Осребряване на чекове от CJ

Welkin

Member
Здравейте,

Някой може ли да ми каже къде осребряват чекове от Commission Junction най-евтино? Предния път като пробвах в Интернешънъл Асетс Банк ми взеха над 100 евро допълнително освен обявените им такси и комисиони, та после трябваше да се жалвам и т.н.
Ако някой има повече опит, нека сподели...
 
Не се обиждай ама за пръв път чувам за тази банка. :) Може и да е известна, но не знам да съм я виждал някъде - я като спонсор, я като реклама, я като инвеститор. Вземи порвери сериозните банки както правят и какво предлагат. Обикновено е някаква сума за обрамотка на чека, която се покрива от сумата на чека. И реално това е само комисионата, допълнителните такси не само, че са ти взели много, но поне обесниха ли ти какви са. Ти къде си се забил.

Почни от големите - те няма да прецакват клиентите си, напратив. Напоследък всяка започва да дава всякакви привлекателни оферти, само и само да привлекат нови клиенти, били те физ. лица или бизнеса. Не се занимавайте с измислени банки и такива с криви условия и предложения. Приятелски съвет към всички, които имат работа с тях.
 
От: Осребряване на чекове от CJ

максимум 20 евро за чек до 1000 евро
Уточни може да са повече и за това да са ти вземали ;)
Аз също имам проблем с Банките и техните чекове
Още не разбират за кво иде реч,докато не стане в магазина да си взема дъвка и да ми върнат ресто от чека,тука нищо не става,а някой иска приходи!
 
От: Осребряване на чекове от CJ

Ами в тази тема http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=2800 преди време някой я хвалеше тази банка за чекове. Аз после бях писал там за случката.
Иначе като отидох ми казаха 20 лева, че ще струва осребряването.
Обаче накрая се оказа, че ми бяха взели 13 пъти повече, ако си спомням добре. 110 евро бяха такси на някакви чужди банки по трасето. В интерес на истината, като написах жалба, после ми ги върнаха и най-вероятно за в бъдеще са добавили някъде в условията с малки букви, че всякакви такива разходи са за сметка на клиента.
Не знам дали и другите банки всъщност не взимат някакви такси (които пък на тях им ги искат от банки посредници) та затова питам, някой ако конкретно е осребрявал чек от CJ. Мисля си, че може да има значение коя банка издава чека и какви партньори имат съответните банки.
Чекът наистина беше за повече от 1к, ама допълнителните такси уж бяха не заради това, а взети от други банки...
 
От: Осребряване на чекове от CJ

Сега като видях линка от поста на колегата wanderer, там също двама души препоръчват iabank.bg, но може би зависи кой издава чека или не знам си от какво друго. В моя случай, тази банка се оказа тесла и допълнителна занимавка.
 
От: Осребряване на чекове от CJ

Би трябвало във всички банки взимат такси над тези, които са обявили в тарифата, защото има такси на банките кореспонденти. Разликата е, че в някои случаи парите минават през една банка кореспондент, а в други случаи - през повече. Гледайте банката издател на чека коя е и дали я има в списъка с банки кореспонденти на банката, с която работите. Ако я няма - гледайте кои са банките кореспонденти на двете банки и дали има обща. Ако не - значи ще се набутате с още повече такси.
 
От: Осребряване на чекове от CJ

Ами аз затова питам конкретно ако някой е получавал чек от CJ... Че то не може да разбере човек и всички банки кореспонденти, обикновено има по няколко изброени само на сайтовете на банките.
Този чек уж е от Bank of America, клон Франкфурт, ама пише място на издаване Лондон, а самото писмо е от Канада. И е в евро.
Може би трябва да търся банка с кореспондент Bank of America, клон Франкфурт и сметка в евро там...
Засега никой не казва нищо за опит с чек от CJ, може би не са много популярни тук...
 
