Отностно Онлайн Магазин от Summer cart

От: Отностно Онлайн Магазин от Summer cart

Сайта ми не работеше за няколко часа защото преминах от версия 2.0 на версия 3.0 от продукта Summer cart. Ще трябва да разочаровам злорадстващите, но това е положението! Като събера повече пари ще ги накарам да ми направят и дизайн на началната страница - съжалявам, но с пръдня боя не става !!! Съветвам всички, които се опитват да направят магазиноподобни сайтове без да имат нужните познания или да сглобят от нещо - нищо да не се захващат, защото резултата за тях ще е повече от съкрушителен ...


Ае бягай бе , стига сте се хвалили сами от съмъркарт .
 
От: От: Отностно Онлайн Магазин от Summer cart

Аз си направих труда да направя този експеримент.
Ето резултата:
за кл. дума рози - в първите 12 страници от резултатите в google не се появи сайта. Опитах и с кл. фрази като градински рози, влачеща роза, катереща роза, но не участваше в резултатите поне на първите 5 страници. Т.е. тука има какво да се желае.
за кл. думи хризантеми - позиционирането е доста по - добро, 17-та позиция. Проблема обаче е че сайта в момента неможе да се отвори, поради грешка в скрипта.

Аз не съм нито привърженик нито защитник на Summer Cart. Заинтригуваме заформилата се дискусия и затова реших да се включа.

Преди време също търсех подходящ софутер за електронен магазин и се спрях на ZenCart. В момента вграждам дизайна и скоро ще имам реален магазин, тогава ще мога да споделя и преки впечатления относно оптимизацията.

Добре е да се прави предварително проучване преди да се избере някакъв продукт, а ако има възможност и за предварително тестване най - добре. Затова и публикуването на мнения (независимо дали са положителни или отрицацетлни) от потребители, които са ползвали продукта е полезно.

Все пак човек трябва да е на ясно, че трябва да се положи труд за да се свърши работата. Който може го прави сам - инсталиране, нов дизайн, настройване ... Филма с размахването на вълшебната пръчица и появяването на магазина става само ако платиш и то на някой на който можеш да се довериш, че ще ти свърши работа (за което пак трябва проучване:) събиране на отзиви) иначе се повтаря историята - Човека взе парите и каза - "Ще видим!"
Тук си прав защото ползвате за пример сайта на човек,който не разбира и си е пипал кодовете по сайта самичак.Ето резултатите от моята проверка за него:
Брой страници в индекса на Google

Общо 282 индексирани страници.
68 страници в основния индекс
и 214 в допълнителни резултати.
Само 24% от страниците на сайта са индексирани правилно.

"fedraaura.com" се среща в около 80 страници.



Рангове

Google PR: 1 от 10
за страница: fedraaura.com
ранг за популярност: 15 828 430
трафик ранг: 15 976 766
Заб. по-малките стойности са по-добри



Връзки към сайта (backlinks)

Връзки към сайта индексирани в Google: 7
Заб. Google показва само извадка, не показва всички
Връзки към сайта известни на Alexa: 5



Валидност на HTML кода

Открити са 100 грешки в HTML кода




Уеб директории

Сайтът не е открит в директорията dmoz.org



Информация за домейна

Дата на създаване: 07.12.2007
Възраст на домейна: 1 година, 10 месеца, 2 седмици

Дата на изтичане: 07.12.2009
Оставащо време: 1 месец, 1 седмица, 3 дни
 
От: Отностно Онлайн Магазин от Summer cart

От къде я направи тази детайлна справка? Дай ми линк да проверя и за един мой сайт?
 
От: Отностно Онлайн Магазин от Summer cart

Вижте, аз наистина смятам, че цената е добра и самата система е едно добро начало за онлайн бизнес. Нито съм защитник на SummerCart , но пък от друга страна го харесвам, защото е достъпен за повечето юзъри.

Все пак ако някой започне да препечалва добре, сам може да си поръча професионален онлайн магазин и да ъпдейтне сайта си. Всички почват от една степен, за да се превърнат в професионалисти или обратното..
 
От: Отностно Онлайн Магазин от Summer cart

Аз пък много се съмнявам този SummerCart да може да стъпи и на малкия пръст на безплатното Magento.
А за лека платформа най добрият вариант са безплатните OpenCart и osCommerce
Вместо толкова да я хвалите тази система, някой може ли да каже какви са и преимуществата над OpenCart или Magento?
И нищичко да не разбираш от уеб, в секцията пазар ще се намери някой за 20-30лв да инсталира една безплатна система и да сложи една кирилизация. За стотина лева пак някой от тукашния пазар ще направи уникален дизайн и всичко е готово.
Не че са много 440лв за такава инвестиция, ама защо да ги даваш като можеш да дадеш 120-130 в които ще имаш включен уникален дизайн!

