Относно задаващата се Световна Криза и Пандемията от COVID-19

Статус
Not open for further replies.
Понеже в Южна Корея се справят най-добре, тоя чичко обяснява в големи подробности и все пак като за лаици:

 
@nandibandi Може да наблюдаваш и Бразилия как ще се развива.
Тая статия я постнах и аз снощи. ;) Нищо, няма нужда да се четем, важно е спор да има. :)
Като познаваш хора , нормално е да са ти познати/приятели... или ти приятелите си не ги познаваш ????

What the fucking Fuck??? Ти с всички, които познаваш ли си приятел? Познавам ги колкото и вас - име, физиономия, някаква активност. Във виртуалния случай - никнейм, аватар, мнение. С теб приятели ли сме? Значи ако аз дрънкам такива небивалици, ще ме изядете с парцалите. Вие обаче си джапате през локвите, и ви наричат "учени". Е, как да не се бориш за социална справедливост? :)

Италианците и испанците са мислили точно като Мангъров - не са ограждали вятъра, не са се чувствали форумните герои защитени. Всички виждаме и четем как е при тях сега и как е при нас.
Тая мантра още ли ви пази гащите сухи? Снощи някой постна статия от UK-медия, в която се казва, че 'талянците пишат всеки починал жертва на вируса. Нещо като у нас, ама ние си действаме по-умерено до момента.

Страхотен ден е, излезте на въздух. :)
 
Явно и в Испания пишат всеки починал - жертва на короната. Излизай навън - разхождай се докато можеш. Жалко че други ще страдат заради такива като теб, ама то си е казано - всяко стадо си има мърша.
 
Нали това е тезата дето 50 страници защитаваш с зъби и нокти ?
Тя, ако знаеше каква ѝ е тезата... На всяка десета страница я сменя. :hankey:
Беше Мангъров с ТОП разкритията по алфатв(?!?), после стадния имунитет, сега май почна да следи медиите какво са казали, понеже вече изтърва спатиите на вируса и там няма много опорки.

Докато има "шарлатандита и познати" по пътя, градинки, паркове и сие, може и до нова година да сме си така.

Познавам точно трима човека, които се върнаха от Англия. Подписали са за карантина, а се шляят по улиците.
Иначе някой юрист да каже, дали не е наказуемо това, че се обясняваш по форумите за познати, които знаеш, че са под карантина, но не си сигнализирал, а се хвалиш, че ги виждаш навън.
 
Последно редактирано:
Тя, ако знаеше каква ѝ е тезата... На всяка десета страница я сменя. :hankey:

Ама и вие дето страдате по един или друг начин от карантината вече не виждате света наоколо правилно. Тезата й е ясна - обратната на твоята :D

Ей, аз като не харесвам на някой мненията в тоя форум, просто го блокирам и се приключва завинаги. От години съм блокирал няколко умници и само си припомням кои са били когато видя, че някой е цитирал техни коментари (само имената им виждам). Някои проблеми са толкова лесни за решаване, буквално с няколко клика на мишката. Който не търпи нандито сам си е виновен и да не мрънка постоянно, щото отстрани изглежда глупаво. И на нея бих препоръчал да ви блокира. Тролстването по форумите е вирус, карантината е функцията за блокиране.
 
Тезата й е ясна - обратната на твоята
99% от мненията ѝ са пропаганда, подобно на повечето облъчени от участията на Мангъров по незнайни телевизии. Същата пропаганда, с която онзи се опита да си пробута лабораторията и да препечели на гърба на държавата и на СВОБОДНИТЕ (шарлатандита) данъкоплатци.

Контратеза на нейните опорки = [insert random behavior here] ->бягане от думите си и отклоняване към друга тема/конспиративна статия/клипче на Мангъров/по-лоша статистика, за да докаже, че сега нещата са ОК/дебелашки шеги за снимките с ковчезите/циврене против щаба.
Като види зора -> циврене/псуване/обясняване как медиите ни облъчват, всичко е заговор, ще ни чипосват, крият от нас всичко.

Бе мама му стара, пълно с големи капацитети, които виждат във всичко конспирацията. :D

Ей, аз като не харесвам на някой мненията в тоя форум, просто го блокирам и се приключва завинаги.
Взимам ти съвета и вече е блокната. :hankey: Дано да е добра системата, че да не виждам повече лайнометът ѝ. Завалийката... сигурно очаква някой да я хареса и да я наеме за платен трол във фейсбука... :cry:
 
Евала, игнор листата даже не показва и цитатите, както беше едно време във vBuletin-a. Много съм доволен, че няма да чета повече глупости.

