Относно задаващата се Световна Криза и Пандемията от COVID-19

Статус
Not open for further replies.
:D
Тролът ще те снижи на нейното ниво и ще те бие по тъпота. Ама кой ще е по-тъпия тогава ...
Ама защо не вземеш да отидеш..... да го духаш някъде.
Когато мъже-съфорумци казват същото като мен, ти се свираш по кьошетата като мишка. По-значим ли се чувстваш като сипеш обиди? На мен лично не ми пука какво мисли някакъв клавиатурен клоун, но отклоняваш темата, което е супер тролско. ;)

Майка ти ли ти създаде погрешната представа, че всички в света са длъжни да бъдат на твоето мнение? Е, прецакалата те е., доста Научете се да спорите с аргументи, защото от обидите прозира интелектуалната ви импотентност. Ти лично последните страници не казваш нищо смислено (не че преди това го правеше, де), затова по-добре си иди обратно в мишата дупка. Не си интересен на никого. Аман от путьовци, разлигавени от майките си...


Мързи ви да прочетете интервюто с доц. Мангъров и си продължавате същите "страшни смешки и смешни страшки". Давайте. Явно се опиянявате от паниката и истерията.

п.с. Колко станаха умрелите в Италия през последната минута, че това е единственото важно. Броят на излекуваните и овладяването на ситуацията в някои страни не е интересен.
 
Последно редактирано:
Без целта ми да е да всявам каквато и да била паника, ако продължават всички да се разхождат като на меден месец, аз мисля да скокна утре или в понеделик за едно сериозно пазаруване. Адски много хора не спазват забраната, и накрая ще стане истинска карантина. Без значение дали реално е нужна.

Относно преприемачеството: как ви е бизнеса? Трафика при нас е с близо 15% нагоре в Азия и по около 5% в Европа и Северна Америка, но пък най-големите плащания, които са от Китай, са с много забавени. Даже почвам леко са се притеснявам, понеже сумите никак не са малки.
 
В Италия ръст на починалите, ръст на ново-заболелите, там още не са стигнали пика.
Но италианците са си гнусари, как може със всеки познат като се срещнеш да се прегръщаш и целуваш, то и за това там е такъв бум на заразаемостта.
 
Относно трафика, при мен има значителен спад, но основната ми ниша е туризъм.. тази година няма да е добра
 
В лайв статистиката затворените случаи са: 94,639 (88%) Recovered / Discharged и 12,957 (12%) Deaths.
За момента смъртността е 12%, реалната колко е никой не знае /тя ще е между 1 и 5%/

Не харесвам наложените ограничения, но и преди да ги наложат си спазвах правилата, сега заради разни кретени дето не ги спазваха, ограничават на другите правата
 
Искам да обърна внимание на няколко въпроса:
Масовото схващане е че заразата е тръгнала от пазара за животни в Ухан, а дали е наистина така?
Колко от вас знаят че през лято и есен 2019 в САЩ има епидемия на белодробно заболяване с десетки смъртни случаи, вменяват за виновник електронните цигари, първите случаи са в околностите на Форт Дитрих, повече инфо на сайта на CDC: https://www.cdc.gov/tobacco/basic_information/e-cigarettes/severe-lung-disease.html

Та интересно ми е ако екскумират някой от труповете починали от тази болест дали няма да открият SARS-COV-2?

Ако тази теория е вярна, то заразата е тръгнала поне 3-4 месеца преди епидемията в Ухан.
 
Ако тази теория е вярна, то заразата е тръгнала поне 3-4 месеца преди епидемията в Ухан.

Напълно безпочвена теория. Следих проблема с електронните цигари отблизо и няма никакъв шанс да е вирус, бактерия или каквото и да е друго заразно.
 
Може, аз също бях попадал на инфо за този проблем преди нова година, но сега съпоставено с тази пандемия, те тогава за този нов вирус не е имало тестове, реално CDC още не знае каква е причината за "заболяването от електронни цигари"
 
п.с. Колко станаха умрелите в Италия през последната минута, че това е единственото важно. Броят на излекуваните и овладяването на ситуацията в някои страни не е интересен.
6k са излекувани, а 4,8к са умрели. Това за Италия. За сравнение, Германия- мъртви 75, излекувани 209, Испания- мъртви 1,2к, излекувани 2,1к. Та това са просто данни нали така? Но когато графиката на Китай вече почти не расте, графиката за останалите страни е почти право нагоре. Как го талкуваш това? Просто питам. Какви мерки бяха взети там? По-строги отколкото са взети тук и където и да е по-света. Защо вече при тях положението се подобрява? Това са просто едни елементарни въпроси.
 