Освен един прост магазин е мнго важно освен магазин скриптът да може да следи складовите наличности за да функционира като складов софруер. Друго много важно нещо е да се поддържат репорти/експорти/статистики и т.н. за да си направиш анализ и план за бъдещи действия.

А ето и едно наистина добро решение за хората които искат да инвестират в магазинният си софтуер: http://www.interspire.com/shoppingcart/

При добро желание може да се намери и кракнато. Аз даже май го имам някъде из хардовете тука.:)
 
От: Отностно Онлайн Магазин от Summer cart

Продуктът Summer Cart се оказа нещо много по-различно от моите очаквания, когато го закупих. Пълен е с грешки, проблеми и какво ли още не. Първите няколко месеца ми се налагаше ежедневно да се свързвам с екипа им, тъй като ръководството, което ми изпратиха беше повече от жалко. Да не говорим, че трябваше да чакам поне месец за български вариант! Да продаваш продукт в България и да даваш на клиентите ръководство на английски - малко незаконно ми се струва!
Та вече няколко месеца проблемите не спират да изкачат. След безплатния период на поддръжка, при първия проблем, който изникне ти казват, че трябва да си платиш абонамент за една година, за да ти помогнат. Което включва дори дефекти в самата система. Ако не си платил, оправяй се!
Платих си за поддръжка и какво получих - чакане поне месец, неоправяне на проблема и съвет как аз самостоятелно да си се оправям!
Спред мен продукта просто не е готов за продажби. Трябва първо да се оправят доста неща по него и тогава бих го препоръчала на други хора. Времето, което ми отнема да се оправям с грешките и проблемите не си струва!
 
От: Отностно Онлайн Магазин от Summer cart

Прави впечетление, че пишещите тук май нямат много опит в онлайн маркетинга и търговията :)

Почти 4 години ползвах osCommerce, с доста модификации. Който го е ползвал знае, че това е бабата на онлайн магазините и вече е за пенсия. Вярно, излезе нова версия но на мен вече ми беше писнало и минах към Summercart. Вече го ползвам 3 месеца.

Впечетления:

  1. Платформата е много бърза и пестелива откъм ресурси. Гори поне два пъти по-малко процесор от OSC. Това позволява сайт със приличен трафик да върви на евтин споделен хостинг.
  2. Като цяло, платформата е добре измислена и направена. Макар че все пак това е млада платформа и си има трески за дялане - обаче нещата се развиват. За една година Summercart се разви повече, отколкото безплатните платформи за 5 години.
  3. Относно SEO - господа, прочетете малко материал по въпроса. SEO не се купува като софтуер. Summercart е изчистен от seo грешките, които например osCommerce има, останалото зависи от вас.
И накрая, цената е напълно приемлива предвид продукта и съпорта, който получавате. Освен това остава и квази-патриотичното удовлетворение, че сте купили нещо Българско 8)
 
От: Отностно Онлайн Магазин от Summer cart

Само да не ви се наложи да го ползвате за дропшипинг,защото платформата е изградена за работа само с един производител.Аз работя с няколко и за да ми го препрограмират ми взеха още 400 лв.Препрограмирането се оказа,че не е точно това което аз исках и за да ми го дооправят ми искат,май 200 лева не си спомням вече.За сега го пускам така после ще оправям.Иначе ако работите само с един производител,или стоките ви ще тръгват само от едно и също място е добър варянт
 
От: Отностно Онлайн Магазин от Summer cart

И аз искам да споделя нещо за тази западаща система, която не знам кой я купува. Особедно като видях къде рекламират

summercart..jpg

А нека после да ми разправят, че са много добри. Как може ИТ насочен сайт да се рекламира на такива булшитове? Аз знам, какъвто им маркетинга, такъв и бизнеса. ;)

Нека всеки погледне тук и ако има тяхна система, поне малко да се почувства, че се е доверил на прота. Хахаха. :)
 
От: От: Отностно Онлайн Магазин от Summer cart

За да имате електронен магазин с уникален дизайн Summer Cart трябва да платите на само тези 440 лева, но и още 1500 евро за "Уникален дизайн на 3 страници"или 3900 евро за "Уникален дизайн на 15 страници" според цените в сайта им.
 
От: Отностно Онлайн Магазин от Summer cart

@Ineed$

Рекламодателите в мрежи като Adwords, Easy trader и т.н. обикновено нямат пълен контрол върху това къде се показват рекламите им. В случая очевАдно Summercart не са си избрали сами тази страница, и това би трябвало да е ясно на всеки с повече от 2 месеца потребителски стаж в мрежата. Учудвам се че някой активен форумец може да си вади такива плиткоумни изводи, че и да ги публикува.
 
