Оформям Wordpress сайт. Имам проблем. Помощ

От: Оформям Wordpress сайт. Имам проблем. Помощ

Напълно подкрепям scorebg.

Чисто като визия страницата не бива. Използваш шрифт, който не поддържа кирилица, снимките на публикациите са с различни пропорции, падащите менюта не събират цялата информация от линковете и това само на пръв поглед.

Няма хармония, която да задържа окото и съответно посетителя в сайта.

Не коментирам самата тема и настройките на Wp, тъй като не съм специалист в тази област.

Според мен имаш още доста да поработиш и ти пожелавам успех!
 
От: Оформям Wordpress сайт. Имам проблем. Помощ

Благодаря за платената тема, която ми даваш безплатно, но всеки знае, че безплатен обяд няма и евтиното излиза скъпо.
Разбирам, че ми предлагаш услуга, но се въздържам да се възползвам и още повече безплатно.
Знам, че бай ганьовците у нас обичат да ползват дизайни и услуги безплатно, да крадват, щото не знаят, че всичко си има уловка, както и при мобилните оператори. Уж ползваш безплатен телефон, а те ти го сложили в сметката, удържали си такси. И всичко е така в живота. Само глупаците могат да си мислят, че ще ползват нещо безплатно, аз си минах някои уроци и затова се въздържам. Благодаря. А и да, съвета с настройките изглежда добре, но професионални сайтове са с другите настройки, затова ще се придържам към тях. Благодаря също!
Какво значи темата ми е зле структурирана? Моля престани с тези определения, казах ти всичко е относително в този свят, не обичам подобни квалификации. Защото ви споделих, че има в повече странички? Аз съм предвидила, мога да ги изтрия и да си я оправя и да я сменя също, но изчаквам дамата да ми каже какво точно иска. Щото ако сменям темата, няма нужда да персонализирам тази повече. Исках да разбера дали е възможно във Уърдпрес да се набляга на страници, но разбрах, че там е удачно да се набляга на публикациите, защото така е устроен самият Уърдпрес. Иначе като създаване и управление на страниците и публикациите почти няма разлика. Страниците са направени да съдържат няколко публикации. И това не пречи, пречи само, че страниците не са направени да се въвежда категории и етикети. Ако тази джаджа се добави, тогава става супер, поне за мене като потребител. Няма ли някакъв плъгин преди да съм изтрила страничките, за това? Вчера имах домашни други занимания и не ми остана време да си оправя страничките. Слайдера си ми харесва най-много и на дамата също, собственичката на сайта. Твоето мнение си е твое лично, вече не ми е нужно, можеш да си го задържиш. :) Съжалявам, приех го повече като заяждане. Дамата ми има доверие и каза, че не желае специалисти да и оформят сайта, има ми доверие на мен и желае аз да и го оформям. Хубав, лош, желае да работи с мен, това е. Аз смятам, че правя най-доброто което мога като се допитвам тук и пресявам мнения. Твоето го пресявам като човек, на когото не мога да се доверя. Дано да греша, но засега това е мнението ми. И аз се надявам да не го приемаш като заяждане, а като градивна критика.
 
Последно редактирано:
От: Оформям Wordpress сайт. Имам проблем. Помощ

Да, снимките не са еднакви, но нали разбираш, че информацията под снимките беше по-важна, а и снимките ще се сменят. Просто исках да дам информацията първо да се чете и затова съм ги пейстнала набързо. Шрифтовете и връзките в стари публикации изобщо не съм имала време да ги променям. Предната седмица работих по десет часа в един магазин, тази вече не работя. Сайта съм го оформяла след това и след домакинската работа, имай в предвид. Снимките са много, още не съм ги започнала, не съм стигнала до тях, а информацията я събирам от различни места, за да я публикувам, различни албуми. Не казвам, че всичко е оформено. Съгласна съм, много работа има този сайт още, така излезе. Аз мислех, че ще свърша бързо с него, но ... уви. Просто исках да разбера дали страничките могат да вършат същите функции като публикациите на първо време, това е. Разбрах, благодаря ви! Иначе, да има работа по сайта, но всяка снимка я слагам ръчно и всеки текст под снимката и всяка връзка. Не съм робот, не мога всичко за един ден. Толкова мога, толкова правя.
Благодаря за успеха, Светослав! Подобно и на теб!:) Да, доста работа има още по сайта, но разбрах най-важното.


Ако още ви се разговаря, да питам. За коучин изчистен дизайн ли е по-подходящ на темата?
При лого дизайните си има тенденция, примерно за определен вид дейност се използват едни, за друг други. И в сайтовете може би е същото. Имате ли представа какъв дизайн е подходящ за коучинг сайт? Наблюдавам, че са по изчистени?

