Онлайн магазините могат и без касов апарат да работят

От: Онлайн магазините могат и без касов апарат да работят

Как успяват...ами явно всички, които успяват не им е много чиста работата. Гледайте Бандите на Ню Йорк да видите как са правили политика, и сега е така ама прикрито. И бизнесите, повечето успели бизнеси имат много мъгляво начало - говорим за големи финансови фирми на световно ниво.
 
От: Онлайн магазините могат и без касов апарат да работят

Абе сетих се за една интересна концепция. Това е само теория вие ще кажете дали е така. Замислих се над думите на агейнст че АйТи фирмите само инсталират УърдПресс у нас. В чужбина гледам маркетингови усилия зад най-обикновен плъгин, който се продава и е платен. Концепцията която ми хрумна е, че може би страдаме от синдрома spread too thin, тъй като имаме малък пазар мисленето ни се насочва към много проекти защото знаем че това не си струва, онова не си струва, дори и да продадеш на всички клиенти в БГ пак няма да направиш много пари...и.т.н. и това отношение и стратегия се пренася и на западния пазар...вече сме повредени...в резултат нищо не ни е изпипано, не сме специалисти в нищо...не правим големи пробиви...Епъл правят големия си възход след като Стив Джобс прекратява производството на 100ци продуктови линии и оставя мисля само 12-14 продукта които правят най-добре и те става хитова. Какво мислите за моята теория?
 
От: Онлайн магазините могат и без касов апарат да работят

Как успяват...ами явно всички, които успяват не им е много чиста работата. Гледайте Бандите на Ню Йорк да видите как са правили политика, и сега е така ама прикрито. И бизнесите, повечето успели бизнеси имат много мъгляво начало - говорим за големи финансови фирми на световно ниво.

Е там е номера, че хем им е чиста работата, хем успяват - това е интересното :) Тарикатите са друг филм.

Като бачках така фрийлансър много от клиентите разправяха, че като търсят качество предпочитат да си наемат US фирма - ще платят много повече, ама да им е сигурно качеството.
И гледам работата, дето получават - бах мааму, абе верно си личи веднага :) Викам си как па веднъж не нацелиха една некадърна US фирма, дето само да им вземе повече пари...
Ами явно просто ти, за да се задържиш като фирма на оня пазар - при гледай какви условия - значи не си някой въздухар като тука - сульо и пульо станал бизнесмен, със 100лв отворил фирма. И после се оплаква.
Там сякаш такива фирми изобщо не стигат до пазара, докато тука е пълно с такива.
 
От: Онлайн магазините могат и без касов апарат да работят

Акаунти значи за пореден път говориш на изус без да си убеден в нещата които казваш - след като нямаш представа колко им е оборота и печалбата как реши че им е дребен бизнеса.
Знам че ни си длъжен нито да ми казваш нито да ми доказваш че въобще имаш такива клиенти но думите ти стоят яко несериозно без конкретни цифри, особено като се има в предвид че част от английските острови са офшорни зони и бизнес условията там не са по лоши от тези в БГ със сигурност - за това ми е интересно да чуя поне една правдоподобна причина някой със бизнес печелещ под 100 000лв на година да иска да дойде в БГ.

Мен не ме интересва дали техния бизнес е дребен или едър. Те направиха запитване. И аз им отговорих. Във всеки случай фирмите им се сътоят от един човек - собственика. Според мен няма как да са големи.
Освен това е добре да значете, че освен че част от англиските острови са офшорни зони, на фирмите регистрирани там им е забранено да имат бизнес в Англия. Също така тези острови и разни други територии в Европа с подобен статут са специално описани във всички директиви на ЕС, вкл. и в българските закони и която фирма работи с тях получава специални данъчни екстри, докато ако българска фирма работи с клиенти от Англия, то тя се третира по нормалния данъчен режим както в Англия, така и в България.

От друга страна е вярно, че статистиките на НАП, МФ и други подобни са изкривени. Вярно е че голяма част от фирми с европейски собственици се регистрират в България с цел придобиване на собственост, поради спецификата на българското законодателство. Отделно от това не всеки бизнес е подходящ за изнасяне на друго място. Не може верига супермаркети да премести бизнеса си в България естествено. Такова преместване е възможно за определени дейности, като ИТ е най-подходяща. Въобще подходящи са бизнесите, при които е възможно да плащаш разходите тук, а да продаваш при тях. При бизнесите при които продаваш там, където работиш не е особено смислено, защото заедно с разходите ти падат и приходите.
 
От: Онлайн магазините могат и без касов апарат да работят

Ако сега искам да си направя една фирма в БГ, колко ще ми струва? Най-вече питам за осигуровките - тази фирма задължително трябва да има един работещ и той да е управител, нали така? Какъв е минималния осигурителен праг и колко реално ще трябва да се внася всеки месец, дори и да няма печалба фирмата? Има ли вариант да не се плащат осигуровките? Ако е пенсионер например управителя?
 