От: Отностно Онлайн Магазин от Summer cart

@theWho, брато.

Първо, AdSense не публикуват реклами на порно съдържание, само да те светна. ;) Второ, малко се съмнявам, че не може да избираш къде да се публикуват рекламите, даже и през система като Easy Trader. Ако някой друг им е избрал, значи толкова си и разбират от работата Summercart . И не ми разправия глупости, защото потенциалния посетител вижда резултатите от кампанията, а не оправданията по форумите, че са прецкали кампанията. Или бъркам и тук, като прост, стар съфоромец с опит от над 2 месеца. :) Следващия път се опитай да го обясниш малко по-технически и подготвено, защото тук с това си вадим хляба ние. Не върви на нас да ги разправяш тия. ;)
 
От: Отностно Онлайн Магазин от Summer cart

@Ineed$
Ми добре, вади си хляба както си знаеш, поне недей да плюеш платформа с която никога не си работил. Аз от 4 години се занимавам с e-commerce и не бих нарекъл самъркарт "западаща система" - напротив, много добре се развива, платформата става все по-добра, всеки 6 месеца излиза нова версия с истински нови неща. Има трески за дялане, писах вече, но поне се бачка по въпроса за разлика от безплатните платформи.
 
От: Отностно Онлайн Магазин от Summer cart

Аз заставам зад SummerCart. Препоръчвам го спокойно на клиентите си, защото съм се уверил в достойнствата на платформата и знам, че клиентите ми ще останат доволни от работата с него. За интересуващите се, ето на какво се базират моите препоръки за платформата като най-добро решение за е-магазин.
 
От: От: Отностно Онлайн Магазин от Summer cart

Аз заставам зад SummerCart. Препоръчвам го спокойно на клиентите си, защото съм се уверил в достойнствата на платформата и знам, че клиентите ми ще останат доволни от работата с него. За интересуващите се, ето на какво се базират моите препоръки за платформата като най-лошото решение за е-магазин.

това да не ти е article directory бре? на кво го обърнахте, 50 мнения и 10 от тях "Стига сте си хвалили продукта" и 40 от потребители с по 5 мнения дето разправят врели некипели колко бил прекрасен, те иначе не разбирали, ама видиш ли бил супер. Я марш с тия глупости!
 
От: От: Отностно Онлайн Магазин от Summer cart

това да не ти е article directory бре? на кво го обърнахте, 50 мнения и 10 от тях "Стига сте си хвалили продукта" и 40 от потребители с по 5 мнения дето разправят врели некипели колко бил прекрасен, те иначе не разбирали, ама видиш ли бил супер. Я марш с тия глупости!

Точно за това говорех. Много е як, много е суперски. А ми седи с 10-20 мнения, направил прифила, колкото ей така да бута имиджа на фирмички, които 5 лева няма да дадат за реклама. Важното е да има "пасивна" реклама. Да, ама само да светна - тя се прави от членове с висока репотация, както и след изчепрателен пост, защо са добри дадени продукти и опита с тях в детайли. Ако не се лъжа имаше една ткава хостинг компания, която по същия начин - 10 мембъра и си говорят уж колко са добри и т.н. докато не ги баннаха, защото от едно IP нема как да не е съмнително. Та и тук малко такова. Не за друго, но гледам, че повечето мнения подкрепящи системата са "много е яка", "ползвам я, супер е" и пак нищо конкретно с какво примерно превъзхожда Зен Карт, ОС Комерса....само празни приказки. Ама какво да очакваме друго. :)
 
От: От: Отностно Онлайн Магазин от Summer cart

...тя се прави от членове с висока репотация

Научи как се пише репУтация.


Платформите за е-търговия са относително сложни и хора с по-малко от година опит в 1) е-търговията и 2) работа с определена платформа не могат да дадат стойностно мнение за платформата.

Искаш недостатъци на OScommerce, които ги няма в summercart? Ама веднага.

Най-важните:
- Не е template базиран. Редизайн на OScommerce = pain in the ass
- Тежък откъм процесорни ресурси. Ако имаш 5000+ генерирани страници на ден на споделен хостинг, може да получиш покана за ъпгрейд
- Липса на централизирана поддръжка и читав девелопмент. Има една камара add-ons които работят на юнашка дума. 7+ години между версиите (срещу 6 месеца за summercart). OSC 3.0 от 2 години стои на алфа(!)