Сега наистина да се върнем към това да обсъдим кризата след края на коронавируса.

На много места чета, че ни чака инфлация поради свитото потребление. Аз се чудя - обикновено при криза не става ли точно обратното? В смисъл - хората трупат кеш, злато имоти - такива как е точния термин - инвестиции убежища май. Не разбирам много. Т.е има пари съсредоточени в определени хора, защото парите няма как да изчезнат, просто не циркулират с темповете които трябват, за да осигуриш ръст. Т.е за да стимулираш потребление не намаляваш ли цените?

Наясно ми е, защо може да възникне хиперинфлация от печатането на пари, амав страни като България не би трябвало да възникне такъв проблем.
 

Да не повярва човек, че страна като нашата (последна дупка на кавала) взима толкова правилни мерки , при положение, че други държави - по развити от нас - не го направиха.
 
На много места чета, че ни чака инфлация поради свитото потребление.

Има една поредица в YouTube на Mike Maloney - Hidden Secrets of Money. Той сега казва, че в момента се развиват действията от част 7 от поредицата:
 
Бе мама му стара, пълно с големи капацитети, които виждат във всичко конспирацията. :D

И аз с предпочитание виждам във всичко конспирацията. Претеглям вероятностите. Едната вероятност е този вирус да се окаже толкова тежък, колкото чумата или испанския грип, и всички предупреждения да са напълно основателни. Другата вероятност е малко да преувеличаваме опасността, като от това задължително ще се възползват много органи по света и ще става още по-голямо мазало от сега. Втората вероятност ми се струва по-възможна, та затова аз стискам палци вируса да изчезне по-скоро, за да се окажа прав :) Не мисля, че милиони ще умрат, но все пак гледам да спазвам някакви мерки да не се разпространява това нещо.

На мен иначе не ми пука за финансовите премеждия на хората. Дали сега страдат много бизнеси, дали ще стане хиперинфлация... все ми е едно. Финансовите проблеми са такива, че се решават. Много по-трудно се решават проблеми със свободите на хората и не искам заради някакъв вирус после всички да ходим чипирани и да не можем да правим нищо без съгласието на някакви органи.

Трябва да имаме уважение към природата. Вече е ясно, че карантината всъщност помага на природата и нейните създания да се справят по-добре. По-чиста вода, по-чист въздух. Ние самите избиваме милиони животни всеки ден само за да си напълним дебелите тумбаци с ядене, а после ревем че са умрели няколко от нашите. И ако сме толкова загрижени за себе си, догодина пак да направим карантина, превантивна... и така всяка година. Аз съм напълно За, хем ще спасим бъдещите болни през следващите години. Само че няма да стане, понеже сме сме се вкарали в един сюжет, в който няколко дена принудителна почивка ще останат в историята на човечеството като причина за едни от най-мрачните времена. А мрачните времена ще са напълно заслужени, защото след дълговете следват разплащания.
 
Излизай навън - разхождай се докато можеш. Жалко че други ще страдат заради такива като теб, ама то си е казано - всяко стадо си има мърша.
Бърни, аз не съм от Люлин. Дворът ни е достатъчно голям, за да стоя навън с часове и все да има какво още да се върши. Оплевих си цветята - красота. Пък вие си стойте в панелките насрани до ушите от страх. :)

Иначе някой юрист да каже, дали не е наказуемо това, че се обясняваш по форумите за познати, които знаеш, че са под карантина, но не си сигнализирал, а се хвалиш, че ги виждаш навън.
Е тоя чичо колко е спрел - не е истина.

Случка от вчера - един от "англичаните" се мота цял ден из улиците на селото ни. Виси на главната улица пред магазините и т.н. Съответно, местните сигнализирали, щото Ганьо обича да доносничи и кмета почва да обикаля улиците с колата да го търси, та да му каже да се прибира вкъщи. Адски смешна история. Сега ще скочите - защо да е смешна??? Щото карантината важи за него, но не и за родителите му, с които живее. Баща му кара един от междуселските рейсове - вози старци, така да се каже. И ква е файдата от цялата работа? Никаква.

п.с. Надявам се @сополо контра тути ди тути капи да не ме отблокира, че пак няма да е вденал какво съм казала и ще почне да се пеняви...

