Относно задаващата се Световна Криза и Пандемията от COVID-19

Статус
Not open for further replies.
Относно трафика, при мен има значителен спад, но основната ми ниша е туризъм.. тази година няма да е добра
Никак. Аз го казах уж на шега на мой познат, работещ в Министерството на туризма, но тяхното министерство, в момента няма голям смисъл да съществува. А НАП пък от своя страна ще са по-гладни от всякога. И кой ще го отнесат? Честните, преживяли този шит. Ще стане мармалад. Няма да е само туризма, човек, ще са още доста ниши. Култура, ресторантьорския и много други. ;)
 
Експерт съм колкото и ти. Затова предпочитам да вярвам на епидемиолозите, отколкото на вашите апокалиптични прогнози. Само това "колко ще умрат/колко умряха днес" ви е в главите. Имаш ли гаранция, че утре няма да умреш при някакъв нелеп битов инцидент или в катастрофа. Ще умрем - това е 100% сигурно! - Когато ни е писано да умрем. Стига сте го мислили, бе хора.
Този господин Мангъров е доста бос и не разбира особено много от нещата които говори а ти си се хванал за него като за библията. Имаме една стара българска поговорка НЕ питай старило а патило. Та господин Мангъров с цялото ми уважение към възрастта му е с някви остарели знания от преди 40 години въобще голяма част от приказките му са просто глупости и дрънкане.
 
С това вече счупи тъпомера. Кой точно доктор беше ти, че да даваш оценка на доцент виросолог с 40 години стаж!?Прекалил си с телевизията ми се струва! По същата тая телевизия 1000000 казаха, че патили в тази ситуация няма, най патилите са от преди 3 месеца.


Този господин Мангъров е доста бос и не разбира особено много от нещата които говори а ти си се хванал за него като за библията. Имаме една стара българска поговорка НЕ питай старило а патило. Та господин Мангъров с цялото ми уважение към възрастта му е с някви остарели знания от преди 40 години въобще голяма част от приказките му са просто глупости и дрънкане.
 
С това вече счупи тъпомера. Кой точно доктор беше ти, че да даваш оценка на доцент виросолог с 40 години стаж!?Прекалил си с телевизията ми се струва! По същата тая телевизия 1000000 казаха, че патили в тази ситуация няма, най патилите са от преди 3 месеца.
Тъпометъра си го чупиш сам.
 
Официално регистрирани заболели:

07.03.2020г - 100 000 души

18.03.2020г - 200 000 души

21.03.2020г - 300 000 души

Близо ли сме до пика на пандемията или тепърва набира сила?
 
Мисля, че забравяте, че експертите също имат мнения, както и могат да грешат или да бъдат недостатъчно информирани или предубедени. Податливи са на същите логически грешки като нас. Това се отнася общо-взето за всяка наука. Затова обикновено в научните среди се гледа събирателното мнение на няколко учени в областта, защото мнението на един или двама учени може значително да се различава от колективното и така да ни даде грешна представа за ситуацията. Ето тук може да видите как различните мнения на експертите се тълкуват колективно.

Няма човек, който винаги да е прав, независимо от квалификациите. Нито Мангъров, нито който и да е друг. Така че нека не го третираме като източник на пълната и единствена истина и не възприемаме твърденията му като неподлежащи на критика. Прочетете мненията на поне няколко различни експерти и на тяхна база си формирайте мнение, че тук малко започна да ми прилича на confirmation bias в действие.
 
Последно редактирано:
Не, пич, ти го счупи. Личи ти от самолет, че си изгубил връзка със здравия разум и си се филмирал тотално. Същите като тебе изкупиха тоалетната хартия и пляскат на лекарите в 9....

Тъпометъра си го чупиш сам.
 
Сега случаите се удвоиха за 3 дни. Ще стигнем 400к след ден и половина, един милион след около седмица.
Сега основния проблем е задръстената здравна система, тогава ще стане вируса. След две седмици милионите ще започнат да се множат. На всеки 50 секунди по света умира човек, заради вируса.