От: Онлайн магазините могат и без касов апарат да работят

Няма вариант съвсем да не се плащат осигуровки - ако е пенсионер собственика-управител може да плаща само ЗО - 33 лв. на месец, ако не е пенсионер - 105 или 125 лв. са осигуровките - по желание на осигурявания - това са мин. възможните суми, може и да са повече.
 
От: Онлайн магазините могат и без касов апарат да работят

Бе манта кво ДДС нямат в УК, че не разбрах.

Това са пълни глупости, моята фирма със съдрuжника ми точно 500 кинта nи струваше цялата работа - кви са тези 5к. Иди да копаеш и изнасяш руда и една сурия сa изисквания, ама то това е така само дето в УК ще е са адски повече изискванията. А има нешо дето примерно на др места не става а това е че в БГ с връзки всичко се оправя и отварят всияки врати като някой те препоръча - не говоря за подкупи!!! На всякъде по света в западния свят, ще ти кажат не може, а тука ще се измисли схемата и всичко по-живо по здраво, така че айде да си говорим - и + щото колко ме зле в БГ и колко са добро в УК направо ми става страшно смешно, УК-ско без печатане на паунди ги отписвай те са и на път се отпишат след време с тези яки дългове спрямо БВП но др тема.

Ей на вчера гледаме проучване във ВЕИ в БГ и кво се оказва има още мегдан за добри маржове има още редица добри бързо възвръщи се бизнеси - идеята е че само ако счетовдстовото е виновно за всичко и данъците, то по-добре тази тема се спира - кво да ги говорим в др страни примерно в УСА с 35% корп. данък или Канада дето близо 60% от дохода ти замина за Държавта и т.н. щото като правим сравнения с БГ нещата не излизат толкова черно, колкото някой му се ще, доколкото си спомния е предпирмачски форум, демек въпреки трудностите трябва се реалираш, ако беше лесно всички щяха да имат, но както и да е след 10 год. 5% от сратищите компани за напазара всичко други 95% фалира - така че не е само до счетоводството и регулациите ....
 
От: Онлайн магазините могат и без касов апарат да работят

Блеки предполагам последният ти пост беше насочен към мене - мислех че си се отказал да спориш с мене но явно ти е минало

Сега се върни на моят пост с 5000лв и прочети внимателно какво съм написал - 5000 лв са парите които ще ти отидат по фирмата дори и без да си работил за една година - ако нещата приключваха само с 500лв регистрация на фирмата нямаше и дума да кажа въпросът е че мъките ти почват от тук нататък

Кажи ми точно какви са повече изискванията в УК че немога да се сетя - на нас системата ни е промила мозъците и сме убедени че държавата е направена за да ни дебне на всеки ъгъл как да ни глоби или прекара - в БЕЛИТЕ държави това не е така, давам ти два примера.
Онзи ден се обадиха да ни подсетят че наближава срока за отчитане на ДДС и понеже това ще е първи отчет хората се обаждат да ни подсетят че наближава крайният срок и ако имаме проблем с попълването на документите да ни помогнат ако не използваме счетоводител.
Вторият потресаващ за мен пример - в неделя минавам покрай местната автогара и гледам на мястото на паркинга голям пазар тип софийският битак - отивам да разгледам и какво гледам на една сергия наредени различни видове прясно месо - ето така шляпнато върху сергията без да е в кутии или опаковано по някакъв начин. Опитах се да си спомня от колко години не съм виждал подобна гледка в БГ и не можах да се сетя - но този факт е много показателен за това как в БГ държавата смаза бизнеса с всякакви изисквания под предлог че го искат от ЕС
 
От: Онлайн магазините могат и без касов апарат да работят

Първи сме по бизнес климат в Европа

България заема първо място в Европа по състояние на бизнес климата за 2012 г. Това показва изследване на европейската асоциация на търговско-промишлените палати и най-представителната организация на бизнеса на Стария континент.

Изследването се базира на анкети сред членовете на асоциацията, които споделят очакванията си за развитието на техния бизнес.

На първо място по бизнес климат е България, следвана от Швеция, Турция, Румъния, Белгия, Малта и Великобритания. Държавите с най-лош бизнес климат според изследването са Гърция, Дания, Австрия, Испания и Португалия.
 
От: Онлайн магазините могат и без касов апарат да работят

Страшно е. Наистина бизнес климатът в другите държави не е по-добър от този в нашата държава. Това не е сарказъм.

[video=youtube;F4fWQnguR1E]http://www.youtube.com/watch?v=F4fWQnguR1E[/video]
 
От: Онлайн магазините могат и без касов апарат да работят

Днес ми остана време та се сетих да звънна в Еконт да ги питам дали за новата услуга ще се заплаща допълнително - както твърдеше колегата АкаунтБГ и от там категорично заявиха че няма да бъдат начислявани допълнителни такси - само трябва да имате сключен договор за извършването на тази услуга
Тоест услугата е безплатна.
 