Светлослав, а снимките е абсурдно да ги настройвам ръчно във всяка публикация, тоест да им пиша височината и ширината, не съм ги броила но в общата галерия са около хиляда. Какво имаш в предвид? Промени в редактора ли ли се правят или за плъгин става въпрос? А за менюто, дълги са заглавията, но това не ми е работа, да ги променям. Макар че две, три ги промених на своя глава, да се виждат в менюто по-кратки.
 
Последно редактирано:
От: Оформям Wordpress сайт. Имам проблем. Помощ

Имам нова задача, да поставя бутона Linkedin. Кода го издирих но, като го запиша при кода на социалните мрежи не става, къде да го поставя? Някой поставял ли е този бутон, мисля че е съвсем нов и отскоро, доколкото успях да прочета.
 
От: Оформям Wordpress сайт. Имам проблем. Помощ

Пиша Ви последно в темата, явно помощ не търсите.

Предложих Ви темата защо ? Защото имах абонамент към въпросният сайт за мой клиент и ползвах друга тема и тази тема не съм е ползвал и съм я купил напълно легално . Можеше да я пробвате и ако Ви харесва да си я купите Вие, нали?

Щом мислите, че използването на автоматичните, динамични или както искате ги наричайте адреси, който са оставени по-подразбиране адреси, вместо SEO frendly варианта, който Ви предложих ще е Ви е от полза, това е Ваше право.

Гарантирам Ви нито един "професионален" сайт не е тези настройки на постоянните връзки.
Ето Ви списък от 40 сравнително големи страници на wordpress

Разгледайте поне един, който си изберете, произволно. Сигурен съм, че никой не ползва "професионалната" настройка.
 
От: Оформям Wordpress сайт. Имам проблем. Помощ

О.К., убедих се. Това е друго вече, говорим с факти. Харесвам подобни отговори :) Собственичката на сайта се спря на друга тема и аз нямам думата. Просто съм изпълнител. За помощ питах и получих. Благодаря на всички включили се в темата! Ставаше въпрос за публикации и странички, всяко от тях си има своето място в Урдпрес и не е желателно да се заменя публикация със страница. Успех ти пожелавам scorebg !
 
От: Оформям Wordpress сайт. Имам проблем. Помощ

За кода никой нищо не е писал!?! На Линкендин фирмата

Справих се с изтриването на странички и поставяне на съдържанието в публикации. Промених менюто, от публикации съставено този път, смених горе за адресната лента настройките, макар че докато работя със сайта, старите са за предпочитане. Промених дължината на менютата, целият текст на заглавията го записах и пак се вижда, плъгина е поставен за сео оптимизацията на сайта. За слайдера - предпочитам темата да има слайдер, щото може да работи като слайдер, може и като статична картинка, може и да се маха във всяка тема. Но когато го има можеш да го ползваш както си искаш, когато го няма просто ти липсва тази функция. Връзките ги промених в публикациите, да имаше една, две ужасни връзки. Останаха ми две публикации за смяна на връзките с текст. Смятам, че се справих с препоръките, разбира се и новата тема я започвам, но нея ще я персонализирам по малко, за да се вижда съдържанието на сайта през деня на другата тема. Забелязах също, че когато персонализираме една тема за един сайт, вече е запаметено и ако имаме две персонализирани теми, все едно имаме два варианта на сайта, работещи.
ПП Ако настройките са едни и същи, ако не се променят от едната тема в другата
:)
Пропуснах да питам добре ли е категориите да се уеднаквят със страничките или не? В менюто мога да поставям и категории и странички. Кое е за предпочитане във Уърдпрес?
 
Последно редактирано:
От: Оформям Wordpress сайт. Имам проблем. Помощ

Имам питане за галериите със снимки. В една съм поставила около двеста и бъгвала. На моя комп ми излиза, но ... до колко снимки работят нормално в една галерия? Колко се препоръчва до сто, до двеста? За да работи оптимално сайта.

Сложих плъгин за галерии, не го ползвам още, но е функционален, но там всяка снимка излиза с отделен код, а от Уърдпреса кода е един за цялата галерия, като се изброяват снимките. Има ли някакво значение това за работата на галериите или няма, за зареждането?
Кое се препоръчва?
И когато корегирам на моят сайт, в момента си правя сайт с галерия, там излизат снимките точно както в галерията и много лесно се корегират, излизат по колони, а в този сайт ми излиза една колона, правя ги две за корекция, но не виждам откъде се променят за корекция настройки не виждам на колоните?