Недостатъци на OSC като използваемост (които ги няма в SC):
- Само една картинка на продукт
- Не се генерира автоматичен тъмбнейл
- Не се преименуват файловете автоматично -- можеш да презапишеш картинка на предишен продукт ако не внимаваш
- Дублиране на title тагове
- Duplicate content колкото щеш
- Няма свързани или комбинирани продукти
- Добавянето на специални цени отнема цяла вечност
- Добавянето на продуктови опции е още по-бавно
- Няма кратко описание на продуктите
- Няма отстъпки за количество
- Не изчислява автоматично стойността на доставка (тук и SC има трески за дялане)
- Няма поръчка без регистрация
- Няма локални платежни модули (epay.bg)
- Интерфейса на админа е отвратителен
- Почти никакви възможности като CMS. Добавянето на старици с богат текст е приказка от бъдещето.
- Липса на WYSIWYG редактор за продуктите


Това са само тия за които се сещам в момента. Много от тях могат да се оправят с разни add-ons но занимавката откровено не си струва. Времето, което съм отделил за оправяне на тези елементарни неща в OSC ми струва много повече от парите за summercart. Но като българин юнак и аз уча нещата по трудния начин понякога, хехе.

Зен карт е издънка на OSC но за него не мога да дам мнение защото не съм го ползвал.

Ако търсите безплатно решение -- вижте Opencart и Prestashop. Пробвал съм ги набързо и имам приятни впечетления. Стойте далеч от oscommerce и Magento.

Та така, който търси съвет - да намери хора, ползващи активно платформата, а не хора с висока репОтацията във форума. :)
 
От: Отностно Онлайн Магазин от Summer cart

Здравейте !
АЗ предлагам така :
Който плюе или хвали да показва магазина си или какво е направил.....ИНАЧЕ СТАВА МАХЛЕНСКА КЛЮКАРНИЦА и още нещо ,да Ви напомня един чех 1881 година какво е казал за българите :
Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарниците и сме направили толкова много, че вече сме квалифицирани да правим всичко от нищо. За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.
13.12.1881 г. К. Иречек
Аз съм доволен от платформата...... има си сео.... и то добро.... за 10 месеца съм на 1 позиция на 1 стр. в Гугъл а по-вече от категорийте в сайта ми са до 4 стр. в Гугъл...това си е успех ,нали ?
Има си важни за търговеца моменти.....следи наличности,отчети,справки....е не е без мънички забележки ,но ДОБРОТО Е В ПЪТИ ПО-ВЕЧЕ а и за 440 лв какво искате ? Та това са 4 дена на морето
Работи с виртуални пос системи на най-големите банки в България.
И така мога да хваля много ...И да кажа нищо ПРОТИВ !
За хора ,който са зле с англ. ,като мен , Стойчков и Б.Б. :) това си е направо подарък ! Отворих магазина си без да чета упътвания и т.н.... , значи не е сложна за работа.....абе супер си е хора....не слушайте злобарите ами си купувайте апарат учете фотошоп и качвайте в Summer cart !
И последно ХАЙДЕ МОЛЯ ,КОЙТО ПЛЮЕ ДА ВИДИМ КАКВО Е НАПРАВИЛ ТОЙ ...да покаже и брояча.....,че да се съгласим и Ние , иначе другото Иречек го каза !
Ето от този работещ магазин аз ДАВАМ 6+ На платформата Summer cart
Тук исках да поставя линк на магазина,но понеже съм нов системата не ми позволява....
To be able to post links or images your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Please remove links from your message, then you will be able to submit your post.

..тъкмо да се уверите на кое място е магазина в Гугъл :) просто напишете аксесоари за коса .....и излиза Вива аксесъри !
И понеже сега ще започнете да обвинявате и т.н.,че имам някаква изгода или съм собственик на фирмата производител, мога на всеки срещу 5.00 лв за нотариална заверка да Изпратя НОТАРИАЛНА ДЕКЛАРАЦИЯ ,че нямам конфликт на интереси с Мирчев идяас !
Доволен съм от Summer cart !
Работи и за 350 реални продажби не е имало никаква издънка!
Поздрави и благодарности на целият екип на Мирчев идеас и специално на супорта на фирмата !
А благодарностите за помоща и съветите на Г-н Стефан Алексов намя как да бъдат казани !
Недев - управител и собственик на Вива аксесъри
 
От: Отностно Онлайн Магазин от Summer cart

Мерси за готиното мнение. Имаш едно плюсче от мен. И факта, че си то В.Търново. :) Всеки има право да дава мнения на база какъв опит има със самта платформа. За това се радвам като видя подобни на твоето, което е основано изцяло на база описаното в поста ти. Дано продължавате с тях. Аз няма какво да кажа, тъй като не съм работил със системата им. Надявам се скоро да имам тази превилегия. Успехи на всеки един.

П.П: За линквоете - просто се пазим от спам и други нежелани изненади. Надявам се че ще ни разбреш. ;) Успехи, отново. ;)
 

Горе