Палетни пратки в страната : Кой е най-добрия куриер ?

Yurnero99

Active Member
Привет,

Бих желал да поискам съвет за куриер.

Имам нужда от куриер, който да доставя палетни пратки със следните опции :

* Доставка на следващия ден
* Доставка преди определен час
* Изгодни цени

За момента работя със Спиди, но няколко пъти търпя загуби заради тях.

Кой друг бихте препоръчали ? Благодаря предварително.

* Моля, ако темата не е в подходящия раздел да бъде преместена от модератор
 
Бул Екс нямат нищо публикувано за палетни пратки.

Рапидо са ОК за адрес-адрес. Иначе еконта имат офис-офис най-добра цена (която съм намерил).
 
Еконт са окей, но за палетните ми идва скъпичко,...

Хем качествено, хем евтино - две невъзможни комбинации.
 
От доста време не съм използвал Експресо и нямам пресни наблюдения за услугата им но винаги бяха с най-изгодни цени за палетни пратки.
 
аз не виждям кой куриер ще ти доставя палет във фиксиран час , както ти искаш.
Най-близкото, което ми се е случвало е да искам да съм последен в листата им на адресите за деня, демек в диапазона 6-7 привечер като часове. Но това беше не от куриер, а от магазини Зора с техен транспорт. За куриерски фирми не знам дали имат подобна практика, но мисля че няма да се получи с тях. Най-много някакъв диапазон да ти кажат и пак не е сигурно дали ще го спазят. ;)
 
Еконт са окей, но за палетните ми идва скъпичко, защото приоритет ПАЛЕТНА ПРАТКА е 48 лв. без отстъпки.

Пропускате нещо важно - автора на темата е намерил решение, но иска да мине "тънко". Предполагам няма да откаже ако от куриерската фирма му платят за да му доставят пратката. :D
 
между другото днес говорих с моите куриери, те изобщо не искат да се занимават с такива тънки клиенти
айде лека и доходна

да доставиш палет с приоритет е някаква лудост за мен
 
г-н Странникът, защо се заяждаш ? 2 мнения написа само за да хапеш. Че и емоджита си се постарал да сложиш. Много си хитър, по дяволите.

Не съм казал, че искам да мина "тънко". Всеки нормален човек, който е със всичкия си, иска да плати нормална и разумна цена за услугите/продуктите, от които има нужда.

Пуснах темата за да поискам съвет. Толкова ли е трудно да я подминеш, ако нямаш с какво да ми помогнеш ?
 
Г-н D.Benev, както и написах, търсиш хем качество, хем и евтино. Две невъзможни комбинации. Освен това имаш и специални изисквания, които обикновено се таксуват минимум с двойна цена. Но виждам, че освен да търсиш споменатата услуга проявяваш и капризи.

И за да не ти изглеждат като заяждане мненията ми, сподели на колегите какво точно търсиш и какви са ти изискванията: Щом цена от 48 лв. ти е скъпа, сподели, каква цена търсиш за твоите специални изисквания: доставка на палетна пратка в определен ден и час? Палетите със стандартни размери ли са или ... ? Стоката която ще се доставя чуплива ли е, трябва ли специално отношение към нея?
 
Последно редактирано:
48 лв за доставка в определен ден и час не е скъпо. Ако хванеш някой превозвач с бус примерно да ти занесе този палет до където поискаш и когато поискаш цената е от порядъка на 0.50-0.60 лв на км без ДДС. Тоест за разстояние до дестинацията да речем 100 км ще платиш 100-120 лв (50-60 лв в едната посока, а се таксува и обратният път, когато се вози само твоята стока).

Може да потърсиш групажи при големите камиони в някой от спедиторските сайтове, там на пазарлък стават повечето врътки, но не вярвам някой да ти даде по-малка цена от тези 48 лв.
 
По-вероятно е да са му искали 48лв само за услуга фиксиран час отколкото доставката до адрес с фиксиран час да струва само 48лв.
 
Ако искаш звънни на Eurosped. По спомен цената за фиксиран час при палетни пратки е +20%.
 
Цялата драма можеше да се реши с някакви дребни суми за куриера на Спиди. Нека не го наричаме рушвет а компенсация за неудобството защото да обикаляш града с камион не е като да го правиш с баничарката и никой няма да го прави просто така. Ако куриера знае, че ще си вземе едни 10лв, той ще си наглася графика по теб.
Карго тарифата на Еконт е доста по-висока от тази на Спиди дори без тези 48лв за фиксиран час, което наистина е прекалено скъпо.
Мисля че в момента за палетни доставки адрес-адрес трудно някой бие тарифата на Спиди.
 

Горе