И има ли някъде безплатна информация как се поставя количка на сайта, за онлайн магазин или е само платена?
Щото в момента сайта го изработвам услуга за услуга и не мога да плащам за информация :)
Навярно това е причината да се въздържате от повече коментари, съжалявам, но все пак ще се радвам на някой ако сподели повече за галериите - какво се препоръчва като обем на снимки в една галерия за Уърдпрес?
 
От: Оформям Wordpress сайт. Имам проблем. Помощ

Имам питане за ...

И аз имам питанне. Преди да почнеш да правиш нещо защо не отдели малко време и да почетеш малко? Ей така, за обща култура, да имаш основата? Хвърли се веднага в дълбокото, но така само ще сгрешиш, ще се удавиш, а няма да се научиш да плуваш.

Питаш неща, които засягат не само направaта на сайта на Уордпрес, но въобще засягат работата в интернет. Всичко ти е толкова объркано, айде, отдели малко време и прочети за обема на снимки, зареждане и обработване на снимки от браузерите, за скоростта на интернет... и може сама да си отговориш на въпросите колко снимките е хубаво да се слагат в галерия, защо при теб се виждат а при други не... .
 
Последно редактирано:
От: Оформям Wordpress сайт. Имам проблем. Помощ

Да, трябва да прочета. Благодаря ти странник. Защото все бързам и нямам време. За къде не знам. Искам просто да приключа и толкова, а то се отварят все нови и нови неща за правене. Нямам намерение да се занимавам повече със сайтове, освен лични такива. Смятам да си рисувам занапред, по-добро занимание е. Налага се да действам в движение, какво да правя, да се уча и да прилагам едновременно. :)
 
От: Оформям Wordpress сайт. Имам проблем. Помощ

Тези 200 снимки наведнъж ли ги листваш? Много ми се виждат на мен за една галерия, доста ресурс ще ядат също. Nextgen е добър плъгин за галерии, не разбрах какво искаше да кажеш, че едното било с един код, пък другото имало код за всяка снимка... Относно количката - какво ще продаваш, как ще се плаща? Магазин ли е или единичен продукт/услуга?
 
От: Оформям Wordpress сайт. Имам проблем. Помощ

Тези снимки са в една галерия с текст. Благодаря Firefly. Плъгина ли е по-добро или галерия, щото вече изтеглих една галерия, но още не я ползвам, защото HTML кодовете ги изписва за всяка снимка един по един, а от уърдпреса изписването е само като номер на страничка и всичко е в общи кавички. Може и да не се отразява на навигацията, но аз лично по простото изписване смятам, че е по-правилно и затова го предпочитам, тоест предпочитам услугите на уърдпреса, не на галерията, която изтеглих. Може и изобщо да няма значение, не знам, така ме води интуицията. Нали и аз като в онази приказка за неволята, викали неволята, викали, че като не дошла взели и сами си поправили колата.
Теглих един плъгин за снимки, за оразмеряване, щото нали и това ме посъветваха. Събраха ми се около четири плъгина. Нямам представа нормално ли е, много ли е. :) Да ви споделя и как открих този сайт, като търсих плъгина за брояч, който вече поставих на сайта. Знам, че много питам но ако не ви затруднява може ли още няколко думички за плъгините. По колко се препоръчват, само с темата ли трябва да са съвместими? Смятам, че и на други хора може да им е полезно. Благодаря! Сега видях плъгина, ами аз вече съм го изтеглила, но още не го ползвам. :) Теглила съм този плъгин за галерия
 
От: Оформям Wordpress сайт. Имам проблем. Помощ

За количка си мисля на мой сайт, но ще е след този сайт. Ще работя с PayPal, бутона също може да ми върши работа. Смятам да публикувам галерии и не знам как ще правя галерията. Дали ще ми е възможно да показва сайта една снимка, която се вижда, цъкаш на нея показва още три размера, това навярно ще са три връзки в нов прозорец ли? И от там да се тегли само чрез заплащане. Нужни ми са три размера с три цени или с три бутона на PayPal, така си мисля, на всеки размер снимка ще има различна цена с бутон. То тогава количката може и да е излишна, нямам представа. Преди имаше написано в нета по тези въпроси, но сега явно е изтрито, специално за поставяне на количка не видях.
Благодаря Firefly! Не очаквах някой да ми отговори за количката специално, но това знание може да се практикува и после, щото много хора искат да си поставят колички на сайта. Но кой с какво и как се справя, вече е отделен въпрос.
 
От: Оформям Wordpress сайт. Имам проблем. Помощ

Без да се обиждаш, но си се хванала с непосилни за теб неща. Нямаш елементарни познания за CMS-а и web-технологиите като цяло. Осен това пишеш несвързано и неразбираемо, което лично мен ме отказа да ти помогна, а на доста хора тук съм тунинговал WP-та.