“обикновен грип, нищо повече”

Deaths:
1-1,000: 85 days

1,001-2,000: 8 days

2,001-3,000: 12 days

3,001-4,000: 8 days

4,001-5,000: 4 days

5,001-6,000: 2 days

6,001-7,000: 40 hours

7,001-8,000: 30 hours

8,001-9,000: 25 hours

9,001-10k: 22 hours

10k-11k: 18 hours

11k-12k: 14 hours

12k-13k: 13 hours
 
Единият от главните проблеми с вируса е, че точно хората които не могат да смятат го разпространяват, докато пишат във форуми, където не му е мястото за чакри, и след това излизат с колежките от бг мама отпред пред блока, да не се забравят, ако случайно пропуснат да се видят по време на карантината.

Просто не е реално как половината хора в държавата ще останат без заплати съвсем скоро, до седмица-две, а същите се разкарват до Витоша неосъзнавайки, че по този начин само ще си удължат времето, в което заплата няма да има, а само сметки за ток, вода и телефон, и хората, които сме взели нещата насериозно и се надяваме да се ограничи това нещо и да отмине, като няма кой да хване навън, ще трябва и ние да търпим ефектите на една срутена икономика, която ще е неактивна много повече, отколкото може/трябва да бъде.

Въобще... всеки, който казва "медиен вирус", "старите страдат", "аз съм неуязвим", "чакрите са мен" единственото което правят в момента е да ми бъркат в моя, вашия и ТЕХНИЯ джоб вместо за 1 месец, за 3 месеца напред, поне.

Във всяка държава ги има такива простаци, но при нас простащината явно се е превърнала в хоби за доста хора.
 
Тълкувам го като нормалния ход на вируса. Китай започна 3 месеца преди останалите страни.

Друго ми е любопитно обаче. Мангъров в интервюто каза това, което каза и Пламен Пасков, а именно, че карантината само забавя естественото разрушаване на вируса.. На него имаме пълно основание да вярваме, нали? Защо тогава се продължава с военното положение? Да затворят само рисковите под карантина, а останалите да си щъкаме Така ще излезем по-бързо от ситуацията. Знам, че сте доверчиви, но аз продължавам да мисля, че това военно положение по целия свят има някаква друга цел. Действителността ни в момента напомня Чернобил - нелогично е при вирус, който е безопасен за 80% от хората.

Между другото, указанията у нас се спазват толкова фиктивно, че от тях няма никакъв смисъл. Освен това, при инкубационен период 14 дни, повечето вече сме преносители, вероятно.
И англичаните мислеха като теб, сега обърнаха палачинката. Никоя страна не иска разпространение като в Италия. По твоята логика Италия сега ще си изгради имунитет и ще пребори вируса,
 
Не мога да повярвам че има още хора които вярват, че това е просто вирус и на тях нищо няма да им стане. То за това италианците са на този хал. Там епидемията тепърва започва. А на ден умират по близо 1000 човека. И това освен всички други познати ни причини за смърт. Жертвите могат да станат и 100 000 само в Италия. Представете си един град като Русе да се заличи... Ами ако това стане в България? В нашата тежка демографска обстановка как би го понесла икономиката?

Особенно сега след като хиляди хора понесоха загуби.

Що ли точно същите които са против ваксините, веганстват и вярват в световната конспирация не им пука сега и за вируса. Аз също мислех, че се преекспонира, но явно това чудо е по-заразно от колкото си мислим.
 
Quote.jpg

Това лично на мен ми е един от любимите надъхващи цитати, защото поставя нещата много семпло и в перспектива.

Просто хората с нулево икономическо образование, които си мислят, че защото е казано, че 13-ти Април извънредното положение ще свърши, могат да си правят каквото си искат до тогава и на 13-ти Април ще сме цъфнали и вързали, и няма да ни се наложи да удължим извънредното положение с месеци, точно защото никой не го е спазвал до 13-ти Април, и като затворят всички бизнеси без аптеките и магазините ги затворят принудително от сега до тогава... и точно същите смелчаци спрат да получават заплата, и осъзнаят, че живота им е бил от заплата до заплата - тогава не знам какво ще стане. Или по-точно знам, и за това им се чудя на акъла.

Надявам се, че ще си спомнят цитата на Линкълн с любов, но и да го направят, ще е малко след дъжд качулка.
 