От: Онлайн магазините могат и без касов апарат да работят

Нещо не си разбрал. Може би искаш да кажеш, че ако решиш да ми пратиш 100 лв. с пощенски превод през ЕКОНТ и това ще е безплатно? Щото на мен не ми се вярва само ей тъй за спорта да разнасят едни пари насам-натам.
 
От: Онлайн магазините могат и без касов апарат да работят

Или не четеш какво пиша или го четеш като дявола евангелието - услугата няма да струва нищо допълнително - тоест ако до сега за наложен платеж 100лв се е плащало 2.40лв за наложеният платеж и 5лв за самата пратка - сега нищо няма да се промени пак ще платиш общо 7.40лв

Това от долу е твой цитат май за пореден път говориш без да си сигурен

Не, че съм голям фен на касовите апарати, даже напротив, обаче ако се замислите малко (и посмятате) ще разберете, че това с еконт и въобще с пощенските запсии не е добра идея. Просто не е изгодно - разхода за касов апарат е еднократен и не е толкова много (250-300лв.), а ако правите сериозен бизнес ставате абонат на еконт и той ви става съдружник - постоянно имате да му давате нещо. Изчислено за дълъг период и за сериозен бизнес е неизгодно.
 
От: Онлайн магазините могат и без касов апарат да работят

Ако сега искам да си направя една фирма в БГ, колко ще ми струва? Най-вече питам за осигуровките - тази фирма задължително трябва да има един работещ и той да е управител, нали така? Какъв е минималния осигурителен праг и колко реално ще трябва да се внася всеки месец, дори и да няма печалба фирмата? Има ли вариант да не се плащат осигуровките? Ако е пенсионер например управителя?

Абсолютният минимум в общия случай на осигурителни вноски за месеца е 108.36лв (или 123.06лв, ако желаеш да имаш право на обезщетение за болест и майчинство). Ако си пенсионер, ще плащаш 33лв. Изключение прави и случая, при който по трудов договор брутното ти възнаграждение е 1580.01лв и нагоре.

Други неизбежни фиксирани разходи ще ти бъдат счетоводството (минимум 50 - 60лв на месец) и таксата за разплащателната сметка (10 - 20лв на месец).
 
От: Онлайн магазините могат и без касов апарат да работят

Първоначално изпратено отtanipo
А, как става отчитането на плащането изобщо - ти даваш стоката на еконт, те ти дават парите после, не издаваш касов бон. Оттам нататък каква е връзката с отчетността. Сещаш се какво питам...
"Отчитането" в този случай не става въобще, ако ме разбираш какво искам да ти кажа!

Искам да попитам - Отварям си онлайн-магазин и заради нововъведенията решавам, че ще работя без касов апарат. Първо искам да знам, ако някой ми изиска фактура, нали тя трябва да върви с касов бон .. какво правя, или въпросната разписка дадено на клиента от еконт върши същата работа?!
Второ - като нямам касов апарат, как ще се води отчетността на фирмата ... account-bg каза, че не се води въобще такава, но доколко това е достоверна информация и ако може обосновка, за да съм сигурен в информацията
 
Re: От: Онлайн магазините могат и без касов апарат да работят

Първоначално изпратено отtanipo
А, как става отчитането на плащането изобщо - ти даваш стоката на еконт, те ти дават парите после, не издаваш касов бон. Оттам нататък каква е връзката с отчетността. Сещаш се какво питам...


Искам да попитам - Отварям си онлайн-магазин и заради нововъведенията решавам, че ще работя без касов апарат. Първо искам да знам, ако някой ми изиска фактура, нали тя трябва да върви с касов бон .. какво правя, или въпросната разписка дадено на клиента от еконт върши същата работа?!
Второ - като нямам касов апарат, как ще се води отчетността на фирмата ... account-bg каза, че не се води въобще такава, но доколко това е достоверна информация и ако може обосновка, за да съм сигурен в информацията

Без да съм екпсперт и с призив да се консултираш с такива ...

Ще дам седните въпроси за размисъл как ще издадеш фактура на някой който плаща по банков път ? като и там няма касови бележки

Как ще водиш отчетност на фирма която приема плащания само по банков път ?

Същото е и при пощенските записи
 
От: Re: От: Онлайн магазините могат и без касов апарат да работят

Без да съм екпсперт и с призив да се консултираш с такива ...

Ще дам седните въпроси за размисъл как ще издадеш фактура на някой който плаща по банков път ? като и там няма касови бележки

Как ще водиш отчетност на фирма която приема плащания само по банков път ?

Същото е и при пощенските записи

Същите тези въпроси се питам и аз като един абсолютен невежа, за което малко ме е срам, ама кво да се прави :oops:
 
От: Онлайн магазините могат и без касов апарат да работят

Авно не си разбрал какво искам да кажа. Във всеки случай въобще не съм искал да кажа, че не се води отчетност.

А какво тогава си имал впредвид под
"Отчитането" в този случай не става въобще.
Питам без капка сарказъм, просто наистина съм голям невежа в областта и искам да ми се избистри малко
 

Горе