Оформям Wordpress сайт. Имам проблем. Помощ

От: Оформям Wordpress сайт. Имам проблем. Помощ

Не, не ми трябва картинката, стана ми интересно и я пуснах само за пример.

Ако си обърнала внимания на поста ми относно сайта, който се опитваш да направиш - WP не е от системите с които работя, така, че не мога да ти помогна в случая....

Светослав, изработваш сайтове и електронни магазини видях, не може да не си запознат с WP. Принципите са същите, с други думи ако отвориш, няма да видиш нищо ново, но щом не ти е нужно, няма смисъл. Да за снимките и тези с воден знак могат да се използват това не е пълна защита, но малко хора ще си играят като има много други без воден знак, а в сайтове за десени, шарки публикуват водния знак на цялата снимка да се показва, но така пък не се вижда добре снимката. Като е с ниска резолюция също малко хора си играят да променят резолюцията на снимката и също е предимство. Да му мислят фотографите. jpg файловете не дават примерно възможността на AI файл, примерно за лого. Щото един файл с jpg лого не можеш да си го оразмеряваш до безкрай, докато AI файл няма ограничения. Затова който ще ползва лого дизайн, ще трябва да има AI файла, а той не се публикува.
 
От: Оформям Wordpress сайт. Имам проблем. Помощ

Тролски и аз така ги виждам нещата. Този плъгин за оразмеряване на снимки го използвах и го изключих, вече не ми е нужен, от тук нататък мога да работя само с настройките във WP за снимки. Слайдер бар за снимки ми е добре дошло :) Благодаря :D
 
От: Оформям Wordpress сайт. Имам проблем. Помощ

dcveta, според мен не може човек да е еднакво добър във всичко. Това имах предвид относно WP. Познавам я дотолкова, доколкото да имам обща представа за какво става дума. Не я ползвам за сайтовете които правя и затова нито се хващам ...дори и на познати като услуга да правя нещо с WP, нито си позволявам да давам съвети по нея. Толкова по WP.

За видовете изображения, предполагам няма някой тук, който да не знае разликата между растерни и векторни изображения (не е задължително да са AI, даже напротив EPS е форматът в който най-често се използва за обмен), кои за какво се използват и какво позволяват едните и другите като работа с тях.

Иначе похвално, че се опитваш да правиш разни неща. Не се отказвай - с желание, време и четене все ще ти се получи!
 
От: Оформям Wordpress сайт. Имам проблем. Помощ

Благодаря, Светослав! :) Да, човек не може да е супермен във всичко, но каквото може трябва да го тренира, щото иначе ще закърнее. Да, ще се получи, но ако първо четях после прилагах нямаше да ги правя нещата по два пъти, а наведнъж.
EPS се модифицира от AI, също и PDS се модифицира от там и други възможности има, по желание на клиента.
Слънчев Ден!:)
 
От: Оформям Wordpress сайт. Имам проблем. Помощ

Тролски, прощавай ама тази инсталация се коригира от редактора !?! Или аз не съм видяла нещо? За редакция ме праща направо в редактора на програмата. Защо? Да не сметна, че за една седмица мога да науча всички кодове, че и да корегирам редактор. Там не пипам. Хубава е за галерии само, но за галерии със съдържание, нещо не става по начина по който е направена. Отделно всички галерии ми стават слайдери, а аз искам да имам галерии слайдери и галерии без слайдери примерно и в едната галерия слайдер да ми се вижда цялата първо, без слайдера. Нещо не стана както исках, иначе за снимки на фотографи е идеална, виждат се прекрасно. :)
 

Горе