Относно задаващата се Световна Криза и Пандемията от COVID-19

Статус
Not open for further replies.
Графиките според мен са доста валидни. И аз съм забелязал доста бърз растеж, когато болните се увеличат, което е нормално. В случая е важно хората да започнат да спазват наредбите за безопастност. И не, в Италия нищо не е отминало, епидемията тепърва се развива :) Дано да грежа но на там отиват нещата.

Смятал съм с удвояване на всеки 6.2 дни, т.е, ако днес са 8, след ~6 дни са 16, а след още ~6 стават 32 (а не 8х3=24). Още ~6 след това са вече 64. Ако изминалите дни от датата на първия заразен са “Х”, то сметката е 2^(Х/6.2). Т.е. Не изглежда шокиращо графиката, защото все още са малко заразените, а хубавото е, че май така и ще си остане.

Пс., това, което ме е питал @rcossworth не е включено в тези сметки, понеже не сме стигнали такъв момент и не можем да го стигнем този месец, а и не намирам достатъчно информация от различни източници, която да води до еднакви резултати. Намерих това, което изглежда да съвпада с модела:

1*1yyMraCJiDtHF8CpLN1V6Q.png
 
Последно редактирано:
Поправям си първото мнение - явно ще е нужна повече от 1 седмица невярващите да пеят друга песен. Силно се надявам това да не се случи, но мисля че вируса ще се окаже по-опасен отколкото изглежда. Нека не забравяме да запазим спокойствие.
 
Никой нищо не казва за боклука от Италия, който го вкараха точно ден след обявяването на извънредното положение...
Аз писах за това тъпо копеле по-горе. Кретенът, който се мисли за много недостижим. Не знам кой му се е изтаковал в мозъка, че е решил да обиколи епицентровете на заразата и да се върне тук, като е ползвам масов транспорт през цялото време в нашата страна. Според мен този трябва да го обявят за тъпанар на века и никой работодател да не му даде шанс за работа. Това е толкова безотговорно и глупаво, че няма бизнес, който да иска такъв служител. И тази малуомница, която си затри родителите. Ще си доживее скапания живот като убийца на майка си и баща си. ;)
 
Боклук продължават да си внасят, поне според коментари на свидетели.

Днес новините не са обнадеждаващи:
* 30 Затваряне на границите на ЕС
* Продължава сриването на борсовите индекси, Кървав понеделник на Уолстрийт - Dow Jones се срина с 13%
* Затварят се автомобилни заводи
* Авиокомпаниите в Европа са намалили полетите с 90%

А тук няколко човека превърнаха темата в поредната помийна яма, като някакви бабички на пейките пред блока са
 
Цялата планета е под карантина, само българина пак някой го лъже, ама той е голем тарикат.
 
Вече прекалено много се усеща извънредното положение в Белгия и цялата истерия с корона вируса ...

80% от клиентите ми вече са замразили всички маркетинг кампании и в момента работя само с 3 компании които за мое щастие са верига аптеки.

А на този който е създал корона вируса да му го нахакам отзад...
 
89863520_2792663657477565_787557286800261120_n.jpg



Спокойно, ще има за всички. Доставките са редовни и в нужното количество. :)
 
Здравейте, понеже не знам къде точно да питам ще питам направо в темата понеже въпроса ми е свързан с темата. Та би трябвало на всички да е ясно, че маските които повечето хора ползват са без филтри понеже такива се намират много трудно да не кажа че просто няма и хората купуват маски от памук които просто са безполезни но да имат някакво лъжливо чувство за защита (макар да не съм справедлив пазят до някаде от обикновения грип) та успях да се сдобия с материял антибактериален по нано технология които е подходящ за филтри в америка материяла се води с 95% ефикасност за COVID 19- та въпроса ми е къде мога да пусна в лаборатория или и аз незнам къде тест за пропускливоста и като цяло дали е ffp2 ili ffp3 ?
 
Навсякъде из улиците ми се привиждат костенурките нинджда, трябва да се лекувам.
 
