Онлайн магазин за чужбина, къде да се хоства?

webstil

Well-Known Member
Ще правя опити да създам онлайн магазин с worldwide шипинг, но предимно поне в началото - доставките ще са за Европа - северната част, най-вече. Чудя се, коя хостинг компания да избера. Българска или чуждестранна? От коя държава точно?
 
Локация в централна Европа стандартно би трябвало да има доста добра свързаност до таргет групата, която целиш - Холандия, Германия, UK дори.

Този сайт може да ти помогне да направиш собствени тестове: http://maplatency.com/
 
Благодаря много за мнението. Сега ще го погледна. Някой ползвал ли е хостинг от namecheap? Вземал съм домейни там и то доста, доволен съм. Но хостинг не съм ползвал, чудя се дали да не пробвам. Имат УК и УСА дата център?
 
Чудя се, ако сайта е на бг хостинг дали ще се зарежда добре в цяла Европа? А дали има бг хостинг със сървъри в други държави да речем? За мен е важен съпорта, понеже понякога се появяват проблеми със сайтовете, знаете добре. Някак това ме кара да се замисля за българска хостинг компания, понеже друго си е да имаш съпорт на бг.

П.П. Домейна ми е в namecheap :)
 
Има ли БГ съпорт? Знам, че е на Блинки, но все пак да питам?
 
Набутай се в хостгейтъра, ще те таксува и за оригване:)
 
Набутай се в хостгейтъра, ще те таксува и за оригване:)
Да, като видиш хостинг да ти досажда дори и в кенефа с реклами, знай че не става нищо от тях. Доволните потребители носят другите...а рекламата ти е нужна, за да кажеш, че си там и добър, водещ първите вълни от клиенти. Досаждането е осгинал, че не наваксваш с новите, а в същото време се изливат много стари. И аз съм бил на тия и за нищо не стават. Пълна комерсиялна пръдня.
 
Амстердам би била перфектната локация, доставчика най-вероятно ще има присъствие в AMS-IX, откъдето връзката до всички наоколо, а и не само наоколо, ще е идеална.
 

Горе