да речем. Освен това аз знам много добре как е в чужбина, защото съм учил в Канада, а един от най-добрите ми приятели в типичен американец и пред очите ми много бизнеси са започвали с по 100 долара. Имаме понятието семеен бизнес, малък бизнес, mom and dad operation и така нататък, които определят големината на бизнеса. Да не забравяме абсурда с доходите от Адсенс и великия смисъл да се регистрираш да плащаш осигуровки и по ДДС / Виес ако изкарваш 200лв на месец. Да не говорим, че в Англия ДДС се плаща веднъж на 6 месеца...., така че бизнес се започва и без пари. Изобщо не се мисля за пиман бизнесмен заради това, че не съм почнал с милиони, то замислете се кой почва бизнес с готови милиончета, аз поводи да се срамувам нямам...
Сега се сетих - трябваше ми един документ за закриване на една фирма от НОИ, че не дължа осигуровки и заплати на никой, те това инфо го имат в компютъра, но каква е процедурата - отиваш подаваш молба, експерт ти разглежда молбата и подготвя становище да се направи проверка, на базата на това ти казват ОК, и ти дават дата да се явиш с нам-кви-си документи за да ги архивират и да ти дадат документ, че не дължиш нищо. Дотука 3 ходения в НОИ, ако няма проблеми. А това всичко го имат в компютъра - защо да не отидеш и да ти го принтират, подпечатат и дадат и готово. Затова хората не си закриват фирмите по-нормален начин, а ги продават на някакви случайни елементи.