Навсякъде из улиците ми се привиждат костенурките нинджда, трябва да се лекувам.
Да. И все по зле ще става явно. Скоро очаквай Шлюдери, Дари Вейдъри, щурмоваци и още такива завити. :) Лека полека май пламваме. Ама няма страшно, ще отмине. Дано повече дисциплина имат хората. ;)
 
И понеже знам, че не сте си направили труда да чуете едно разумно, научно и логично обосновано мнение, пускам отново:


И втората част, защото знам, че първата ще ви хареса, или поне на тези от вас, които имат все още някакъв функциониращ аналитичен апарат. ;):


Направете си услуга, на вас и на хората около вас. Гледайте и по важно - слушайте!
 
Кой е тоя и защо трябва да го слушаме, експерт по вирусология, епидемолог, какъв е?
 
@nandibandi Стига с конспирациите. A този, дето трябва да го слушаме и гледаме, е политически 'анализатор', който идея си няма от тая материя.

 
Последно редактирано:
Реалността не е някаква прищявка на този онзи, незнаещ, предполагаш или на някакъв ветеринар да взема становище за пандемия по хора.
Преди да драскате насам натам е добре да се поровите и да понаучите нещо. Информираността е най ценното нещо в нашата ера и за щастие посредством Интернет го имаме в изобилие. Нямам намерение да засягам егото на когото и да е, просто искам да призова за по сериозно отношение към проблема. А проблема е сериозен, и стигнах до този извод след като влязох в контакт с моя позната от Италия по точно намираща се в Рим. Това което тя ми разказа съвпада в голяма степен със статията по-долу

Григор Лилов с мрачна прогноза за коронавируса в България заради престъпното безхаберие на правителството

Достоверна информация за ситуацията може да следите на сайта по долу.

Coronavirus COVID-19 Global Cases by the Center for Systems Science and Engineering

Не е въпроса дали има реална заплаха или не, дали трябва да се паникьосваме. Най добре е да гледаме на нещата сериозно от достоверни източници на информация.
За да вземем адекватни действия и поведение.
 
@nandibandi Стига с конспирациите. A този, дето трябва да го слушаме и гледаме, е политически 'анализатор', който идея си няма от тая материя.

Снимката с цистерната беше пусната за майтап. Видеата на ветеринаря са научно обосновани, за разлика от теориите на ген.щаба по психо въздействие върху преживните животни, в който щаб няма нито един вирусолог/епидемиолог. Те в момента са под забрана, както се вижда в медиите.

Ок, не се информирайте, не мислете. Стресирайте се на воля. Така отслабвате имунната си система и ставате по-податливи на грипа, щото се касае за точно това - болест със симптомите и сложността на всеки сезонен грип. Всъщност, минали сме и по-тежки грипове.
 
Извинявай, ама ти преди няколко години не обясняваше ли на Доктора ( не му помня регистрацията ), но вмомента има доста сполучлив канал https://www.youtube.com/channel/UC0ECLGDZhLzjRVcKvXSE7yA/videos , как тровел хората с ваксини и не беше ли анти ваксърка?

Мда, 50IQ response

А някой замислял ли се е, че болестите, срещу които се имунизираме, може да са изчезнали, благодарение на по-високата хигиена днес, а не благодарение на имунизациите? Все пак периодите с епидемии от морбили, шарка, рубеола и т.н. са характерни с ниското ниво на лична хигиена, не термична обработка на някои храни от животински произход, като прясното мляко например.. На практика в тези времена хората са съжителствали с гризачи и кръвосмучещи насекоми, които са най-опасните преносители на заразни болести, а днес малко домакинства са на това ниво. Та, как ще докажем, че победата над тези болести се дължи на ваксините, а не на по-високата хигиена?
 
Извинявай, ама ти преди няколко години не обясняваше ли на Доктора ( не му помня регистрацията ), но вмомента има доста сполучлив канал https://www.youtube.com/channel/UC0ECLGDZhLzjRVcKvXSE7yA/videos , как тровел хората с ваксини и не беше ли анти ваксърка?
Тцъ, в грешка си. Намери темата и виж на каква позиция съм била. "Доктора" ме набеди. Ей така се пускат слухове за хората. Имам всички ваксини + подновен тетанус и наскоро правена проба манту.
 
Статус
Not open for further replies.

Горе