Пейдж Ранк - Page Rank - PR???

Blinky

Owner
Пейдж Ранк - Page Rank

Всички знаеме какво е. Всички искаме да се класираме високо. Високото класиране (Higher ranking) означава различни неща за много хора. За webmaster-ите означава постижение. Те правят действие в правата посока. Висок Page Rank за собствениците на сайтове е пари в банката. Също така е и скъпо изпълнение. За другите собствениците на сайтове Page Rank-а може да е извор на завист.

За Google, Page Rank означава качество, важност и приложимост. Позволява на Google да разбере че си ценен ресурс и ценен авуар. Google взима твоят Page Rank и го комбинира с техните текст-съвпадащи техники. Това, комбинирано с съдържанието на страницата и със съдържанието на страниците водещи до теб определя дали сайта ти е добър. И така, висок Page Rank ще ви помогне със сигурност в Google.

За "сърфистите". Повечето от тях не ги е грижа за вашият Page Rank. Даже, много от тях не значт какво е. Но тези които го знаят, го използват по различни начини. Някои го използват като проверка на вашата правдоподобност.

Ок, Сигурен съм че се чудуте кога ще ви кажа за как да достигнете бобра позиция в търсачките. Сега, нека поговориме. Може да се стартира с малки стъпки, има случай в които сайт е получил PR 5 от PR 0. Как? Само с линове от директории. Еднопосочни.

И така, ако разбирате малко от SEO, вече сте разбрали че не само линковете, но и друг голям фактор е замесен.....сетихте ли се?....

Да точно така .... това е съдържанието (content). То е краля. Съдържанието е помогнало на много сайтове да достингнат днешният си Page Rank. Но как? Създаванет на статии. Точно като тази която четете сега по темата за Page Rank. Хубаво е да бъдат и авторски. А и винаги можете да предложите размяна на статии с други сайтове във вашата област. Това е добра идея, нали?

А след време, като остареят тези статии ще имат собствен Page Rank, който ще повлияе на вашият сайт, ако водят към него. И незабравяйте че тези статии могат да бъдат харесани от други хора и те да си ги сложат на техните сайтове. Те ще включат и адреса на сайта ви, ако предлагате и друго инфо.

И така ако го правите с по 100 сайта на седмица, това са най-малко 400 статии на месец. Какво би си помислил Google за всички тези линкове наведнъж? Ще ги хареса. Добро съдържание и еднопосочни линкове.

Повишаването на Page Rank става на всеки ъпгрейт ако сте се подготвили преди това. Не очаквайте Google да бъде милостив ако не сте се погрижили за сайта си.

Тези съвети би трябвало да ви помогнат за повишаването на Page Rank-а. Най-тежката работа ще е шисането на статии и намирането на сайтове, които ще ви ги побликуват.

Чао, ще се видиме на следващия Google ъпгрейт.

-------------------------------------------------------------------------
Виж : Как да повиша Ранга на сайта си - Говориме за PR6+(Накратко)
----------------------------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
Последно редактирано от модератор:
пеидж ранка е много важен за самочуствието на един уебмастър :D
 
ca$h каза:
пеидж ранка е много важен за самочуствието на един уебмастър :D

и само това..и ако е по големичък чат пат някои друг лев от баклинкове.

иначе файда няма...дори и 5-ца съм виждал с мнгоо малко траффик..
а 1-2 пр с хиляди уникални.
 
Като стане 6+ голям процент от уебамстърите започват да губят способностите си за нормален разговор......
 
ХЕ ХЕ, аз пък си мисля, че 6-цата не е повод за големи надувания. Ако си купиш линк от PR 7+ си готов и са на ниво "аз съм господ". А всъщност си голям късметлия. :)
----------------------------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
Blinky каза:
ХЕ ХЕ, аз пък си мисля, че 6-цата не е повод за големи надувания. Ако си купиш линк от PR 7+ си готов и са на ниво "аз съм господ". А всъщност си голям късметлия. :)
Не мисля, че само един ще те оправи..Поне 5-6 трябва да са. Но мисля че наистина PR7+ не е повод за надувки. Ако си в топ 50 на Alexa тогава вече може да се надуваш..
 
вчера докъто сърфирах видях следното:
PR10 - Top 10 - най-посещавани сайтове в света
PR9 - Top 100 - най-посещавани сайтове в света
PR8 - Top 1000 - най-посещавани сайтове в света т.н.
PR7 - Top 10000
PR6 - Top 100000
PR5 - Top 1000000
PR4 - Top 10000000
PR3 - Top 100000000
PR2 - имаш напредък, някой е чувал за тебе
PR1 - почти никой не е чувал за тебе
PR0 - никой не е чувал за тебе
 
kibi каза:
съмнявам се, че само десет сайта в света са с ПР 10 ;)

Всички който намерих или се сетих с PR10
1. microsoft.com
2. google.com
3. yahoo.com
4. adobe.com
5. w3.org
6. macromedia.com
7. nasa.gov
8. keio.ac.jp
9. energy.gov
10. ercim.org
11. nsf.gov
12. whitehouse.gov
13. real.com
 
Аз да върна темата към - актоално.:)

Ето я формулата по която се изчислява PR-а:
20070612-3.thumbnail.png


PageRank / Back links Needed - Необходими Бек линкове.
1 - от 1 до 2
2 - от 9 до 12
3 - от 49 до 56
4 - от 225 до 240
5 - от 961 до 992
6 - от 3,969 до 4,032
7 - от 16,129 до 16,256
8 - от 65,025 до 65,280
9 - от 261,121 до 261,632
10 - от 1,046,529 до 1,047,552

С тези цифри ще стане по ясно как да и къде сте в натрупването на бек линкове и съответно на висок PageRank. Естествено, качеството на линковете зависи и от определени фактори, както знаете. Повечето собственици на сайтове рядко надминават числото 200. Но когато видите сайтове с висок PR, имайте предвид че сигурно са със стабилна основа, говорейки за линк стратегия и контент.
----------------------------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
arsenal каза:
батка ти тая формула знаеш ли как да я използваш :)
:) Еми не но от формулата са изведени тези цифри. Но ако се напъна и разгледам учебника по Виша математика 2 и 3 ще го разчета. Ама ако си имаме математици се надявам да ни помогнат за разшифроването и. :lol:
----------------------------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 

Горе