Онзи ден в някой от сутрешните блокове, даваха българин в Китай, заварен от вируса.
Каза, че два месеца не са излизали навън, за да достигнат до мометното състояние и да излязат от това с минимални поражения.

Това е едната страна на монетата, другата е САЩ. Все още не го ебават, а вече са 4-ти в класацията за заразени (24К) и втори по темпове на заразяване (4-5К/дневно), след Италия. Смъртността им (засега) е ниска и дано се задържи така.
 
В САЩ вече мерките са като при нас, а в някои райони са дори по-строги. Просто в новините на български много от нещата се отразяват с няколко дни закъснение, ако изобщо ги съобщят. Който иска да знае какво реално става по света трябва да знае чужди езици и да чете това, което се публикува на тях.
 
Как ли пък никой, който знае чужди езици (задължително!), не е решил да преведе на български написаното, че да не чакаме да идват по факс с няколко дни закъснение новините.
giphy.gif
 
Но когато графиката на Китай вече почти не расте, графиката за останалите страни е почти право нагоре. Как го талкуваш това? Просто питам.
Тълкувам го като нормалния ход на вируса. Китай започна 3 месеца преди останалите страни.

Друго ми е любопитно обаче. Мангъров в интервюто каза това, което каза и Пламен Пасков, а именно, че карантината само забавя естественото разрушаване на вируса.. На него имаме пълно основание да вярваме, нали? Защо тогава се продължава с военното положение? Да затворят само рисковите под карантина, а останалите да си щъкаме Така ще излезем по-бързо от ситуацията. Знам, че сте доверчиви, но аз продължавам да мисля, че това военно положение по целия свят има някаква друга цел. Действителността ни в момента напомня Чернобил - нелогично е при вирус, който е безопасен за 80% от хората.

Между другото, указанията у нас се спазват толкова фиктивно, че от тях няма никакъв смисъл. Освен това, при инкубационен период 14 дни, повечето вече сме преносители, вероятно.
 
Нандиии, ти явно не можеш да смяташ. Ако пандемията набъбва с тези темпове, след месец загиналите НЕВИННИ хора ще са 100 000!!! Това ще са доказаните. Други ще починат от липсата на лекари. Ама ти си гледай и интервютата и бъди против карантината.
 
АЗ рънвам скоро проект с "movies watchlist" , очаквам добър трафик :)))
Супер, брат. Само така. Аз смятам през тия дни да си подобря знанията в JS и някой фреймуърк там - може би Vue.js или Angular. Някакво четиво да препоръчаш тук - за JS говоря. Нещо JS адванс... или? И един сайт се готвя да обновя. :)
 
Нандиии, ти явно не можеш да смяташ. Ако пандемията набъбва с тези темпове, след месец загиналите НЕВИННИ хора ще са 100 000!!! Това ще са доказаните. Други ще починат от липсата на лекари. Ама ти си гледай и интервютата и бъди против карантината.
Експерт съм колкото и ти. Затова предпочитам да вярвам на епидемиолозите, отколкото на вашите апокалиптични прогнози. Само това "колко ще умрат/колко умряха днес" ви е в главите. Имаш ли гаранция, че утре няма да умреш при някакъв нелеп битов инцидент или в катастрофа. Ще умрем - това е 100% сигурно! - Когато ни е писано да умрем. Стига сте го мислили, бе хора.
 
Друго ми е любопитно обаче. Мангъров в интервюто каза това, което каза и Пламен Пасков, а именно, че карантината само забавя естественото разрушаване на вируса..
Отговор
Всички тези мерки не са за да се намалят заразените, защото те ще се заразят, при всички положения, а да се забави заразяването, за да може здравните системи да се справят поне частично. Оная диаграма дето едната е с много висок връх и с кратка продължителност и другата с нисък връх и голяма продължителност. Сети ли се?


Знам, че сте доверчиви, но аз продължавам да мисля, че това военно положение по целия свят има някаква друга цел. Действителността ни в момента напомня Чернобил - нелогично е при вирус, който е безопасен за 80% от хората.
Какво ти е предположението? Сорос, илюминати или нещо друго?
 
Статус
Not open for further replies.

Горе