От: Осребряване на чекове от CJ

Мисля че е най изгодно да се осребряват Чекове в Социете Женерал
 
От: Осребряване на чекове от CJ

А бе хора няма ли тук никой, който да използва CJ? Днес ходих в 4 банки и общо взето гледат да не се занимават. Българска работа отвсякъде - как да изгоним клиента...
Само аз ли ползвам CJ?
 
От: Осребряване на чекове от CJ

Е аз ти казах къде. Там съм си осребрявал чекове както от Адсенс, така и от CJ.
 
От: Осребряване на чекове от CJ

Там от далеч ме питаха, клиент ли сте ни, щом не сте, значи не става. Много любезно посрещане... Как да разчитам, че ще свършат работа.
От 4-те банки, единствено в Райфайзен се позаинтересуваха, макар че и там тябваше да си открия сметка. Но не ми вдъхнаха доверие, щото и там не знаеха кое какво е. И не можело да ми кажат дали няма да има други такси, въпреки че никъде в тарифата не пише.
 
Не ми казвай, че без сметка осребряваш. Естествено, че ти искат да имаш сметка и нормално да те гледат криво, като не си им клиент. Другото е ясно защо са криви - гадна работа, кофти живот, фрегиден партньор. Но и те не са много обучени на тази процедура все пак. Последния път като осребрявах чек, а аз го правя много рядко - некви месеци, аз бях последния с такава извършена от тях услуга, като се допитаха до архивите, дали имат такива случаи. Не им се занимава, защото не знаят как, поне някои. Други пък не знаят таските за таква услуга, трети ти гледат чека 100 пъти и си мислят, че е дошъл с гълъб (за това не ги видя, идеята е да сме еко и съвремени - това е далеч и от двете). Даже още не знам защо големи компании като Google, Share-a-sale и CJ още не са си направили панелите автоматично да нарежда плащания и да прави всичко автоматично, но това е друга тема.

Ако ви е тъпо и скучно, ето го моя съвет: Удряте едно голямо, хващате чека и отивате да гледате цирк. Колкото по-локален офис изберете, толкова по-весело ще е. Ако успеете и да го направите 5 мин. преди края на работното им време, гарантирам истински купон.
 
От: Осребряване на чекове от CJ

Ами предния път пак беше на каса, но имаше друг проблем, както бях споменал.
В ДСК иначе уж също можело на каса, ама като видяха че е за повече пари чека и решиха, че не може. А и предпочетоха да ме посъветват да отида в друга банка. Общо взето простотии навсякъде. А и хич не са наясно с евентуални такси на банките кореспонденти. Лошото е, че май никъде не са наясно и където и да го дам, накрая пак ще ме изненадат и пак ще трябва да се разправям. Естествено, никой не се притеснява, че биха ми взели такси, които не са никъде обявени. Нали съм един от малкото дето се жалват след такива изпълнения, явно си мсилят, че квото и да направят, все минава. Нали клиентът трябва да го духа.
Мисля си вече да си направя сметка в Австрия или Швейцария, че там поне има и вариант за банков превод. Но дори и да го направя, проблемът какво да правя с този чек пак остава. Може и да има някой и друг човек от всичките банкови служители в БГ, който да е наясно как става цялата работа и какви такси мога да очаквам от евентуалните им кореспонденти, ама шансовете да се добера до такъв човек май са почти никакви. Ще трябва пак на сляпо да се действа за съжаление.
 
От: Осребряване на чекове от CJ

Не съм 100% сигурен за таксите, но мисля че в Социете Женерал са едни от най-ниските за осребряване. Но трябва да имаш сметка при тях, където да ти преведат парите. След като им оставиш чека парите ги получаваш около месец след това. Това е положението!
Самата процедура по приемането на чека е около 10 мин. - Да се попълни една бланка с номера на чека, кой го издава, кой е получател и по коя сметка да се преведат парите. Подписва се чека и чакаш около месец за кинтите. Ако си юридическо лице трябва и да се подпечата.
 

Горе