Оптимизация за чат ботове

Amigo0o

Well-Known Member
Какво според вас спомага показване в резултатите при записване към ChatGPT и останалите ботове, освен публичната информация? Последно време се говори че колкото повече запитвания получават от различни хора и локации, примерно "предприемач.ком бизнес форум ли е" толкова по напред би го изкарало при запиване "направи ми списък с бизнес интернет форуми в България".

Какво според вас спомага показване в резултатите при записване към ChatGPT и останалите ботове, освен публичната информация? Последно време се говори че колкото повече запитвания получават от различни хора и локации, примерно "предприемач.ком бизнес форум ли е" толкова по напред би го изкарало при запиване "направи ми списък с бизнес интернет форуми в България".
направо не мога да повярвам , че задаваш подобен въпрос .... незнаеш ли как се прави ai анализ ?
Много уебсайтове изглеждат добре за хора, но са трудни за разбиране от модели като ChatGPT, защото ключовата информация е скрита зад интерфейс, JavaScript или неясни текстове.

Какво е „GPT видимост“?
Това е колко ясно сайтът ви е описан и структуриран, така че AI да може да разбере какво предлагате, да цитира страници и да ви препоръчва в отговори.

Това SEO ли е?
Частично се припокрива със SEO (мета тагове, schema), но целта е специфично „AI четимост“: ясни дефиниции, контекст и структурирани данни, които LLM моделите използват.

направо не мога да повярвам , че задаваш подобен въпрос .... незнаеш ли как се прави ai анализ ?
Много уебсайтове изглеждат добре за хора, но са трудни за разбиране от модели като ChatGPT, защото ключовата информация е скрита зад интерфейс, JavaScript или неясни текстове.

Какво е „GPT видимост“?
Това е колко ясно сайтът ви е описан и структуриран, така че AI да може да разбере какво предлагате, да цитира страници и да ви препоръчва в отговори.

Това SEO ли е?
Частично се припокрива със SEO (мета тагове, schema), но целта е специфично „AI четимост“: ясни дефиниции, контекст и структурирани данни, които LLM моделите използват.
Всичко разбираш ти.. руски спътник но пак не разбра какъв ми е въпроса. В редит има дискусии по темата ако ти е интересно разгледай.

Всичко разбираш ти.. руски спътник но пак не разбра какъв ми е въпроса. В редит има дискусии по темата ако ти е интересно разгледай.
аз не задавам въпроси като теб, аз отговарям на въпросите които ги знам със сигурност! За разлика от теб който пита... аз съм създал

AI Readiness​

Анализ на това колко ясно и разбираемо е съдържанието за AI модели (LLM).

1770479855764.png

Това са просто поредните градски легенди на пишман SEO оптимизаторите.

УРЛ-то на сайта ти може да попадне в отговорите по 2 канала:
  1. Всички АИ модели периодично си обхождат интернета - подобно на Гугъл, но сравнително рядко си ъпдейтват базата с нов контент, нови сайтове и т.н. С 2 думи: както са видели сайта ти преди 1-2 години, това е.
  2. Повечето АИ модели предлагат търсене из интернета в реално време, тъй че ако решат че трябва прясно инфо, скришом отварят един хедлес "прозорец" и ползват... (изненада!) Гугъл търсачката. Тоест, както си класиран в Гугъл, тъй си класиран и в АИ-тата :)
Иначе въпросите, зададени към чатбота на АИ-то, ако въобще се ползват за нещо, първо се обобщават/компактват, което ще рече че всякакви дублирания се премахват - демек, колкото и да се спами едно и също, влиза само един път. Откъде знам? Ами просто това поначало си е начинът за събиране на база данни за обучаване на модели (всеизвестно).

Горе