Доколкото схванах искаш да продаваш картинки. Ето ти както казваше Щирлиц "информация к размышлению". Наскоро имаше тема с питане как да си скриеш страници от търсачките, защото там му бил на колегата премиум контента.

[video=youtube;hhg9umDTVM4]https://www.youtube.com/watch?v=hhg9umDTVM4[/video]

При теб случаят е подобен - знаеш ли как се поставя нещо извън web-root директорията и се сервира само при определени условия? Защото съм на 100% сигурен, че и ти като колегата ще го пльоснеш във wp-content/uploads и ако случайно ме заинтересува "чувствителната информация" за 5 минути ще се сдобия с нея безплатно ...
 
От: Оформям Wordpress сайт. Имам проблем. Помощ

Прав си -Torbalan Trolski. Нямам представа как се скриват странички. Задачите не са непосилни във времето, но за момента са такива. И много по-просто ще е да си пусна нещата с воден знак, ниска резолюция за преглед само, което мога да го направя във всеки сайт и на всяко място. Който иска да се свързва лично с мен. Няма защо да си играя със сайтове повече, поне засега. А с този сайт се хванах щото уж ставаше въпрос за дизайн, но се оказа, че става въпрос и за много други неща. Нищо познанството ми с тази жена се оказа голям плюс за мен. Благодаря ти! Щирлиц ми беше един от любимите герои. Да беше пуснал песента от филма, щеше да е по-добре. :) Ще действам според знанието което имам в момента, разбрах.
 
От: Оформям Wordpress сайт. Имам проблем. Помощ

Тролски аз с изображения се снабдявам винаги когато поискам и без да съм хакер. Просто го мога и сега го демонстрирах в един американски сайт, където си продават снимки и рисунки. Копи-пейст, Фотошоп и готово за принтиране. Повече време ми отнема ама и аз го мога, даже от сайтове където милиони си публикуват снимките за продажба се оказа.:) Остава варианта с воден знак само и ниска резолюция за публикуване. Щях да пущам една тема по тези въпроси ама ... да си пестя времето по-добре. Отделно някои си мислят, че не се знаят авторските права на публикуваните изображения. Може да е било преди, но сега с тази функция на Гугъла за изображения всичко можеш да разбереш, къде е публикувано с какви размери, на кои сайтове. Автор можеш да намериш, първичното изображение с най-големи размери и тем подобни. Като имам картинка 200 пиксела ми е достатъчно да я пейстна в търсачката и ще излезе най-големия размер. Тия неща съм ги проучила.
 
От: Оформям Wordpress сайт. Имам проблем. Помощ

Тук вече ми стана и на мен интересно :)

dcveta, я демонстрирай и с тази картинка seashell.jpg примерно, за да покажеш колко си добра в това.

Kакто се вижда от водния знак е от Shutterstock.
 
От: Оформям Wordpress сайт. Имам проблем. Помощ

Аз ти говоря за fineartamerka - сайта, може да си копи пействаш. Споменах, че водните знаци предпазват. Искаш да ти го оразмеря или да зачистя водния знак? Ако само питаш, няма да се занимавам. Ако ти трябва за нещо, ще видя какво мога да направя. Светослав, да питам сега от търсачката ме препрати тук пак. Инсталирах си галерията, пуснах си я за ползване, плъгина-галерия. Търся как да си прехвърля снимките от Уърдпрес в тази галерия по най-лесния начин. Нещо знаеш ли? Снимките ги корегирах пак с един плъгин. До колко може да се теглят за един сайт? Има около четири, пет вече. Нормално ли е?
 
От: Оформям Wordpress сайт. Имам проблем. Помощ

Не, не ми трябва картинката, стана ми интересно и я пуснах само за пример.

Ако си обърнала внимания на поста ми относно сайта, който се опитваш да направиш - WP не е от системите с които работя, така, че не мога да ти помогна в случая....
 
От: Оформям Wordpress сайт. Имам проблем. Помощ

Аз ти говоря за fineartamerka - сайта, може да си копи пействаш. Споменах, че водните знаци предпазват. Искаш да ти го оразмеря или да зачистя водния знак? Ако само питаш, няма да се занимавам. Ако ти трябва за нещо, ще видя какво мога да направя. Светослав, да питам сега от търсачката ме препрати тук пак. Инсталирах си галерията, пуснах си я за ползване, плъгина-галерия. Търся как да си прехвърля снимките от Уърдпрес в тази галерия по най-лесния начин. Нещо знаеш ли? Снимките ги корегирах пак с един плъгин. До колко може да се теглят за един сайт? Има около четири, пет вече. Нормално ли е?
Един hint. Използвай стандартните WP галерии и примерно BXSlider integration
 

Горе