И аз с предпочитание виждам във всичко конспирацията. Претеглям вероятностите. Едната вероятност е този вирус да се окаже толкова тежък, колкото чумата или испанския грип, и всички предупреждения да са напълно основателни. Другата вероятност е малко да преувеличаваме опасността, като от това задължително ще се възползват много органи по света и ще става още по-голямо мазало от сега. Втората вероятност ми се струва по-възможна, та затова аз стискам палци вируса да изчезне по-скоро, за да се окажа прав

И аз това казах, но мен ме обвиниха, че съм от "flat eart-ърите. ;)
 
по-лоша статистика, за да докаже, че сега нещата са ОК
Това го пропуснах, а си заслужава да му се обърне внимание, защото е уникален бисер. Аз не знам това човечЕ как успява да се прибере вкъщи с тоя огромен умствен дефицит.
"По-лоша статистика" означава, че като са показани процентите на оздравелите и тези в леко състояние на болестта (95%), ситуацията не изглежда толкова ужасна, колкото с показване само на умрелите и новите заразени. Демек разкредитирах "учените" от института по трупоброене. ;) Данните са взети от същото място, от което ги копват всички.
 
А не да се ходи на масови мероприятия. В Италия предполагат, че са пламнали след футболен мач от Шампионската лига и пълен стадион.

 
Бърни, аз не съм от Люлин. Дворът ни е достатъчно голям, за да стоя навън с часове и все да има какво още да се върши.
Пък вие си стойте в панелките насрани до ушите от страх.
Защо не се вземете с @cross и той има бая имения и малко акъл
 
Нанди да ти се чуди човек , като имаш толкова работа по двора за какво висиш в тоя форум. Нас в панелките не ни мисли, ние не сме с външна тоалетна ;) Прочете ли линка как в Индия един с мозък на кокошка е заразил 40 хиляди , да не ти е познат/роднина ?
 
Нанди да ти се чуди човек , като имаш толкова работа по двора за какво висиш в тоя форум. Нас в панелките не ни мисли, ние не сме с външна тоалетна ;) Прочете ли линка как в Индия един с мозък на кокошка е заразил 40 хиляди , да не ти е познат/роднина ?
Хо-хо-хо започваме отново хранилката ли? Държиш ли?

Ние на село отдавна сме с вътрешни тоалетни към баните. И нашите са с прозорци за пряка вентилация, а не като в смрадливите панелки. У нас са две, у вас колко са? Двустайни и тристайни са с по една. Давате ли си зор да излизате, когато ви се доходи на всички по голяяяма нужда?
Единственото, с което ни превъзхождате са хлебарките. От това си нямаме...;)

Кое точно ви подразни хаджи Генчовци? Че една женска си позволява да води диалог, при това спор с мъжете, вместо да върти баници? :)
 
Хо-хо-хо започваме отново хранилката ли? Държиш ли?

Ние на село отдавна сме с вътрешни тоалетни към баните. И нашите са с прозорци за пряка вентилация, а не като в смрадливите панелки. У нас са две, у вас колко са? Двустайни и тристайни са с по една. Давате ли си зор да излизате, когато ви се доходи на всички по голяяяма нужда?
Единственото, с което ни превъзхождате са хлебарките. От това си нямаме...;)

Кое точно ви подразни хаджи Генчовци? Че една женска си позволява да води диалог, при това спор с мъжете, вместо да върти баници? :)
Това което дразни са празните ти приказки... иначе 3 стаен съм с баня и тоалетна + тоалетна. Ама сега да се не се хваля че в хола ми техниката струва колкото цялата ти къща с двора :D
Една женска води диалог - бухахахха, кокошия ти мозък избухва отново.
 
Ама сега да се не се хваля че в хола ми техниката струва колкото цялата ти къща с двора
По-важно е колко струваш ти като човек, и отговорът е нищо. Само кухите хора се хвалят с материални придобивки. Колкото повече в техника в хола - толкова по-малко акъл в главата.
Продължаваме ли с битовизмите? За нАучни работници каквито сте всички в темата, доста свалихте нивото. Аз чаках да откриете лекарство...
 
По-важно е колко струваш ти като човек, и отговорът е нищо. Само кухите хора се хвалят с материални придобивки. Колкото повече в техника в хола - толкова по-малко акъл в главата.
Продължаваме ли с битовизмите? За нАучни работници каквито сте всички в темата, доста свалихте нивото. Аз чаках да откриете лекарство...
Чакай сега да не се засегна, ти почна с смръдливите панелки, пък сега се сърдиш, че живееш в плевня на село с тоалетна....Нивото по ниско от твоето не може да си свали - ти си тотал дъно. Хайде стига съм ти обръщал толкова внимание, че ставаш досадна, отивам да гледам на домашното кино в смрадливата панелка - със здраве! #StayHome
 
Статус
Not open for further replies.

Горе