Ако погледнем позитивно на нещата за Италия те ще се върнат още по - силни в играта.. горе/долу всички ще са прекарали вируса .. и ще имат да плащат 30 000 пенсии по малко х 2000 евро месечно.. не са малко пари..

П.С. нали не искам тук да стане същото, надявам се да минем само със 1000 заразени и всичко да свърши , макар че от чужбина са дошли 4000 човека,а сигурно половината са заразени
 
Единият от главните проблеми с вируса е, че точно хората които не могат да смятат го разпространяват, докато пишат във форуми, където не му е мястото за чакри, и след това излизат с колежките от бг мама отпред пред блока, да не се забравят, ако случайно пропуснат да се видят по време на карантината.
Абсолютно. Това обяснявах още от втора страница на тези тема, която е вече 30 страници.
Тези, които се запасяваха, сега си стоят в тях и се вайкат как идва края на света - но си стоят в тях.
Тези, които го оприличават за медиен вирус са много по-опасни! Подценяват го, не му обръщат внимание и вменяват на другите, че е нищо особено и така други хора стават безхаберни.

Да, паника е лоша и ще ни коства много нерви и пари, но безхаберието е много по-лошо.

btw: Има и друг проблем, за който още е рано да се говори, подобно на задаващата се икономическа криза - "психологическата криза", която ще обхване хората. До сега (може би?) не е имало такъв момент хората продължително време да си седят вкъщи (поне част от тях, виж горе) и да бъдат облъчвани от сутрин до вечер със смърт и нечувани до сега опасности, както и самата изолация, която е неестествена на екстроверите.

Надявам се частта с медиен ли е вируса да сме я приключили и да не я дъвчем повече. Всъщност освен тъпия трол, май няма друг, който да продължава в тази посока. А трола ще си продължава още 30 страници, ако ѝ обръщате внимание.

Аз ще продължа в предприемаческа посока, както е темата на форума. Аз съм с бизнесите, които са на 100% засегнати и следващите месеци нищо няма да се случва. Минимизирам си разходите, отлагам non-essentials плащанията и си правя план в следващите 3 месеца, в които ще има 0 поръчки какво да се случва. Ще фокусирам върху изкарването на пари с другите ми умения (програмиране), за да компенсирам липсата. Предполагам конкурентите ми ще са в същото положение и след 3 месеца някои от тях може и да ги няма.

Вие какво мислите да правите следващите 3 месеца? Как се отразява това на вашите бизнеси?

ЕДИТ:
Годишните смъртни случаи в Италия от грип са 15-20к. Месечните от вируса са 5к. До края на годината ще минат, като малка гара смъртните от грип.
 
Последно редактирано:
Аз ще продължа в предприемаческа посока, както е темата на форума. Аз съм с бизнесите, които са на 100% засегнати и следващите месеци нищо няма да се случва. Минимизирам си разходите, отлагам non-essentials плащанията и си правя план в следващите 3 месеца, в които ще има 0 поръчки какво да се случва. Ще фокусирам върху изкарването на пари с другите ми умения (програмиране), за да компенсирам липсата. Предполагам конкурентите ми ще са в същото положение и след 3 месеца някои от тях може и да ги няма.

Вие какво мислите да правите следващите 3 месеца? Как се отразява това на вашите бизнеси?
Според мен, всяка една ниша ще бъде засегната, то било малко или много. Според мен, рецесията ще дойде след като нещата с covid19 (така е модерно да се нарича...) започнат да се нормализират и овладяват. Това си го мисля, защото тепърва след това ще се изчисляват загубите на различните бизнеси. Моята ниша също е засегната, макар и да не продавам нищо.
 
Да ги питам сега тия авантюристи, приключенци, които не си седнаха на задниците. Много голям сърбеж, да излезеш някъде да ти видят скапаните очи свят. Както е ясно вече на 100% и тук, и в цяла Европа случаите са единствено и само привнесени. Което ги прави по логиката самоусъзнати убийци. Не вярвам и да се спрат като си дойдат. Тия лайна все едно имат набутани мексикански чушки в задника и за тях оставането в дома дори за един уикенд е равносилно на спиране на живота им. Почна от двама слабоумни мекотели, сигурно и още някой, за който ме знаем, и сега резултатите са на лице.
 
Статус
Not open for further replies.

Горе